Küçümseme mi? Boş Konuşma mı ?

bence eşinize bir şey söylemeyin.

kayınvalideniz densizlik yapmış, keşke eşiniz sizi orda savunsaydı.

bence hiiiç takmaya değmez, boşverin ne düşünürse düşünsün kayınvalideniz.

ev işlerini de rutine bağlayın derim, ayda bir kadın alın pencere dip köşe silsin.

haftada bir tüm evi süpürün siz de, şu mikrofiber bikaç bez alın, hemen toz alın.

yemeği gündüzden halledin dolaba kaldırın, yemekten sonra hemen bulaşık makinesini doldurun.

haftada 1-2 gün de çamaşırları rutin şekilde makineye atın, sonra asın onlar vakit almaz zaten.

günde 2 saat ev işine ayırsanız kalan vakit sizin, çalışın edin

kayınvalide laf ettikçe sizi tetiklesin hırs yapın.
işte bn çalışıyorum aynı zamanda sıkıntı orda :( her birine ayrı ayrı yetişemiyorum.. birde üzerine haftanın her günü onlarda olalım istiyor.e eee ben ne zaman çalışayım? millet tuhaf ya gerçekten

Yani ben sunu anlamıyorum. Bu kaynanalarla niye her şeyinizi paylaşmak zorundasınız. Anlatmayın öyle muhabbetlere girmeyin kafanızda rahat etsin

işte bn çalışıyorum aynı zamanda sıkıntı orda :KK43: her birine ayrı ayrı yetişemiyorum.. birde üzerine haftanın her günü onlarda olalım istiyor.e eee ben ne zaman çalışayım? millet tuhaf ya gerçekten

aa ben ev hanımısınız sandım bi an belirtmemişsiniz.

o halde yardımcı almanız şart.

okul ne zaman? hangi saatlerde okul hangi saatlerde işiniz var? iş şartlarınız neler? ben size plan yapıveriyim severim çalışma planı hazırlamayı.

kv de her gün onlarda olun istiyorsa, yemeğe gidin ona mesela yanınıza kitapları alın, yemekten sonra başka odaya geçip 1-2 saat çalışın onlar otururken. olmaz mı?

Sen konusma onla
Bu konulari kendi bildigini yap daha cok vakit ayir kendine hirs yap ve bitir okulunu

aa ben ev hanımısınız sandım bi an belirtmemişsiniz.

o halde yardımcı almanız şart.

okul ne zaman? hangi saatlerde okul hangi saatlerde işiniz var? iş şartlarınız neler? ben size plan yapıveriyim severim çalışma planı hazırlamayı.

kv de her gün onlarda olun istiyorsa, yemeğe gidin ona mesela yanınıza kitapları alın, yemekten sonra başka odaya geçip 1-2 saat çalışın onlar otururken. olmaz mı?

Aöf okuyorum muhasebe finansman.
Sbah 8:30 mesai başlıyor 18:00 da bitiyor 19:30 da evde oluyorum. Kv kızlarına yapar bana yapmaz yemek anca çaya çağırıyor benim yemek yapmam bulaşık vs. 9 u buluyor. sonra banyo falan derken saat 22:30 da müsait oluyorum onda da uykum geliyor :( İşyerim çok yoğun değil ama burada ders çalışmak yasak ne yazıkki

Aöf okuyorum muhasebe finansman.
Sbah 8:30 mesai başlıyor 18:00 da bitiyor 19:30 da evde oluyorum. Kv kızlarına yapar bana yapmaz yemek anca çaya çağırıyor benim yemek yapmam bulaşık vs. 9 u buluyor. sonra banyo falan derken saat 22:30 da müsait oluyorum onda da uykum geliyor :KK43: İşyerim çok yoğun değil ama burada ders çalışmak yasak ne yazıkki

aöf açık öğretim değil mi?

öğle arası çalışmak da yasak mı? öğle arası çalışsanız?

eğer yolculuk servisle ise, serviste çalışın? 1,5 saat yol sabah da o kadar olsa günde 3 saat, öğle arası da 1 saat çalışsanız 4 saat, evde de 2 saat çalışabilseniz 6 saat eder ki çok iyi bi rakam.

kv size yemek yapmazsa çaya da beklemeyecek bu kadar basit.

banyoyu sabaha çekin bence sabah yarım saatte duş - hazırlanma yetiyor.

yemekten sonra bulaşıkları yıkamayın gece yıkarsınız

eşiniz gündüz evde mi? biraz o da size yardım etsin, mesela gündüz bulaşıkları o yıkasın, arada eve süpürge tutsun, çamaşır yıkatsın zor şeyler değil bunlar.

ben ev hanımısınız sanıp tüm ev işini sizin yapacağınız şekilde ayarlamıştım ama madem siz de yoğun çalışıyorsunuz eşiniz de yardım edecek.

kadın-erkek ayrımı yapmaya kalkmasın para kazanmaksa siz de kazanıyorsunuz.

mesela kv size "okuyup napıcaksın eşin meemur" dediğinde, "eşim karısı muhasabeciyken okuyup napıyorsa ben de onu yapıcam" derdim mesela.

biraz hakkınızı savunun kv ile de az görüşün. sizi zehirlemesin.

yorgunum diyin, çalışmam lazım deyin, ev işi var deyin, "bana yardım edersen ev işlerinde annenlere gitmek için de vaktim olur" diyin eşinize mesela eğer ters bir şey derse.

eşinize birşey demeyin
okuyup ileride eşime çocuğuma destek olsam fena mı olur?
deyin
gerek yok falan derse
size kalırsa eşim memur da olamayacaktı bence herkes kendi bildiğini yapsın

tarzı birşey deyin

aöf açık öğretim değil mi?

