• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizin 40niz cikti mi? Annem gidec3kek diyordun

biz tasininca tv yi kurmadık eve cok rahatiz elhamdullillah aksamlari heo birlikte oturup bisiler yapiyoruz eskiden olsa tv izlerdik. Geriye iletisimimizi azaltan tlfnlar kaldi sadece onlardan da vaz gecemiyoruz malesef :KK43:

40ımız çıktı canım annemleri biraz daha tuttuk karda yola çıkmasınlar diye. Cumartesi günü hem biz kvye kırk uçurmaya gidicez hem de annemleri bırakıcaz inşallah kar fırsat verirse :)

Dikis kismi beni cok korkutuyor. Dikis agrisi gecen dogumumdan sonra 1 ay falan surdu. Yine oylemi olur diye korkuyorum

Normal mi yaptın sezaryen mi bilmiyorum ama benim ikisi de normal. İlk doğumumda dikiş olduğunu bile anlamamıştım dikiş yok deseler inanırdım o kadar yani. Ama bu doğumumda resmen bezdim dikiş acısından 20 günde ancak iyileşti. Üstelik birkaç gün önce farkettim ki dikişim açılma yapmış. Doğumun 10. günü kontrole gittiğimde bir sorun yoktu oysa:KK43: Cumartesi günü kontrolüm var tekrar bakalım ne diyecek doktor :KK43: Demem o ki her doğum farklı oluyor. Senin ilki zor iyileşmiş bu kolay olur inşallah

40ımız çıktı canım annemleri biraz daha tuttuk karda yola çıkmasınlar diye. Cumartesi günü hem biz kvye kırk uçurmaya gidicez hem de annemleri bırakıcaz inşallah kar fırsat verirse :)

Normal mi yaptın sezaryen mi bilmiyorum ama benim ikisi de normal. İlk doğumumda dikiş olduğunu bile anlamamıştım dikiş yok deseler inanırdım o kadar yani. Ama bu doğumumda resmen bezdim dikiş acısından 20 günde ancak iyileşti. Üstelik birkaç gün önce farkettim ki dikişim açılma yapmış. Doğumun 10. günü kontrole gittiğimde bir sorun yoktu oysa:KK43: Cumartesi günü kontrolüm var tekrar bakalım ne diyecek doktor :KK43: Demem o ki her doğum farklı oluyor. Senin ilki zor iyileşmiş bu kolay olur inşallah
Insallah. Dr ile konuscam ozellikle bu konuyu. Ama dogum sonrasi dikis icin kontrole gitmeyede korkuyorum. Gecen kotuydu. Hatta enfeksiyon kapmistim. O yuzden cok korkuyorum. Normal dogumdu benimkide

Insallah. Dr ile konuscam ozellikle bu konuyu. Ama dogum sonrasi dikis icin kontrole gitmeyede korkuyorum. Gecen kotuydu. Hatta enfeksiyon kapmistim. O yuzden cok korkuyorum. Normal dogumdu benimkide

Korkunun ecele faydası yok maalesef. İnşallah Rabbim korktuğuna uğratmaz. Benim ilk doğumum gibi olur anlamazsın bile dikişi. Hatta daha güzeli inşallah dikişsiz doğurmak nasip olur :))

Kızlar kitap ve namaz bildirim günü bugündü yanlış hatırlamıyorsam. Kimse bildirim yapmamış. Ben başlattım hadi gelin peşimden :)

Yarın için maddeleri şimdiden hazırlayayım Allah nefes verirse yaparım sabah ne yapacağımı düşününceye kadar gün bitiyor :)

1- Mutfak daima toplu olacak 2 günün salatası hazırlanacak
2- Toz alınacak
3- Tüm ev süpürülecek
4- tuvalet banyo temizlenecek

Manevi listem

1-namazlar vaktinde kılınacak
2-10 sayfa tefsir okunacak
3- Cevsen hatmine başlanacak
4- tefriciye başlanacak
5-beslenmeye dikkat edilecek

Canım yatamadın mı, ondan açılır dikiş, iki ablamda yaşadı çok kötüydü halleri.
Benim maalesef sezeryan, normal doğum içimde ukdedir :(

12 ocak maddelerim :

Günlük işler :
1. Ev süpürülecek ✔
2. Yerler silinecek✔
3. Toz alınacak (kapılar dahil )❌
4. Yemek yapılacak✔
5. Çamaşır katlanacak yerleşecek✔

