• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kullanılmış bohça malzemeleri?

haklısın ama nişanlın zaten mahçup olmuş, uzatma bence. onlara birşey söyleme onların gönderdiklerini hiç kullanmayarak tepkini koyabilirsin (tabi fark ederlerse). fark edip de sorarlarsa da 1 kez bile kullanılmış herhangi bir şeyi kullanmayı içinin almadığını söylersin yumuşak bir şekilde,

bu arada topuklu ayakkabını deneyip gülüşmeleri falan önemli değil bence. kızlar aralarında denemişler konuşmuşlar sonuçta o lafın sana geleceğini bilemezlerdi ve kötü birşey de dememişler, bir de giyip dışarda dolaşmamışlarsa sorun değil bu durum.

ben aile arasında konuşulan şeylerin hepsinin karşı tarafa yansıtılmaması gerektiğine inanıyorum. ayakkabı ile ilgili lafı nişanlın sana söylemeseydi sen şimdi o kadar gcık olmayacaktın. bana da sevgilim benim hakkımda konuşulanları söylüyor neler neler... kendimi tutuyorum nefret etmemek için. getirdiğim hediyeye laf edip ucuz bu diye kenara fırlatmalar falan (indirimden almıştım ama park bravo markalı gayet de güzel birşeydi. kendime de hem kaliteli hem indirimden alırım sonuçta kendime indirimden alıp başkasına sezondan 4 katı pahalı para verecek değilim). şimdi düşünüyorum keşke bu kadarını bana söylemeseydi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlar hediyedir, hediyenin kullanılıp denendiğini de ilk defa görüyorum insan utanır:26:
Valla ben olsam uygun dille kvye söylerdim bunun uygunu da nasıl olur bilmiyorum ama:44:
Çünkü ben özel eşya konusunda hassasım ablam bile kıyafetimi istediğinde mırın kırın ederim düşün cimri miyim yoo istesin canımı veriyim ama ayakkabıydı, kıyafetti sevmiyorum kaldı ki kan bağım olmayan birinin tenine temas etse giyesim gelmez bi'de ayakkabı yani.

Edit: Belki "anne sanırım x makyaj eşyalarını denemiş makyaj malzemelerini sağlık açısından pek uygun olmadığı için kullanamıyorum" gibi söyleyebilirsin. Ya da direk kvne annen diyecekti paketleri açıktı gibi çaktırmadan ama çünkü alınmaları %99.9 :)

Son düzenleme:
sen fazla üstünde durmuyosun canım ama bunlar biraz görgüsüzmüş. hiç yeni alınan gelin bohçasındaki şeyler açılıp kullanılırmı ilk defa duydum. güzelce bohçalanılır kız evine gelir sen göstermek istersen açar gösterirsin. bunlar biraz fazla rahat sanırım.

benimde kına kıyafetımı gelinliğimi nişanda alınan takımı hepsini eşimin teyzesının kızları ve görumcem denemiş düğünden sonra geçen bbi muhabbette yüzsüz yüzsüz anlatmışlardı insan nefret edıyor ama ne yapıcaksın soğumakta haklısın ama yapıcak bişi yok ne desen haksız olursun şimdi gelinsin diye

sen fazla üstünde durmuyosun canım ama bunlar biraz görgüsüzmüş. hiç yeni alınan gelin bohçasındaki şeyler açılıp kullanılırmı ilk defa duydum. güzelce bohçalanılır kız evine gelir sen göstermek istersen açar gösterirsin. bunlar biraz fazla rahat sanırım.

Aynen aslında bakıldığında aman nolucak iki parça şey gibi görünüyor da mantık tehlikeli:26:
Açıkcası ben çok ayıplardım. Oldu olacak her yeni alınan şeyi önce görümceler bi'denesin, heves alsınlar. Sürülmüş ruju, farı ne diye nişan bohçasına koydular anlamadım. Ya da ne gerek duydular ilk defa mı makyaj malzemesi görmüşler:9:
Bence sınır çizilmeli bohçadaki şeyleri bile kullanmak isteyen kapalı paketleri açanlar yarın evlenseniz dolabına izinsiz dalabilir. Bu tür şeylerde zaten bi'kere "tabii tatlım alabilirsin" dediğin an bitti diğerlerinde izin istemek bile gereksizmiş gibi geliyo.

