Kuduz Hastalığı

Bilmiyorum. Yeni anne olmuştu. Memeleri çok belirgindi.
Bacağının arkası da yeni yara olmuştu üstüne basamıyordu.

Hayvanın hem bebekleri var hem yaralı, haliyle asabi. Korkma bir şey olmaz, zaten aşı olmuşsun hayvan hasta olsa bile bişey olmaz :) Bundan sonra 5 yıl kuduz tehliken falan yok yani, rahat ol :40:

kedi tırmıgından kuduz mu olurmus yahu:53:

olsam ben coktan olurdum ,hergun sokak da kedı severım

ılla bırı tırmalıyor benı ,ama hıc evham yapmadım:9:

Kızlar dün elimi kedi tırmaladı.
Tam 10 saat sonra kuduz aşısı oldum ne olur ne olmaz diye.
Ama için rahat etmiyor.
Aşılarımı düzenli olacağım, ilk aşıyı da oldum.
Ama şimdi hapşırmaya başladım. Sanki kuduz olcakmış gibi hissediyorum.
Aşı olduğum halde bir şey olmaz değil mi?
Kuluçka süresi 12 günmüş, 0-36 saat içinde de aşı olmak gerekiyormuş.
Ama rahatlayamıyorum ders çalışamıyorum her değişimi kuduza bağlıyorum
Psikolojim çok bozuldu :43:

sanirim hastalik hastasi olmussun..
allah kolaylik versin..

Kuduz asisi 5 yil filan korumaz asi olduktan bir kac ay sonra isirilirsan yine asi tekrari gerekir ama sanirim 1 doz ayrica bu asilarin koruyuculugu cok yuksek korkmana gerek yok :40:

Kuduz olma ihtimali düşük, buna rağmen aşılarınızı oluyorsunuz hiç olmazsınız.

Asıl korkmanız gereken durum bu korkularınız..
Endişe-kaygı-stres bir çok rahatsızlığa yol açıyor, sıyrılmanız gerekiyor bu durumdan.

Geçmiş olsun.

Arada bazi yanlis bilgi veren insanlar olmus. Kediden kuduz kapabilirsin tabi ki bu ihtimal var, kopege ihtimalle cok daha az olsa da. Ayni sey basima bikac ay once geldi. Bi sokak kedisini severken pencelerini gecirmisti bana ve kanamisti. Bende gidip kuduz asisi oldum. 5 tane oluyosun ama eger kedi 1 hafta sonra hala hayattaysa 3 tane de yeterli. Kedi olmediyse kuduz degildir :) kedi sana durup dururken saldirmamistir muhtemelen, ya yavrusunu sevmek istemis olabilirsin ya da kediyi. o da normal. ayrica kuduz asisi sadece o vakada korur 5 yil falan dogru bilgi degil.deneyimlerime dayanarak yaziyorum.

kuduz aşısı işe yarar mı diye endişelerin var sanırım. sen hiç kudurup ölen insan duydun mu? en azından son yıllarda diyim...

kuduz mikrobu var, ama korkan insan aşı yaptırıyor olmuyor demek ki... içini ferah tut :34:

bunun için yeni konu açmak istemedim kızlar ama içim içimi yiyor,dün mahallede tüylü tombiş bir kedi gördüm,dayanamadım sevdim,hatta abartıp kucağıma falan aldım,kedi çok hafif şekilde beni ısırdı,daha doğrusu baş parmağıma baktım hafif sıyrık gibiydi,tam kanamadı bile,eşime gösterdim kanamadıysa birşey olmaz dedi ama içim içimi yiyor,şakır şakır kanamadı ama çizik var ve orası hafif kızarık ve ben bu sıra tüp bebek tedavisi görüyorum,gidip herşeye rağmen aşı olayım dedim ama eşim öyle diyince ve tüp bebek tedavisi görünce(bu sıra iğne vuruluyorum)pek oralı olmadım ama çok korkuyorum.bugün kediyi yine gördüm yere yatıp kendini sevdirmeye çalışıyordu,ne bileyim sokak kedisinede pek benzemiyordu,böyle kocaman iri,kabarık tüylü,kendisini sevdirmek için önünüze yatan bir kedi,inanmayacaksınız ama ben bu kediyi 1-2 ay önce rüyamda öperken görmüştüm ve ne alakaysa bebeğim oluyordu,bu kadarmı denk gelir,acaba bana kötü birşey olacakta onun habercisimiydi,biliyorum saçmaladım şimdi ama birniz ne olur iyibirşey söylesin,çok korkuyorum şuan.

