• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yok kuzum ya benim kıza doğar doğmaz beyninde kitle, iki böbreğinde de çok sayıda taş var denince gitmediğimiz doktor, gezmediğimiz hastane kalmadı. Yatmayı bırak sürekli kucağımda çocukla ayaktaydım yani...
Hiç dert etme canım doğum şeklini. Bu doğumum öncesiyle sonrasıyla öyle zor geçti ki keşke sezaryen olsaydım dedim.. Önemli olan evlatlarımıza sağ salim kavuşmamız. Doğum şekli de biraz kısmet işi..

Çok zor yeni doğum yapmışsın, içinde endişeler bebeğinle ilgili. Allah yaşatmasın bir daha.
İlk doğumda yaşadım onu. Açlıktan havale geçirdi benimki. Eve geleli bir gün olmuştu, o korku o an gözümün önünden gitmiyor. Allah'ın hikmeti eldivenlerini çıkarmıştım, ellerinin kasilmasindan anlamıştım. Annemle apar topar götürmüşlerdi hastaneye, ben dikislerden tek başıma asla hareket edemiyordum. Evde ağla ağla içim çıkmıştı.
Hipoglisemi olmuş açlıktan şekeri 30 a düşmüş. 3 gün yoğun bakımda yattı, iki saatte bir emzirmek için hastaneye gittim gece gündüz. Göğsümü tutamamisti, orda hemşireler alıştırmıştı.
Öyle çok ödemim olmuştu ki, hamileyken olmamıştı hiç. Ellerim ayaklarım davul gibi olmuştu. Şiddetli baş ağrısı tutmuştu. Spinal olduğum için yatmam gerekiyordu, bende ne yatması uyuması hep ayaktaydım, sonuç omurilik sıvısı dengesizlestiģi için müthiş bir baş ağrısı. Migren ilacı vermişti doktorum mecburen.
Ahh ne günlerdi. Ondan sonra eşim değişti aşırı derecede çocuğa bağımlı pimpirikli bir adam oldu. Ben hiç lohusalık yaşayamadım, adam benden daha çok lohusaydı.
İkinci doğumda bu yüzden panik atak geçirdim doğum anında, ölücem sandım tansiyonum aşırı düştü bayılıyordum. Ama doğum sonrası dikisten yana rahattım çok şükür, tek başıma hareket edebiliyordum.
Bunda da tek böbrekli olduğu için öldük öldük dirildik.
Doğuyorlar büyüyorlar ama ne güçlükle :KK43:

Çok geçmiş olsun hanımlar çok meşakkatli soğuklar yaşamışsınız Allah hayırlı uzun ömürler versin evlatlarınıza

Çok zor yeni doğum yapmışsın, içinde endişeler bebeğinle ilgili. Allah yaşatmasın bir daha.
İlk doğumda yaşadım onu. Açlıktan havale geçirdi benimki. Eve geleli bir gün olmuştu, o korku o an gözümün önünden gitmiyor. Allah'ın hikmeti eldivenlerini çıkarmıştım, ellerinin kasilmasindan anlamıştım. Annemle apar topar götürmüşlerdi hastaneye, ben dikislerden tek başıma asla hareket edemiyordum. Evde ağla ağla içim çıkmıştı.
Hipoglisemi olmuş açlıktan şekeri 30 a düşmüş. 3 gün yoğun bakımda yattı, iki saatte bir emzirmek için hastaneye gittim gece gündüz. Göğsümü tutamamisti, orda hemşireler alıştırmıştı.
Öyle çok ödemim olmuştu ki, hamileyken olmamıştı hiç. Ellerim ayaklarım davul gibi olmuştu. Şiddetli baş ağrısı tutmuştu. Spinal olduğum için yatmam gerekiyordu, bende ne yatması uyuması hep ayaktaydım, sonuç omurilik sıvısı dengesizlestiģi için müthiş bir baş ağrısı. Migren ilacı vermişti doktorum mecburen.
Ahh ne günlerdi. Ondan sonra eşim değişti aşırı derecede çocuğa bağımlı pimpirikli bir adam oldu. Ben hiç lohusalık yaşayamadım, adam benden daha çok lohusaydı.
İkinci doğumda bu yüzden panik atak geçirdim doğum anında, ölücem sandım tansiyonum aşırı düştü bayılıyordum. Ama doğum sonrası dikisten yana rahattım çok şükür, tek başıma hareket edebiliyordum.
Bunda da tek böbrekli olduğu için öldük öldük dirildik.
Doğuyorlar büyüyorlar ama ne güçlükle :KK43:

