Sebze Yemekleri KUMPIR (resimli)

ilayda26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2007
922
3
0
Fransa
Büyük boy patatesleri yıkayıp, fırın tepsisine koyuyorum ve 200-220 derecede 2,5-3 saat kadar pişiriyorum.
Çıkarıp ikiye kesiyorum, içine, tuz tereyağı ve rendelenmiş kaşar ekleyip, karıştırıyorum. Üzerine isteğe göre bezelye, salatalık turşusu, mısır, sosis, ketçep, mayonez, vs.. ekliyorum.

kumpir1dv5zz2.jpg
[/URL][/IMG]

:1shok:2.5- 3 saat mi
Çok fazla değilmi.Göbeğim çatlar ben onun pişmesine bekleyene kadar.

Daha kısa bir yolu yokmu yav:delphin:

Ama hakkaten enfes görünüyor, ellerine sağlıkcokacimcoook

2.5-3 saatmi:1shok:
yanar okadar zamanda yaa
mikrodalgada yapıyoruz biz yarım saatte patates bu hale geliyo:delphin:

mikrodalga daha hızlı pişiriyo fırın daha yavaş...
bencede patatesin pişirme işlemi çok fazla ben patesi soyup haşlıyorum içine aynen tereyağını tuzunu kaşarını koyup eziyorum tabağa alıp üzerine malzemelerini koyuyorum servis kumpir oluyo..
seninkide çok güzel görünüyo eline sağlık..

Firinda düsük isida pistigi için , pisme süresi uzun. Ne kadar agir piserse, o kadar lezztli olur. Nix haslanmis patatesle yapilan kumpire, ben kupir demem. Firinda pisen patatesle, mikrodalga pisen patatesin dünyalar kadar fark vara.s

ben bunu haftada bir yapıyorum hatta en kolaylarından birisi.mikrodalgada 25 dkda yumuşuyor.bazende çıkarıp nıormal fırında kabukları çıtır olsun diye 5,10 dk bekletiyorum.

bende patatesleri haşlayıp içine kaşar tereyağ ekleyip yağlanmış borcama yerleştirip üzerine sucuk sosis mantar salam mısır ekleyip fırına veriyorum.5_10dk sonra fırını kapatıp kaşar ekliyorum. fırın sıcağında eriyor.ketçap mayonez salatalık turşusu ile servis yapıyorum.

ben de yapıyorum ama 2,5-3saat çok sarıyorum alimünyum folyolala arkadaşlar geldiginde bekarken...biz içleri hazırlayıp laflarken pişiyor...bence o saat çok gibi...

ay ben yazin izmire geldigimde bikmadan usanmadan yedigim tek seydir kumpir...
canim cekti valla...
ellerine saglik canim...

yaaa olmadi ama bugün esime dedim benim canim kumpir istiyo ama evde patates yok ve bugün burda heryer kapali :(

Back
X