Kumarcı babamla başımız dertte

Tövbe tövbe daha neler okuyacaz, babanın ölümünü düşünüp kendi can güvenliğinden endişe ediyorsun yazık. Bir de babam intihar edecekken durdurduk, bilmiyorum iyi mi yaptık diyorsun ayıp gerçekten. Herşey para değil hatta para hiç bir şey. Baba bu ya Baba...
Siz anlayamasssiniz. Yazik degilmi boyle baba olacagina olmasin daha iyi.bu kiz el kapisinda surekli rezil olmak zorundami. Bunkiz babasini hastane kapisinda birakmamais yatalak birakmamis.keyfen gitmis kumar oynamis icki zikkmini icmis eee sonra ne oldu intihar ediyorum etsin yahu etsin. Zarar ziyan. Herkes baba olaamaz.

Allah yardımcınız olsun herşeyden önce. Bir arkadaşımın da başına benzer durum gelmişti, babasının tefeci borçları yüzünden neler çekmişti sürekli yardım da yapıyordu ama huylu huyundan vazgeçmez ve en sonunda annesini yanına alıp eşiyle beraber başka bir şehre taşınmıştı babası kendi belalarını daha fazla sarmasın diye. Bir avukat bulup konuyu detaylıca araştırın, sürekli sürekli para verip yardım ederseniz kendi aileniz zarar görür.

Evet yüksek ve babamın üstüne ev tarla vs. Yok emekli maaşı da tamamen banka borcuna kesiliyor tek kuruş kalmıyor ordan ona. Benim de durumum iyi değil kumar borcu da öde öde bitmiyor tam ödüyo gene oynuyo çok yoruldum hayatım kumar borcuyla geçiyor lu zamana kadar ödediği kumar borçlarını toplasak tirilyona yakın eder ya bir de tefeciden 10 alıyorsa imza attığı senette 100 yazıyor her borçtan sonra intihar etmeye kalkıyor kendimi öldürürüm diyor
Blorf yapiyor.birakin etsin. Kendisine babacim mekanin insallah cennet olsun de gec. Cok sinirlendim. Alkol alip rahatsizlik veren kumar oynayip ailesine zarar veren maddi manevi adamlarin hepsi instihar etsn

Belki de siz para verin diye intihara kalkışıyor engel olacağınızı bildiği için. İntihar edecek kadar sıkıntılı hissetse aynı hatayı tekrar tekrar yapmaması lazım sanki. Riske atmak doğru olur mu bilemiyorum ama intihar ederim sözlerine biraz aldırış etmeseniz kararlı dursanız kendi borcunu kendin ödeyeceksin deseniz iyi olur gibi. kendi sorumluluğunu alsın artık

Baba bu baba diye kızı kınamanın bir alemi yok. Elin oğlu 1 çeker 2 çeker. Kapısına tefeciler dayanınca konu sahibine kusura bakma yapamıyorum diyince ne olacak?

Faizi yollar ve alır. Ana para tabiki eksilmez. Kendisi 10 bin tl para vermisse yuzde 10 unu yani 1000 tl alır her ay. Ana para verince de borcu kapanır. Yani demissiniz ya ana para eksilmiyor nasil oluyorsa ,eksilmez cunku tefeci adi ustunde faizle para veren. Babanda 10 bin lirayi bulamayinca atiyorum,her ay 1000 verir bu isin raconu budur.
Vermezse ana parayi,her ay 1000 tl para odemeye devam eder baban. Gerek 1 sene gerek 3 sene.
Senet imzaladigi icin haciz icin gelmislerdir
Banka borcu olsa falan cocuklardan gelip almaz reddi miras yaparsin ama tefeci milleti oyle degil kisinin karısını,varsa çocuklarını herkesi tehdit eder ve rahatsiz eder. Zaten cogunun da eli silahlı adamlar.
Baban kumari nerede oynuyor. Kumar oynatmak yasak
Oynadigi yeri sikayet et mühürü bassinlar kapıya.
Kahve adi altinda cay kahve iciyor gibi gidipte kumar oyuyorsa kahvehaneyi de sikayet et
Baban demekki korkak birisi intihar etmeye kalkmasi tefecilerin kendini oldurmesinden korktugu için.
Allah sabır versin umarim tez zamanda çözülür. Kumari birakmasi lazim. Sayisal loto dahi oynamamasi lazim. Aslinda evden cikmamasi lazim. Kumari seven adam,herseyini satar,kredi de ceker yine oynar. Yutuldukca daha da oynar. Zor isler
polise bildirsekte bişey çıkmaz yaşadığımız yer küçük yer aynı yere polisler de gidio bi güzel para alıp orda kendileri de kumar oynuyormuş zaten kimi kime şikayet edeceğiz böyle de kötü bir durum