kuduz olmanın ılk belırtılerınden bırı de hapşurmanın yanı sıra kk ya gelıp konu açmak...:)))

korkma kuduz falan degılsın...

gecmis olsun konu hakkinda bilgim yok ama rüyadan kaynakla lütfen kötü seyler düsünmeyin..

rüyayla amel olmaz..ben sevmiyorum..

kedi kuduz oluyor mu bilmiyorum evham yapma ya da dr.una söyle istersen

kuduz olmanın ılk belırtılerınden bırı de hapşurmanın yanı sıra kk ya gelıp konu açmak...:)))

korkma kuduz falan degılsın...
şimdi cümlenizi sanırım 5 kere falan okumuşumdur ama anlam veremedim.yani kuduz belirtilerinden biride hapşurmaktır orasını anladım ama kk ya konu açmak ne alaka,çünkü konuyu ben açmadımda,dünden beri kafamı kurcalayan bu konuda açılmış bir konuda soru sordum,ama yinede teşekkürederim cevabınız için,gidip doktoruma söylemediğim için kendime kızıyorum gecenin bu saatinde.

gecmis olsun konu hakkinda bilgim yok ama rüyadan kaynakla lütfen kötü seyler düsünmeyin..

rüyayla amel olmaz..ben sevmiyorum..

kedi kuduz oluyor mu bilmiyorum evham yapma ya da dr.una söyle istersen

kediden kuduz olunuyormuş ama aşı olunacaksa bile bu sanırım 24 yada 36 saat içinde olunuyormuş,ben 36 saati bile geçirdim.hayır dün o kadar takmadım ama şimdi ne olduysa kafama dank etti ya bişey olursa diye.

Beni yavru kedi elimi ısırmıştı bildiğin kan oturdu hala hayattayım:9: bazen oyun olsun diye, dişleri kaşındığından vs geçiriyorlar dişlerini kuduz hayvan kendini belli eder heralde ya:44: bence netten araştırıp araştırıp korkutma kendini.

Ben bi'doktora netten baktım bütün belirtiler var diye bi'hastalıktan bahsediyordum. Doktor bana şöyle bi'baktı sen şimdi kanseri araştırsan (Allah korusun) yarın bütün belirtileri kendinde görürsün. İnternet bu konuda çok zararlı sağlam adam bile aa bu belirti bende var psikolojisine giriyo demişti:26:

Tez zamanda sağlıklı bir bebeğin olur inşallah, korkutma kendini:16:

Beni yavru kedi elimi ısırmıştı bildiğin kan oturdu hala hayattayım:9: bazen oyun olsun diye, dişleri kaşındığından vs geçiriyorlar dişlerini kuduz hayvan kendini belli eder heralde ya:44: bence netten araştırıp araştırıp korkutma kendini.

Ben bi'doktora netten baktım bütün belirtiler var diye bi'hastalıktan bahsediyordum. Doktor bana şöyle bi'baktı sen şimdi kanseri araştırsan (Allah korusun) yarın bütün belirtileri kendinde görürsün. İnternet bu konuda çok zararlı sağlam adam bile aa bu belirti bende var psikolojisine giriyo demişti:26:

Tez zamanda sağlıklı bir bebeğin olur inşallah, korkutma kendini:16:

seni şuan kucaklayıp öpücüklere boğmak istiyorum,o kadar rahatladım yemin ederim.aynen dediğin gibi,akşamdan beri netten araştıra araştıra kafayı yedim,sonrada geldim buraya yazdım,eşimi dinlediğim için birde eşime kızdım.öyle birşey olsa mahalledeki diğer hayvanlarada kuduz bulaşırdı değilmi(mahallede sayısız kedi ve köpeğimiz var)yada kedinin hal ve tavırları farklı olurdu değilmi,bugün alt komşum yemek veriyordu,beni görünce kedi kendini yere attı seveyim diye,komşumda sevdi hatta,bu kedi hiç sokak kedisine benzemiyor dedi,ama ne bileyim içime kurt düştü işte.

