• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kullanılmış don hediye edilmesi????

Şaşırdım, hoş değil
Bunun maddi durumla ilgisi yok ya, düşünceyle ilgili tamamen
İç çamaşırı hediye etmek zaten normal değil, en azından pazardan 1-2 liraya toka falan alsaymış
Ama bunu herkes düşünemiyor olabilir. Hiç umursamayın bence de mesafe koyun eğer rahatsız olduysanız

İstediği kadar maddi durumu kötü olsun bu onun kullanılmış iç çamaşırı getirmesini gerektirmiyor...veya tişört her neyse
çok ayıp etti...bencr hiç seslenme çünkü inkar edecektir
kullanılfı diycek hali yok ya

Belki kullanılmış değildir, yıkanmış utulenmistir sadece.
Ilk kıyafet alındığında yıkanıp utulenirya o hesap.
Elinde olan hediyeyi getirmiş.

Iki donu geri verseniz ne olacak vermezseniz ne olacak ? Boşuna rencide etmeyin. Belli ki artı niyetli değil.

iyi biri gerçekten .Başka bir arkadaşa giderken kola alıp götürdü.hatta eli boş gidilmez dedi.anlayışı böyle anladımda kullanılmış iç çamaşırını kafamda oturtamıyorum
oturtma boş ver .
yanlış bi şey olmuş .
ne kadar zor durumda olduğunu bilemeyiz .
vardı bizim velilerden de biri.
hediyeleşme durumu oldu yılbaşı çekilişi oldu.
kullanılmış değildi ama atkı bere örmüş getirmişti. ama renkleri de erkek çocuğuna hiç olmayacak renklerdi.
ben de verdim birine gitti.
5 çocuğu vardı ve durumu çok çok kötüydü.
o yüzden sen yine yüzüne vurma.
gerekiyorsa içine sinmiyorsa arkadaşlığına biraz mesafe koyarsın . sen ver artık kararını.

İyi de para döndürmüyorsunuz anladığım kadarıyla, yani altın günü değil. Yoksa katılmazdı, maddiyatı yok diyorsunuz. Ama böyle birşey yapması da çok saçma, kullanılmış şey hediye edilmez ki. Bence bunun maddiyatla alakası yok. Ayıp etmiş biraz. Koyun çöpün yanına, almak isteyen alır. Keşke çağırmasaydınız. Peki sıra kendisine gelince ne yapacak? Nasıl ağırlayacak o kadar adamı? Veya ağırlayabilir diyelim o kadar gücü var, madem öyle yeni birşey alıp verseydi size? Ay kafam karıştı. Çok saçma olmuş.

Ben kullanılmış olduğuna ihtimal veremedim hiçkimse kullanılmış getirmez. Ama bazı ürünler kendinden parfümlü olabiliyor, zaten ütülü gibi de oluyor katlı falan belki kendi getirmeden yıkamak istemiştir. Kullanılmış olduğu için dememiştir açma diye, iç çamaşırı olduğu için özel bir şey olduğundan dedi belli ki. Öyle bile olsa belli etmeyin bir şey demeyin. Kullanmayın onları.
kullanılmış olduğu çok belli normalde çamaşır beyaz ama hafif girileşmiş gibi bide tam ortasında maşa izi var ve bayan parfümü sıkılmış.ama çok kullanılmamış gibi

Durumu kötü imiş belki başkası da ona getirmiştir ya da işte o çocuklarına başkasının kullanılmışını giydirdiği için garipsememiştir

boş verin

mesela bizim maddi durumu gayet yerinde olan bir arkadaşa diğer bir arkadaş bir elbisem vardı kızına vereyim mi dedi giyer mi o da giyer dedi hatta sen kendin ver daha hoşuna gider X teyzenin elbisesi diye sırtından çıkartmaz dedi

ki bu kişilerin iki evi iki arabası var yani cidden durumları iyi

aynı arkadaş benim oğluma da kendi oğlunun tişörtünü verdi o zaman biraz benimkine büyüktü ama işte onlar almış birkaç kez giymiş de onun oğluna artık olmuyor diye

benim oğlan şimdi bayılarak giyiyor, Y abinin tişörtü diye

ha bu arada bizim de durumuzu iyi yani oğlumun o tişörtte hiçbir şekilde ihtiyacı yok

bu arada karşılıklı yeni hediyeler de almışlığımız vardır yani ya da yemeğe vs giderken de elimiz boş gitmeyiz

