Kuduz korkusu

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.850
1.977
83
27
Hanımlar dün gece beni kedi tırmaladı bugün gidip ilk doz aşımı oldum. Zaten panik atak ve anksiyete hastasıyım kafayı yemek üzereyim sanki yutkunamıyorum gibi oluyor belirtileri yaşıyorum gibi deliricem lütfen biri beni rahatlatsın aşımı olduğumda olayın üstünden 12 saat geçmişti en fazla. Ama sanki dün geceden beri tüm belirtileri yaşıyorum ağlıycam artık

Sakin olun kuduzun kulucka suresi var en en az 1 hafta, normalde 1 ay gibi bir sure. Su an kuduz belirtisi olmasi imkansiz. Hem de asi olmussunuz iciniz rahat olsun. Tirmalanan yer enfeksiyon kapabilir ona dikkat edin, sabunlu su ile yikayip baticon surun.
18 aylik bebegimi haftasonu kedi isirdi, kolu enfeksiyon kapti, antibiyotik tedavisi ve kuduz asisiyla problemi cozuyoruz

Bende ısırma yoktu sadece tırmaladı ama anksiyete zorluyor insanı teşekkür ederim yanıtınız için

Kedilerde kuduz görülme oranı çok çok düşüktür. Hatta geçen gün bir kedi kardeşimin boynunu tırmaladı severken ama nasıl bir tırmalama şarıl şarıl kan akıyordu. Hemen acile gittik. İkimizde de anksiyete var. Doktora ölecek mi diye bile sorduk. Doktor dedi ki Türkiyede hiç kuduz kedi vakası görülmedi şimdiye kadar ama tabii ki aşı olmalısınız dedi hem tetanoz hem kuduz oldu kardeşim. Kedi kuduzsa 10 gün içinde ölür zaten dedi. Siz de rahatlamak için kediyi takip edebilirsiniz mümkünse

Kuduz immun serumu da uygulandı mı kardeşinize?

kardeşimle çocuğuz . yavru kediye su verirken elimi tirmaladi. Anneme de söylemiyorum kızar diye. Kardeşime bir bardak su getir diyorum bakalım kuduz muyum diye gerçekten sakin olmaya çalış. Aşı vurmuşlar. Sıkıntı olmaz.

Evet kedi tirmalamasindan kuduz olma olayini cok abartiyo bizim millet hamsterannesi cok dogru soylemis

Cocugu kediyle oynatan anne gordum bigun sokak kedisi, kiz kediyi sikistiriyo itiyo kakiyo e sonunda yedi tirmigi tabi aglamaya basladi. Kadinda hemen bi kediye kotu kotu bakmalar olduresi gelmeler falan ariyo esini kuduz olmus mudur bilmem ne... hicbi sey bilmiyo bizim toplum cidden.
Siz asi olmussunuz takmayin kafaniza kediden zarar gelmez.

Ay ben aşı bile olmayacaktım. Ekşi sözlükte yazanlar yüzünden stres oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…