ben çok rahatsız o lurdum çatlardım sinirden kvalıdeme de söylerdim bunlar kullanılmış diye

çok ayıp tabi ki ne demek kullanmışlar ya:53:
kesinlike söylemelisin bence. en uygunu nasıl olur dersen de? anne bunlar açılmış kulllanılmış aldığınız yerden yanlışlıkla mı aldınız dersen uygun olur. hem de görümcenlerin yanında sor bunu.
kullanılmış ben emin olamam şimdi sağlık açısından da vs dersin. bakalım ne diyecekler. şok oldum valla:19:

benimde kına kıyafetımı gelinliğimi nişanda alınan takımı hepsini eşimin teyzesının kızları ve görumcem denemiş düğünden sonra geçen bbi muhabbette yüzsüz yüzsüz anlatmışlardı insan nefret edıyor ama ne yapıcaksın soğumakta haklısın ama yapıcak bişi yok ne desen haksız olursun şimdi gelinsin diye

Böyle şeyleri duyunca aklıma direk görmemiş demek geliyo affına sığınarak:26:Tamam gelinliği her kız heves eder, denemek isteyebilir ama izin istenir bi'de daha nişan arifesinde senin huyunu husunu bilmiyolar insanlar mı çok rahat ben mi çok kasıntıyım bilemedim:44:

Kızlar iyi akşamlar,

Çok yakın bir tarihte nişanlandım ben.Her şey usulune uygun oldu çok şükür.Bohçaydı, takıydı....içimde kalan bir şey olmadı yani.Sevgilimden de ailesinden de ben razıyım,Allah da razı olsun inşallah.Hazırlıklarımız geç başladığından biraz aceleye geldi sadece.

Ben zaten yapı olarak malı kıymetli bir insan değilim.Çula çaputa tamah edip kalp kırmam, bende olanı başkasıyla paylaşmaktan sakınmam...Ama herşeyin bir oluru var değil mi?

Bohçalarımı açmamıştım nişandan beri görmek isteyen olur diye.Sadece makyaj malzemelerimin olduğu kutu açıktı.Nişan gecesi bakmıştık kızlarla.Hani üzerinde güvenlik bandı olur ya, hepsi açılmış.Acaba dedim ben mi alırken açtım..Neyse üzerinde durmadım zaten.Aklıma da geldi eltimin görümcemin açacağı ama ne bileyim kötü düşünmedim.

Bugün aklıma geldi sevgilime sordum.Evet kullanmışlar dedi.Ama ayıp değil mi,onlar bohçaya konan şeyler dedim.Biliyorum ben de kızdım zaten dedi.Baktım utanıyor sıkılıyor uzatmadım.
Alışveriş akşamı da görümcem ayakkabılarımı denemiş.gülmüşler "ay çok topuklu bunlar.." filan diye.Bildiğiniz platformsuz, 8cm topuklu stiletto..
Akşam gelince bohçaları bozdum.
Ne bileyim hepsinden soğudum bir anda.

Biraz yakışıksız geldi bana.dedim ya çul çaput için kalp kırmam diye..Ama bu kadarı bana fazla.
Fazla mı üzerinde duruyorum sizce?

Neler aldığınızı merak edip incelemeleri başka bir şey size alınmış eşyaları sizden önce kullanmaları başka bi şey bende paylaşımcı bır insanım istesinler elimde olanın hepsini vereyim sevdiğim insanlara çula çaputa da dediğiniz gibi önem vermem ammmmaaaa bana alınmış bir şeyi asla benden önce kimse kullanamaz.:50:

bunlar görgü meselesi

ama söylemek olmaz ben olsam söylemem ama görgülerini de buradan anlarım

napıcan bunun için gerginliğe gerek yok, görgüsüzlermiş dersin geçersin boşver bence.

