• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumar nedeniyle boşanmak

Merhaba kızlar.Konuyu baştan anlatmak ve sizden de fikir almak için yazıyorum.Esimle 7 senelik evliliğimiz 6 yaşında da bir tane kızımız var.Eşim ogretmen ben de memurum Esimde 3 senedir kumar bağımlılığı var.Yüklü miktarda borç yaptı ödedik.Cok iyi bir insan,cok iyi bir baba dedim hatta onu da çok seviyorum dedim affettim.Kac kere bir daha yapmicam dedi,maaş hesabını kendimde açtım maaş yatar yatmaz kendime gönderdim.Uzun zamandır oynamadigini söyledi ben de telefonunu kontrol ediyordum oynadığını görmüyordum.Bu ay bizim odememiz gereken 170.000 iki kişiye borcu vardı.Banka borcunu odedik,promosyonda yatacak olduğu için 20 bine ihtiyacımız vardı.Esim bütün paramizla kumar oynamış ve gece benim telefonumu cebine koyarken yakaladım.Ne yapıyorsun dedim başladı bu sefer kesin bitireceksin,ben seni de kızımızı da haketmiyorim gibi şeyler söylemeye.Bende bağırdım çağırdım yarın boşanma davası açıyorum dedim.Kızım babasina aşırı düşkün ben boşandığımız an tayin isteyip memleketime dönmek istiyorum.Sizce bu süreçte nasıl yol izlemeyelim?Kalbim çok kırık ve yorgun
bu bağımlılık bir hastalık
eğer oynayıp pişman oluyorsa ve bunu bırakmak istyorsa
yardım alsın evliliğinize son bir şans verin
ama eğer yapamam oynamaya devam edeceğim diyorsa
direk açın davanızı
huzursuz ve devamlı borçlu ortamda büyümekten iyidir babasız büyümek

Kızım hiç bir şeyin farkinda değil çünkü yanında asla kavga etmeyiz,hatta bu sabah bizi yine dans ederken,kovalama oynarken gördü.Maddi olarak kızıma asla sıkıntı belli etmedim çünkü hiç bir seyinden mahrum bırakmadik.Simdi bile babasıyla sarmaş dolaş uyuyor.Ben kendimi kötü hissediyorum
Kiziniza boyle mi ornek olacaksiniz? Bir gun esin satsin,savsin, borc yapsin,hastalik oldugunu kabul etmesin, sen de omrunu onun borclarini odemeye, elaleme ayip olmasin diye ort bas etmeye calisarak gecir mi diyeceksiniz. Resmi olarak bosanin, borc yukunden kurtulun, evladini seven baba babalik yapmaya devam eder, babaliktan bosamayacaksiniz adami. Borc yuku ve maddi riskler sebebiyle bosayacaksiniz. Yine dans edersiniz bunun onunde engel yok. Yine gorusursunuz buna engel yokki. Siz babalik haklarini kendi kinunuzla karistirip elinden almayin yeter. Insalla esiniz de kendini toparlar, ispatlar size bu surecte

Babasına düşkün olmayan çocuk var gibi hep de bunu yaziyolar sorma
Yani şunu dememizi bekliyorlar içten içe
“Tamam bacım, madem çocuğun babasına düşkün, asla boşanma, bu kumarbaz adam evi ocağı batırsın ama asla boşanma”

Ben burda eşime dahi şifrelerimi söylemem diyince beni garipsiyorlar 😀yıllardır hem annemin hem çocuklarımın birikimini yapıyorum düşmez kalkmaz bir Allah . oldu ki adamın kafası karıştı kumara bulasıverdi neyin ne olacağını kimse bilemez . Şuan iyi bi eşim olması onun yarın hata yapmayacağının garantisi değil , zaten konularda okuduklarımız da hep iyi insanlarmıs 😔
Katılıyorum normal eşle şifre paylaşmıyor insanlar nasıl kumar oynamış biriyle paylaşır ilginç. Bağımlılık bu iyi insan falan dinlemiyor görüldüğü üzere

Yok hayır 2 kişiye toplam 170 bin borcumuz vardı ayın 19 unda onu ödeyecektik.Benim telefonum hep ortada olur şifremi falan da biliyor hiç gizlemedim.Gercekten ailem ona iyi gelir dimi? Şehir değişikliği, kuzenleri umarım bir an önce sorunsuz sıkıntısız bir süreç geçiririz🙏🏻
Merak etmeyin çocuklar zor durumlara yetişkinlerden daha kolay adapte olur.Bir okul öncesi öğretmeni olarak söylüyorum.İçinden çıkamazsanız bir uzmandan yardım alırsınız.Kumarda diğer kötü alışkanlıklar gibi bağımlılıktır ve tedavi edilmesi gerekir.Zor bir durum ne hayaller ile evleniyoruz .Neler yaşıyoruz.Ben onu bunu bilmem evlendiğin adamda ,kadında akıllı olacak,aksi durumda al sana koskoca travma.Siz de bir kere geliyorsunuz hayata kimsenin zekasızlığının sonucunu yaşamak zorunda değilsiniz.Kızınız şu an anlamayacaktır sizi ama ilerleyen yaşlarda mutlaka anlayacaktır.Allah yardımcınız olsun

