kundagın genetik olarak carpık olan bacakları yada ayakları duzeltecegıne hıc ınanmıyorum, aksıne kundaksız kan dolasımı daha rahat oldugu ıcın daha saglıklı oldugunu dusunuyorum. bende hıc kundaklamadım, zaten yapsam kızım 1 dakıka durmazdı heralde, dogdugundan bu yana bacakları cok hareketlı tepınıp duruyor:)
kundaktan kastın çocuk çubuk gibi duracak şekilde sıkıca sarmaksa sakın yapma. kundak kalça çıkığına sebep oluyor. zaten senin bebeğin 3,5 aylık olmuş, hareket etmesini engellemenin doğru olmadığını düşünüyorum.
Benim kızımda dört buçuk aylık bende hiç kundaklamadımsadece uyutacağım zaman ince bir battan,yeyle kollarını sarıyorum o kadar zaten heme anlıyor ve uyuyor.
Ben kızıma 3 ay kadar kundak yapmıştım.. Öle sıkı sıkı değildi tabi ayakları serbestti. Kollarını sarıyordum uyuturken. normalde hep açıktı. Gece uyandığında çoğunlukla kollarını açmış oluyordu zaten:))
ben oğlumu doğar doğmaz kundaklamaya başladım
şuan bebeğim 7 aylık ve hala sıkı olmamak üzere kundaklıyorum qözlerinide kapatıyorum
o şekilde uyuyor..
diğer türlü kundaklamazsam kendi elleriyle kendisini uyandırıyor ve daha kısa süreli uyuyor
tavsiye ederim kundaklanmayı doktorlarda tavsiye ediyor... özellikle ilk aylarda.
kızlar doktorlar kesinlikle karşı çıkıyor. doğuştan kalça çıkığının primer sebebi. hem düşünsenize kendinizi,eliniz ayağınız sürekli aynı pozisyonda.tutulur her yeri ya. yazık. ben kızımı hiç kundağa sokmadım, öyle huysuz bir çocuk değildi. hatta kayınvalidemler demekki bizim çocuklar kundaktan dolayı sürekli huzursuzlarmış demişti.