Kültürel farklilik

Bir daha görüşürseniz herhangi bir vesileyle beklentisindeki sıkıntıyı anlatın, Gündüz işe gidicem akşam gelip yemek , temizlik, çamaşır, ütü, kişisel bakım yapıcam. Kendimi geliştirmek için kitap okucam ders çalışıcam, bu arada evdeki kv gönlünü hoş edicem. Kocaya girmiyorum bile. 20 gün tatilde köye gidip pekmek yapıcam, üzüm toplucam, ev temizlicem. Söyler misin ben ne zaman dinlenicem. Üniversite mezunu kız isterken biraz haksızlık değil mi diye bir sorun lütfen.

Köye gitmekle ilgili sıkıntım yok olsa giderim, bazı işleri de severek yaparım ama yapmak zorunda olmak , her halükarda o işlerin benden beklenmesi sıkıntı. kv yalnızsa yakınımda aynı binada bile olabilir bir evi olur, ama ben evimde yalnız kalabilmeliyim diye düşünüyorum.

Ya bu adam şaka mı?İlk görüşmede konuşulacak şeyler mi bunlar?
Bu ne ya aman kalsın onuun edepliliği falan.Ayrıca koskoca adam olmuş yüksek lisans yapmış ama bir kıza açılması 2 yılı buluyor höh bu ne ?
Hadi o 2 yılda sen biriyle tanışıp evlenip gitseydin ne yapacaktı ben seni yeterince sevdiğini düşünmüyorum belki öyle beğeniyordur falan gerçekten sevse aman bu kızı kaparlar diyip açılırdı diye düşünüyorum.
Hele ki her şeyin hızlı ilerlediği bi devirden bahsediyoruz.
Ayrıca adam daha ilk görüşmede anam bizle yaşasın ütü muhabbeti yapıyor hiç ince ve romantik biri değil aşırı düz bir adam çok sıkıcı.
Herhangi bir duygun yoksa ayrıl derim.
Yok şekerim ben ayrildim coktan, hatta sizin gonderinizin iki ustunde de nasil bir mesaj yazarak olayi bitirdigimi yazdim. Ya bi de bana demisti ki " 2 yildir size karsi hislerim var ama 1 ay once de biriyle gorustum" onun bana karsi hisleri falan yoktu, sadece guzel kiz e uyumlu da, anneme de bakar uyumlu da oldugu icin koye de gelir benimle diye dusundu bence. Ben cok seven insan gordum. Seven bi insanda kaybetme korkusu oldugundan kullanacagi kelimeleri ozenle secer, heyecanli olur ve ayaklari yere basmaz. Sıkıcı hem de oyle boyle degildi. O yuzden uzatmadim ve bitirdim cok sukur kafam cook rahat

Bir daha görüşürseniz herhangi bir vesileyle beklentisindeki sıkıntıyı anlatın, Gündüz işe gidicem akşam gelip yemek , temizlik, çamaşır, ütü, kişisel bakım yapıcam. Kendimi geliştirmek için kitap okucam ders çalışıcam, bu arada evdeki kv gönlünü hoş edicem. Kocaya girmiyorum bile. 20 gün tatilde köye gidip pekmek yapıcam, üzüm toplucam, ev temizlicem. Söyler misin ben ne zaman dinlenicem. Üniversite mezunu kız isterken biraz haksızlık değil mi diye bir sorun lütfen.

Köye gitmekle ilgili sıkıntım yok olsa giderim, bazı işleri de severek yaparım ama yapmak zorunda olmak , her halükarda o işlerin benden beklenmesi sıkıntı. kv yalnızsa yakınımda aynı binada bile olabilir bir evi olur, ama ben evimde yalnız kalabilmeliyim diye düşünüyorum.
Ben suan ozel sektorde calisiyorum ve y.lisansim bitmedi ilerde de insallah doktora yapmayi dusunuyorum. Bana diyordu ki " bence ozelde calismayin cok zor sizin yerinizde olsam evde rahatima bakardim" ben de zannediyordum ki bu cocuk cok merhametli beni de dusunuyor. Doktora surecinde calismam. Meger amaci farkliymis. Tabi ben calisirsam evin isleri aksar, sonra annesine kim bakar? Ozel sektorde tatiller sıkıntı, yaz tatillerinde ben calisirsam irgatligi kim yapar? Kesinlikle bir daha gorusmeyi dusunmuyorum. Kafa yapisi 1950-60 larda kalmis biriyle gorusmem soz konusu bile olmaz ki elektrik alamadim da kendisinden. Yukarida da yazdim kendisine nasil mesaj yazdigimi ve onun geri donusunu.