Hımmmmmm böyle neşeli bi ortamda gülerek araya bir iki laf sıkıştırırsanız mesaj yerine ulaşır bence
Sınırlarınızı belli ederseniz şimdiden ilerde sıkıntı yaşamazsınız sözlünüzün üzerine gitmemeniz güzel durumu bildiğinizi hoşnut olmadığınızı bilsin yeterli şu aşamada tekrar böyle bir durum olursa ne tepki vereceğinizi söyleyin o da bilsin

Valla cok rahat insanlarmış,inşallah ilerde sorun yaşamazsın,ben olsaydım direk sokardım lafı ! çok beğendilerse uygun bir dille hediye et kurtul veya kullanma
sonuçta senin o malzemelere ihtiyacın yok adetten yapılıo görgüsü kültürü neymiş görmüş oldun ,mesafeni şimdiden koy aman diyeyim

Kızlar iyi akşamlar,

Çok yakın bir tarihte nişanlandım ben.Her şey usulune uygun oldu çok şükür.Bohçaydı, takıydı....içimde kalan bir şey olmadı yani.Sevgilimden de ailesinden de ben razıyım,Allah da razı olsun inşallah.Hazırlıklarımız geç başladığından biraz aceleye geldi sadece.

Ben zaten yapı olarak malı kıymetli bir insan değilim.Çula çaputa tamah edip kalp kırmam, bende olanı başkasıyla paylaşmaktan sakınmam...Ama herşeyin bir oluru var değil mi?

Bohçalarımı açmamıştım nişandan beri görmek isteyen olur diye.Sadece makyaj malzemelerimin olduğu kutu açıktı.Nişan gecesi bakmıştık kızlarla.Hani üzerinde güvenlik bandı olur ya, hepsi açılmış.Acaba dedim ben mi alırken açtım..Neyse üzerinde durmadım zaten.Aklıma da geldi eltimin görümcemin açacağı ama ne bileyim kötü düşünmedim.

Bugün aklıma geldi sevgilime sordum.Evet kullanmışlar dedi.Ama ayıp değil mi,onlar bohçaya konan şeyler dedim.Biliyorum ben de kızdım zaten dedi.Baktım utanıyor sıkılıyor uzatmadım.
Alışveriş akşamı da görümcem ayakkabılarımı denemiş.gülmüşler "ay çok topuklu bunlar.." filan diye.Bildiğiniz platformsuz, 8cm topuklu stiletto..

Biraz yakışıksız geldi bana.dedim ya çul çaput için kalp kırmam diye..Ama bu kadarı bana fazla.

Merhaba millionaire ,

öncelikle tebrik ederim. Hayırlı olsun nişanınız. Görümceniz ve eltinizin yaş dengeleri size yakınlar sanırım. Yapılan yanlış olmakla beraber sanırım meraklarına engel olamadılar. 1 kez dahi olsa kullanmaları tabii ki uygunsuz olmuş. İçinize sinmeyeceği için makyaj malzemelerini kullanamayacağınızı düşünerek , diğer üye yorumlarını da okuyunca aklıma şöyle bir fikir geldi. Müstakbel kayınvalidenize giderken eltinizin ve görümcenizin de orada olacağı bir ortam yaratın. Kız kıza sohbet edebileceğiniz. Giderken makyaj malzemelerini de götürün. Elti ve görümcenize hediye edin. kızlar beğenmiş ve heves etmişsiniz , kullanmayı isterdim maalesef bu konularda hassasım diyerek kendilerine hediye edin. Maddi değil manevi değerleri önemli , ben sonra alırım yeniden kendime deyin. Bu şekilde tatlı dille hatalarını yüzlerine vurmadan çözümleme imkanı da olabilir diye düşündüm. Belki kayınvalidenizin haberi dahi olmamıştır bu durumdan.

Son düzenleme:
Kayinvalidenize "anne bu makyaj malzemelerini nerden aldiniz. Guvenlik bantlari acik satmislar degistirmek istiyorum" diyebilirsiniz. Yok biz denedik falan derlerse de sanirim yuzunuzdeki ifade her seyi anlatir. Uzerine bir de "ben tester urunleri de kullanamiyorum bunlari size vereyim o zaman" diyebilirsin. Nisanlinizin ayakkabiyi denediklerini soylemesi gereksiz olmus ama makyaj malzemelerini kullanmak icin cidden gormemis olmak lazim.

