• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerde maraton sonuçları devammı halaaaaa
Benim yaptıklarım

Mutfak
Kirliler makineye dizildi çalıştırıldı
Makinenin alamadıkları(epey vardı )elde yıkandı.tezgah ocak masa tezgah üstü fayans bozdolabının makinenin dışı ve dolaplardaki izler silindi.
İlaç.kutuları düzenlendi(ödev)
Etraf toplandı
Heryer süpürüldü
Ağlayan durmayan sıkılan bebeye müdahale edildi(çok vakit alıyor)

Şimdi kızımı sallıyorum
Onu bırakınca ikindi namazı kılınacak
Sonrada akşama mantarlı börek yapılacak yanınada tatlı bişeyler yapılırsa hiç fena olmaz

Bugünlük bu kadar a dostlar .
Hava kapalı enerjim düşük canım hiç bişey yapmak istemiyordu ama yinede yaptım bişeyler

Geçmiş olsun Ben_olmak Ben_olmak .
Ben günlük ödevi yapamadım, çünkü ilaç kutum yok. Ben ilaçları buzdolabına koyuyorum.
Günlük beşliyle maratonu yazarken nasıl ayırıcam şimdi bilmiyorum? Beşliyle başlıyorum tamamlanmazsa, maratonla devam ediyorum.
1. Çamaşır toplamak
2. Bulaşık makinasını boşaltmak,
3. Mutfak dolabının üst kısmının(iç-dış) yarısını silmek,
4. Genel toz almak,
5. Mutfak kapısının tozunu almak..

Maraton bitiş saati yoktu ama bir buçuk saat diye 15.00 da bıraktım ben.
Makinaya kirlileri atıp yıkamak, mutfak dolabının kalan kısmını(iç-dış) temizlemek, mutfak zeminini elle üstünden silmek, tezgahı toparlamak, yağdanlığın altındaki mini tepsiyi yağ-çözle temizlemek, öğlen yemeğinin yanına patates kızartmak, yemek yemek, irmik helvası kavurmak..

Not: ha_mim ha_mim mesajını şimdi gördüm. ben ilaç kutusu diye ilaçların konduğu ecza dolabı anladım ya, iyi mi:skandal:. neyse, zaten ilaç kutularım buzdolabında poşetin içindeydi, zaten birarada olduğu için düzene gerek yoktu sanırım..:ıslık:

Nerde maraton sonuçları devammı halaaaaa
Benim yaptıklarım

Mutfak
Kirliler makineye dizildi çalıştırıldı
Makinenin alamadıkları(epey vardı )elde yıkandı.tezgah ocak masa tezgah üstü fayans bozdolabının makinenin dışı ve dolaplardaki izler silindi.
İlaç.kutuları düzenlendi(ödev)
Etraf toplandı
Heryer süpürüldü
Ağlayan durmayan sıkılan bebeye müdahale edildi(çok vakit alıyor)

Şimdi kızımı sallıyorum
Onu bırakınca ikindi namazı kılınacak
Sonrada akşama mantarlı börek yapılacak yanınada tatlı bişeyler yapılırsa hiç fena olmaz

Bugünlük bu kadar a dostlar .
Hava kapalı enerjim düşük canım hiç bişey yapmak istemiyordu ama yinede yaptım bişeyler
Düşük enerjiyle bunları yaptıysan, enerji patlamasında evin altını üstüne getire getire temizlersin herhalde..:KK70:ellerine sağlık..

Ohh afiyet olsun
Maşallah parça parça mutfağı bitirdin valla. benimde bi ara el atmam lazım dolaplara.hatta burdan seslenicektim var mı bana yoldaş olacak biri diye sen çıktın aradan artık

Varsa ecza dolabıda olurdu ama benim yok şuruplar kremler acil durum malzemeleri üst dolaplarda bunlar sık kullandıklarım elimin altında duruyorlar. ben buzdolabına koymuyorum genelde üzerinde oda sıcaklığında saklayın yazıyor diye

Düşük enerjiyle bunları yaptıysan, enerji patlamasında evin altını üstüne getire getire temizlersin herhalde..:KK70:ellerine sağlık..

