Hanımlar merhaba, iyi akşamlar.
Son zamanlarda sık sık maruz kaldığım cümlelerden ve sorunlarımdan bahsetmek istiyorum.
Öncelikle eşimle maddi konularımız. Şunu belirtmeliyim evlendiğimizden beri k.kartı eşimde duruyor. Ve periyodik olarak 3.000-3.500 tl borca dayanıyor kart. Önceleri karışmıyordum yardımcı olmak istiyordum. Bi kez bilezik satıp ödedik bir kez zar zor sıkışıp kapattık geçen ayda eşim telefonunu satıp bir kısmını ödedi.
Bu konulara karışmamı istemiyor. Ve sürekli konu ne olursa olsun "bilmediğin işe karışma, sen bilmezsin, sen nerden bilicen" gibi cümleler kuruyor. Ki bildiğim ve etrafın söylediği kadarıyla az çok bilgili ve mantıklı olan biriyim. Bu laflarıyla beni sindirmeye çalışıyor. Bu 1.
İkincisi de son zamanlarda sık küfrediyor. Affınıza sığınarak; ecdadını s*kerim gibi..
Ben ne zaman maddi konulara müdahale etmeye kalksam bilmezsin etmezsin tarzı aynı laflar. Son zamanlar da çok sık tartışır olduk.
Bir de beyimiz çok nazlı. Küsünce eve geç geliyor, telefon kapatıyor vs vs.
Geçen tartışmamızda yolda elimi tutmadı diye ondan bir iki adım önde yürüyorum diye bana aynen şu cümleyi kurdu:
"Seni döverim" bende dedim ki ben o dayağı hayatımda 1 kez babamdan yedim( sağlam dövmüştü nişanlıyken) tekrarı olmaz hiç kusura bakma dedim el cevap olarak o "öyle bi dayak atarım o yediklerin yanında hiç birşey kalır" dedi( Farkındayım çokçok çirkin bir cümle)
Velhasıl bugün kartlarla ilgili olan bir konuşmada yol ortasında "s*ktrtme kendini bana" diye facia bir küfür savurdu.
Kartları yüzüme fırlattı bende aldım başımı çay içmeye gittim tek başıma. Bu akşam da sahura doğru gelecekmiş eve.
Arıyorum sabah beri teli kapalı. Açınca yazıyorum cevap vermiyor okuyup.
En son "ben senin kadın gibi nazlarından çok sıkıldım küfürlerini çekemem ya düşünür adam gibi davranırsın yada ben sen yokmuş gibi davranırım saate iyi bak bu saatten sonra umrumda değilsin yazdım.
Özetle genel sorunumuz son zamanlarda kaba cümleler ve küfür oldu. Çok sık tekrarlamaya başladı ve bahanesi de sinirlenince ağzımdan çıkıyor oldu. Halbuki bu kadar büyütülecek sorunlar değil. Yani bu lafların bana göre bahanesi olamaz.
Sizce ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım?
Vazgeçilmez olduğunu ve yaptığının beni kaybetmeye kadar gideceğini anlamasını istiyorum. Biliyorum ki zerre kaybetme korkusu yok. Ne tavsiye edersiniz?