Oy canım çok zor olmuş senin gerçekten. Neyse ki hepsi geride kaldı. Bundan sonra yavrularının da senin de sağlıklı, mutlu günleriniz olsun inşallah. Bir evlat yetiştirmek çok zor gerçekten. Doğum kolay kalıyor yanında.. Allah eksikliklerini göstermesin inşallah.

Aynen oyle canim. Allah evlatlarimiza bize akil ruh beden sagligi versin.. fani dunya..

Aminn

Bebeğinin durumu şimdi nasık canım?

Doğumdan 10 gün sonraki kontrolde beyindeki kitlenin kendiliğinden kaybolduğunu öğrendik. Hastane hastane gezdikten sonra da bir aylıkken böbreklerde taş olmadığını, yenidoğanların böbreklerinde kristalleşme olabileceğini ve bu kristalleşmenin taşla karıştırılabileceğini öğrendik. Çok şükür sağlığı yerinde kuzumun.

Çok geçmiş olsun hanımlar çok meşakkatli soğuklar yaşamışsınız Allah hayırlı uzun ömürler versin evlatlarınıza

Amin canım. Rabbim cümlemizin evlatlarına hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler versin inşallah. Kimseyi evladıyla imtihan etmesin..

merhaba. Seninle pek ilgilenemedim. Sakin motiveni kaybetme. Bastaki kurallara takilma su an gecerli degiller. ( vintagecupcakes vintagecupcakes :KK11:)

bildirim cuma günü değilmiydi?
bildirimin gunu de degismis. Ctesi bildiren bile var. Ben de sunu dusundum. Gun sinirlamasi olmadan. Bitiren yazsa nasil olur? Mesela P pinartn 50 rekat yapmis. 50 daha yapinca yazsin.. sanki daha iyi olur gibime geldi. Tabi ama azimliler gene haftalik yapmaya devam etsin.

Bu aradaaaa gecmise bakacagim. Ben 1 senemi tamamladim biliyor musunuz..:rapci:

merhaba. Seninle pek ilgilenemedim. Sakin motiveni kaybetme. Bastaki kurallara takilma su an gecerli degiller. ( vintagecupcakes vintagecupcakes :KK11:)

bildirimin gunu de degismis. Ctesi bildiren bile var. Ben de sunu dusundum. Gun sinirlamasi olmadan. Bitiren yazsa nasil olur? Mesela P pinartn 50 rekat yapmis. 50 daha yapinca yazsin.. sanki daha iyi olur gibime geldi. Tabi ama azimliler gene haftalik yapmaya devam etsin.

Ay maşallah canım ya çok sevindim :) İnşallah bir gün ben de yapabilirim :(

Vur anam vuuuuurrr bide sen vur :)
Benim cadi yine hastaydi ishal ve ates enfeksin varmis bagirsaklarinda yeni yeni iyilesmeye basladik ondan once de annem hastaydi 2 gun orda kaldim. Esim de grip. Bi saglam benim evde ama ne kadar saglamim ben de bilmiyorum :(

merhaba kızlar,hayırlı cumalar hepinize..
günlük ödev bildirim topiğine yazıldı,bilginize.. chentiq chentiq her an pes edebilirim,günlük ödevlere katılım sıfır,topikçe kışın soğuktan yazın sıcaktan ev işlerini sallıyoruz galiba,bahara kısmet artık:KK48:

ne güzel canım Allah kabul etsin,zaman sınırlaması olmazsa sanki sallarız gibi geliyor bana ama, sen bilirsin:KK64:

chentiq chentiq kitap ve namaz bildiriminde niye 3 artı koyuyoruz,+'nın biri namaz için biri de kitap için diğeri ne için?:KK64:

Benim cadi yine hastaydi ishal ve ates enfeksin varmis bagirsaklarinda yeni yeni iyilesmeye basladik ondan once de annem hastaydi 2 gun orda kaldim. Esim de grip. Bi saglam benim evde ama ne kadar saglamim ben de bilmiyorum :KK43:
gecmis olsun. Sana vurma sebebim vadelilenler hakkimiz deyip beni topige otmistin ya o idi..

merhaba kızlar,hayırlı cumalar hepinize..
günlük ödev bildirim topiğine yazıldı,bilginize.. chentiq chentiq her an pes edebilirim,günlük ödevlere katılım sıfır,topikçe kışın soğuktan yazın sıcaktan ev işlerini sallıyoruz galiba,bahara kısmet artık:KK48:
iyi bile dayandin. Ben yeni topik acacam. Kimseyi de almicam :D

ne güzel canım Allah kabul etsin,zaman sınırlaması olmazsa sanki sallarız gibi geliyor bana ama, sen bilirsin:KK64:
sen ve ben haric digerlerine zaman sinirlamasim biz istikrarlilardaniz canim.

chentiq chentiq kitap ve namaz bildiriminde niye 3 artı koyuyoruz,+'nın biri namaz için biri de kitap için diğeri ne için?:KK64:
daha once eflale de soylemistim. Namaz icin 2 arti kitap icin 1 arti. Boylelikle hangi artinin ne icin oldugunu anlayacagim ben. O da bir chentiq yontemi :D

Hanimlar bence artik Vol 3 zamanimiz geldi..
Dip boyasi gibi bisi..
Az once zambakta söyledi
SALLAMAK..
Sanki artik Vol 2yi biraz sallıyoruz..
Biraz mi dediimm..
Degistiriyorum..
ARTİK VOL 2 Yİ SALLİYORUZ..
Bosveriyoruz..
Bildirim yapmayiveriyoruz..
Günlerce ugramayiveriyoruz..
Buble gunlerdir uğraşıyor ama kimse orali degil..
Chentiq kac sistem degistirdi yok yine kimse orali degil..
Ben diyorum ki artik sistem degismesin..
Topik degissin..
Vol 3 olsun..
Harbiden kullerden dogalim..
Ama böyle bi topik olmasin..
Duzenli girilen bi topik..
Onem verilen bi topik..
Temizlik ve arkadadlik vadeden bi topik..
Simdi bunu okuyan sana noluyor demesin..
Ya da desin..
Bende soyle aciklayayim..
Buraya ilk katildigimda bitik durumdaydim ciddi manada toplandim..
Bana iyi gelmişti cunku sicakti..
Ama simdi her giren kapiyi pencereyi acik birakiyor..
Badim de yoruldu..
Yeni bisi olsun..
Hepimize iyi gelsin..
Yeni topigi kimler istiyor lütfen alta dogru listeyi uzatalim..
Bu mesaji her okuyan yeni topige gelmke zorunda degul..
2 gun girip 3.gun girmeyecek olanda gelmek zorunda degil..
Gerekirse topik 5 6 kisilik olsun..
Ama samimi olsun..
Paylasalim..
Herseyi paylasalim..
Sevinc..
Mutluluk..
Uzuntu..
Sikinti..
Dert..
Ne olursa..
Siz anladiniz bence..

