- 31 Ocak 2015
- 407
- 937
- 73
- 38
Noel'in din ile pek bir ilgisi kalmadi artik, ateistler de kutluyor.
acısı taze olduğu için kendisini moralsiz isteksiz hissediyorsa, ramazan bayramı gezmesi de olsa ve farklı dine mensup da olsa yine gitmemesini tavsiye ederdimKonu ramazan bayramı gezmesi olsa konu sahibi de farklı dine mensup olsa yine aynı yorumu yapar miydiniz
Ne alaksı var? Ateist İsa'nın doğumunu neden kutlasın? İnanmıyor ki. 3 tane ateist arkadaşım var bir kere noel kutladıklarını görmedim. Noelin anlamını öğrenin bence. Yılbaşı ile mi karıştırdınız ne. Çok saçma bir yorum.
Sizin yorumunuz kadar saçma degil. Ben ateist ve hristiyan insanlar arasinda büyüdün neyden bahsettigimi gayet iyi biliyorum. Noel, yani Christmas artik evrensel bir bayram olarak kabul ediliyor. Bu bayramin amacida aileler ve sevdikleri ile vakit geçirmek. O halde bazi türkler neden Halloween kutluyor? Halloween'in Türklük ile ne ilgisi var mesela?Ne alaksı var? Ateist İsa'nın doğumunu neden kutlasın? İnanmıyor ki. 3 tane ateist arkadaşım var bir kere noel kutladıklarını görmedim. Noelin anlamını öğrenin bence. Yılbaşı ile mi karıştırdınız ne. Çok saçma bir yorum.
Noel yııln en önemli en özel zamanı (ben de yurtdışında yaşadım uzun süre) aileyle birlikte olmak gibi özel bir anlamı da var. insanlar mutlaka ne yapar eder ailesine vakit ayırır.
bunun kültür farkı olduğunu düşünmüyorum ramazan bayramı, kurban bayramı olsaydı sen k.validenlere akrabalara gitmeseydin Türkiye'de ne olurdu? bu aynısı hatta bizim bayramlardan daha fazla önem veriyor adamlar. bizde bayram günü marketler bile açıktır orada her yer kapalı kimse çalışmaz.
bir şey yokmuş gibi duracak olmam lafını da anlamıyorum, düşüğün için geçmiş olsun zor tabi ama, herkes zaten düşük yaptığını bilmiyor mu? sana geçmiş olsun diyecekler illa ki ve zil takıp oynamanı beklemeyecekler...
belki şöyle bir kültür farkı vardır; benim yurtdışında bi çok arkadaşım düşük yaptı. 2 gün sonra gayet kalkıp bara da çarşıya da işe de normalde gittiği neresi varsa her yere gidiyor onlar. bizim kadınlar kadar abartmıyor, hayata devam ediyorlar. bizimkiler aşırı duygusal davranıyor. her iki tarafı gözlemleyen birisi olarak benim düşüncem böyle.
Merhaba herkese ,
3 gün önce 9 haftalık bir düşük yaptım
İnanılmaz derecede umutlanmıştım
Kötü bitti
Psikolojik olarak çok iyi değilim
Fiziksel olarakta.
Bununla birlikte yurtdışında yaşıyorum
Eşim ve ailesi Türk değiller yani
Onlarla hiçbir problemimde yok yani kendi annem babam gibiler
Şimdi burada Noel tatili başlıyor ve yaklaşık olarak 7 gece ailedeki insanların evlerine yemeğe gidip gece geç saatlere kadar kalmamız gerekecek. Ocak ayının 6 sına kadar
Ben bu modda değilim.
Herkes eğlenirken benim yemeklere gidip orada bir şey yokmuş gibi duracak olmam Canımı çok sıkıyor
Yaşadığımın üstüne bir de bunun stresine girdim
Eşim bana hak veriyor ama ailesi bizim yanımızda olmalısınız herkesin başına gelebilir aile bunun için gibi şeyler söylüyor
Acımızı anlamıyorlar Canım çok sıkılıyor bu Noel olayından.
Şimdi bu kültür farkı mı ? Düşüncesizlik mi?
Yoksa ben mi hassasım
Çünkü gitmemeyi düşünüyorum
Ne yapayım?
Merhaba herkese ,
Kötü bitti
Fiziksel olarakta.
Şimdi burada Noel tatili başlıyor ve yaklaşık olarak 7 gece ailedeki insanların evlerine yemeğe gidip gece geç saatlere kadar kalmamız gerekecek. Ocak ayının 6 sına kadar
Ben bu modda değilim.
Herkes eğlenirken benim yemeklere gidip orada bir şey yokmuş gibi duracak olmam Canımı çok sıkıyor
Eşim bana hak veriyor ama ailesi bizim yanımızda olmalısınız herkesin başına gelebilir aile bunun için gibi şeyler söylüyor
Yoksa ben mi hassasım
Ne yapayım?
Tam da dediğiniz gibiBen de tam bunları yazacaktım.
Ben Almanya'dayım , burda da düşük, kürtaj "no big deal". Yani kadınlar ertesi gün kalkıp işe gidiyor, dün grip olmuştan farklı davranmıyor.
Muhtemelen eşiniz ve ailesi de eee ne olmuş şeklinde düşünüyor, düşüğü herkesin başına gelebilecek tıbbi mesele olarak görüp geçtikleri için insanların geçmiş olsun bile diyeceklerini sanmıyorum.
Noelle pek alakası yok, yılın başka zamanı sadece bir aile yemeği olsaydı da hiçbir şey olmamış gibi davranıcaklardı zira bu insanlara göre önemli bir şey olmadı.
Kafa farkı diyeyim kısaca.
Bence düşüncesizlik değil tam tersine. Evinize kapanmayın. Bu süreci mümkün olduğu kadar sevdiklerinizle, kalabalık ortamlarda geçirmeye çalışın. Yoksa sürekli aynı düşünceler kafanızda döner durur. Yani haklılar. Git biraz değişiklik olsun.Merhaba herkese ,
Kötü bitti
Fiziksel olarakta.
Ben bu modda değilim.
Yoksa ben mi hassasım
Ne yapayım?
Tam da dediğiniz gibi
Offf sorma yaaa...Noel'in anlamı dini tamam ama
artık herkes Hz. İsanın o tarihte doğmadığını da biliyor, bu tarihte kutlanmasının sebebinin çok daha eski kadim gelenekler olduğunu da biliyor.
Dindar olanı dini bayram olarak kutlayanı da hadi kutlasın ama benim yaşadığım yerde insanların %50si ateistti (avrupada Polonya filan hariç dindar insanı nerede buluyorsunuz ki zaten?) ancak insanların %90ı kutluyordu, kalan %10 da nerd, tuhaf tiplerdi.
konuyu din ekseninde tartışmanın bi anlamı yok bence, bizim ramazanı kurbanı ben de örnek verdim (diğer yorumları hiç okumamıştım yazarken) ancak din ekseninde değil aile-birlkite olmak- önem vermek-ziyaret gibi gibi kavramlar ekseninde
olay dini tartışmaya gitmez umarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?