Son düzenleme:
seni şuan kucaklayıp öpücüklere boğmak istiyorum,o kadar rahatladım yemin ederim.aynen dediğin gibi,akşamdan beri netten araştıra araştıra kafayı yedim,sonrada geldim buraya yazdım,eşimi dinlediğim için birde eşime kızdım.öyle birşey olsa mahalledeki diğer hayvanlarada kuduz bulaşırdı değilmi(mahallede sayısız kedi ve köpeğimiz var)yada kedinin hal ve tavırları farklı olurdu değilmi,bugün alt komşum yemek veriyordu,beni görünce kedi kendini yere attı seveyim diye,komşumda sevdi hatta,bu kedi hiç sokak kedisine benzemiyor dedi,ama ne bileyim içime kurt düştü işte.

Kıyamam ya:1: Allah korusun, kediler köpeklere nazaran daha huysuzlar. Oyun oynarken bi'şeyi sevmese hemen tırmalıyorlar. Hele daha küçükse bebek gibi dişi kaşındı mı bulduğunu ısırıyo. Ben bi'de farketmemiştim bi'baktım elime kan oturmuş resmen 1 haftada geçti yeri, hiç de aklıma gelmedi he kuduz falan ben fazla rahatmışım demek ki sadece sabunla yıkamıştım:9:

Ayrıca bildiğim kadarıyla kuduz olan kedi ürkek olur ve insanlardan kaçar. Daha ileri boyutlarındaysa felç belirtileri görülür ve salyasını yutamaz vs... Sizin kedi bi'de insan görünce sevin beni diye yatıyormuş:1: O ya huysuzdur ya da hoşuna gitmeyen bi'yerine dokunduysan kızıp yapmıştır.

şimdi cümlenizi sanırım 5 kere falan okumuşumdur ama anlam veremedim.yani kuduz belirtilerinden biride hapşurmaktır orasını anladım ama kk ya konu açmak ne alaka,çünkü konuyu ben açmadımda,dünden beri kafamı kurcalayan bu konuda açılmış bir konuda soru sordum,ama yinede teşekkürederim cevabınız için,gidip doktoruma söylemediğim için kendime kızıyorum gecenin bu saatinde.

kediden kuduz olunuyormuş ama aşı olunacaksa bile bu sanırım 24 yada 36 saat içinde olunuyormuş,ben 36 saati bile geçirdim.hayır dün o kadar takmadım ama şimdi ne olduysa kafama dank etti ya bişey olursa diye.

olmaz birsey insallah ya bence sen vesvese yapiyorsun..sudabir gercek insan kötü olacagini düsündügü seylerde her ayrinti gözünde büyüyor bende genelde b u var

iyi bir sey degil

konuyu okumadım ama en basiti şöyle söyleyim hayvanı takip edin 10 gün...eğer 10 gün içinde ölürse hemen aşı yaptırın..

Bişey olmaz büyük ihtimal kedi tırmaladı diye kuduz olunuyorsa ben şimdiye kadar rahat 100 defa kudurmuştum :1:

Kedilerim var benim kaç senedir,tırmaladılar da ısırdılar da,atladılarda zıpladılar da,beraberde yattık uyuduk yok hala iyiyim ayaktayım.

Öyle sürekli evde olan kedilerde değiller annanemd e bakıyorum,bahçeli evi var çıkar gezerler felan.Sağlamım ben ya:15: korkma sen bi şey olmaz

Yıllardır sokakta gördüğüm kedileri elmayra stili sıkıştırıp mıncırırım, onlarda etli butlu gördüklerinden mi,sevgimden bunaldıklarından mı bilmem, bi-iki mırlayıp sonra hart diye elimi ısırırlar. Hiç kuduz vakası gelmedi başıma şimdiye kadar.

Back
X