bunlar hediye gözü ile verilmiyor, belki onun da böyle bir ortamı vardır

İyi de para döndürmüyorsunuz anladığım kadarıyla, yani altın günü değil. Yoksa katılmazdı, maddiyatı yok diyorsunuz. Ama böyle birşey yapması da çok saçma, kullanılmış şey hediye edilmez ki. Bence bunun maddiyatla alakası yok. Ayıp etmiş biraz. Koyun çöpün yanına, almak isteyen alır. Keşke çağırmasaydınız. Peki sıra kendisine gelince ne yapacak? Nasıl ağırlayacak o kadar adamı? Veya ağırlayabilir diyelim o kadar gücü var, madem öyle yeni birşey alıp verseydi size? Ay kafam karıştı. Çok saçma olmuş.
Hayır para olayı yok her hafta birinde toplanıyoruz herkes gücü yettiğince ağırlamaya çalışıyor.benden hemen sonra kendi aldı zaten.güzelde ağırladı.

Kullanılmamış bile olsa hayatta don almam hiç kimseye hediye olarak.çöpe atın tabiki de.maddi durumunun kötü olması düşüncesiz olmasını gerektirmiyor .edep illa ki edep.bşz yıkadığımız iç çamaşırını bile ulu orta ipe asamayan bir toplumuz .

arkadaşlar bu yıl oğlum okula başladı.ve biz veliler arasında bir grup oluşturduk 5-6 kişilik her hafta birimizde toplanıyorduk.sıra bana gelince aramıza katılmayı çok isteyen bir arkadaş daha vardı.Bende onu davet ettim evime.Gelirken bana bi poşet uzattı hediye olarak.Bende tam açacakken açma sonra açarsın dedi.Bende onlar gittikten sonra poşete baktım içinde iki tane iç çamaşırı bide tişört vardı.iç çamaşırına baktığımda yeni olmadığını fark ettim.yıkanmış ütülülenmiş ve parfüm sıkılmıştı.tişörtte yeni değil kızlarının tişörtünü getirmiş büyük ihtimalle.Şimdi bu arkadaşın maddi durumu hiç iyi değil ama böyle bir hediyede getirilirmi hiç.daha sonra bu konuyu hiç kimseye söylemedim rencide olmasın diye şuan aramız iyi .napim sizce konuyu tamamen unutup iç çamaşırlarını çöpe mi atyım yoksa ben bunları kullanamam deyip geri mi vereyim.
belki kullanılmış değildir de mesela iç çamaşırını yeni alınca giymeden önce yıkarız ya. o kendisi alıp yıkayıp öyle getirmiş olabilir mi acaba
kötü niyetli bir davranış değil sanırım. maddi durumuda iyi değilse

Durumu iyi değilmiş
Belliki boş gelemedi ve çocuklarına ait en yeni eşyaları koydu getirdi
Biz olsak yapmayız şöyle böyle diye düşünme biz onun yerinde değiliz gidip bişeyler alabiliyoruz onun kadar çıkmazda değiliz demekki ya da onun kadar dara düşmedik demekki

Durumu kötü imiş belki başkası da ona getirmiştir ya da işte o çocuklarına başkasının kullanılmışını giydirdiği için garipsememiştir

boş verin

mesela bizim maddi durumu gayet yerinde olan bir arkadaşa diğer bir arkadaş bir elbisem vardı kızına vereyim mi dedi giyer mi o da giyer dedi hatta sen kendin ver daha hoşuna gider X teyzenin elbisesi diye sırtından çıkartmaz dedi

ki bu kişilerin iki evi iki arabası var yani cidden durumları iyi

aynı arkadaş benim oğluma da kendi oğlunun tişörtünü verdi o zaman biraz benimkine büyüktü ama işte onlar almış birkaç kez giymiş de onun oğluna artık olmuyor diye

benim oğlan şimdi bayılarak giyiyor, Y abinin tişörtü diye

ha bu arada bizim de durumuzu iyi yani oğlumun o tişörtte hiçbir şekilde ihtiyacı yok

bu arada karşılıklı yeni hediyeler de almışlığımız vardır yani ya da yemeğe vs giderken de elimiz boş gitmeyiz

bunlar hediye gözü ile verilmiyor, belki onun da böyle bir ortamı vardır
Canım gruptaki arkadaşların çocuklarına bende verdim aldığımda oldu.onu kimse sorun etmiyor.çocuk farklı büyük farklı.sadece tişört olsaydı o kadar sorun ermezdim sanırım.

Hayır para olayı yok her hafta birinde toplanıyoruz herkes gücü yettiğince ağırlamaya çalışıyor.benden hemen sonra kendi aldı zaten.güzelde ağırladı.