öğle arası çalışmak da yasak mı? öğle arası çalışsanız?

eğer yolculuk servisle ise, serviste çalışın? 1,5 saat yol sabah da o kadar olsa günde 3 saat, öğle arası da 1 saat çalışsanız 4 saat, evde de 2 saat çalışabilseniz 6 saat eder ki çok iyi bi rakam.

kv size yemek yapmazsa çaya da beklemeyecek bu kadar basit.

banyoyu sabaha çekin bence sabah yarım saatte duş - hazırlanma yetiyor.

yemekten sonra bulaşıkları yıkamayın gece yıkarsınız

eşiniz gündüz evde mi? biraz o da size yardım etsin, mesela gündüz bulaşıkları o yıkasın, arada eve süpürge tutsun, çamaşır yıkatsın zor şeyler değil bunlar.

ben ev hanımısınız sanıp tüm ev işini sizin yapacağınız şekilde ayarlamıştım ama madem siz de yoğun çalışıyorsunuz eşiniz de yardım edecek.

kadın-erkek ayrımı yapmaya kalkmasın para kazanmaksa siz de kazanıyorsunuz.

mesela kv size "okuyup napıcaksın eşin meemur" dediğinde, "eşim karısı muhasabeciyken okuyup napıyorsa ben de onu yapıcam" derdim mesela.

biraz hakkınızı savunun kv ile de az görüşün. sizi zehirlemesin.

yorgunum diyin, çalışmam lazım deyin, ev işi var deyin, "bana yardım edersen ev işlerinde annenlere gitmek için de vaktim olur" diyin eşinize mesela eğer ters bir şey derse.
evet açıköğretim
öğlen arası diye bir kavram yok ne yazıkki ama ben pc den çalışacağım. kitap falan getirmeden göze batmadan çalışırım hiç değilse.
ev işlerine eşim bazen destek oluyor ama gündüzleri evde artık fazla destek isteyeceğim...
eşimle de konuşacağım evimizde olan biten herşeyi anlatmasın... aslında ben söylemeyecektim eşim söylemişti okula yazıldığımı...

Merhaba hanımlar.. Dün çok hastaydım eşimle dışarıdan söyledik yemeği bu yüzden. Ev de çok dağınık olmasa da pek iç açıcı değildi. Tam yemek geldi biz oturma odasında yemeğe geçerken kapı çaldı bi baktım kv ve eşimin yeğeni. Çat kapı yani. Bir şey demedim çay koydum tatlı almıştım onu servis yaptım bu arada onların ısrarı üzerine yemeğimizi yedik eşimle. İşte sohbet muhabbet derken eşim adalet bölümünü okuyacağım seneye dedi anneside sen okursun oğlum gündüzleri evdesin boş vaktin çok dedi bende dedim ki bende yazıldım ama 2. sınavlara hiç hazırlanamadım ev iş vs. derken dedim. Kv "amaaaann sen okuyup ne olcan kocan meeeğğmur " diyiverdi. Sinirlendim cevap bile vermedim. Ama bunu daha önce 3 kez daha yaptı hepsine sustum. Bizim iş yerinde mutfakta çalışan abla var gelinini okutmak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Benimki de sinirlerimi zıplatıyor. Sizce eşimle mi paylaşayım ne demek istiyor diye yoksa bir daha söylerse niye ben okumayayım kocama sırtımı dayayıp asalak gibi mi yaşayayım desem ağır mı olur?
Birde gerçekten ders çalışamadığım için çok üzülüyorum ve başarısız olunca ben demiştim demelerini istemiyorum :KK43:

DİPNOT: Eşim memurluk sınavına hazırlanacağım dediği zamanlar biz sevgiliydik ve eşime ailesi hiçbir zaman inanmadı. Hep ben inanıp maddi manevi destek oldum. Yani kocan meğğğmur derken böbürleniyor birde sanki destek olmuş gibi.
Amannnn boşver ya boş boş konuşuyor işte o kadını kafaya takmaya değer mi..ayrıca sen de lafını esirgeme çat kapı sevmiyorum gelmeden haber verin de darılırsa darılsın..kaynana kaynar kazanda kayna:işsiz:

eşinize birşey demeyin
okuyup ileride eşime çocuğuma destek olsam fena mı olur?
deyin
gerek yok falan derse
size kalırsa eşim memur da olamayacaktı bence herkes kendi bildiğini yapsın

tarzı birşey deyin
vallla hazırda bekliyorum artık birdaha söylerse ağzının payını alacak

Amannnn boşver ya boş boş konuşuyor işte o kadını kafaya takmaya değer mi..ayrıca sen de lafını esirgeme çat kapı sevmiyorum gelmeden haber verin de darılırsa darılsın..kaynana kaynar kazanda kayna:işsiz:

valla artık büyük diye saygı göstermeyeceğim ağzının payını vereceğim

Birde bunların şu huyu var okumuş akrabaları bunları küçümseyince okumakla adam olunmuyor diyorlar. Halbuki o akrabalarına ne kadar hak veriyorum. Hak ediyorlar çünkü.
Cahillik başa bela diye boşa dememişler gerçi böyle kaynanalar yüksek lisanslarını gelinlerde yapıyor ya gelinle uğraşmaya gelince tek geçerle oğullarını doldurmada laf salatası yaparlar birde güçleri oğullarını doldurmaya yeter zati oda jübile oluyor artıkk..

Cahillik başa bela diye boşa dememişler gerçi böyle kaynanalar yüksek lisanslarını gelinlerde yapıyor ya gelinle uğraşmaya gelince tek geçerle oğullarını doldurmada laf salatası yaparlar birde güçleri oğullarını doldurmaya yeter zati oda jübile oluyor artıkk..
Yorumunuz tam on ikiden soyleyecek baska soz yok gercekten Allah bildigi gibi yapsin

Back
X