Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’dan şok açıklamalar

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
142.029
214.092
1.423
60
Adli Yıl açılışında konuşan BBP eski Genel Başkanı ve yeni Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'dan şok açıklamalar.

BBP eski Genel Başkanı, yeni Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Adli Yıl açılışında Levent Üzümcü’nün şehir tiyatrolarından ihracı ve İdil Biret’in konserine yapılan alperen baskınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ARKADAŞI BİLMİYORUM, DAĞDAKİ İLE AYNI MUAMELEYİ HAK EDER

(Levent Üzümcü’nün şehir tiyatrolarından ihracı) Benim zamanımda çıkmadı öyle bir karar. Ben neticede milletin önünde siyaset yapan, dupduru, natürel, hormonsuz bir Anadolu çocuğuyum. Bahsettiğin olayı, arkadaşı bilmiyorum. Bakacağım söylediğin neymiş ben de merak ettim. Aslında dün ilgili yerin hem genel müdürü hem de genel müdür yardımcısıyla görüştüm. Bahsettiğin arkadaş devletin birliğine, vatanın bütünlüğüne gadretmişse, dağdaki de ovadaki de aynı muameleyi hak eder.

TOPKAPI’DA ŞARAPLI MİNDERLİ KONSERE İZİN VERMEM

(İdil Biret konserine alperen baskını) Ben en azından senfoni orkestrasının bir müziği icra edilirken, minderle şarapla öyle bir icranın dinlenmeyeceğini bilecek kadar bu işlerden anlarım. Çok iyi anlarım. Çok kültürlü olduğunu iddia edenler.. Senfoni orkestrasında bir eser icra edilirken minder atılıp şarap içilip, ayak uzatılarak dinlenmeyeceğini bilecek kadar bu işlerden anlarım. bugün Topkapı’da şaraplı minderli konsere izin vermem. O sanatın çıktığı ülkelerde bir senfoni hangi adap edeple dinlenir? Hanımefendiler, beyefendiler şıkır şıkır kıyafetleriyle değil mi? Biz barda halaya dururuz, orada da vals yaparız. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar. İdeolojik bir linçe falan da eyvallah etmeyiz.
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/925699-925699/

Ya bu insanlar bakan, devletin en üst düzey bürokratları. Bu insanların ileri seviyede bilgi birikimi ve entelektüellik seviyesi olmalıdır, toplum tarafından saygı duyulmaları için. Bu nedir Allah aşkına biri börek yapmayan kadının yuvası yıkılır der biri Levent Üzümcü hak etmiştir der, şarapla minderle konser mi olur der. Ya günlerdeki teyzelerimiz, kahvehanedeki amcalarımız yapmalı bu yorumları bakanlar değil...

"Bahsettiğin arkadaş devletin birliğine, vatanın bütünlüğüne gadretmişse, dağdaki de ovadaki de aynı muameleyi hak eder."

Haklı.

"Bahsettiğin arkadaş devletin birliğine, vatanın bütünlüğüne gadretmişse, dağdaki de ovadaki de aynı muameleyi hak eder."

Haklı.

Levent Üzümcü vatanın birliğine ve bütünlüğüne gadr mı etmiş nasıl haklı?

Ayrıca "gadretmek" ne alaka ya, harika bakanımız sanırım burada "kastetmek" demek istemiş.

Levent Üzümcü'nün vatanın milletin bütünlüğüne "gadrettiğini" düşünüyor musunuz peki? Adamın başına gelenler hak mıdır?

Bakan bilmiyormuş ya siz de mi bilmiyorsunuz konuyu?

Haberi okudum ama tam olarak bilgim var desem yalan olur..
Kim olursa olsun ülke bütünlüğüne gadrediyorsa çeksin cezasını..
Bakan'a haklı diyerekte bunu kastettim zaten

Ha ama öyle bir şey yoksa da elbetteki üzülürüm onun adına..
Kimse haketmez böyle bir sonucu..
Levent Üzümcü'yle bir alakası yok düşüncemin.

vayy idil biret konseri ve şarap keyfi. topkapı ambiansında hemde.. ikisi bir arada. çifte kavrulmuş lokum gibi. güzelmiş. :)

Bunların tek sığındıkları da "o kim tanımıyorum" cümlesi. Vatandaşından bakanına hepsi aynı. Sen kültür bakanı olarak sanatçını tanımıyorsan vay senin bakanlığına...

Şaraplı idil biret konseri iyimiş, tuttum ben bu fikri.

AKP’nin kurduğu seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alan Yalçın Topçu, yaklaşık 1,5 yıl önce Odatv’ye yaptığı açıklamada ise “Bana teklif edilenler size teklif edilse dininizi değiştirirdiniz”demişti.

Topçu, Bakanlık teklifini kabul etmesinin hemen ardından “AK Parti'ye katılacak mısınız?” sorusuna ise yeşil ışık yakmıştı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünden sonra iki yıl Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanlığı görevini yürüten ve daha sonra BBP ile yollarını ayıran Topçu’nun AKP’ye geçeceği yönündeki iddialar gündeme gelmişti. Bu iddialara ilişkin o dönem (4 Şubat 2014) Odatv’ye konuşan Topçu, tartışmaları “ahlâksızlık” olarak nitelendirip “Bana teklif edilenler size teklif edilse dininizi değiştirirdiniz” demişti.

“AK PARTİ'YE KATILACAK MISINIZ?” SORUSUNA YEŞİL IŞIK

Yalçın Topçu, Bakanlık teklifini kabul etmesinin hemen ardından “AK Parti'ye katılacak mısınız?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Siyaseten nezakete çok dikkat eden hesaba alan bir insanım. Şimdi sorduğunuz soruya,‘Yok ya hu ne yapacağım ben bu işleri’ onu desek nezaketsizlik olacak. ‘Varım’ desem dediğim gibi şuradan kalkmaya senedim yok. Siyaseti ben millete hizmet olarak görüyorum”

“BU İDDİALARI ORTAYA ATANLARA DİYORUM Kİ…”

Odatv’ye yaptığı açıklamalarda Ergenekon operasyonlarına da atıfta bulunan Topçu, şöyle devam etti:

“Biri çıktı ben bu davanın savcısıyım dedi, öbürü çıktı, avukatıyım dedi. Oysa devletin ameli adalettir. Neticede ne oldu bir yığın insan yandı. Şimdi çıkmışlar yanlışlıklar oldu diyorlar.”

Topçu, o tarihte AKP’ye geçeceği yönündeki iddialara da şöyle tepki göstermişti:

“Bunu söylemek ahlâksızlıktır, ayıptır, en büyük zulümdür. Öyle bir şey mümkün değil. Sadece ve sadece siyasetin yerli, Anadolu çocuğu yüzünü göstermek istiyorum. Bu iddiaları ortaya atanlara diyorum ki, şimdiye kadar bana teklif edilenler size teklif edilse, dininizi değiştirirdiniz.”

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…