E bu kadar hevesli madem ortamınıza girip misafir ağırlamaya ki güzel de ağırladı diyorsunuz, o zaman baya uyanık bu arkadaş kusura bakmayın. Başkasına da hediye falan verdi mi, haberiniz olmamış olabilir, laf arasında sohbetli şakalı bi yoklayın arkadaşlarınızı. Belki onlara da böyle yapmıştır da susuyorlardır. İnsan 10 lira verir bardak alır gelir bimden. Cidden çok uyanık, ben korktum arkadaşınızdan.

şimdi yazılan yorumları okuyordum ciddi anlamda içim üzüldü.yaşamaya gezmeye tozmaya günlerde ortam bulmaya hep belli krterlerin hakkı varmış gibi cümleler okudum.dolaylı yoldan ima. fakat şöyle bir durum vardır bazı geleneklerde pazardan mağazadan alınan iç çamaşırları özellikle alt parça giyilmeden yıkanır ütülenir.tezgahlarda durup toz mikrop kapmasın diye. aynı şeyi havlulara yapanda var.belkide böyle birşeydir. hadi diyelim böyle değil düşünmemiş gitmemesi gerektiğini idrak edememiş vermiş. sizinde içinize sinmemişse atın gitsin. sadece konunuzun son soru cümlesine takıldım.acaba gelenleri ben kullanamam deyip gerimi versem........bu sorunun aklınıza geliyor olması bile tüylerimi diken diken etti.

Don ne alaka ya? Bir insan birine neden don hediye eder? Kullanılmamış bile olsa çirkin bence. Kullanılmış olmasına yorum bile yapamıyorum. Evdeki bir tabağı sarıp getirseymis daha iyi olurmuş.

Durumu iyi değilmiş
Belliki boş gelemedi ve çocuklarına ait en yeni eşyaları koydu getirdi
Biz olsak yapmayız şöyle böyle diye düşünme biz onun yerinde değiliz gidip bişeyler alabiliyoruz onun kadar çıkmazda değiliz demekki ya da onun kadar dara düşmedik demekki
Hayır çocuk çamaşırı değilki benim giymem için getirmiş ikisinide

şimdi yazılan yorumları okuyordum ciddi anlamda içim üzüldü.yaşamaya gezmeye tozmaya günlerde ortam bulmaya hep belli krterlerin hakkı varmış gibi cümleler okudum.dolaylı yoldan ima. fakat şöyle bir durum vardır bazı geleneklerde pazardan mağazadan alınan iç çamaşırları özellikle alt parça giyilmeden yıkanır ütülenir.tezgahlarda durup toz mikrop kapmasın diye. aynı şeyi havlulara yapanda var.belkide böyle birşeydir. hadi diyelim böyle değil düşünmemiş gitmemesi gerektiğini idrak edememiş vermiş. sizinde içinize sinmemişse atın gitsin. sadece konunuzun son soru cümlesine takıldım.acaba gelenleri ben kullanamam deyip gerimi versem........bu sorunun aklınıza geliyor olması bile tüylerimi diken diken etti.
+1

arkadaşlar bu yıl oğlum okula başladı.ve biz veliler arasında bir grup oluşturduk 5-6 kişilik her hafta birimizde toplanıyorduk.sıra bana gelince aramıza katılmayı çok isteyen bir arkadaş daha vardı.Bende onu davet ettim evime.Gelirken bana bi poşet uzattı hediye olarak.Bende tam açacakken açma sonra açarsın dedi.Bende onlar gittikten sonra poşete baktım içinde iki tane iç çamaşırı bide tişört vardı.iç çamaşırına baktığımda yeni olmadığını fark ettim.yıkanmış ütülülenmiş ve parfüm sıkılmıştı.tişörtte yeni değil kızlarının tişörtünü getirmiş büyük ihtimalle.Şimdi bu arkadaşın maddi durumu hiç iyi değil ama böyle bir hediyede getirilirmi hiç.daha sonra bu konuyu hiç kimseye söylemedim rencide olmasın diye şuan aramız iyi .napim sizce konuyu tamamen unutup iç çamaşırlarını çöpe mi atyım yoksa ben bunları kullanamam deyip geri mi vereyim.
niyetine bağlı bişey biraz ama bu durumunun iyi olmaması saygısızlık yapacağı anlamına gelmez gerçekten dalga geçmek adına verdiyse tabiki yüzüne vurun öyle bile olmasa bunun yanlış olduğunu anlatın derim.

Back
X