O potansiyel var da kolay çıkmıyor ortaya.ben iş yaptıkça yapasım gelir herkes yorulur bana daha bi enerji gelir anormalim ben:deli:
Ama iş yaparken elimin altında kimse olmıcak.işime karışılmıcak.bölünmeyecek yoksa tüm hevesim kaçıyor.Bide başak burcuyum düzenden besleniyorum .etraf dağınıksa moralim bozulur.akşama kadar çocuklar dağıtır ben toplarım
Büyük kızım liseye gidiyor bi ders çalışması var masasını görmen lazım
Ben o ortamda mümkün değil derse veremem kendimi.oda diyorki anneee ben dağınık seviyorum.bende anca böyle odaklanıyorum diyor:KK57:
Hiç bana çekmemiş:KK70:

Ohh afiyet olsun
Maşallah parça parça mutfağı bitirdin valla. benimde bi ara el atmam lazım dolaplara.hatta burdan seslenicektim var mı bana yoldaş olacak biri diye sen çıktın aradan artık

Varsa ecza dolabıda olurdu ama benim yok şuruplar kremler acil durum malzemeleri üst dolaplarda bunlar sık kullandıklarım elimin altında duruyorlar. ben buzdolabına koymuyorum genelde üzerinde oda sıcaklığında saklayın yazıyor diye
Ben bennnn mutfak dolapları NE zamandır aklımda napalım beraber başlayalım mı yavaş yavaş yapalım

Sizin maratonlar baya verimli geçmiş benim

Kıymalı patates yemeyi makarna VE soslu biber yapıldı
Yeşillikler yıkandı kurutucu kurutulup dolaba koyuldu
Ev toplandı VE süpürüldü
İlaç kutusu düzenlendi (ödev) bakınız albüm foto

Ben bennnn mutfak dolapları NE zamandır aklımda napalım beraber başlayalım mı yavaş yavaş yapalım

Başlayalım canım ne zaman olsun
Hepsini birden yapamam zaten
Önceden odak noktası vardı bizdemi öyle bişey yapsak acaba sadece dolaplar değilde fayans araları camlar perdesi avizesi beyaz eşyalar
Hazır buzdolabıda yeni temzilenmişken.15 gün süresi oluyordu dimi. ne dersiniz arkadaşlar

Kızlar ben yapamıyorum yaaa bugün resmen ölü bir gün oldu kızlarım erken uyanmıştı biz kalkınca emzik çıkarıp bir daha yatarken alıyoruz..erken kalktıkları için öğle gibi uyutmak istedim onşar uyumadı sonra saat 4 gibi başladılar meme (emzik) demeye bende hep akşam yatarken kızım şimdi değil dedim .. biliyorum versem uyuyacaklar bir yerde sonra gece uykuları sarkıyor saat kaçlara sabah kalkmak vs. Herşeyimiz değişiyor..ağlamalar mızmızlıklar bitmedi bütün gün hiç bir iş yapamadım :( ben nasıl toparlıycam bu evi :( 1 saat sonra yatıracam onları ama kafam davul gibi oldu inşaALLAH biraz ütü yaparım da en azından koltuktakiler kalkar ortadan .. ruh halim hiç iyi değil ve napıcam bilmiyorum :(

Başlayalım canım ne zaman olsun
Hepsini birden yapamam zaten
Önceden odak noktası vardı bizdemi öyle bişey yapsak acaba sadece dolaplar değilde fayans araları camlar perdesi avizesi beyaz eşyalar
Hazır buzdolabıda yeni temzilenmişken.15 gün süresi oluyordu dimi. ne dersiniz arkadaşlar
Evet fırını falan her gün bir yerlerini yapalım 15 gün verelim bitirelim mutfagı

Kızlar ben yapamıyorum yaaa bugün resmen ölü bir gün oldu kızlarım erken uyanmıştı biz kalkınca emzik çıkarıp bir daha yatarken alıyoruz..erken kalktıkları için öğle gibi uyutmak istedim onşar uyumadı sonra saat 4 gibi başladılar meme (emzik) demeye bende hep akşam yatarken kızım şimdi değil dedim .. biliyorum versem uyuyacaklar bir yerde sonra gece uykuları sarkıyor saat kaçlara sabah kalkmak vs. Herşeyimiz değişiyor..ağlamalar mızmızlıklar bitmedi bütün gün hiç bir iş yapamadım :KK43: ben nasıl toparlıycam bu evi :KK43: 1 saat sonra yatıracam onları ama kafam davul gibi oldu inşaALLAH biraz ütü yaparım da en azından koltuktakiler kalkar ortadan .. ruh halim hiç iyi değil ve napıcam bilmiyorum :KK43:

Canım inan bir çoğumuz aynı şeyleri yaşadık hala da yaşıyoruz.1 ay öncesine kadar hastaydı ufaklık sadece yemek yaptırıyordu bana .2 yaşındaki çocuk kucağımdan inmek istemiyordu.bende olduğu kadarını yapıp olmadığı yerde bırakıyordum.hiç üzme kendini hiç birşey onlardan daha kıymetli değil.yanındalar sağlıklılar bundan daha büyük nimet mi var.bugünler geri gelmiyor bol bol vakit geçir onlarla.ev işi nankör bugün yap yarın yine aynı .bitmez arkası kesilmez.eşin bu konuda sana karşı anlayışlıysa sorun etmiyorsa sende sıkma canını.böyle kalmıcaklar büyüyecekler sende diceksinki boş yere harap etmişim kendimi.eğer imkanın varsa ayda bir yardımcı al.sen şu anın tadını çıkar.sarıl kokla onları.benim ufaklık gelir yüzümü ellerinin içine alır yanaklarımı sıkar bide öper ne dert kalır ne tasa bide sımsıkı sarılır derim ki ölene kadar seninle böyle kalabilirim.dünya umrumda olmaz valla.çocuk kalbe şifa.ruhu genç dinamik tutuyor.hayata olumsuz değil olumlu taraflarından bak yapamadıklarına değil yaptıklarına sahip olduklarına odaklan.iş yaparken onlarıda olaya dahil edebilirsin.mesela bulaşık makinesini beraber boşaltırız yerlerş silerken viledanın ucundan oda tutar.ben ev süpürürüm oda elşnde bez toz alır:))çamaşırları benimle katlar ütü yaparken gelir oda oyuncak ütüsü var onunla kendi kıyafetlerini ütüler o oyalanırken bende hızlı hızlı işimi hallederim.durmazsa ağlarsa herşeyi bi kenara bırakır onunla ilgilenirim.ama bebeklikten beri beraber iş yaptığımız için oda alıştı.hatta iş yaparken değil oturup keyif yaparken daha çok huysuzlanır:(
bizim hergün düzenli bi rutinimiz olursa onlarda buna alışıyor.

Ama unutma çocukların titiz bir anneden çok psikolojisi düzgün güçlü bir anneye ihtiyacı var.umutsuzluğa kapılma bugünlerde geçecek:KK200::KK15:

Umarım yanlış bişey yazmamışımdır
Sürçü lisan ettiysem affola

Canım inan bir çoğumuz aynı şeyleri yaşadık hala da yaşıyoruz.1 ay öncesine kadar hastaydı ufaklık sadece yemek yaptırıyordu bana .2 yaşındaki çocuk kucağımdan inmek istemiyordu.bende olduğu kadarını yapıp olmadığı yerde bırakıyordum.hiç üzme kendini hiç birşey onlardan daha kıymetli değil.yanındalar sağlıklılar bundan daha büyük nimet mi var.bugünler geri gelmiyor bol bol vakit geçir onlarla.ev işi nankör bugün yap yarın yine aynı .bitmez arkası kesilmez.eşin bu konuda sana karşı anlayışlıysa sorun etmiyorsa sende sıkma canını.böyle kalmıcaklar büyüyecekler sende diceksinki boş yere harap etmişim kendimi.eğer imkanın varsa ayda bir yardımcı al.sen şu anın tadını çıkar.sarıl kokla onları.benim ufaklık gelir yüzümü ellerinin içine alır yanaklarımı sıkar bide öper ne dert kalır ne tasa bide sımsıkı sarılır derim ki ölene kadar seninle böyle kalabilirim.dünya umrumda olmaz valla.çocuk kalbe şifa.ruhu genç dinamik tutuyor.hayata olumsuz değil olumlu taraflarından bak yapamadıklarına değil yaptıklarına sahip olduklarına odaklan.iş yaparken onlarıda olaya dahil edebilirsin.mesela bulaşık makinesini beraber boşaltırız yerlerş silerken viledanın ucundan oda tutar.ben ev süpürürüm oda elşnde bez toz alır:))çamaşırları benimle katlar ütü yaparken gelir oda oyuncak ütüsü var onunla kendi kıyafetlerini ütüler o oyalanırken bende hızlı hızlı işimi hallederim.durmazsa ağlarsa herşeyi bi kenara bırakır onunla ilgilenirim.ama bebeklikten beri beraber iş yaptığımız için oda alıştı.hatta iş yaparken değil oturup keyif yaparken daha çok huysuzlanır:KK43:
bizim hergün düzenli bi rutinimiz olursa onlarda buna alışıyor.

