• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dagci dagci slm canım sana birşey sorucaktım hani sen okul öncesi bi seti önermiştin daha önce o setin adı neydi bende kızıma almak istiyorum

dagci dagci slm canım sana birşey sorucaktım hani sen okul öncesi bi seti önermiştin daha önce o setin adı neydi bende kızıma almak istiyorum
Adeda canım.
dikkat geliştirme seti

bir de zekare var.
o daha çeşitli bir set.

beneklidünyam da indirim kodu oluyor.
daha uyguna her iki seti de alırsın.

zekareyi kreşte önermiştim küçüğe uygulamışlardı.

adedayı evde yapıyoruz canı istediğinde.

Herkese gunaydinnn.....
Kitap okuma maratonuna katilmak isterim ama benim mulakata kadar( her ne kadar ne zaman olcagini bilmesemde) calismam lazim.. Haftaya 1 konu hergun Kuran okuma ve ezber tekrarı diye ayarladim benimki birakirsa yapmaya çalışıyorum.
Evimde de genel temizlikten sonra cok ilgilenemedim. Bi soğukluk var. Aklima hep Nego Nego in ben evimin sultaniyim sözünü getirmeye calisiyorum. Bo silkeleniyorum ama oğlum hiç birakmiyor yaa boyle olan var mi bu benden mi kaynakli. Biraksam aglasa daha mi iyi olcak. Kaliteli vakit geciriyoruz ama yetmiyo hep ilgi istiyo. İlgilenmeyince agliyo yada bana vuruyo biseyler atiyo. İlgilenince iyiyiz. Balkona cikamiyorum asagiya biseyler atiyo. Namazlarimi bile zor kiliyorum bazen abdeste bile gidemiyorum. Kapinin önünde oyle agliyo ki komşular geliyo ne oldu diye. Halbuki kv den 7 ay kadar oldu evi ayirdik ama rahatça istediğimi yapamıyorum diye bunaldim artık ... Ne konuştum yaaa... Bana bir fikir verin bu uşağı ne edeyim. Nasil bir yol izleyeyim...
yaşına göre uzun süre meşgul olacağı etkinlik,oyunlar olabilir.

nette çok canım.
ilgisini çeken metaryeller bulabilirsin.

Adeda canım.
dikkat geliştirme seti

bir de zekare var.
o daha çeşitli bir set.

beneklidünyam da indirim kodu oluyor.
daha uyguna her iki seti de alırsın.

zekareyi kreşte önermiştim küçüğe uygulamışlardı.

adedayı evde yapıyoruz canı istediğinde.

çok teşekkür ederim bilgilendirmen için.

yaptığı şeyler gelişiminin bir parçası aslında..bu yaşlardaki tüm çocuklar böyle emin olabilirsin..aşırı inatçı,ısrarcı,huysuz,her isteklerinin yapılmasını istedikleri bir dönem..benim çocuğummu böyle diye düşünme sakın.şuan bebeklikten çıkıp çocukluğa adım atmaya çalışan kendisinin varlığının farkında olan bir birey var karşında..eğer onun huysuzluklarına sende aynı şekilde tepki verirsen,bağırır azarlarsan bu ileriki yaşlarında onun içine kapanık,kendinegüveni olmayan,düşüncelerini duygularını özgürce ifade etmekten korkan bir yetişkin olmasına sebep olabilir..bu her yaptığına tepki vermeyeceksin anlamına gelmiyor tabi,sevgi ve anlayışla ona doğruyu göstermeye çalışacaksın elinden geldiği kadar.onun dikkatini çekecek faaliyetlerde bulunmaya çalışabilirsin.ona kitap okuyabilirsin,kitap okurken anlatılan hikaye ile ilgili taklitler yapabilirsin,doğa olaylarının sesleri yada hayvan sesleri gibi mesela.legolar bu yaşlarda çocukların ilgisini çeker genelde,birlikte çocuk şarkıları söyleyip dansedebilirsiniz,resim yapabilirsiniz,renklere karşıda meraklarının yoğun olduğu bir dönem.daha doğrusu onu ilgilendiren ne varsa içine muhakkak oyun katarak yapmaya çalış..mesela oyuncakları toplanacak buna cocuğunu dahil et,oyun haline getir..sen sepetin yanına otur mesela hadi bana oyuncakları getir teker teker bende sepete bırakayım diye söyle..çok uzun oldu ama birde ne olursa olsun unutma bu geçici bir dönem ve şuan buna inanması sana zor gelsede onlar büyüdüğü zaman inanılmaz özlediğin dönemler bu yaşlar.

