• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür Farkı mı ? düşüncesizlik mi ?

Cnm ayni durum benimde basima geldi malesef sana tavsiyem benim gibi kendini kapatma cok fazla dusunme unutma ki bebegin saglkli olsaydi dusuk yapmayabilirdin bu acidan bak herseye ragmwn hayat devam ediyor uzuluyorsun kimse seni anlamiyormus gibi dusunuyorsun emin ol basina gelmeyen bilemez kendi annem bile umursamadi yeteri kadar kimseye kizma oraya gidersen hem kafan dagilir daha zaman var hem yilbasina umarim o zamana kadar acin biraz hafifler.

Sana iyi geleceğini düşünüyorlardır. Ama insanın keyfi olmadığında bir şey yapmak istemez, dinlenmek, daha sessiz ortam arayabilir sende haklısın.. kendini daha kötü hissedeceksen gerek yok bence:stop:

Geçmiş olsun. Kaybınız için üzüldüm. Ama bence de bu kültür farkından meydana gelen bir durum.
Onlar sizin de keyfinizin yerine geleceğini düşünerek çağırmışlar. Yanlış anlamayın acınızı küçümsemek için söylemiyorum ama ortada bir gerçek var ki o da erken dönemdeki gebeliğinizin sonlanmış olması. Yani her hamile kadının başına gelebilir. Evladınızı kaybetmediniz, sadece düşük yaptınız. Sizin için travmatik bir durum olsa da etraftan sizinle aynı hassasiyete sahip olmalarını bekleyemezsiniz. Bence onları dinleyin ve hala hayatta olduğunuza, sağlıklı olduğunuza şükrederek yaşamınıza devam edin. Güzel güzel yemeklerinizi yiyin, sohbet edin ve güzel zaman geçirin.

Merhaba herkese ,
3 gün önce 9 haftalık bir düşük yaptım
İnanılmaz derecede umutlanmıştım
Kötü bitti
Psikolojik olarak çok iyi değilim
Fiziksel olarakta.
Bununla birlikte yurtdışında yaşıyorum
Eşim ve ailesi Türk değiller yani
Onlarla hiçbir problemimde yok yani kendi annem babam gibiler
Şimdi burada Noel tatili başlıyor ve yaklaşık olarak 7 gece ailedeki insanların evlerine yemeğe gidip gece geç saatlere kadar kalmamız gerekecek. Ocak ayının 6 sına kadar
Ben bu modda değilim.
Herkes eğlenirken benim yemeklere gidip orada bir şey yokmuş gibi duracak olmam Canımı çok sıkıyor
Yaşadığımın üstüne bir de bunun stresine girdim
Eşim bana hak veriyor ama ailesi bizim yanımızda olmalısınız herkesin başına gelebilir aile bunun için gibi şeyler söylüyor
Acımızı anlamıyorlar Canım çok sıkılıyor bu Noel olayından.
Şimdi bu kültür farkı mı ? Düşüncesizlik mi?
Yoksa ben mi hassasım
Çünkü gitmemeyi düşünüyorum
Ne yapayım?
Bence gidin cunku yasadiginiz olayi daha fazla dusunerek ne olanlari geri getirebilirsiniz nede kendiniz iyi olabilirsiniz.. bence bu sizin toparlanmaniz icin iyi birsey gidib kafanizi dagitin.. tabi onlarin olaylars bu sekildr yaklasmalari kültür farki.. ama sizin toparlanabilmeniz icin en dogru yaklasim sekli

Merhaba herkese ,
Kötü bitti
Fiziksel olarakta.
Şimdi burada Noel tatili başlıyor ve yaklaşık olarak 7 gece ailedeki insanların evlerine yemeğe gidip gece geç saatlere kadar kalmamız gerekecek. Ocak ayının 6 sına kadar
Ben bu modda değilim.
Herkes eğlenirken benim yemeklere gidip orada bir şey yokmuş gibi duracak olmam Canımı çok sıkıyor
Eşim bana hak veriyor ama ailesi bizim yanımızda olmalısınız herkesin başına gelebilir aile bunun için gibi şeyler söylüyor
Yoksa ben mi hassasım
Ne yapayım?