Manevi listem :
1. Namazlar kılınacak✔
2. Kuran-ı Kerim okunacak❌
3. 50 sayfa kitap okunacak✔
4. Esma okunacak✔
5. Doğum günü süsü yapılacak✔

Çocuklar için :
1. Bağırılmayacak✔
2. Güler yüzlü olunacak✔
3. Eleştiri yapılmayacak✔
4. Güzel vakit geçirilecek✔
5. Sakin olunacak ✔

13 ocak maddelerim :

Günlük işler :
1. Toz alınacak
2. Ütü yapılacak
3. Tatlı yapılacak cuma olduğu için
4. Wc temizlenecek
5. Banyo silinecek

Manevi listem :
1. Namazlar kılınacak
2. Yasin suresi okunacak
3. Cuma suresi okunacak
4. Fetih süresi okunacak
3. Kitap okunacak

Çocuklar için :
1. Büyükle etkinlik kitabı yapılacak
2. Küçükle montessori faaliyeti yapılacak
3. Bağırılmayacak
4. Sakin olunacak
5. Eleştiri yapılmayacak

Canım yatamadın mı, ondan açılır dikiş, iki ablamda yaşadı çok kötüydü halleri.
Benim maalesef sezeryan, normal doğum içimde ukdedir :KK43:

Yok kuzum ya benim kıza doğar doğmaz beyninde kitle, iki böbreğinde de çok sayıda taş var denince gitmediğimiz doktor, gezmediğimiz hastane kalmadı. Yatmayı bırak sürekli kucağımda çocukla ayaktaydım yani...
Hiç dert etme canım doğum şeklini. Bu doğumum öncesiyle sonrasıyla öyle zor geçti ki keşke sezaryen olsaydım dedim.. Önemli olan evlatlarımıza sağ salim kavuşmamız. Doğum şekli de biraz kısmet işi..

Yok kuzum ya benim kıza doğar doğmaz beyninde kitle, iki böbreğinde de çok sayıda taş var denince gitmediğimiz doktor, gezmediğimiz hastane kalmadı. Yatmayı bırak sürekli kucağımda çocukla ayaktaydım yani...
Hiç dert etme canım doğum şeklini. Bu doğumum öncesiyle sonrasıyla öyle zor geçti ki keşke sezaryen olsaydım dedim.. Önemli olan evlatlarımıza sağ salim kavuşmamız. Doğum şekli de biraz kısmet işi..
Çok zor yeni doğum yapmışsın, içinde endişeler bebeğinle ilgili. Allah yaşatmasın bir daha.
İlk doğumda yaşadım onu. Açlıktan havale geçirdi benimki. Eve geleli bir gün olmuştu, o korku o an gözümün önünden gitmiyor. Allah'ın hikmeti eldivenlerini çıkarmıştım, ellerinin kasilmasindan anlamıştım. Annemle apar topar götürmüşlerdi hastaneye, ben dikislerden tek başıma asla hareket edemiyordum. Evde ağla ağla içim çıkmıştı.
Hipoglisemi olmuş açlıktan şekeri 30 a düşmüş. 3 gün yoğun bakımda yattı, iki saatte bir emzirmek için hastaneye gittim gece gündüz. Göğsümü tutamamisti, orda hemşireler alıştırmıştı.
Öyle çok ödemim olmuştu ki, hamileyken olmamıştı hiç. Ellerim ayaklarım davul gibi olmuştu. Şiddetli baş ağrısı tutmuştu. Spinal olduğum için yatmam gerekiyordu, bende ne yatması uyuması hep ayaktaydım, sonuç omurilik sıvısı dengesizlestiģi için müthiş bir baş ağrısı. Migren ilacı vermişti doktorum mecburen.
Ahh ne günlerdi. Ondan sonra eşim değişti aşırı derecede çocuğa bağımlı pimpirikli bir adam oldu. Ben hiç lohusalık yaşayamadım, adam benden daha çok lohusaydı.
İkinci doğumda bu yüzden panik atak geçirdim doğum anında, ölücem sandım tansiyonum aşırı düştü bayılıyordum. Ama doğum sonrası dikisten yana rahattım çok şükür, tek başıma hareket edebiliyordum.
Bunda da tek böbrekli olduğu için öldük öldük dirildik.
Doğuyorlar büyüyorlar ama ne güçlükle :(

Bebeğinin durumu şimdi nasık canım?

Back
X