Ama unutma çocukların titiz bir anneden çok psikolojisi düzgün güçlü bir anneye ihtiyacı var.umutsuzluğa kapılma bugünlerde geçecek:KK200::KK15:

Umarım yanlış bişey yazmamışımdır
Sürçü lisan ettiysem affola
Ne güzel yazmışsın :KK9:

Kızlar ben yapamıyorum yaaa bugün resmen ölü bir gün oldu

Ben asıl ev işiyle uğraştığım günü ölü gün olarak görüyorum.eğer o gün kendim için birşey yapmamışsam ne bileyim namazları vaktinde kılamışsam bi kaç sayfa kur an yada kitap okumamışsam.eşime çocuklara vakit ayıramayıp onlarla ilgilenememişsem .sevdiklerimi arayıp bir hal hatır soramamışsam o gün ömrümden birgün zayi olmuştur benim için.asıl ölü gün o gündür

• Odak NOKTASI MADDELERİ:
1. Mutfak dolapları düzenlenecek
2. Mutfak dolapları iç dış silinecek
3. Buzdolabı iç dış silinecek
4. Fırın temizlenecek
5. Davlumbaz temizlenecek
6. Çekmeceler düzenlenecek
7. Ocak temizlenecek
8. Avize/lamba silinecek
9. Kapısı silinecek
10. Camlar silinecek
11. Tülü/perdesi yıkanacak
12. Bulaşık makinesi iç dış temizlenecek
13. Prizler/elektrik düğmeleri silinecek
14. Tezgah, lavabo, batarya temizlenecek
15. Fayanslar silinecek
16. Yeri süpürülüp silinecek
17. Masa ve sandalyeler silinecek

Bugün başlayalım bence
15 gün süremiz olsun eskiden olduğu gibi.hem yapamayan arkadaşlarda rahat rahat yapar .listede eksik varsa ekleyebilirsin canım.bende eski listelerden buldum:))
Gayet güZel olmuş canım eline sağlık sadece bir madde ekleyebilirim kendim için isteyen olursa yapar tabiii o zaman Bugun bir yerden başlıyoruz kolay gelsin bakalım

• Odak NOKTASI MADDELERİ:
1. Mutfak dolapları düzenlenecek
2. Mutfak dolapları iç dış silinecek
3. Buzdolabı iç dış silinecek
4. Fırın temizlenecek
5. Davlumbaz temizlenecek
6. Çekmeceler düzenlenecek
7. Ocak temizlenecek
8. Avize/lamba silinecek
9. Kapısı silinecek
10. Camlar silinecek
11. Tülü/perdesi yıkanacak
12. Bulaşık makinesi iç dış temizlenecek
13. Prizler/elektrik düğmeleri silinecek
14. Tezgah, lavabo, batarya temizlenecek
15. Fayanslar silinecek
16. Yeri süpürülüp silinecek
17. Masa ve sandalyeler silinecek
18. Baharat VE baklıyat kavanozları yıkanacak

Ben asıl ev işiyle uğraştığım günü ölü gün olarak görüyorum.eğer o gün kendim için birşey yapmamışsam ne bileyim namazları vaktinde kılamışsam bi kaç sayfa kur an yada kitap okumamışsam.eşime çocuklara vakit ayıramayıp onlarla ilgilenememişsem .sevdiklerimi arayıp bir hal hatır soramamışsam o gün ömrümden birgün zayi olmuştur benim için.asıl ölü gün o gündür

Yani sadece ev işi yapınca demek istedim yanlış anlaşımasın

Gayet güZel olmuş canım eline sağlık sadece bir madde ekleyebilirim kendim için isteyen olursa yapar tabiii o zaman Bugun bir yerden başlıyoruz kolay gelsin bakalım

Başlayalım bakalım kaç günde çıkıcaz içinden:))

Back
X