yaptığı şeyler gelişiminin bir parçası aslında..bu yaşlardaki tüm çocuklar böyle emin olabilirsin..aşırı inatçı,ısrarcı,huysuz,her isteklerinin yapılmasını istedikleri bir dönem..benim çocuğummu böyle diye düşünme sakın.şuan bebeklikten çıkıp çocukluğa adım atmaya çalışan kendisinin varlığının farkında olan bir birey var karşında..eğer onun huysuzluklarına sende aynı şekilde tepki verirsen,bağırır azarlarsan bu ileriki yaşlarında onun içine kapanık,kendinegüveni olmayan,düşüncelerini duygularını özgürce ifade etmekten korkan bir yetişkin olmasına sebep olabilir..bu her yaptığına tepki vermeyeceksin anlamına gelmiyor tabi,sevgi ve anlayışla ona doğruyu göstermeye çalışacaksın elinden geldiği kadar.onun dikkatini çekecek faaliyetlerde bulunmaya çalışabilirsin.ona kitap okuyabilirsin,kitap okurken anlatılan hikaye ile ilgili taklitler yapabilirsin,doğa olaylarının sesleri yada hayvan sesleri gibi mesela.legolar bu yaşlarda çocukların ilgisini çeker genelde,birlikte çocuk şarkıları söyleyip dansedebilirsiniz,resim yapabilirsiniz,renklere karşıda meraklarının yoğun olduğu bir dönem.daha doğrusu onu ilgilendiren ne varsa içine muhakkak oyun katarak yapmaya çalış..mesela oyuncakları toplanacak buna cocuğunu dahil et,oyun haline getir..sen sepetin yanına otur mesela hadi bana oyuncakları getir teker teker bende sepete bırakayım diye söyle..çok uzun oldu ama birde ne olursa olsun unutma bu geçici bir dönem ve şuan buna inanması sana zor gelsede onlar büyüdüğü zaman inanılmaz özlediğin dönemler bu yaşlar.
İlgilendiğin ve bilgi vetdigin icin cook tesekkur ederim:KK200:soylediklerinin bir çoğunu uzun zamandır yapıyoruz aslında. Kitap okumayı cok seviyoruz. Hayvan taklitlerini yapar durur. Ali babanin çiftliğini soyler evde :) Sadece eline kalem vermiyoruz babası pek taraftar degil sıkılır diye düşünüyor. Ama beraber hoplar ziplariz oyuncakları yla cocuk gibi bende oynarım onla beraber. Evde iş bile yapıyoruz. Benim sıkıntım aşiri ilgi istemesi hep kucakta benimle beraber olacak. Yemek yaparim tezgaha cikcak. Sofra hazırlarim masaya çıkacak. Boşta durmaz karıştırır kirar. Elimden geldiğince coj tepki vermiyorum israrla ogretiyorum doğruyu ama bazen çok bunalıyorum. Eşim de geç saatte geliyor işi dolayisiyla. Hep bana sariyor:(

Herkese gunaydinnn.....
Kitap okuma maratonuna katilmak isterim ama benim mulakata kadar( her ne kadar ne zaman olcagini bilmesemde) calismam lazim.. Haftaya 1 konu hergun Kuran okuma ve ezber tekrarı diye ayarladim benimki birakirsa yapmaya çalışıyorum.
Evimde de genel temizlikten sonra cok ilgilenemedim. Bi soğukluk var. Aklima hep Nego Nego in ben evimin sultaniyim sözünü getirmeye calisiyorum. Bo silkeleniyorum ama oğlum hiç birakmiyor yaa boyle olan var mi bu benden mi kaynakli. Biraksam aglasa daha mi iyi olcak. Kaliteli vakit geciriyoruz ama yetmiyo hep ilgi istiyo. İlgilenmeyince agliyo yada bana vuruyo biseyler atiyo. İlgilenince iyiyiz. Balkona cikamiyorum asagiya biseyler atiyo. Namazlarimi bile zor kiliyorum bazen abdeste bile gidemiyorum. Kapinin önünde oyle agliyo ki komşular geliyo ne oldu diye. Halbuki kv den 7 ay kadar oldu evi ayirdik ama rahatça istediğimi yapamıyorum diye bunaldim artık ... Ne konuştum yaaa... Bana bir fikir verin bu uşağı ne edeyim. Nasil bir yol izleyeyim...

Farkımız yok ki hala wc ye girince ağlıyor, namaz kılarken bir ara ağlıyordu şimdi üstüme çıkıyor oyuncak atıyor anne kucak kucak diyor hatta kucuma gel diyor :)
Eee o kadar işi nasıl yapıyorum peki, oyalanacağı şeyler veriyorum evde kırmayacaģı kendine zarar vermeyeceği her şey, kemer masaj aleti kaşık tencere tava ne varsa :)))) bir süre oyalanıyor. .
Yemek yaparken ona da tencere kaşık veriyorum, çamaşır katlarken çamaşırları istiyorum, ev süpürürken ona da süpürgeyi veriyorum gibi.
Abisi de büyük yardımcım her ne kadar didişselerde oyalıyor kardeşini.
Ağlıyor diye de her dediğini asla yapmam, hatta ağlıyorsa yapacağım varsa da yapmam ağlama benim de çok çok rahatsız olduğum bir konu çünkü kv yüzünden.