Merhaba kızlar.Konuyu baştan anlatmak ve sizden de fikir almak için yazıyorum.Esimle 7 senelik evliliğimiz 6 yaşında da bir tane kızımız var.Eşim ogretmen ben de memurum Esimde 3 senedir kumar bağımlılığı var.Yüklü miktarda borç yaptı ödedik.Cok iyi bir insan,cok iyi bir baba dedim hatta onu da çok seviyorum dedim affettim.Kac kere bir daha yapmicam dedi,maaş hesabını kendimde açtım maaş yatar yatmaz kendime gönderdim.Uzun zamandır oynamadigini söyledi ben de telefonunu kontrol ediyordum oynadığını görmüyordum.Bu ay bizim odememiz gereken 170.000 iki kişiye borcu vardı.Banka borcunu odedik,promosyonda yatacak olduğu için 20 bine ihtiyacımız vardı.Esim bütün paramizla kumar oynamış ve gece benim telefonumu cebine koyarken yakaladım.Ne yapıyorsun dedim başladı bu sefer kesin bitireceksin,ben seni de kızımızı da haketmiyorim gibi şeyler söylemeye.Bende bağırdım çağırdım yarın boşanma davası açıyorum dedim.Kızım babasina aşırı düşkün ben boşandığımız an tayin isteyip memleketime dönmek istiyorum.Sizce bu süreçte nasıl yol izlemeyelim?Kalbim çok kırık ve yorgun
Kalbiniz kaldığınız sürece hep kırılacak..

Herşeyinizi alıp,çalıp çocuğun rızkını kumara veriyor iyi bir baba..Arkadaşınız sürekli yüzünüze gülse çantanızdan para çalsa hadi bu olmazda arkanızdan konuşsa bu iyi bir arkadaşmıdır..Güvenin olmadığı yerde iyilik mi olur..Bugün çocuk küçük çocuk büyüyecek..O borçlarda arşa çıkacak..Ne olacak sanıyosunuz..Sizin psikolojınız bitecek..Kumarbaz bir baba hasta bir anne..Eşinizin değil sizi psıkolojınız bitecek.O herşeyi bilerek oynuyor zevkını cıkarıyor..Ne senin ne çocugunun hayatı onun umrunda değil..Kendini sen neden kötü hissediyorsun..Bu nasıl çarpık bir düşünce..Adam parayı sokağa atıyor uyan silkelen..Kımseye çocugunun rızkını yedirme..Tabii hayat senin

Yazılanları okudum Allah yardımcısı olsun insan bırakamıyor kolay değil arkadaşlar, bende düzelir dedim ama yok gerçekten başka kötülükleri yok ama kumar ciddi bir olay zor evdekilere daha zor once kendi kabul etmeli ki bitmiyor ama durdurulabiliyor hele ki cocuk varsa daha zor kac yuva yıkıldı ben de dava actim cekismeli kumar yuzunden

Aynı durumu yaşıyorum. Eşim ne zamandan beri bilmiyorum ama çok yüksek meblaglarda kumar oynuyor ve biz kıyafet eşya vs bırakın gıda alışverişini bile düşünerek yapıyoruz. Yıllardır beni ve çocukları kandırıyormuş maddi durumumuz çok kötü diye. Defalarca sünger çektim affettim ama hiçbir şey onu durduramıyor. Tedavi yöntemini denemedik ama burayı okuyunca da bunun düzeleceğine dair inancım hiç kalmadı. Daha yeni evi terkettim. Ailem destek veriyor ama kendi gelirim hiç yok. Yine de boşanmaktan başka çarem olduğunu düşünmüyorum. Allah yardımcımız olsun

Son düzenleme:
Eşinize iyi baba iyi eş diyorsunuz ama değil. Evinin rıskını , çocuğunun geleceğini, tüm geçmişinizi kumara yatıran adam nasıl iyi olur. Ağzıyla kuş tutsa iyi demem. Düşüncesiz derim, bencil derim yine iyi demem.
Bence bakış açınızı değiştirin.

Farkettiğim an psikoloğa götürdüm müthiş destek olarak ve ilaç tedavisi ile bitirdik. 3 sene önce. 3 yıldır hala maaşını kendi getirir elime, köpek gibi çalışıp saatlerce mesai yaparak bitirdi borcu. Bazen kabuslarla uyanır ağlayarak rüyamda oynuyordum diye. Allah'a şükür bıçak gibi kesti. Ama ne dediysem yaptı ilaçsa ilaç doktorda doktor tamamen bana teslim oldu binlerce kez şükürler olsun tek bir kişiden bir kuruş almadan ve ne aile ne arkadaş kimseye duyurmadan bitirdik. Ama 2. Şansı asla olmayacak farkında. Ki benim çocuğum da yok arkamı dönüp gitsem çok rahat gider babamla yaşardım. Naçizane tavsiyem çocuğun hatrına psikologa götür ama bi bak istekli mi laf olsun diye mi gidiyor. Laf olsun diyeyse sal ipini gitsin, bokunda boğulsun.

