• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür Farkı mı ? düşüncesizlik mi ?

RoseAnge

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2009
2.372
4.547
333
Merhaba herkese ,
3 gün önce 9 haftalık bir düşük yaptım
İnanılmaz derecede umutlanmıştım
Kötü bitti
Psikolojik olarak çok iyi değilim
Fiziksel olarakta.
Bununla birlikte yurtdışında yaşıyorum
Eşim ve ailesi Türk değiller yani
Onlarla hiçbir problemimde yok yani kendi annem babam gibiler
Şimdi burada Noel tatili başlıyor ve yaklaşık olarak 7 gece ailedeki insanların evlerine yemeğe gidip gece geç saatlere kadar kalmamız gerekecek. Ocak ayının 6 sına kadar
Ben bu modda değilim.
Herkes eğlenirken benim yemeklere gidip orada bir şey yokmuş gibi duracak olmam Canımı çok sıkıyor
Yaşadığımın üstüne bir de bunun stresine girdim
Eşim bana hak veriyor ama ailesi bizim yanımızda olmalısınız herkesin başına gelebilir aile bunun için gibi şeyler söylüyor
Acımızı anlamıyorlar Canım çok sıkılıyor bu Noel olayından.
Şimdi bu kültür farkı mı ? Düşüncesizlik mi?
Yoksa ben mi hassasım
Çünkü gitmemeyi düşünüyorum
Ne yapayım?

en başta tabi ki düşüncesizlik...
ikinci sırada kültür farkı...
çünkü onlar için çok önemli olan bişeyin aslında sizin için hiçbir önemi yok, çünkü siz noel kutlayan bir ülkeden gitmediniz oraya, dolayısıyla sizin için hiçbir anlam ifade etmiyor noel...
hele ki daha çok yeni olan bir acı yaşamışsınız, onların anlayışlı olması gerekirdi...

Bence kesinlikle gitmelisiniz
Bu psikolojiden de daha çabuk kurtulursunuz umarım

Noel yııln en önemli en özel zamanı (ben de yurtdışında yaşadım uzun süre) aileyle birlikte olmak gibi özel bir anlamı da var. insanlar mutlaka ne yapar eder ailesine vakit ayırır.
bunun kültür farkı olduğunu düşünmüyorum ramazan bayramı, kurban bayramı olsaydı sen k.validenlere akrabalara gitmeseydin Türkiye'de ne olurdu? bu aynısı hatta bizim bayramlardan daha fazla önem veriyor adamlar. bizde bayram günü marketler bile açıktır orada her yer kapalı kimse çalışmaz.
bir şey yokmuş gibi duracak olmam lafını da anlamıyorum, düşüğün için geçmiş olsun zor tabi ama, herkes zaten düşük yaptığını bilmiyor mu? sana geçmiş olsun diyecekler illa ki ve zil takıp oynamanı beklemeyecekler...
belki şöyle bir kültür farkı vardır; benim yurtdışında bi çok arkadaşım düşük yaptı. 2 gün sonra gayet kalkıp bara da çarşıya da işe de normalde gittiği neresi varsa her yere gidiyor onlar. bizim kadınlar kadar abartmıyor, hayata devam ediyorlar. bizimkiler aşırı duygusal davranıyor. her iki tarafı gözlemleyen birisi olarak benim düşüncem böyle.

en başta tabi ki düşüncesizlik...
ikinci sırada kültür farkı...
çünkü onlar için çok önemli olan bişeyin aslında sizin için hiçbir önemi yok, çünkü siz noel kutlayan bir ülkeden gitmediniz oraya, dolayısıyla sizin için hiçbir anlam ifade etmiyor noel...
hele ki daha çok yeni olan bir acı yaşamışsınız, onların anlayışlı olması gerekirdi...

Konu ramazan bayramı gezmesi olsa konu sahibi de farklı dine mensup olsa yine aynı yorumu yapar miydiniz

Merhaba herkese ,
Kötü bitti
Fiziksel olarakta.
Şimdi burada Noel tatili başlıyor ve yaklaşık olarak 7 gece ailedeki insanların evlerine yemeğe gidip gece geç saatlere kadar kalmamız gerekecek. Ocak ayının 6 sına kadar
Ben bu modda değilim.
Herkes eğlenirken benim yemeklere gidip orada bir şey yokmuş gibi duracak olmam Canımı çok sıkıyor
Eşim bana hak veriyor ama ailesi bizim yanımızda olmalısınız herkesin başına gelebilir aile bunun için gibi şeyler söylüyor
Yoksa ben mi hassasım
Ne yapayım?
cok gecmıs olsun...
bebek saglıklı olsa dusmezdı once bunu dusun... saglıklı bebısın olur en guzel zamanda yıne...
belkıde senı dusunduklerınden gelmenı sart kosuyorlar
ınan bana bu degısıklık sana ıyı gelıcek , bence gıtmelısın.

Canım benim eşim Türk ama ailesinde birkaç yabancı var, ben de yurtdışında yaşıyorum.
Gördüğüm kadarıyla Noel gerçekten çok önemli ve asla atlamıyorlar. Dindar da olsa olmasa da onlar için bir araya gelme fırsatı.
Sokaklarda bile kimse olmuyor herkes ailesiyle oluyor.
Bence sana da iyi gelir şimdi böyle düşünüyorsun ama. İnsanlarla birlikte olmak kafanı dağıtmana yardım eder. En büyük güç içinde olduğun ortamın verdiği sevgi.

Kültür farkı var elbet ama asla düşüncesizlik değil..
Kesinlikle çok düşünceli insanlarmış
Gitmelisin bence

Merhaba herkese ,
Kötü bitti
Fiziksel olarakta.
Ben bu modda değilim.
Yoksa ben mi hassasım
Ne yapayım?

Kültür farkı ..
Ayrıca eve kapanıp üzülmektense, değişik ortamlara girip insanlara iç içe zaman geçirmek çok daha iyi geliyor ..
Tecrübeyle sabittir ..

Back
X