• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi akşamlar arkadaşlar
Benimde eşim rahatsızdı bikaç gündür.bugünde kızım hastalandı ateş bulantı kusma var..:KK1:
Bende bugün evi süpürdüm pazara gittim alınanları yerleştirdim.kızıma çorba bitki çayı yaptım.bi taraftanda habire ağlayan ufaklıkla ilgilendim.ablan hasta dedikçe başına gitti izin vermiyosun diye ağladı durdu.zar zor yemeği de yedik çok şükür şimdi mutfağı toplucam.

Maraton teklif ediyorum eşlik etmek isteyen varsa beklerim:KK5:
Çok çok geçmiş olsun.. Allah kolaylık ve sabır versin. Senin işin de çok zor..Gerco herkes bir şekilde zorluk yaşıyor hayatta farklı farklı..
Maratona katılırım sana eşlik etmek için. Ama yapacaklarım pek maratonluk değil. Biraz.kızımla zaman geçirecegim çünkü..
Hadi kolay gelsin, kolay bitsin..

Yapılacaklar;
-Kenarda duran, dolap kokan nevresimler yıkanacak. / 1 takım yıkandı.
-Çamaşırlar katlanacak. / ++++++++
-Yeni duşakabin taktırdık, onun dağınıklığı ortadan kaldırılacak. / ---------
-Banyo fayansları derzleri beyazlatılacak. / --------

Yeni "hediyelik minyatür bahçe" yapıldı. :KK36:

Günaydın herkese.
Sen bir hobiyle uğraşıyorsun anladığım kadarıyla ama ne olduğunu tam çözemedim. Ne tür bir hobi bu, merak ettim..
ha_mim ha_mim dün akşamki maratonda bir şey yapamadım. Sadece kızımla özel vakit geçirdim, kv. Akşam egzersiz vs. Bir de yatakları açtım o kadar.. Akşam için pek enerji, istek ve motivasyon kalmıyor bende.:confused: Hepsini gündüz harcıyorum..
Görüşmek üzere , hoşçakalın

K klbk33 sivastrabzon sivastrabzon çok sağolun arkadaşlar..

Akşam bende mutfağı topladım çay içtik çocuklara çorba içirdim tekrar topladım başkada ne yaptım unuttım şu an:işsiz:

Yapılacaklar;
-Kenarda duran, dolap kokan nevresimler yıkanacak. / 1 takım yıkandı.
-Çamaşırlar katlanacak. / ++++++++
-Yeni duşakabin taktırdık, onun dağınıklığı ortadan kaldırılacak. / ---------
-Banyo fayansları derzleri beyazlatılacak. / --------

Bizde gorelim su hediyelik minyatur bahcyi bakalim merak ettik :)

İyi akşamlar arkadaşlar
Benimde eşim rahatsızdı bikaç gündür.bugünde kızım hastalandı ateş bulantı kusma var..:KK1:
Bende bugün evi süpürdüm pazara gittim alınanları yerleştirdim.kızıma çorba bitki çayı yaptım.bi taraftanda habire ağlayan ufaklıkla ilgilendim.ablan hasta dedikçe başına gitti izin vermiyosun diye ağladı durdu.zar zor yemeği de yedik çok şükür şimdi mutfağı toplucam.

Maraton teklif ediyorum eşlik etmek isteyen varsa beklerim:KK5:
Cok cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin bol bol sivi tukettir cocuga sivibkaybi cok olmasin

Günaydın herkese.
Sen bir hobiyle uğraşıyorsun anladığım kadarıyla ama ne olduğunu tam çözemedim. Ne tür bir hobi bu, merak ettim..
ha_mim ha_mim dün akşamki maratonda bir şey yapamadım. Sadece kızımla özel vakit geçirdim, kv. Akşam egzersiz vs. Bir de yatakları açtım o kadar.. Akşam için pek enerji, istek ve motivasyon kalmıyor bende.:confused: Hepsini gündüz harcıyorum..
Görüşmek üzere , hoşçakalın

minyatür bahçe yapıyorsun. herhangi minik bir objenin içine (bu bir fincan olabilir, 1 kase olabilir, ya da daha büyük bir sepet olabilir) bitkiler ekip süsleme yaparak oluşturuyorsun.

Bunları yapıp hediye siparişi alıyorum.