Bugün öğrendim ki gene kumar oynanan yere gitmiş napıcam bilmiyorum çok kötüyüm eşimi kaybetmekten korkuyorum anneme zarar vermesinden korkuyorum tefecilerle yüz göz olmaktan korkuyorum bunun çaresi yok mu babam yerine ben intihar edicem yakında

Bugün öğrendim ki gene kumar oynanan yere gitmiş napıcam bilmiyorum çok kötüyüm eşimi kaybetmekten korkuyorum anneme zarar vermesinden korkuyorum tefecilerle yüz göz olmaktan korkuyorum bunun çaresi yok mu babam yerine ben intihar edicem yakında
Babanız belli ki başını daha çok belaya sokacak, annenizi yanınıza alma gibi şansınız var mı? Hepiniz aynı şehirde mi oturuyorsunuz?

Babanız belli ki başını daha çok belaya sokacak, annenizi yanınıza alma gibi şansınız var mı? Hepiniz aynı şehirde mi oturuyorsunuz?
Anneme söylüyorum ama size yük olamam diyor kabul etmiyor yakın yerlerde oturuyoruz tefeciler kapımıza dayanırsa ne yapacağız bilmiyorum

Tövbe tövbe daha neler okuyacaz, babanın ölümünü düşünüp kendi can güvenliğinden endişe ediyorsun yazık. Bir de babam intihar edecekken durdurduk, bilmiyorum iyi mi yaptık diyorsun ayıp gerçekten. Herşey para değil hatta para hiç bir şey. Baba bu ya Baba...
Kan bagı olmasıyla baba sıfatını almış ama babalık yapmamış bır ınsan. Ve bu adam bundan daha fazlasını hakedıyor. Ben olsam bes kuruş bıle vermezdım.

Belki de siz para verin diye intihara kalkışıyor engel olacağınızı bildiği için. İntihar edecek kadar sıkıntılı hissetse aynı hatayı tekrar tekrar yapmaması lazım sanki. Riske atmak doğru olur mu bilemiyorum ama intihar ederim sözlerine biraz aldırış etmeseniz kararlı dursanız kendi borcunu kendin ödeyeceksin deseniz iyi olur gibi. kendi sorumluluğunu alsın artık
Zaten artık intihar edeceğim dese bile gitmem hatta inşallah blöf değildir de gebertir kendini herkes böyle bir pislikten kurtulur sırf tefeciler başımıza bela olmasın bize bulaşmasın o senetteki parayı ödeyemeyiz korkusundan yardım ettik.

Kan bagı olmasıyla baba sıfatını almış ama babalık yapmamış bır ınsan. Ve bu adam bundan daha fazlasını hakedıyor. Ben olsam bes kuruş bıle vermezdım.
Para verdik ama her ay taksidini ödemesi koşuluyla verdik eğer ödemezsek bu borç on katına çıkar babam da kendisini öldürür tefeci bizden alır on katı parayı diyerek verdik mecburduk bir anlamda

Anneme söylüyorum ama size yük olamam diyor kabul etmiyor yakın yerlerde oturuyoruz tefeciler kapımıza dayanırsa ne yapacağız bilmiyorum
Annenize yük olmayacağını güzelce anlatın, en azından geçici bir süre için yanınıza alıp daha sonra duruma göre bakarsınız. Kimse kolay kolay kapınıza dayanmaz, polise gidip şikayet edersiniz böyle bir durum yaşanırsa.

Ya insanın borcu olur yardım edilir de kumar oynamak için tefeciden para alıp çoluğuna çocuğuna ödetmek nedir bence de annenizi bir şekilde ikna edip yanınıza alın babanız da borcunu ödemezse tefeci mi kapıya dayanıyor haciz mi geliyor umursamayın kendi yaptıklarının sonucuna katlansın yoksa akıllanmaz

Allah yardımcınız olsun. Çok zor durum allahım ıslah etsin inşallah bir daha borca girmez. Ne yaptı cektiği paraları anlamadım. Allah göstermesin babanıza bir sey olursa reddi miras yaparsınız.

Zaten artık intihar edeceğim dese bile gitmem hatta inşallah blöf değildir de gebertir kendini herkes böyle bir pislikten kurtulur sırf tefeciler başımıza bela olmasın bize bulaşmasın o senetteki parayı ödeyemeyiz korkusundan yardım ettik.
Yapmayın ama ya ne olursa olsun babadır onu da geçtim bi insan. Allah hidayet versin doğru yola çevirsin diye dua edin.