YENİ TOPİK SAKİNLERİ

chentiq chentiq

kubdef kubdef

açıkcası benim için de samimiyet ön planda.
tamam amaç işleri düzenli,planlı yapmak ama en önemli sebep sıcaklık.

son süreçte çok disiplinli bir ortam olamadı ama gerçekten samimi insanlar kaldı bence.

herkes birbirinin hayatını az çok biliyor.
önemsiyor,düşünüyor,seviyor.

güzel insanlar kazandık.

topiğin amacına ve chentiq chentiq in emeğine saygı açısından toparlanalım.
ben kendi adıma söz veriyorum.
ödev,bildirim konusunda hassas olmaya.

ya hep ya hiç dediğimden galiba,hafif bir gevşeklik hissetttiğimde salıyorum her şeyi.

zorlu,sıkı,samimi bir topiğimiz olsun.

YENİ TOPİK SAKİNLERİ

@ chentiq

@ kubdef

dagci dagci

Benim cadi yine hastaydi ishal ve ates enfeksin varmis bagirsaklarinda yeni yeni iyilesmeye basladik ondan once de annem hastaydi 2 gun orda kaldim. Esim de grip. Bi saglam benim evde ama ne kadar saglamim ben de bilmiyorum :KK43:

Çok geçmiş olsun canım. Rabbim şifa versin inşallah

Hanimlar bence artik Vol 3 zamanimiz geldi..
Dip boyasi gibi bisi..
Az once zambakta söyledi
SALLAMAK..
Sanki artik Vol 2yi biraz sallıyoruz..
Biraz mi dediimm..
Degistiriyorum..
ARTİK VOL 2 Yİ SALLİYORUZ..
Bosveriyoruz..
Bildirim yapmayiveriyoruz..
Günlerce ugramayiveriyoruz..
Buble gunlerdir uğraşıyor ama kimse orali degil..
Chentiq kac sistem degistirdi yok yine kimse orali degil..
Ben diyorum ki artik sistem degismesin..
Topik degissin..
Vol 3 olsun..
Harbiden kullerden dogalim..
Ama böyle bi topik olmasin..
Duzenli girilen bi topik..
Onem verilen bi topik..
Temizlik ve arkadadlik vadeden bi topik..
Simdi bunu okuyan sana noluyor demesin..
Ya da desin..
Bende soyle aciklayayim..
Buraya ilk katildigimda bitik durumdaydim ciddi manada toplandim..
Bana iyi gelmişti cunku sicakti..
Ama simdi her giren kapiyi pencereyi acik birakiyor..
Badim de yoruldu..
Yeni bisi olsun..
Hepimize iyi gelsin..
Yeni topigi kimler istiyor lütfen alta dogru listeyi uzatalim..
Bu mesaji her okuyan yeni topige gelmke zorunda degul..
2 gun girip 3.gun girmeyecek olanda gelmek zorunda degil..
Gerekirse topik 5 6 kisilik olsun..
Ama samimi olsun..
Paylasalim..
Herseyi paylasalim..
Sevinc..
Mutluluk..
Uzuntu..
Sikinti..
Dert..
Ne olursa..
Siz anladiniz bence..

YENİ TOPİK SAKİNLERİ

@chentiq

@kubdef

@dagci

cnntrm cnntrm

Oy canım çok zor olmuş senin gerçekten. Neyse ki hepsi geride kaldı. Bundan sonra yavrularının da senin de sağlıklı, mutlu günleriniz olsun inşallah. Bir evlat yetiştirmek çok zor gerçekten. Doğum kolay kalıyor yanında.. Allah eksikliklerini göstermesin inşallah.

Aminn

Doğumdan 10 gün sonraki kontrolde beyindeki kitlenin kendiliğinden kaybolduğunu öğrendik. Hastane hastane gezdikten sonra da bir aylıkken böbreklerde taş olmadığını, yenidoğanların böbreklerinde kristalleşme olabileceğini ve bu kristalleşmenin taşla karıştırılabileceğini öğrendik. Çok şükür sağlığı yerinde kuzumun.

Amin canım. Rabbim cümlemizin evlatlarına hayırlı, sağlıklı, uzun ömürler versin inşallah. Kimseyi evladıyla imtihan etmesin..
Ooo harika bir haber bu. Çok sevindim canım:21::21::21:

Tebrik ederim:sampiyon:

Back
X