• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kullanılacak insan olarak görülmek

Ben bu kavga divuste dayimlari arayip soyledim .bana boyle boyle yapiyor katlanamiyorum bundan sonra onun isini gormeyecegim alisveris falan gitmeyecegim dedim .tabii bunu telefonda bagira cagira soyledim .onlarda bana guveniyordu nasilsa sevimli var anneannesine yardimci oluyor diye .ben artik yardim etmeyecegimi soyleyince simdi birj bir hafta birj bir hafta gelip alisverisini goruyor . Sizde oyle yapin .bide hic unutumam universiyeden mezun oldugumda is bulamiyordum uzgundum bir gun iger kyzenlerim inu ziyarete gelmis bende indim ya larina hepsinin icinde bana buna evde yatmaya iyice alisti demisti .o olaydan sonra bunlar yasandi .açıkça soyluyorum acin gorusmedigi cocuklarina telefonu dayiniz teyzeniz neyse ben artik yardim etmeyecegim kendi anneniz ister ilgilenim ister ilgilenmeyin benden bu kadar diyin. Geride adim atmayin. .

Bende bi süre çalışıp işten çıktım kpssye hazırlanmak istedim. Lisans mezunuyum. Bizim eski komşumuz sigortacı onla bi işi vardı dedemin telefonda konuşturmuştu beni. Prasa da ev bekçisi oldu demişti. Diğer torunları okumadı tezgahtarlık yapıyorlar. Bazıları çalışmıyor. Ben kpss çalıştığım için gül gibi işimdrn çıkmıştım ve beni bu sözlrriyle rezil etti. Sinirlendim ettim 2 3 gün sonra kendi kendime affettim yaşlıdır diyerek. Katıksız bi geriz.kalıyım.

Aslında sorunun kaynağını kendiniz yazmışsınız.
Yüzlerine bir şey demedim demişsiniz.
İnsanlarla açık açık konuşamama sorununuz var.
Mesela lisede arkadaşım beni maddi manevi kullandı diyorsunuz.
O dönemler dediniz mi ben kimseye para vermeyi kimseden para almayı da sevmem diye.
Ya da dedeye babaanneye açık açık bende sizin torununuzum ayrımcılık yapmayın bana da harçlık verin dediniz mi ?
Ya da mesela babaanne temizlikten şikayet etmeye başlayınca lafını kesip ben ameliyat oldum biliyorsun değil mi diye bir hatırlatma yapabilirsiniz.
Ya da mesela bir iş yaptınız diyelim 4 5 kez yaptığınız işi söyleyin başa kalkmak değil bu ama ne yaptığınızı bilsinler.

Şu kitabı şiddetle öneririm bende çok fazla değişikliğe sebep oldu.

Evet insanlarla açık açık konuşup laf sayamama sorunum var. Akrabalarıma karşı böyleyim malesef :( bu durumu aşamıyorum.

Lİsede para vermek değilde birşeyler ısmarlamak. O bana 1 ısmarlıyorsa ben bi şekilde 5 ısmarlıyordum. Param yok diyordu sonra veririm diyordu. Bunları aramız iyi olduğu dönemde sorun etmedim. Ben derdimi sıkıntımı çok anlatan biri değildim o zamanlar. Hep onun sıkıntılarını kojuşur çözüm bulurduk akıl vermemi isterdi. Manrvi yöndende çok sömürmüştü beni. O zamanlar çok önensrmiyordum kardeş gibiydik. Attığı kazıklar sonrası ve arkadaşlığımızı bitirmek istediğini söylemesi üzerine farkettim bazı şeyleri.

Ananne dedeye babada harçlık verin dememde diyememde. Öyle bi insan değilim. Bunu bildiklerindrn rahatlar zaten. Diğer torunlatıda ver demiyor zaten onlar veriyor. Ben ağzımla istersem neler neler denir bide onla uğraşmak istemiyorum. Hoş para derdimde yok ki benim. Trk problemim her işlerine beni koştururken en çok seni seviyoruz drrken beni herşeyde ayırmaları.

Yaptığı işi 4 5 kere söyleyip görülmesini sağlayanlara ayrı bi özeniyorum farkediyorumda. Etrafımda da çok var bunu yapan. Ama ben beceremiyorum malesef.

Kitabı not alıp mutlaka okuyacağım

Evet işte yol yapıyorsa büyüğünü görmeye geliyor sonuçta. Grlsin bi zahmet. Valla banada vermesinler istemiyorum. Öyle bi raddeye geldim ki benden bişe istemesinler hiç bişede vermesinler. İstemiyorum. Sadece maddi konuda değil. Yapamıyorum diyip her işini bana yaptırıp diğer torunları geleceği zaman baklava açıyor onlar seviyor diyor. Madem o kadar enerjin var kendi işinidr halledebilirsin.
Tamam işte gelemem işim var de rahatsızım de yada bakarız işim biterse gelirim de birşey uydur her çağırdıklarında gitme kendi işlerini kendileri halletsinler. Sadece gerçekten ihtiyaçları olduğunda gidersin. Hayır demeyi öğrenmezsen daha çok kullanırlar.

Akrabalarıma hayır diyemiyorum evet. Neden böyle bilmiyorum inan çok savaşıyorum kendimle. Hayır dediğimde içim içimi yiyor şimdi şöyle diyecekler şimdi şöyle düşünecekler diye. 1 2 gün kendimi yiyip sonra amann diyotum ama o 1 2 günü kendime zindan ediyorum çok takıyorum. İç savaşıma bak şimdi;

Aman onlar yaşlılar, bendrn büyükler, sonuçta bende çok emekleri var, sen allah için yapıyosun zaten boşver...
Ama onlar sana bunu yaptı, şöyle dedi, laf soktu, diğerlerine yapıyor sana yapmıyor, en çok seni seviyoruz diye seni hoş tutmaya çalışıyolar laflarıyla kandırıyolar, kimsenin hizmetçisi değilsin... sonra tekrar ama onlar yaşlıı.... içimdr kendi kendimle böyle savaş veriyorum. 1 2 senedir psikolog desteği almayı bile düşündüm yararı olur belki diye. Akraba kaybetmekten korkuyorum saçma şekilde. Arkadaş vs için geçerli değil bu. Bi travmam mı var bilmiyorumda
Ben akrabalarımı sevmem zaten o yüzden bir şey diyemicem. Ama kullanıldığımı hissettiğim an kendimi çekerim

Back
X