Ben suan ozel sektorde calisiyorum ve y.lisansim bitmedi ilerde de insallah doktora yapmayi dusunuyorum. Bana diyordu ki " bence ozelde calismayin cok zor sizin yerinizde olsam evde rahatima bakardim" ben de zannediyordum ki bu cocuk cok merhametli beni de dusunuyor. Doktora surecinde calismam. Meger amaci farkliymis. Tabi ben calisirsam evin isleri aksar, sonra annesine kim bakar? Ozel sektorde tatiller sıkıntı, yaz tatillerinde ben calisirsam irgatligi kim yapar? Kesinlikle bir daha gorusmeyi dusunmuyorum. Kafa yapisi 1950-60 larda kalmis biriyle gorusmem soz konusu bile olmaz ki elektrik alamadim da kendisinden. Yukarida da yazdim kendisine nasil mesaj yazdigimi ve onun geri donusunu.
Ya okadar iyi anliyorm ki banada annesi çalışma demişti. Ki ben Ozaman lar deli gibi ders çalışıp kpssye hazirlaniyordm. Kendisi zaten istemiyordu çocuk olunca kimle büyüyecek ben istemiyorm anneannesi babaannesinde olmasını diyodu. Bizim bu tarafta yaşayalım. Ben düğün şurda olmasın dediğimde çok lüks düşkünü orda yaşayamam benim çevre öyle değildir diyince de çok gözüm yüksekte oldum.ailesine ben twk başıma mantı yapamam diyince çıldırdı. Yumurta mi verecekmisiz önüne diye daha evlenmeden kavga ettik ayrıldık. İyi insandı yoksa özünde. Yetişme tarzı yaşam tarzı çok önemli.anlasamazdm ben onlarla.siz de öyle 2 kere 2 dortse bu iş olmaz

Ya okadar iyi anliyorm ki banada annesi çalışma demişti. Ki ben Ozaman lar deli gibi ders çalışıp kpssye hazirlaniyordm. Kendisi zaten istemiyordu çocuk olunca kimle büyüyecek ben istemiyorm anneannesi babaannesinde olmasını diyodu. Bizim bu tarafta yaşayalım. Ben düğün şurda olmasın dediğimde çok lüks düşkünü orda yaşayamam benim çevre öyle değildir diyince de çok gözüm yüksekte oldum.ailesine ben twk başıma mantı yapamam diyince çıldırdı. Yumurta mi verecekmisiz önüne diye daha evlenmeden kavga ettik ayrıldık. İyi insandı yoksa özünde. Yetişme tarzı yaşam tarzı çok önemli.anlasamazdm ben onlarla.siz de öyle 2 kere 2 dortse bu iş olmaz
Bu zamanda kim manti yapiyor ben cevremde annelerimizden baska manti yapan genc kiz gormedim. Demekki bi mantiyi sorun ettiklerine gore sizden daha olaganustu beklentileri olabilirmis bunlarin. Insanlari tanimak zor oluyor bazen, herhangi bir olay yasanmadan o insanin tepkisini gormeden tanidiginizi zannedersiniz ama olaylar yasandiginda gorursunuz uymadigini. Ben de 2 yildir gorusuyordum okul geregi, hicbir sekilde boyle talepleri olacagini tahmin etmezdim.acikcasi hayal kirikligi da oldu biraz. Anlasamayacagimi anladim su 1 hafta icinde. Cok farkliyiz

