Yöresel Tarif Künefe-Hatay Mutfağından - Torku Şeker Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Teşekkür ederim canım nevrestem:KK200: senin yarışmalarını seviyorum sonumu bilsem dahi katılıyorum :KK48: Yok yok öğrenemeyeceğim sunumu ama olsundu :rapci: Tadı müthişti :21:
Bu sefer talihin dönebilir hiç belli olmaz;)
Bence sunumda gayet başarılı olmuş:KK200:Kesin öyledir:kk77:
Özellikle şu sunumu çok beğendim;)
index.php

Bu kadar et yemeğinin ,hamurişinin arasına bir tatlı iyi giderdi.:KK45:Tatlı demişken Nevreste Nevreste de Antep baklavası yapmasın?:KK45:
Antep baklavası yapamam ama baklava isterseniz olur:KK45:Antep baklavası fıstıktan yapılır..Hem biz cevizli seviyoruz hem de yarım kilo fıstığı baklavaya gömemem:KK70:

Ellerinize sağlık buda muhteşem olmuş :kk77:
Oy veremicez anlaşıldı :KK48: Başarılar...
Teşekkür ederim :) Hiç sorun değil ben oylarınızı alıp kabul ederim kimse görmez:ıslık::sus:

Dilim kaldımıııı huuuuuu yoksa dağıtırım buraları ona göreeee :sopa::cool:
Nefiz olmuş ellerine sağlık hele o minnak parmakları varya ısırırım :nazar::nazar:
Abla sana tepsiyle ayırdım,keleşin hatrına :KK17::KK60:

Ben yerim o tombik elleri:) :nazar:
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor:kk77:
Başarılar dilerim:)
Teşekkür ederim vuslat :KK36:

Bu sefer talihin dönebilir hiç belli olmaz:KK66:
Bence sunumda gayet başarılı olmuş:KK200:Kesin öyledir:kk77:
Özellikle şu sunumu çok beğendim:KK66:
index.php
:KK60::KK60:

ellerine sağlık bayılırım künefeye :) başarılar
teşekkür ederim :KK200:

Merhaba
Hatay denince akla tepsi kebabından sonra künefe gelir efenim. En Büyük TÜRKİYE
Tepsi kebabı yapılmışken ardından bir künefe iyi gider diye düşündüm. :21:
Bazı tatlılar vardır çılgındır,bazı tatlılar vardır nev-i şahsına münhasırdır.Künefe benim için ağır başlı,köklü,beyfendi bir tatlıdır. :KK52:

Malzemeler :
Tel kadayıf
tuzsuz peynir
tereyağı
Eki Görüntüle 1978198

Şerbet için :
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
bir iki damla limon suyu

Tatlının şerbeti soğuk olması gerektiğinden ilk şerbeti ocağa koyuyoruz. Şerbet kıvam alınca limon suyunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Eki Görüntüle 1978199

Tel kadayıfı ben dondurucuda sürekli bulundururum. Bu yüzden hep hazır elimin altında olur. Resimde görülen kadayıf ufalanmış kıyılmış.Siz kadayıfı aldığınızda öncelikle elinizle veya bıçak yardımıyla iyice kıyın. Küçük küçük yapın.

Kadayıfın üstüne erittiğiniz tereyağını dökün.İyice yedirin.Hamur olmasın dikkat edin. Eki Görüntüle 1978201

Tepsinizin dibini yağlayın ki yapışmasın ve kızarması güzel olsun.Azar azar bu tereyağlı kadayıfı serpiştirerek ilk katı yapın.
Eki Görüntüle 1978202 Eki Görüntüle 1978203
Daha sonra istediğiniz miktar peyniri yine serpiştirerek tepsiye koyun.Avuç içinizle üstüne bastırın ki sıkılaşsın. Bendeki tek kişilik olduğu için küçük tepsi.Büyük tepsilerde tabanı düz bir tabaktan yararlanın üstüne bastırmak için. Daha güzel sıklaşır.
Eki Görüntüle 1978204

Daha sonra peynirinde üstüne kalan kadayıflardan serpiştirerek kaplayın. Açık kısım kalmasın peynirin. Yine üzerine bastırın.
Eki Görüntüle 1978205

Ocağın en küçük gözünde kısık ateşte sürekli döndürerek pişirin. Eşiniz evde yoksa tutmak ve kolay çevirmek için penseden yardım isteyin :ıslık:
Eki Görüntüle 1978206 Daha sonra bir tepsi yardımıyla çevirip diğer tarafı pişirin.
Eki Görüntüle 1978207
Kızardığına emin olunca ocaktan alıp şerbeti ekleyin. Herzaman ki gibi cooss sesini duyun tabii ki o kadar emek verdik.

