• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maske Tarifleri Kullanıp da çok memnun kaldığınız hatta "BUDUR İŞTE" dediğiniz maske nedir?

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

LiLiPuT

İşTe "HAyAT" bu!!
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2008
2.276
5
116
İstanbul
arkadaşlar cilt için pek çok tarif var
bu aşamada seçenek çok olunca karar vermekte zor oluyor tabikiii
sizin tercihiniz kullanıpta faydasını gördüğünüz maske tariflerini burada paylaşalım mı?

ilk tarif benden olsun
ben,yoğurt ve mısır unu maskesi yapıyorum mesela...
çok güzel cildi nemlendirip yumuşatıyor..
tavsiye ederimm

kil maskesinin faydasını gördüm.bir miktar kil,bikaç damla zeytinyağı ve bikaç damla gülsuyunu karıştırıyorum.çok memnunum

kil maskemin tarifini yazabilirim.kil mısır ununu çok az suyla karıstır cildine sür yada kil mısır unu balı karıstır suyla cildine sür veya sivilce varsa kil ve elma sirkesini karıstır cildine sür.cildin kuruysa kile nemlendirici kremde koyabilirsin

Annemden aldığım ve köklü geçmişe sahip bir tarifim var kızlar..:smiley-cool:

Balın içine karanfili toz haline getirip koyuyorsunuz bir gün bekledikten sonra gece sürüp yarım saat bekletiyosunuz sonra ılık suyla durulayın ben yapıyorum harika nemlendiriyo,karanfil de gözenekleri açıyo.Yüzüm bi dinleniyo üzerine güzel bi uyku sabah da gül suyu sürüyorum sonra nemlendirici sürüyorum.eğer yağlı bir cilde sahipseniz ya da extra nemlensin diyorsanız salatalık suyu da koyun karışımın içine ama bu tek kullanımlık olsun..zira salatalık zamanla iğrenç bi koku yapıyo:jeyyar:
:nazar:

Elma ve kayısı ile yaptığım tarif var, gerçekten çok iyi yapıyor cildi.. Kırmızı elmanın kabuklarını çok ince bir şekilde soyup doğrayacağız.. ıçine de bir tane kayısı doğruyoruz.. Bu karışıma bir çay kaşığı su katıp, lapa haline gelinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz.. Sonrada ılık halde yüzümüze sürüp, 45 dk bekliyoruz.. Sonra da güselleşiyoruz.. zemuszemus

Not: Kayısı ile elmayı aynı anda bulmak bazı dönemler zor olabiliyor.. O durumlarda ben paket içindeki kuru kayısılardan kullanıyorum..

Son düzenleme:
haftada bir defa yüzüme patates maskesi yapıyorum..cildimi dinlendirip güzelleştiriyor, sanki pudra varmış gb çok duru bir güzellik veriyor..patatesi rendeleyip yüzüme yapıştırıyorum, 20 dk bekliyorum bu arada 2 dilim patattesi gözlerimin üzerine koyup gözümü de dinlendiriyorum :lepi: ben çok faydasını görüyorum kızlar denemenizi tavsiye ederim.

ben sodayla yıkıyorum yüzümü..cildi yeniliyo..zahmetsiz...arada da aktardan aldım kil maskesi yapıyorum çok güzel oluyo..geceleri gül suyuyla siliyorum..ne kadar maske yaparsanız yapın ama gece mutlaka silin yüzünzzü...yıkadığınız halde bile kir çıkıyo silince..derinlemesine temizlik gül suyu....sonra da pişik önleyici krem sürüyorum niveanın...şahane yapıyo cildi...gözenekleri sıkılaştırıyo...

yumurtanın sadece beyazını köpürene kadar çırpıyorum sonra yüzüme sürüp kuruyana kadar bekliyorum zaten çok geriyor sonra ılık suyla yıkıyorum hem yumuşacık oluyor hemde hücreleri yeniliyormuş gözenekleri daraltıyor.

olgun avakadoyu rendeleyip bir damla zeytin yagı koyup yüznüze sürüyorsunuz 20 dk bekleyin cilde bunun kadar iyi gelen maske görmedim

maske değil de 1 çay kaşığı elma sirkesi bir çay kaşığı maden suyu....
Kaç senedir uğraştığım sivilcelerimden, sivilce izlerimden siyah noktalarımdan eser kalmadı. Çok naadir 1 tane sivilcem cıktığı oluyor ama hiç yüzümü böyle cam gibi görmemiştim:nazar::nazar:

maske değil de 1 çay kaşığı elma sirkesi bir çay kaşığı maden suyu....
Kaç senedir uğraştığım sivilcelerimden, sivilce izlerimden siyah noktalarımdan eser kalmadı. Çok naadir 1 tane sivilcem cıktığı oluyor ama hiç yüzümü böyle cam gibi görmemiştim:nazar::nazar:

çukur derinleri geçer mi cnm neyle kulladn peki fıs fıs mı yoksa

Son düzenleme:
Bal bal bal :)) en güzeli bal maskesi..mis gibi doğal işte..ayrıca arada sırada maden suyuyla yıkayın ..

Bende sadece bal sürüp 1 saat bekletirim..ayrıca karma cilt yapısına sahibim kuru maya bal ve sütü karıştırıp maske yaparım..

Başka bir topikte bahsetmiştim ama, keten tohumunu kaynatıp sağumaya bekletin. Pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayıp 15 dakika kadar bekletin. Yüzünüzü yıkayın, bunu özellikle akşam yatmadan uygularsanız sabah kalktığınızda yüzünüzün pamuk gibi olduğunu göreceksiniz. Kalan keten suyunu da kavanoza koyup dolapta saklayın. Yalnız keten yağlı bir bitki olduğundan sık kullanımda sivilce yapabilir. Haftada birkaç kez cilt tipinize göre uygulayabilirsiniz

hergün gülsuyu ile silerim yumurta akı sürerim içine 1-2damla da limon damlatılırım bunun yanısıra banyo da kabak lifiyle yüzümü yavaşça liflerim..

yaş maya maskesi; cildim yağlı olduğu için limon suyu ile mayayı karıştırıp yüzüme ve boynuma sürüyorum, kuruyana kadar bekletip yıkıyorum, sonuç süper lifting etkisi:) ayrıca kil maskeside çok iyi geliyor, yeşil kil kullanıyorum ben

Back
X