Bu zamanda kim manti yapiyor ben cevremde annelerimizden baska manti yapan genc kiz gormedim. Demekki bi mantiyi sorun ettiklerine gore sizden daha olaganustu beklentileri olabilirmis bunlarin. Insanlari tanimak zor oluyor bazen, herhangi bir olay yasanmadan o insanin tepkisini gormeden tanidiginizi zannedersiniz ama olaylar yasandiginda gorursunuz uymadigini. Ben de 2 yildir gorusuyordum okul geregi, hicbir sekilde boyle talepleri olacagini tahmin etmezdim.acikcasi hayal kirikligi da oldu biraz. Anlasamayacagimi anladim su 1 hafta icinde. Cok farkliyiz
Sevin canım şimdiden görmüş oldun zaten hislerin de yokmuş. Ki ben çok seviyordum ona rağmen vazgeçtim. Çok sukur şimdi nisanliyim. Ufak tefek yaşam farklılıkları olsada yine okadar bariz şeyler hiç olmadı. En azından karşımda çalışma diyen insanlar yok.Allah yolunu açık etsin

Yok şekerim ben ayrildim coktan, hatta sizin gonderinizin iki ustunde de nasil bir mesaj yazarak olayi bitirdigimi yazdim. Ya bi de bana demisti ki " 2 yildir size karsi hislerim var ama 1 ay once de biriyle gorustum" onun bana karsi hisleri falan yoktu, sadece guzel kiz e uyumlu da, anneme de bakar uyumlu da oldugu icin koye de gelir benimle diye dusundu bence. Ben cok seven insan gordum. Seven bi insanda kaybetme korkusu oldugundan kullanacagi kelimeleri ozenle secer, heyecanli olur ve ayaklari yere basmaz. Sıkıcı hem de oyle boyle degildi. O yuzden uzatmadim ve bitirdim cok sukur kafam cook rahat
Evet o mesajı sonradan gördüm benim dikkatsizliğim.Çok iyi olmuş sevindim senin adına :)

Degerli k.k bayanlari. Söz konusu şahsa ne yazdigimi, geri donusun nasil oldugunu merak edenler olmus yaziyorum:
"X.. seninle bir haftadir gorusuyoruz, ben sana karsi hicbir sey hissedemiyorum ayni zamanda yaşam tarzlarimizin, bakiş acilarimizin ve beklentilerimizin farkli oldugunu goruyorum. Senin beklentilerini (yazlari koyde kalmak, tarla, bağ bahce isleri vs) ben yerine getiremem. Acikcasi ben bunun icin yani yazlari tarlalarda calismak icin yuksek lisans yapmadim. Ayni zamanda ben esimin annesi ile ayni evde yasamayi planlamiyorum bu benim yasam tarzima uymuyor. En onemlisi de sana karsi hicbir sey hissetmiyorum ve bu yonde de kendimi zorlamak istemiyorum. Ben devam edemicem, hakkinda hayirlisi olsun. Hoscakal."
Ilk olarak aradi bu sahsiyet, acmadim. Sonra o da mesaj yazdi :"peki, senin de hakkinda hayirlisi olsun,hoscakal" yazmis.
Hepinize cok tesekkur ederim tecrube ve dusuncelerinizi paylastiginiz icin.
Sen beni yanlış anladın, benim senden öyle beklentilerim yok ki bile dememiş ki sanırım isabetli bir karar vermişsiniz.

Yazdiklarimi geri aliyorum zaten gördügüm kadariyla irtibati kesmissiniz.
Siz Dogru karari verdiginizi düsünüyorsaniz ne güzel.
Allah daha hayirlilari ile karsilastirsin insallah :)

ok
Ben bununla mesajlasmamak icin temizlik yapicam bugun demistim. O da 1 saat once mesaj atmis bitirdinmi temizligi diye. Ben de evet dedim. O da "boyle devam etmen temennisi ile" yazmis. Allahim sinirden kuduruyorum resmen ayy biseyleri kirmak dokmek istiyorum. Bir de sonrasinda annem bizimle yasayabilir demis. Vallahi sinirden ellerim titriyor.
urken ben bile sinir oldum sizi ne olarak görüyor bu adam tövbe yarabbim:temizlik:

ok
Ben bununla mesajlasmamak icin temizlik yapicam bugun demistim. O da 1 saat once mesaj atmis bitirdinmi temizligi diye. Ben de evet dedim. O da "boyle devam etmen temennisi ile" yazmis. Allahim sinirden kuduruyorum resmen ayy biseyleri kirmak dokmek istiyorum. Bir de sonrasinda annem bizimle yasayabilir demis. Vallahi sinirden ellerim titriyor.
urken ben bile sinir oldum sizi ne olarak görüyor bu adam tövbe yarabbim:temizlik:

Aynen ben de senin gibi dedim koye yazlari gitmek degisiklik olur guzel olur dedim.megersem oyle gezmeye gidilmeyecekmis. Köy kizi olcakamisim ben. Sonradan sorunca ortaya cikti. Bak ben koy islerini bilmem yok salcaydi pekmezdi bag bahce isleriydi ben yapamam bunlari dedim. Bu gerizekali da kim yapacak o zaman diyor. Senin esin seni bilerek "sen yapamazsin demis" ama bu mal beni 2 yildir taniyor, hic oyle bi yaklasimi olmadi, yok annem gelir kalir yok bizimle yasar. Beni kendine aşik falan zannetti haspam :) vurdum g..ne tekmeyi :)
şu msjınızı görünce içim rahatladı....çok iyi yapmışsınız inşallah adam gibi bi adamla tanışırsınız hemen :KK200:

Bayanlar fikirlerinize ihtiyacim var yine.
2 yildir beni seven biri vardi ama bir turlu acilamamisti cekindigi icin.yuksek lisansta tanistik.ben onun bana karsi bir seyler hissettiginden emindim (hal ve hareketlerinden dolayi) 1 hafta once bu cekingen şahis bana acildi. (Kendisi oldukca edepli ve güvenilir biri) gorusmeye basladik.kendisi koyde buyumus ve ailesi de koyde yasiyor.gorusmeyi kabul ederken bunu biliyordum zaten. Benim ise köyüm yok yani koy islerini hic bilmem.konusurken ben "ben koy islerini bilmem yani uzum toplama, bag ve bahce isleri,pekmez yapimi, salca yapimi vs hic bilmiyorum ve benden de boyle seylerin beklenmesi benim acimdan sıkıntı olur" dedim.nasil yani "bilmiyorum ama ogrenirim demiyorsun oyle mi" dedi ben de aynen dedim.o zaman napicaz ilerde diye sordu ben yokken nasil hallediliyorsa aynen oyle halledilir heralde dedim.ve ben anlayis beklerim dedim.kem kum falan yapti daha sonra da hal caresine bakariz dedi.ama benim icim hic rahat degil.ikide bir bana misafirperverligimi soruyor.babasi 8 yil once vefat etmis.annesi koyde tek yasiyor.birlikte oturamayacagimi soyledim ama annesinin 2 3 ay bizde yasamasi sikinti olur mu diye soruyor.ben sikinti olmaz dedim ama annesi köyden cikip hep bununla yasamayi planliyor da olabilir.ne yapsam ne etsem kararsiz kaldim gorusmeye devam mi etsem yoksa tamamen bitirsem mi bilemiyorum.bir de daha onceden seven biri gibi degil yani hemen gorus ayriligi oldugunda "benim kafama takildi diye hemen muhalefet olabiliyor.yani gorucu usulu gorusuyormus gibi kaybetme korkusi yok gibi hissettim

ı ıh. olmaz bu iş.
herkes denginden almalı.
benim eşimin de ailesi köyde yaşıyo.
ben köy nedir bilmem.
ve inanın çok zor oluyo.
benden tarla bahçe işi beklemezler ama yine de hoş olmuyo.
yani eşimin çok pişmanlığını farkettim "keşke köyümden alaydım" tarzında.
senin için rahat olmuyo, o da ailesini memnun edemedim derdine düşüyo.
benim eşim mesela hep insani ilişkilerde, hürmette, misafirperverlikte zayıf olduğumu düşünür.
oysa iyi misafir ağırlarım, ama işte hep bi kıyas, tatmin olmama.
vs vs.
kız köylü erkek şehirli olur, ama tam tersi tek başına huzursuzluk konusu...

Back
X