Kültür Farkı Sorun Olur mu? Fikirleriniz...

Değişim şart. :) Yorumlar benim düşüncemi doğrulasa, beni üzse de çok faydalılar.. :)

Teşekkürler...

Size de mutluluklar. Ne güzel, zor olsa da başarmışsınız.

Kesinlikle bu ilişkinin Devamında yani aileler tanıştığında daha iyi anlarsın başına gelecekleri . Evlilikte ailelerin her Açıdan uyumlu olması çok önemli . Ben 3 senemi böyle heba ettim. Çok pişmanım şimdiki Aklım olsa tanıştığım günü bile silip atardım. Bence sen boş yere zaman kaybetme. Yazık olur kendine

Sorun olur. Eğer çok kıymetli değilse senin için bitir bence. İleride sorun yaşarsın bu farklılıklardan. Düğünlerinizi anlatmışsın mesela. Bizim ailede mütaassıp bir aile. Hafta sonu bir arkadaşının kızının düğününe gitti mesela babam. Arkadaşı Kur'an hocası, düğün de erkek tarafının isteğiyle çalgılı, danslı bir düğünmüş. Demek ki aileler farklı. Düğün boyunca babam hocamın morali çok bozuktu, çok sıkkındı, düğünden ayrılırken çocuklar isteyince artık bir şey diyemedik, çok mahcup oldu, bitsin de gideyim istiyorum demiş. Babam da nasipmiş ama zor diyordu. Böyle şeyler ilişkiyi sınıyor, aileleri de çiftleri de zorluyor. Belki karşı taraf iyi bir ailedir bilemiyorum tabi, ama devam ederseniz sıkıntı yaşarsınız, o kesin.

Bence çok büyük pürüzler çıkar karşınıza. 1. gün çıkmazsa 3. gün kesinlikle bu konuda tartışmalar yaşarsınız..

En azından kabul edip orda bulunmuşlar. Yine de gerçekçi bir örnek oldu benim için yani duruma uygun.
Teşekkürler,

el ele verip olacak sorunlarla mücadele ederseniz olur bu iş. ben daha çok kafaların uyuşmasına bakıyorum kültür farklılığı başta zorlar ama sevene herşey kolaydır derim ben :)

Canım, nikah dairesinde nikahınızı kıyarsınız, düğün şekli ve mekanı sorunu bu şekilde çözülür ama kültür farkı değişik şekillerde karşınıza hep çıkacaktır.Denilenlere göre iki kişi sadece birbirleriyle değil,aileleriyle de evleniyorlarmış.Her iki tarafta ailesini yok sayamayacağına göre bu durumun ileri de hem sizi hem de karşınızdaki kişiyi üzeceğini düşünüyorumYine de siz en doğrusunu bilirsiniz.Sevgiler...

Evet. Aynen. Hele birde kızgın iseniz onlara, hepten batıyor farklı adetleri......
Gerçi benim kastettiğim dini açıdan degil. Mesela doğu ve batı başka ülkeler gibi.

Evet. Aynen. Hele birde kızgın iseniz onlara, hepten batıyor farklı adetleri......
Gerçi benim kastettiğim dini açıdan degil. Mesela doğu ve batı başka ülkeler gibi.
O da apayrı bir fark nedense şu an gözüm onu görmedi henüz. Yemek kültürü, gelenekleri, oturması kalkması farklı evet..

Ben de söylediğin tarzdan bir ilişkiden sonra evlendim... Söylediğin kadar uçurum var mı tam bilemeyeceğim ama kesinlikle kültür farkı dağlar kadar.. Ben karadenizliyim o doğulu... Zaten ilişkimiz bile ilk 4 sene sancılı geçti.. Başta o beni kabullenmekte çok zorlandı... Ben de onun kırmızı çizgilerini.. Bir şekilde aşk galip geldi evlendik.. AMa gerçekten aileyi düşün derim.. Dediğin gibi iki taraf da çok iyiler kendi yaşam tarzlarına göre.. Şimdi de şükürler olsun aileler sorun yaşamıyor ama insan çok yıpranıyor.. Muhakkak sen ve o fedakarlık yapmalı.. Evlilik çok başka bir şey.. Şimdi sorsan bu kadar sıkıntıyı çekmek istemezdim.. Hayatımın daha başka olmasını isterdim...

Geçmiş olsun diyeyim öncelikle, inşallah sorun yaşamazsınız. Zaten insan o an istiyor. Yaşayıp bitirince keşke diyor. Bilemiyorum. Kafam, kalbim çok karışık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…