• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ay kızlar eşim saolsun hep yardımcı olmaya çalışır ama faydası mı var zararı mı anlayamadım. Bi çay demledi tezgaha dökmüş onuda beyaz havluyla silmiş hasbinAllah :)

5lim
Supur+
Sil+
Toz
Wc lavabo banyo balkon yikama
Cocuklari yikama
Camasirlari bitirme
Utu
Kendime bakim yapma
Birde olmazsa olmaz daginiklik toplama

Kaldi 7 madde. Kimsede gelmemis. Yapasim da yok. Ama mecbur yapcam. :işsiz:

13-15 maratonuna gelirim canım

Herkese merhaba.. Dertleşmek için geldim aslında. Biraz ev ve genel durumuyla alakalı olduğu için bdv yerine burayı tercih ettim, bir de birbirimizi az çok tanıdığımız için...
Ben şu an fişim çekilmiş gibiyim, elim hiçbir şeye kalkmıyor.. Ben evi sürekli düzene sokmaya, tertipli tutmaya çalışırken, çabalarımın boşa gittiğini görmek beni yıldırıyor. Yerleri biçimsiz, düzensiz olan eşyaları (her odada) düzene sokuyor, şekil veriyorum eşim çeşitli bahanelerle bunu ya bozuyor, ya hevesimi kaçırıyor, ya çabamı boşa çıkarıyor... Evde küçük çocuk yok, çok gelen gidenim yok ama sürekli dağınık, ortalık toplamaktan bıkıyorum, yorgun düşüyorum.. Ben evimi şöyle birkaç gün derli toplu göremiyorum (ben dokunmadan kalacak şekilde) en az kullanılan odada bile birşeylerin şekli, yeri değişmiş oluyor.. Sanki evde bir değil 3 çocuk var, sürekli onların isteklerini, ihtiyaçlarını, eksiklerini karşılamak durumunda kalıyorum, birşeyler aksadığında haliyle sebebi de bana kesiliyor. İnanın şu saate kadar evişi olarak bir iki madde dışında bir şey yapmadım ama kendim için de bir şey yapmadım desem anlarsınız herhalde ne demek istediğimi.. Fatura yatırma, banka işleri, alışveriş, pazar, kızın ödevleri, dersleri, toplantıları, evin işi, yemek seçen kocaya ne yemek yapayım stresi...
Bunlar mazeret olarak görünebilir belki, belki anlarsınız beni bilmiyorum.. Ama hani demiştim ya, güçlü olmaktan yorgun düşünce max'tan mın'e alıyoruz güç düğmesini diye.. İşte ben min' deyim şu anda ama ben almadım o ayara, kendiliğinden düştü.. Ne zaman normale gelir bilmiyorum.. Ama şu an böyle iyi, çaba göstermek bile istemiyorum..
Sıkıldım artık ben çünkü.. Ruhum ve beynim yorgun olunca bedenim de onlara uyum sağlıyor...
Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim..
Yine hergün gelmeye devam edeceğim, sizden kopmamak için..
İçinizi kararttıysam kusura bakmayın Pazar Pazar...
Görüşmek üzere..

sivastrabzon sivastrabzon küldaşım çok iyi anlıyorum seni aynından bende de var eşin destek olması önemli...şuan ki halinden memnunsan kal biraz böyle ruhunu beynini dinlendirecek şeyler yap derim ev işi herzaman yapılır kendimiz ev işinden daha önemliyiz..hele ki çocuk varsa direk iyi olmak zorundayım psikolojisine giriyoruz ( yani ben öyleyim ) ama birazda bırakmak lazım ipleri..kendine zaman ayır boşver....bir hikayede okumuştum japonyada geçiyordu sanırım (uzun zaman oldu okuyalı) japonlar ve bir takım bilimadamları bir araştırma yapmak için baya bir yol yürümeleri gerekiyormuş..araştırmacı adamlar Öyle çabuk yürüyorlarmışki japonların yokluğunu uzun zaman sonra farketmişler dönüp onları oturmuş bir şekilde bulmuşlar..napıyorsunuz yol uzun neden oturuyosunuz şeklinde konuşunca japonlardan bilgili biri çok çabuk yol aldık ruhumuz bedenimizden uzakta kaldı şimdi ruhumuzun bedenimize yetişmesi için bekliyoruz demiş...beni çok etkilemişti ve çokta doğru gelmişti..velhasıl kendini dinle sakinleş canım biz hep buralardayız...yalnız değilsin ;)

5lim
Supur+
Sil+
Toz
Wc+ lavabo+ banyo balkon yikama
Cocuklari yikama+
Camasirlari bitirme+
Utu
Kendime bakim yapma+
Birde olmazsa olmaz daginiklik toplama+ topladim yine dagildi saglik olsun.

Utuyu ilerleyen saatlerde yaparim artik.