Eki Görüntüle 1978207

Eki Görüntüle 1978209

Eki Görüntüle 1978210

Eki Görüntüle 1978212 Eki Görüntüle 1978221

Eki Görüntüle 1978213

Eki Görüntüle 1978214

Eki Görüntüle 1978215

Eki Görüntüle 1978217

Eki Görüntüle 1978218

Eki Görüntüle 1978220

Eki Görüntüle 1978222

Eki Görüntüle 1978223

Eki Görüntüle 1978230

Afiyet olsun.Herkese başarılar dilerim. Kızımın eli de çıktı fotolarda. Onu da yiyin :KK53:
Sekiz dilim yaptım. İlk sekiz yorum sahibi kapar birer tane :rolleyes:
Ohh çok şükür ilk 8 de değilim Hoppa onlar 1 dilimden yesin sen bana yeniden yap :KK8::KK8:
Ellerine sağlık tatlım, yarışmada başarılar dilerim :68:

tepsiler künefe ye özel sanırım dimi tuzsuz peynir bulamıyorum ben malesef yoksa çok istiyorum yapmak severim de çok güzel olmuş ellerine sağlık
Teşekkür ederim :KK200: evet künefe için tepsiler. Dil peyniri de olur aslında tuzsuz olanından.

Merhaba
Hatay denince akla tepsi kebabından sonra künefe gelir efenim. En Büyük TÜRKİYE
Tepsi kebabı yapılmışken ardından bir künefe iyi gider diye düşündüm. :21:
Bazı tatlılar vardır çılgındır,bazı tatlılar vardır nev-i şahsına münhasırdır.Künefe benim için ağır başlı,köklü,beyfendi bir tatlıdır. :KK52:

Malzemeler :
Tel kadayıf
tuzsuz peynir
tereyağı
Eki Görüntüle 1978198

Şerbet için :
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı su
bir iki damla limon suyu

Tatlının şerbeti soğuk olması gerektiğinden ilk şerbeti ocağa koyuyoruz. Şerbet kıvam alınca limon suyunu ekleyip soğumaya bırakıyoruz.Eki Görüntüle 1978199

Tel kadayıfı ben dondurucuda sürekli bulundururum. Bu yüzden hep hazır elimin altında olur. Resimde görülen kadayıf ufalanmış kıyılmış.Siz kadayıfı aldığınızda öncelikle elinizle veya bıçak yardımıyla iyice kıyın. Küçük küçük yapın.

Kadayıfın üstüne erittiğiniz tereyağını dökün.İyice yedirin.Hamur olmasın dikkat edin. Eki Görüntüle 1978201

Tepsinizin dibini yağlayın ki yapışmasın ve kızarması güzel olsun.Azar azar bu tereyağlı kadayıfı serpiştirerek ilk katı yapın.
Eki Görüntüle 1978202 Eki Görüntüle 1978203
Daha sonra istediğiniz miktar peyniri yine serpiştirerek tepsiye koyun.Avuç içinizle üstüne bastırın ki sıkılaşsın. Bendeki tek kişilik olduğu için küçük tepsi.Büyük tepsilerde tabanı düz bir tabaktan yararlanın üstüne bastırmak için. Daha güzel sıklaşır.
Eki Görüntüle 1978204

Daha sonra peynirinde üstüne kalan kadayıflardan serpiştirerek kaplayın. Açık kısım kalmasın peynirin. Yine üzerine bastırın.
Eki Görüntüle 1978205

Ocağın en küçük gözünde kısık ateşte sürekli döndürerek pişirin. Eşiniz evde yoksa tutmak ve kolay çevirmek için penseden yardım isteyin :ıslık:
Eki Görüntüle 1978206 Daha sonra bir tepsi yardımıyla çevirip diğer tarafı pişirin.
Eki Görüntüle 1978207
Kızardığına emin olunca ocaktan alıp şerbeti ekleyin. Herzaman ki gibi cooss sesini duyun tabii ki o kadar emek verdik.

Eki Görüntüle 1978207

Eki Görüntüle 1978209

Eki Görüntüle 1978210

Eki Görüntüle 1978212 Eki Görüntüle 1978221

Eki Görüntüle 1978213

Eki Görüntüle 1978214

Eki Görüntüle 1978215

Eki Görüntüle 1978217

Eki Görüntüle 1978218

Eki Görüntüle 1978220

Eki Görüntüle 1978222

Eki Görüntüle 1978223

Eki Görüntüle 1978230

Afiyet olsun.Herkese başarılar dilerim. Kızımın eli de çıktı fotolarda. Onu da yiyin :KK53:
Sekiz dilim yaptım. İlk sekiz yorum sahibi kapar birer tane :rolleyes:

Ellerine sağlık canım ya enfes görünüyor; ) ;) ;)

Back
X