Kullanılıyor muyum :/

Needless

Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
152
126
18
31
Arkadaşlar Merhaba derdim iş yerimle ilgili bir ofiste ön muhasebe sekreterlik işi yapıyorum. Çay kahve temizlik işini yapan bi ablamız var. Temmuzda yıllık izine çıkıcak 1 hafta. O izindeyken onun işlerini benim yapmamı istiyorlar, Ama ben istemiyorum ofis çok yoğun oluyo gelen gidenden, zaten sürekli izin alıyo ve ben idare ediyorum. Ama bu farklı o 1 hafta tatil yapıp parasını alıcak ben hiç bişey. Allah razı olsun bile diyen olmayacak o kadar koşturduğumla yorulduğumla kalıcam.
Sizce yanlıs mı düsünüyorum?

işe girerken size böyle bir konudan bahsetmemişlerse yapmak zorunda değilsiniz ki.
belki çay demlenir falan ama getir götür işi zor , hem de kendi işinizi yapıyorken

Olur mu öyle şey? Geçici birini bulmaları çok da zor olmasa gerek.

Normal zamanda idare ediyosanız 1 haftalık izinde sizden beklemeleri normal.

Çay kahve herkes kendisi alsın 1 hafta ofis temizlenmezse bişey olmaz ya şimdi tavrınızı koyun yada yapmaya devam edin

Haklısın
Yapmak zorunda değilsin
Sen izne çıktığında o abla senin yerine bakabilecek mi?
Saçmalık.

tabiki kullanılıyorsun, sen oraya temizlik yapmak için girmedin sekreterlik için girdin. ha dersenki "1 haftalık temizlik parası verin" o zaman tamam. vermezlerse köle gibi kullanılacaksın. "kusura bakmayın" demelisin.

Arada onun yerine baktığınız için rahatça sizden böyle bir şey istiyorlar işte. İşe başlarken bununla ilgili konuştunuz mu ona göre bir yol izleyin.

işe girerken size böyle bir konudan bahsetmemişlerse yapmak zorunda değilsiniz ki.
belki çay demlenir falan ama getir götür işi zor , hem de kendi işinizi yapıyorken

işe başlarken abla yoğun olduğu zamanlarda yardım isteyebilir senden demişlerdi. Ona tamam demiştim ama abartmamak kaydıyla şimdi bu resmen emrivaki oluyo, ben söyledim bayan bulun idare edemem diye ama pek oralı olmadılar

kötü olmuş o

İşe girerken böyle bir şey konuşuldu mu ?
Sanırım hayır.
Peki bunu size nasıl diyebiliyorlar?
Cevap veriyorum arada yardım ettiğiniz taviz verdiğiniz için.
Ya yine tavizi verip 1 hafta çekersin.
Ya da olması gerektiği gibi restini çekersin.
Önceki tavizlerinide kurtarmak için başta yardım amaçlı yaptım insanlık ettim ama demekki yapmamak gerekmiş artık biz böyle anlaşmadık izin alırken bana sormadı beni ilgilendirmez bu sorun olacaksa işime son verilebilir de konuyu kapat.
Hem geçmişi hem günü hem geleceği kurtarırsın.
Daha da bu laflarının üstüne kalırsan orda elini sürme o işlere.

tabiki kullanılıyorsun, sen oraya temizlik yapmak için girmedin sekreterlik için girdin. ha dersenki "1 haftalık temizlik parası verin" o zaman tamam. vermezlerse köle gibi kullanılacaksın. "kusura bakmayın" demelisin.

Zaten temizlik yapmam mutfak işleri için çay kahve vs için

Teşekkür ederim sanırım öyle yapıcam çünkü gerçekten yapmak istemiyorm yeter artık

ama sadece çay kahve vs vermede gün içinde çok yoğunluk olursa diye konusuldu. Bu izin mevzusu konusulmamıstı
o zaman biri bişey isterse yapamayacağını söylemende bir sakınca yok.
ha bir de şu var çay kahve insan nasıl ister ki iş arkadaşından :S hani samimisindir falan kendine alırken ona da getirrisin ayrı bişey ama bu tamamen farklı.
sonuçta yaptığın işte farklı. kimse sana çay getirmedin diye bişey diyemez. herkes kalksın kendi alsın.

ofiste çoğunluk erkek ve almıyolar, hemde gelen giden çok oluyo :/
Ya tamam diyip kabul edeceksin ücretini isteyerek yada yapamam diyeceksin. Senin boş vaktin çok mu oluyor ki sürekli işinin başından kalkıp millete çay servisi yapmaya müsait misin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…