12.00 de maratona kalkayim diyorum kim var?
CKbeautyandsheer CKbeautyandsheer buralarda misin canim.

Ne yapacagimi da bilmiyorum. Esime dedim bana yapilacaklari yaz diye :KK70: :KK70:

malesef göremedim yazını ama o saatte sınavdan gelip maratona girmiştim. her haftasonu olduğu gibi :KK70:
ama çok fazla bir şey yapamadım.

Cuma akşamı;

Yazın eşimin kazaklarını toplayıp plastik kutuya koymuştum, kokmuşlar. Posta posta onları yıkadım, kuruyunca dolabına asarak kaldırdım. Dolap içini sildim düzenledim.

Cumartesi;

Evi süpürdüm, çamaşır yıkatıp, astım ve kuruyanları katladım.
Gün içinde bulaşıklar makineye doldurulup çalıştırıldı.
Banyo-wc yıkandı.

Pazar;

yemek maratonu yaptım.
Büyük lahana alıp, doğrayıp, şokladım ve dondurucuya kaldırdım.
Bir kısmıyla kıymalı kapuska yaptım.
Ayrıca köfteli patates yemeği yaptım.

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...u-pozitif-dusunce-olumlamalar.825895/page-650

Sevgili sivastrabzon sivastrabzon aslından çok farklı bir mesaj yazıcaktım bugünki ruh halimle iyikide yazmamışım çok karamsar çokta kızgındım...

İyiki üstte linkte verdiğim buttrfly buttrfly arkadaşımızın yazısına denk geldim
Tesadüf olduğunuda sanmıyorum.ne kadar da doğru şeyler söylemiş
Sanada tavsiye ederim oku canım...
Teşekkür ederim, şimdi bakacağım,çok sağol:KK200::KK200:

sivastrabzon sivastrabzon küldaşım çok iyi anlıyorum seni aynından bende de var eşin destek olması önemli...şuan ki halinden memnunsan kal biraz böyle ruhunu beynini dinlendirecek şeyler yap derim ev işi herzaman yapılır kendimiz ev işinden daha önemliyiz..hele ki çocuk varsa direk iyi olmak zorundayım psikolojisine giriyoruz ( yani ben öyleyim ) ama birazda bırakmak lazım ipleri..kendine zaman ayır boşver....bir hikayede okumuştum japonyada geçiyordu sanırım (uzun zaman oldu okuyalı) japonlar ve bir takım bilimadamları bir araştırma yapmak için baya bir yol yürümeleri gerekiyormuş..araştırmacı adamlar Öyle çabuk yürüyorlarmışki japonların yokluğunu uzun zaman sonra farketmişler dönüp onları oturmuş bir şekilde bulmuşlar..napıyorsunuz yol uzun neden oturuyosunuz şeklinde konuşunca japonlardan bilgili biri çok çabuk yol aldık ruhumuz bedenimizden uzakta kaldı şimdi ruhumuzun bedenimize yetişmesi için bekliyoruz demiş...beni çok etkilemişti ve çokta doğru gelmişti..velhasıl kendini dinle sakinleş canım biz hep buralardayız...yalnız değilsin :KK66:
Ben_olmak Ben_olmak insanın anlaşılması çok güzel bir duygu, bu duyguya bile öyle uzak kalmıştım ki, anlaşıldığımı görünce çok mutlu oluyorum. Desteğin ve anlayışın için teşekkür ediyorum.Hikayeye bayıldım, gerçekten çok etkileyici ve çok doğru; insan yorulmadan da ruhunu dinlendirmeli arada ki bedeniyle olan mesafesi böyle açılmasın... Ama sanki o bile lüks benim için.
Kendini ruhen çabuk yenileyebilen bir insanım ama bu sefer bunun için acele etmeyeceğim. Ona bıraktım, canı ne kadar isterse o kadar dinlensin:KK49::kahve::spor:

Evet, okudum ha_ mim çok güzel ve dikkate değer. Kendisini, hayatla olan sorunlarını, kavgalarını aşmış, ben ile ego arasındaki ayrımı yapabilmiş bir insanın seviyesine gelmiş bir kişi için uyarlanabilir örnekler.. Verdiği örnekleri hayata geçirerek o seviyeye gelmiştir belki de. Bilmiyorum..
Konuyu takibe aldım, mutlaka birşeyler katacaktır bana, okuyan herkese. Bu yüzden sayfadaki arkadaşlara da tavsiye etmek lazim.Tavsiyen, desteğin ve anlayışın için teşekkür ederim..
Yine geleceğin ben, günlük beslileri yazmaya. Ama öyle mecburen, yapmam gerekenleri yaptığım zamanlardan ibaret olur ancak..
Ödevleri, odak noktası, maraton... şaibeli :KK70:

Back
X