Hanfendi babalık mı yapıyo da baba baba diyosunuz bana başına gelmeden kimse bilemez. Burada önemli olan para değil başımıza açtığı dertler bir değil iki değil çalışır eve beş kuruş vermez annemi çalıştırır çalışmazsa yapmadığını bırakmaz gecenin bir yarısı boğazına yapışıp para ister. Ben çalışmıyorum etmiyorum benim kocam kumarcı babamın borcunu ödemeye mecbur mu adamın 150 milyar borcu var şuan en az daha öncekileri saymıyorum bile bize yapmafığını bırakmadı ama sırf o işi yapıp baba unvanını aldı diye her şeyi yapma hakkı var mı önemli olan sonrasında babalık yapıp yapmaması

al babanı notere git mirastan feragat et. ölsede canlı da olsa hiçbir yasal bağın olmaz.

Mirastan feragat sözleşmesinin yapılmasıyla feragat eden mirasçılık sıfatını kazanamaz. Böylece miras hukukundan doğan haklar kaybedilmiş olur. Feragat eden mirasçı sıfatıyla herhangi bir hakka kavuşamayacağı gibi yükümlülük altına da girmeyecektir. Dolayısıyla tereke borçlarından sorumluluk doğmayacaktır. Yargıtay 2. HD 1976/3899 E. 1976/4138 K ve 13.05.1976 tarihli kararında belirtildiği üzere mirasçılık belgesi her zaman bir terekeye sahip çıkmak veya terekenin paylaşılmasına katılmak gibi sebeplerle istenmez. Dul, yetim aylık ve ikramiyesi almak gibi sebeplerle de veraset belgesi alınabilir. İvazlı mirastan feragat sözleşmesinde aksi kararlaştırılmadıkça feragat edenin alt soyu da mirasçı sıfatını kazanamaz. İvazsız feragat ise altsoyu etkilemez. Mirastan feragat sözleşmesi belirli bir kişi veya kişiler lehine yapılabilir. Böyle bir durumda bu kişinin bir şekilde mirasçı olamaması halinde feragat hükümsüz kalır. Mirastan feragat sözleşmesi belli bir kişi lehine yapılmamışsa, en yakın ortak kökün altsoyu lehine yapılmış sayılır ve bunların herhangi bir sebeple mirasçı olamaması halinde feragat yine hükümden düşer.

hayatta yada değil sizi bağlayan hiç bir borç olmaz artık. çocuklarınız varsa alt soyuda kapsayacak şekilde yapmalısınız.

Mirastan feragat sözleşmesinin yapılmasıyla feragat eden mirasçılık sıfatını kazanamaz. Böylece miras hukukundan doğan haklar kaybedilmiş olur. Feragat eden mirasçı sıfatıyla herhangi bir hakka kavuşamayacağı gibi yükümlülük altına da girmeyecektir. Dolayısıyla tereke borçlarından sorumluluk doğmayacaktır. Yargıtay 2. HD 1976/3899 E. 1976/4138 K ve 13.05.1976 tarihli kararında belirtildiği üzere mirasçılık belgesi her zaman bir terekeye sahip çıkmak veya terekenin paylaşılmasına katılmak gibi sebeplerle istenmez. Dul, yetim aylık ve ikramiyesi almak gibi sebeplerle de veraset belgesi alınabilir. İvazlı mirastan feragat sözleşmesinde aksi kararlaştırılmadıkça feragat edenin alt soyu da mirasçı sıfatını kazanamaz. İvazsız feragat ise altsoyu etkilemez. Mirastan feragat sözleşmesi belirli bir kişi veya kişiler lehine yapılabilir. Böyle bir durumda bu kişinin bir şekilde mirasçı olamaması halinde feragat hükümsüz kalır. Mirastan feragat sözleşmesi belli bir kişi lehine yapılmamışsa, en yakın ortak kökün altsoyu lehine yapılmış sayılır ve bunların herhangi bir sebeple mirasçı olamaması halinde feragat yine hükümden düşer.

hayatta yada değil sizi bağlayan hiç bir borç olmaz artık. çocuklarınız varsa alt soyuda kapsayacak şekilde yapmalısınız.
Tefeci yasal olmayacak bir şekilde de parasını benden isteyebilir ama değil mi söylediklerinizi yapıcam kısıtlamayı da düşünücem

Back
X