• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumdaktan çıkarma

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Mart 2024
11.539
10.041
218
29
Kızlar,

Bebeğim 4.5 aylık. yarım dönmeye başladı ve artık kundaktan çıkarmam gerekiyor. Bir haftadır kademeli olarak alıştırmaya çalışıyorum. Gündüz uykuları kısa zaten sorun olmuyor ama geceleri kundaksız uyumuyor.

Önce tek elini açık bırakıp uyutuyordum. Normalde hiç uyanmazken gece 3 kez uyanıyordu. Sorun etmedim. Ama iki elini çıkarınca 2 saatte bir uyanıyor ve asla kollarını bağlamadan uykuya gecmiyor.

Nasıl alıştırabilirim? Deneyip verim aldığınız bir yöntem var mı?

Biz de 4 aylık olduk ben eline etek bezini tutturuyorum öyle alıştırmaya çalışıyorum yoksa elleri hep yüzünde oluyor ağzına sokmaya çalışıyor uyumuyor

Biz de 4 aylık olduk ben eline etek bezini tutturuyorum öyle alıştırmaya çalışıyorum yoksa elleri hep yüzünde oluyor ağzına sokmaya çalışıyor uyumuyor
bizimki havada bir seyler yapıyor, gözlerini ovuşturuyor ama asla uyumuyor. kundak yaptığım an uykuya dalıyor 😩 uyku arkadası aldım ama o da çok işe yaramadı

Biz de aynı durumdayız bazen gene kundak yapıp uyutuyorum uyumayınca gece kademeli açıyorum
dün gece sabaha kadar hiç uyuyamadık valla. en son sabah 4.5ta mecburen yine kundak yaptım öğlen 12ye kadar uyudu cocuk 😩

yastıklarla falan sıkıştırayım diyorum ama korkuyorum boğulur falan.

Kızlar,

Bebeğim 4.5 aylık. yarım dönmeye başladı ve artık kundaktan çıkarmam gerekiyor. Bir haftadır kademeli olarak alıştırmaya çalışıyorum. Gündüz uykuları kısa zaten sorun olmuyor ama geceleri kundaksız uyumuyor.

Önce tek elini açık bırakıp uyutuyordum. Normalde hiç uyanmazken gece 3 kez uyanıyordu. Sorun etmedim. Ama iki elini çıkarınca 2 saatte bir uyanıyor ve asla kollarını bağlamadan uykuya gecmiyor.

Ayyy o gunler geldi aklıma önümüz yaz biz bu cocuğu nasıl kundaksız uyutucaz diye söyleniyodum,ben 6 aya kadar kundakladım dönmeye başlamıştı ama sorun yaşamadım,owli uyku gurusuna koyuyorduk sonra 3-5 gün tek kolu çıkardık sıcaklar bastırmadan , sonra sanırım bebekte hazır oluyor kundaksız ilk gece el kol durmadı ama her uyandığında almadık kendisi yavaş yavaş el kol hateketleri olsada uykuya dalmaya başladı,tabi 1 hafta fln uğraştık totalde

dün gece sabaha kadar hiç uyuyamadık valla. en son sabah 4.5ta mecburen yine kundak yaptım öğlen 12ye kadar uyudu cocuk 😩

yastıklarla falan sıkıştırayım diyorum ama korkuyorum boğulur falan.
Zamanla alışır gün içinde kundak yapmadan uyutmaya çalışın eline birsey tutturup uyku arkadaşı veya etek bezini öyle öyle alısacaklar

Benim kuzenim çocuklarını 1 yaşına kadar kundakladı. Belki sonrasında da kundaklamıştır bilmiyorum. Kundak olmadan uyumuyor diyordu.
Ben çok çok nadir, arada kundak yapıyorum. Alışmadığı için kolay oldu bırakmak

Ayyy o gunler geldi aklıma önümüz yaz biz bu cocuğu nasıl kundaksız uyutucaz diye söyleniyodum,ben 6 aya kadar kundakladım dönmeye başlamıştı ama sorun yaşamadım,owli uyku gurusuna koyuyorduk sonra 3-5 gün tek kolu çıkardık sıcaklar bastırmadan , sonra sanırım bebekte hazır oluyor kundaksız ilk gece el kol durmadı ama her uyandığında almadık kendisi yavaş yavaş el kol hateketleri olsada uykuya dalmaya başladı,tabi 1 hafta fln uğraştık totalde
benim de bugğn bir hafta oldu. benim oğlum asla kendisi uykuya gecmiyor. biz yatağından alana kadar çığğğlıkkkklaaarr 😂

Benim kuzenim çocuklarını 1 yaşına kadar kundakladı. Belki sonrasında da kundaklamıştır bilmiyorum. Kundak olmadan uyumuyor diyordu.
Ben çok çok nadir, arada kundak yapıyorum. Alışmadığı için kolay oldu bırakmak
keşke ben de alıştırmasaydım 😩 cok kücükken elini tutup uyuyorduk ama yatağını ayırınca mecbur kundağa başladık 🥲

Eğer başka sebebiniz yoksa bırakmayın kundağı. Ben de keşke alışsa da kolay uyusaydi diyorum 😄
kundakta olunca sabaha kadar uyuyor kesintisiz. ama doktorlar önermiyor bebek dönmeye başladıktan sonra. su ana kadar uyurken hiç dönmedi, hep sırt üstü uyuyor ama ne bileyim 🥲

5 aylıkken bıraktık bizde derin uykuya geçince çıkardım kademeli tek elle zamanla alıştı☺️

Kızımı yarım kundakla uyutuyordum ben sonra gevşeterek alıştırdım. Yani kolunu tam çıkaramıyordu ama kundak gibi de değildi. Gevşete gevşete alıştı benimki

Kızlar,

Ay bu kundak bağlılığından dolayı ikinci bebeği asla alıştırmayacağım.
İlk kızım 6-7 ayına kadar kundakla uyudu bir türlü vazgeçmiyordu.
Kundağı bıraktırana kadar bütün sabrımı sıfıra indirmişti.
Emziği bıraktırmak,çişe alıştırmakta bile o kadar zorlanmamıştım.

Kızımı yarım kundakla uyutuyordum ben sonra gevşeterek alıştırdım. Yani kolunu tam çıkaramıyordu ama kundak gibi de değildi. Gevşete gevşete alıştı benimki
ben de çok sıkmıyorum aslında. gece uyurken çıkarıyor kolunu. ama işte kolları bağlanmadan uykuya dalamıyor. 1 hafta oldu deniyorum asla uyumuyor.

Ay bu kundak bağlılığından dolayı ikinci bebeği asla alıştırmayacağım.
İlk kızım 6-7 ayına kadar kundakla uyudu bir türlü vazgeçmiyordu.
Kundağı bıraktırana kadar bütün sabrımı sıfıra indirmişti.
Emziği bıraktırmak,çişe alıştırmakta bile o kadar zorlanmamıştım.
bizim emziği kendi bıraktı 3.aya girdiği gün ama kundaktan bir türlü vazgecemiyoruz 😂😂

Back
X