Kullandığımız vitaminler ve kan ilaçları için YARDIM.....

immortallove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
45
0
36
Kocaeli
21+1 hamileyim ve doktorum multivitamin,kalsiyum,magnezyum ve kan ilacı verdi kullanmam için.yeni kan değerlerime bakıldı herşeyim normal çıktı.bazılarından duyduğuma göre bu ilaçlar kilo alomını hızlandırıyormuş hamilelikte.günde 3öğün meyveni yiyorsun gerek yok ilaca doğalı varken diyorlar.sizce gerçekten bu ilaçları kullanmanın gereklilik payı ne??????????????

21+1 hamileyim ve doktorum multivitamin,kalsiyum,magnezyum ve kan ilacı verdi kullanmam için.yeni kan değerlerime bakıldı herşeyim normal çıktı.bazılarından duyduğuma göre bu ilaçlar kilo alomını hızlandırıyormuş hamilelikte.günde 3öğün meyveni yiyorsun gerek yok ilaca doğalı varken diyorlar.sizce gerçekten bu ilaçları kullanmanın gereklilik payı ne??????????????

bende multivitamin kalsiyum ve kan ilacı içiyorum benimde kan değerlerim normal ama yinede veriyor doktorlar hatta benim doktorum pek ilaç verme taraftarı değil ama gerekiyor yinede demekki, süt bende gaz yapıtığı için kalsyum ilacı vermek zorunda kaldı diyebilirim multivitaminide hızlı kilo aldığım için bayaa bi sonra vermişti benim haftamdakiler çok önce başlamışlardı vitamini kullanmaya tam hatırlamıyorum kaçıncı haftamda olduğumu ama demir hapını ilk üç ay folikasit kullandıktan hemen sonra verdi onu uzun zamandır kullanıyorum

Benim doktorum pek ilaçcı bir doktor değil. Ama gene de kalsiyum, magneziyum ve kan ilacı kullanıyorum. Hepsi kan testlerimde çıktı çünkü. Multivitamin hiç başlamadı beslenme iyiyse kullanma dedi. Ama kan testlerine göre kullan diyorsa kullanacaksın güzelim.

Kan değerim 13.4den bir ayda 12.4e düşünce kan hapına başladık. Şu an 11.9. Hele ki son aylarda çocuk depoları hüpletiyor.
20. haftada mg 1.6 çıktı sınırdan az düşük o zaman da onu başlamıştı.
30. haftada üst sınırın dahi üstünde olan kalsiyumum bebek hüpletince alt sınıra yaklaşmış birden. Ca da o zaman başladı.

Ama ben bunları içmekte zorlanıyorum, doktorum da tercih yap mide bulantısı mı kramp mı hangisi seni zorluyorsa ona göre karar ver dedi. Demir hapımı düzenli kullanıyorum ama diğerlerini atlıyorum bazen ve ağrılar baş göstermeye başladı.

Senin soruna gelince Mg kullanımı kilo yapmaz, Ca kullanımı kilo yapmaz. Hatta Ca alımı kandaki şekeri düzenleyip kilo alımını yavaşlatır. Kansızlığa bağlı iştahsızlık yoksa kan hapı da kilo yapmaz.

Ama multivitamin yapar. Ben meyvemi etimi sütümü ihmal etmiyorum deyip doktoruna danışabilirsin. Ama kan testlerini yabana atma.

Bir aydır vitamin ve kan ilaçları kullanıyorum...Bir ayda 2 kilo aldım..Doktorum dikkat et dedi. Aslında aklımada gelmedi değil ilaçlardan olduğu...Çünkü tatlı çilolata hamur işi neredeyse yemiyorum..Ee ne olacak bu işin sonu?? Doktor bu kontrolümde ilaçlara devam dedi..Böyle giderse ben kendimi doğuma kadar düşünemiyorum. Zaten moralim bozuldu 1 ayda 2 kilo aldığımı öğrendiğimde :( Neyse bir sonraki kontrolümde soracağım en azındandan birini vermesin :45:

ben sadece kan şurubu ve vitamin hapı alıyorum. çok da sağlıklı beslenemiyorum açıkça, sizin kullandığınız ilaçlar daha fazla, daha kapsamlı geldi bana. magnezyum ya da kalsiyumla ilgili hiç bir şey önermedi bana doktorum. :S

benimde doktorum ilk aylar folik asit vermişti şimdi onu kestik demir +multivitamin verdi ama ben kilolu olduğum için endişe ettim o zaman vitamini hergün değilde gün aşırı alırsın dedi.

ben sadece kan şurubu ve vitamin hapı alıyorum. çok da sağlıklı beslenemiyorum açıkça, sizin kullandığınız ilaçlar daha fazla, daha kapsamlı geldi bana. magnezyum ya da kalsiyumla ilgili hiç bir şey önermedi bana doktorum. :S

hayatım vitamin hapının içinde vardır senin onlar o yüzden gerek görmemiştir .

Back
X