Kültür farkı olduğunu düşünüyorum,gitmen sanada iyi gelecek emin ol bir kayıp yaşamışsın ama seninde hayatına dönmen gerek

Merhaba herkese ,
Kötü bitti
Fiziksel olarakta.
Ben bu modda değilim.
Yoksa ben mi hassasım
Ne yapayım?
Bence gitmelisin kafan dağılır.. Benm de başıma geldi 9 haftalık kayıp yaşadım dinlenme safhası biter bitmez kendimi eşime dostuma akrabama verdim iyi geldi ;)

düşüncesizlik değil bence, ayrıca size de iyi geleceğini düşünüyorlardır, ki haklılar, zor bir şey yaşamışsınız, kendinizi içe kapattıkça daha zor atlatırsınız, bişeylerle uğraşıp kafanızı dağıtmaya çalışın.

acısı taze olduğu için kendisini moralsiz isteksiz hissediyorsa, ramazan bayramı gezmesi de olsa ve farklı dine mensup da olsa yine gitmemesini tavsiye ederdim

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
Olay yeni ama belki ortam değişikliği iyi gelir
evde yalnız kalırsa sürekli kendini dinler ve hep aklına gelir ama kalabalık aile ortamı olursa moral olabilir

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
Olay yeni ama belki ortam değişikliği iyi gelir
evde yalnız kalırsa sürekli kendini dinler ve hep aklına gelir ama kalabalık aile ortamı olursa moral olabilir

rica ederim
artık o kendisini nasıl iyi hissedecekse öyle yapsın

canım, bende düşük yaptığım için seni iyi anlıyorum. o dönemde kimsenin yüzünü, sesini dahi duymak istemiyorsun. şimdi daha iyiyim ve o günleri düşündüğümde kendimi ne kadar yıprattığımı, kendime ne kadar eziyet ettiğimi görüyorum. seni anlıyorum ama tecrübeme dayanarak, kafanı dağıtman için bir bahane olarak görüyorum. git eğlen kafanı dağıt ve herşey bitince tekrar bebiş çalışmalarına başla.

noelde eller havaya olmaz ki zaten,hediyelesilir dua edilip yemek yenir.
benim esimde yabanci,6 senedir noel yemegine gideriz ama ilk defa 7 gun ta ki ocak 6ya kadar yemekler oldugunu duyuyorum.:KK51:
benim bildigim 24 aralik esas christmas gecesi,26sina kadar surekli biseyler yenir icilir.
herneyse bence gidin,kafaniz dagilir.

Tam tersine, çok düşüncelilermiş.
Türkler böyle bir şey yaşayan birine hiç ilişmeyip iletişimi kesiyorlar mı ki kültür farkı olsun? O insanlar Türk de olsa aynı şey olurdu.

Dusuncesizlik degil bence. Senin acini anliyorlar ve bu yuzden seni disari cikmaya teşvik ediyorlar ki icine kapanma. Dedikleri de dogru aile bunun icindir. Bence bu yaptiklari seni yalniz birakmalarindan daha mantikli. Ama soyle de bir sey var gitmek zorunda degilsin. Karar sonucta senin ama ben onlari bu konuda hakli buldum.

Canım tamam heveslenmissin bebeğin ile ilgili hayal kurmussun ama, bebek niçin düşer? Hatalı olduğu için birseyleri doğru gitmediği için vücut atar hemen. Düşen bebeğe üzülmez gençsin öncelikle. Ailesine gelirsek her gece degilde 3gece bulusursunuz, inlarda yan yana olalim destek olalim zaman gecirsin kafasi dagilsin bir nebze diyorlardir.

Merhaba herkese ,
Kötü bitti
Fiziksel olarakta.
Ben bu modda değilim.
Yoksa ben mi hassasım
Ne yapayım?

gitmeyince yalnız başınıza daha da kendinizi üzmeyeceğinizden emin misiniz?

noelde eller havaya olmaz ki zaten,hediyelesilir dua edilip yemek yenir.
benim esimde yabanci,6 senedir noel yemegine gideriz ama ilk defa 7 gun ta ki ocak 6ya kadar yemekler oldugunu duyuyorum.:KK51:
benim bildigim 24 aralik esas christmas gecesi,26sina kadar surekli biseyler yenir icilir.
herneyse bence gidin,kafaniz dagilir.
.

Benim bulunduğum yer İspanya'da 6 ocak müneccim ler (los Reyes magos) gününe kadar toplanılıyor.
Noel gecesi anne baba da
Sonraki gün kardeşlerin birinde
Yılbaşında birinde
Böyle uzuyor

'' bizim yanımızda olmalısınız herkesin başına gelebilir aile bunun için ... ''

Demişler ya ;

Bırakın kültür farkı mı düşüncesizlik mi ? Sırf bu güzel birlik ve beraberlik için gidilir bence .

Davet çok samimi.

Ama şu da var ; yapmak istemediğiniz / bulunmak istemediğimiz hiç bir ortamda bulunmak zorunda da değilsiniz .

Back
X