Arama motoruna minyatür bahçe yaz örnekleri çıkar karşına. ;)

Bizde gorelim su hediyelik minyatur bahcyi bakalim merak ettik :)
IMG-20171218-WA0039.webp

Ay aslinda ben 13.00 15.00 maratonuna cagirmistim herkesi ama paylasmamisim 14.00 16.00 maratonu osun artik zaten daha cok bisi yapamadim

Cok cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin bol bol sivi tukettir cocuga sivibkaybi cok olmasin

Sağol canım Allah razı olsun.
Zaten suyu çok içiyor aynı zamanda nane limon taze meyvesuyu tuzlu ayran veriyorum.ama kusmada olduğu için çok afedersiniz bazen hepsini geri çıkarıyor:((okulda salgın varmış galiba baya gitmeyen varmış...

Sağol canım Allah razı olsun.
Zaten suyu çok içiyor aynı zamanda nane limon taze meyvesuyu tuzlu ayran veriyorum.ama kusmada olduğu için çok afedersiniz bazen hepsini geri çıkarıyor:KK43:(okulda salgın varmış galiba baya gitmeyen varmış...

geçmiş olsun.
kusmayı azaltması için nişasta peltesi yaptın mı?
bizim kusmamızı hemen kesiyor.

Hangisi hasta ha_mim ha_mim , çok gecmis olsun canım nasıl oldu?

Sağol canım ortanca hastaydı galiba küçüğüde bulaştı onunda ateşi var

geçmiş olsun.
kusmayı azaltması için nişasta peltesi yaptın mı?
bizim kusmamızı hemen kesiyor.

Sağol canım.yok yapmadım nasıl yapılıyor .enfeksiyona bağlı kusmayada iyi geliyor mu .ayy canım iyi gelirse duacın olurum ilaçlar fayda etmiyor çocuğum mahvoldu:((

Sağol canım ortanca hastaydı galiba küçüğüde bulaştı onunda ateşi var

Sağol canım.yok yapmadım nasıl yapılıyor .enfeksiyona bağlı kusmayada iyi geliyor mu .ayy canım iyi gelirse duacın olurum ilaçlar fayda etmiyor çocuğum mahvoldu:KK43:(

Enfeksiyon için bir şey diyemeyeceğim. ama nişasta peltesinin görevi (çocuk doktorumuz söyledi), mide duvarını kaplayıp bir koruyucu tabaka görevi görüyormuş.

Geçenlerde kızımın anlamsız kusması vardı. Ateş yok, vücutta enfeksiyon yok, ishal yok, karın ağrısı, idrarda yanma yok. sadece kusuyordu. doktorumuz "nişasta peltesi yap, çok çok az şekerli" dedi. ilaç da yazdı ama "ilaca gerek kalmayacak" dedi. hakkaten de öyle oldu. 1 kase pelteden sonra bıçak gibi kesildi.

İçinin rahat etmesi için doktoruna bir danış yine de.

Tarifini ben internetten bakmıştım. Su ile yapılan bir pelte olması yeterli. Su nişasta birazcık şeker. istersen biraz limon suyu ile yap. Yemesi daha kolay olur.

LİMON PELTESİ (alıntıdır)

Malzemeler

• 1 su bardağı limon suyu (Lütfen hazır olmasın)
  • 3 su bardağı su
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası (Yarı tepeli olacak)
  • 1 limon kabuğu rendesi (küçük boy)
Limon peltesi nasıl yapılır?

• Suyu, limon suyunu, şeker ve nişastayı tencereye koyup karıştırma teliyle iyice karıştırın.
  • Ocağın altını yakıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Tamamen kaynadıktan sonra ocaktan alıp dilediğiniz boy kaselere paylaştırın.
  • Ben 6 adet kaseye paylaştırdım.
  • Soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 4-5 saat sonra servis edin.
  • Kaseyi kenarlarını oynatarak başka bir servis tabağına ters çevirebilir, çevirmeden de ikram edebilirsiniz.

Dün akşam sadece;

-1 posta bulaşık yıkandı yerleştirildi.
-2. posta bulaşık makineye dolduruldu.
-3 çeşit yemek yapıldı.
-Yemek yendi, tezgah silindi.
-Dizi seyredildi.
-Kız yıkandı. Uykuya hazırlandı.

-Sabah da çöpler atıldı.

Back
X