Ya adam bulmuş yumuşak karnı biliyor nereden giriş yapacağını hemen Duygu sömürüsü ile başlamış cümleye.. biliyorum beni affetmeyeceksin sana layık değilim demeye....
Ya kumar bagimlilkk öyle sözle düzelecek bişi değil terapi alacak bu birr..
Ayrıca bir insanın iyi baba olması eşini aldatmayacsgi ya da sizi çok sevmesi kumar oynamayacsgi anlamına gelmez. Bunlar farklı değişkenler. Adam çocuğun geleceğinden çalmış başta.. nasıl iyi baba.. çocuğun eğitimine vereceğiniz parayı kumarda yemiş mesela. Ailece gideceginiz tatilin, alacağınız bir malın parasını yemiş... Daha ne yapsın. Üstelik affetmissin yine yapmış... Ama ben sizden tekrsr affeder enerjisi aldım. Bence affedeceksin sadece dertleşmek için yazdın. Bizde dicez ya yazık o kadar iyi baba iyi adam kız affet gitsin...🫩

Farkettiğim an psikoloğa götürdüm müthiş destek olarak ve ilaç tedavisi ile bitirdik. 3 sene önce. 3 yıldır hala maaşını kendi getirir elime, köpek gibi çalışıp saatlerce mesai yaparak bitirdi borcu. Bazen kabuslarla uyanır ağlayarak rüyamda oynuyordum diye. Allah'a şükür bıçak gibi kesti. Ama ne dediysem yaptı ilaçsa ilaç doktorda doktor tamamen bana teslim oldu binlerce kez şükürler olsun tek bir kişiden bir kuruş almadan ve ne aile ne arkadaş kimseye duyurmadan bitirdik. Ama 2. Şansı asla olmayacak farkında. Ki benim çocuğum da yok arkamı dönüp gitsem çok rahat gider babamla yaşardım. Naçizane tavsiyem çocuğun hatrına psikologa götür ama bi bak istekli mi laf olsun diye mi gidiyor. Laf olsun diyeyse sal ipini gitsin, bokunda boğulsun.
Merhabalar bir şey sormak istiyorum benim eski sözlümde kumar bağımlısıydı 6 yıldır oynuyordu intihara kalkıştı 1 hafta rehabilitede hastaneye yatırıldı 5 ay kadar bir ilaç kullandı arada psikoloğa gitti ve tamamen bittiğini söyledi bu kadar çabuk bitebiliyor mu yoksa yalan söyleyip oynuyor mu? Yanlış anlamayın bilgi almak istiyorum

Merhabalar bir şey sormak istiyorum benim eski sözlümde kumar bağımlısıydı 6 yıldır oynuyordu intihara kalkıştı 1 hafta rehabilitede hastaneye yatırıldı 5 ay kadar bir ilaç kullandı arada psikoloğa gitti ve tamamen bittiğini söyledi bu kadar çabuk bitebiliyor mu yoksa yalan söyleyip oynuyor mu? Yanlış anlamayın bilgi almak istiyorum
Şöyle bizim iş yerimiz vardı. Eşim malzeme alımı dükkan kirası, vergiler vs derken bunları karşılayamadığı için oynamış. Kendini döndürmek için sonra kaybettikçe o borçları kapatmak için falan filan. Yani o bana söylediği an aslında kafada bitirmişti ve bir yardım çığlışıydı artık. Sadece zevkten oynanmış değildi. Tam manasıyla bir bağımlılıkta değil dedi psikolog. Benden gizli iş çevirmenin yükü de ona çok ağır gelmişti. İnanın onu kafasını düzeltmek için akşamları kilometrelerce yol yürüdük sohbetler ettik. Yani destek çok önemli. Kişi yardıma açıksa çok kısa sürede bitebiliyor. 3. Kontrolde doktor ilaçları kesip bir daha gelmenize gerek yok dedi

Eğer istiyorsa kendi farkındaysa durduruuyor tedbirleri almak lazım tedavi elindeki para kartlar kimlik harçlık vereceksiniz ve sürekli siz kontrol edeceksiniz

Bitmiyor canım sadece durduruluyor, bakın bu bir hastalık tabiki onlarin suçu başta onlar bulaştı ama sonrasında beyinleri artık sürekli oynama isteğinde ellerinde degil bu durum bunun çözümleri hem destek alacak hem de elindeki tüm para gelirini keseceksiniz siz alıp yoneteceksiniz zamanla beyin yenilenir insallah ama bu kadar kolay ve basit degil once istemeli oynayan kişi bagimli olduğunu kabul etmeli isteyerek anlayarak bilerek

Back
X