İlgilendiğin ve bilgi vetdigin icin cook tesekkur ederim:KK200:soylediklerinin bir çoğunu uzun zamandır yapıyoruz aslında. Kitap okumayı cok seviyoruz. Hayvan taklitlerini yapar durur. Ali babanin çiftliğini soyler evde :) Sadece eline kalem vermiyoruz babası pek taraftar degil sıkılır diye düşünüyor. Ama beraber hoplar ziplariz oyuncakları yla cocuk gibi bende oynarım onla beraber. Evde iş bile yapıyoruz. Benim sıkıntım aşiri ilgi istemesi hep kucakta benimle beraber olacak. Yemek yaparim tezgaha cikcak. Sofra hazırlarim masaya çıkacak. Boşta durmaz karıştırır kirar. Elimden geldiğince coj tepki vermiyorum israrla ogretiyorum doğruyu ama bazen çok bunalıyorum. Eşim de geç saatte geliyor işi dolayisiyla. Hep bana sariyor:KK43:
traş köpüğü ve gıda boyalarıyla bir leğende oynayabilir uzun süre.
içine farklı oyuncaklar da koy ufak.
bulmaya çalışır.
cazip gelebilir.
parmak boyası severler.
yere A4 lerden yapıştır bolca.
yatarak yasın ,boyasın.

suyla oynamayı çok severler.
su oyunları bulabilirsin.

çoraplardan eşini bulma oyunu vs.

ama isyan yaşında yani,keser mi bilemem.:))

Farkımız yok ki hala wc ye girince ağlıyor, namaz kılarken bir ara ağlıyordu şimdi üstüme çıkıyor oyuncak atıyor anne kucak kucak diyor hatta kucuma gel diyor :)
Eee o kadar işi nasıl yapıyorum peki, oyalanacağı şeyler veriyorum evde kırmayacaģı kendine zarar vermeyeceği her şey, kemer masaj aleti kaşık tencere tava ne varsa :)))) bir süre oyalanıyor. .
Yemek yaparken ona da tencere kaşık veriyorum, çamaşır katlarken çamaşırları istiyorum, ev süpürürken ona da süpürgeyi veriyorum gibi.
Ağlıyor diye de her dediğini asla yapmam, hatta ağlıyorsa yapacağım varsa da yapmam ağlama benim de çok çok rahatsız olduğum bir konu çünkü kv yüzünden.
İşte ben o oyalama işini pek cozemedim birde agladi mi aman aglamasin diye her defigi hep oldu ben bir anda kesmek istemedim dusman olur diye bizimki babaannesini uzun bir sure annesi biliyordu e tabi bende cocugumu cok gec tanidim malesef:(

traş köpüğü ve gıda boyalarıyla bir leğende oynayabilir uzun süre.
içine farklı oyuncaklar da koy ufak.
bulmaya çalışır.
cazip gelebilir.
parmak boyası severler.
yere A4 lerden yapıştır bolca.
yatarak yasın ,boyasın.

suyla oynamayı çok severler.
su oyunları bulabilirsin.

çoraplardan eşini bulma oyunu vs.

ama isyan yaşında yani,keser mi bilemem.:))
Sulilu oyun mu :) uwww bayilir zaten de hasta olmazmi yaa bizimki kafadan asagi döker valla:))))

Benim kizimda 20 aylik bizde ayni şeyleri yasiyoruz H hamra_86 ozellikle hala emdigi icin en ufak seyde memee diye basliyir susmuyor birde disarida oldugumuz zaman rezil oluyoruz :D herkes bize bakiyor cocugu ac birakmisiz gibi gozukuyor :D kendi capimda bende cozumler buldum eflalim gibi eline daha once gormedigi seylet veriyorum oyalaniyor banyoya birlikte giriyoruz mesela yarim saat 1saat oynuyoruz sonra babasina veriyorum lavaboyada birlikte giriyoruz abdesti bırlıkte aliyoruz tabi bunlarda banyonun biraz genisligu onemli yemegi birlikte yapıyoruz o tezgaha oturuyor eline bisi veriyorum bisiler anlatıyorum temizligide birlikte yapıyoruz toz aliyosam ona da bez veriyorum supurge ve viledada bazi belirli yerler var oralari i yapiyor zaten birlikte uyuyoruz yataga kuruldu gitmiyor :D ay şimdi dusundum de ben cozum falan bulmamisim surekli dibimde yapışık ikiz gibiyiz :D