Merhaba millionaire ,

öncelikle tebrik ederim. Hayırlı olsun nişanınız. Görümceniz ve eltinizin yaş dengeleri size yakınlar sanırım. Yapılan yanlış olmakla beraber sanırım meraklarına engel olamadılar. 1 kez dahi olsa kullanmaları tabii ki uygunsuz olmuş. İçinize sinmeyeceği için makyaj malzemelerini kullanamayacağınızı düşünerek , diğer üye yorumlarını da okuyunca aklıma şöyle bir fikir geldi. Müstakbel kayınvalidenize giderken eltinizin ve görümcenizin de orada olacağı bir ortam yaratın. Kız kıza sohbet edebileceğiniz. Giderken makyaj malzemelerini de götürün. Elti ve görümcenize hediye edin. kızlar beğenmiş ve heves etmişsiniz , kullanmayı isterdim maalesef bu konularda hassasım diyerek kendilerine hediye edin. Maddi değil manevi değerleri önemli , ben sonra alırım yeniden kendime deyin. Bu şekilde tatlı dille hatalarını yüzlerine vurmadan çözümleme imkanı da olabilir diye düşündüm. Belki kayınvalidenizin haberi dahi olmamıştır bu durumdan.

Aynen arkadaşım çok mantıklı hem de tatlı dille belirtmiş olursun.
Sağlık açısından uygun olmadığını da vurgularsan zaten kırılmak yerine anlarlar belki.
Acaba kvnin haberi yok mu:44:

makyaj malzemesi konusunda bişey diyemicem haklısın kullanmamaları lazımdı ama ayakkabı denemekten bişey olmaz benim ayakkabılarıda nişanlımın teyzesi giymiş evde kameraya çekmişler tesadüfen resimlere bakarken gördüm biraz bozulur gibi oldum ama hep beraber güldük onun o haline :40:

Mağazada kıyafetler ayakkabılar türlü türlü müşteri tarafından denenmiyor mu?
Kullanmak başka bir şey merak edip bakmak ayrı bir şey, sanırım sizinkiler merak edip bakmışlar, bence gücenecek bir durum yok.

bence de canım ayıp etmişler ama bunun için huzurunu bozmaya degmez. zaten bir kez dile getirmişsin tekrar konuyu acmana gerek yok derim ben. bak sana basımdan gecen bir seyi anlatayım.
ilk evlendiğim yıl doguda bir sehirde yasıyordum.benim kayınvalidemlerin üst katı boştu orada yatak odamız falan bikaç esya vardı.bende yazlık elbiselerimi falan dolabımda bırakıp gittim doguda yasadıgım sehre. 3-4 ay sonra eve döndüğümde görümcemin odasına girdim tesadüfen görümcemin dolabında asılı fotografını gördüm ya da Allah bana gösterdi diyeyim. bi baktım benim abiye elbiselerimden birini giyip bi geceye katılmıs bir de foto cektirmiş. şok oldum görünce ama belli etmedim. o fotografı son görüşüm oldu zaten bu, bi daha da görmedim. ben de sadece eşime söyledim, isteseydi verirdim ama habersiz yapması ayıp bence dedim(gercekten verirdim). eşim de mahcup oldu tabi bişey diyemedi. ben de en güzel cevabı bütün eşyalarımı toplayarak onlara verdiğimi düşünüyorum. şimdi hiçbişeyimi bırakmıyorum.baktım şimdi dolaba kendi elbiselerini asmışlar(kv ve görümce).
bir de eşimin bir kuzeni var ben evlenriken de bekardı hala bekar(kız arkadası ya da sevdigi biri falan yok).ben evlendikten kısa süre sonra kv gelinliğimi bile istedi o kuzen için. neymiş çocugun annesi demiş güya " fiona gelinlğini verir mi bize" diye. ben de sadece gülümseyip gectim veririm demedim. böyle seyler insanın içinden gelirse olur diye düşünüyorum. böyle isteme olunca bana itici geliyor. tabiki ihtiyacı oldugunu bilsem yardımcı olmak amacıyla verirdim ama daha hesapta kız yok, evlilik yok, bunun hesabı yapılıyormus gibi hissettim ve benim kulagıma itici geldi.

Kızlar iyi akşamlar,

görgüsüzlük ama bu onları kötü yapmaz.bak ben çok kötü bilirim o yüzden söylüyorum çok büyütme.yeri gelince yordamıyla söylersin olur biter

Back
X