H hamra_86 bunalman çok normal canım,insanız sonuçta.anneyiz diye taştanda yaratılmadık..ama bugünlerde geçip gidecek emin ol.tecrübeyle sabit birşey daha söyleyeyim çocuklar annelerinin ruhsal durumlarının yansıması gibidir biraz..sen öfkeliysen oda öfkeli,senin suratın asıksa o gün oda neşesiz ve huysuz gibi olurr..bunuda takip et istersen..benim kızım 9 yaşını bitirdi eylülde,burda daha önce kızlara bahsetmiştim mesela son dönemlerde çok huysuz,başa çıkamıyorum erken ergen oldu diye.ama sonra farkettimki aslında olay benim ruh halimle alakalı..resmen teste tabi tuttum kızımı..benim yüzüm gülüyorsa onunda gülüyor,ben öfkeliysem oda öfkeli ve hırcın oluyor.birde benim onun saygısız söz dinlemeyen bir çocuk olduğunu düşünmeme sebep birtakım şeyler vardı ve baktımki onlar aslında kızımın karakteri,onu o yapan özellikleri,kızım için saygısız diye düşünürken aslında ona saygı göstermeyen bendim .bakış açımı değiştirdim yani biraz..sende kendinde dene bakalım,neşeli,huzurlu,sakin günlerinle öfkeli,yorgun,huysuz günlerin arasında yavrunun davranışlarında bir değişiklik hissedecekmisin.

Benim kizimda 20 aylik bizde ayni şeyleri yasiyoruz H hamra_86 ozellikle hala emdigi icin en ufak seyde memee diye basliyir susmuyor birde disarida oldugumuz zaman rezil oluyoruz :KK70: herkes bize bakiyor cocugu ac birakmisiz gibi gozukuyor :KK70: kendi capimda bende cozumler buldum eflalim gibi eline daha once gormedigi seylet veriyorum oyalaniyor banyoya birlikte giriyoruz mesela yarim saat 1saat oynuyoruz sonra babasina veriyorum lavaboyada birlikte giriyoruz abdesti bırlıkte aliyoruz tabi bunlarda banyonun biraz genisligu onemli yemegi birlikte yapıyoruz o tezgaha oturuyor eline bisi veriyorum bisiler anlatıyorum temizligide birlikte yapıyoruz toz aliyosam ona da bez veriyorum supurge ve viledada bazi belirli yerler var oralari i yapiyor zaten birlikte uyuyoruz yataga kuruldu gitmiyor :KK70: ay şimdi dusundum de ben cozum falan bulmamisim surekli dibimde yapışık ikiz gibiyiz :KK70:

uzman değilim ama bence çok güzel yapıyorsun canım,sorumluluk duygusu gelişiyor seninle yaptığı herşeyde, kişilik gelişimi için süper şeyler senin yaptıkların..

kızlar ben topikten uzak kaldım biraz ama bu günlük ödev olayımız ne oldu.bildirim topiğine baktım en son 23 aralıkta verilmiş ödev sanırım..

Bunlari da deneyeceğim..:KK200: çokkk teşekkürler:KK15:
kız hamra senin niky hep hamarat diye okuyorum ya niye acaba

Benim kizimda 20 aylik bizde ayni şeyleri yasiyoruz H hamra_86 ozellikle hala emdigi icin en ufak seyde memee diye basliyir susmuyor birde disarida oldugumuz zaman rezil oluyoruz :KK70: herkes bize bakiyor cocugu ac birakmisiz gibi gozukuyor :KK70: kendi capimda bende cozumler buldum eflalim gibi eline daha once gormedigi seylet veriyorum oyalaniyor banyoya birlikte giriyoruz mesela yarim saat 1saat oynuyoruz sonra babasina veriyorum lavaboyada birlikte giriyoruz abdesti bırlıkte aliyoruz tabi bunlarda banyonun biraz genisligu onemli yemegi birlikte yapıyoruz o tezgaha oturuyor eline bisi veriyorum bisiler anlatıyorum temizligide birlikte yapıyoruz toz aliyosam ona da bez veriyorum supurge ve viledada bazi belirli yerler var oralari i yapiyor zaten birlikte uyuyoruz yataga kuruldu gitmiyor :KK70: ay şimdi dusundum de ben cozum falan bulmamisim surekli dibimde yapışık ikiz gibiyiz :KK70:
alemsin ya çözüm bulamamışım diyor daha ne bulacaksın senin yaşındayken ben ot gibiydim
kızlar ben topikten uzak kaldım biraz ama bu günlük ödev olayımız ne oldu.bildirim topiğine baktım en son 23 aralıkta verilmiş ödev sanırım..
o konuya hiç girme patron bizi yakacak bigün

Back
X