kurabiyelerim kafanızı yarabilir

_sekerpare_

Nirvana
Pro Üye
25 Mart 2010
4.042
3.983
773
50
Ankara
yaa kızlar çok güzel yemek yaparım ama şu kurabiye yapmayı bi türlü öğrenemedim.mantık şu yumuşak margarin yumurta pudra şekeri ve un .hamur ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında olacak .benim birebir yaptığım tariflerde bile kurabiyelerim yayılıyor incecik ve taş gibi oluyor.cidden dişinizi kıracak kadar çok istiyorum püf noktasını öğrenmeyi.kurabiye neden yayılır ve sert olur ?kızlar okuyup geçmeyin biliyosanız.

kulak memesi çok cıvıkdan biraz katı :)

acaba fırınındanmı sert olması :44:

tatlım margarini oda sıcaklığında yumuşat yumurtanında akını değil sadece sarısını kat unuda kattıktan sonra kulak memesi yumuşaklığında bi hamur elde et ancak dikkat et unu ne az nede fazla olacak hamuru bıçakla kestiğinde göz göz oluyosa kıvama gelmiş demektir. ben böyle yapıyorum ve çok güzel oluyo

ben arkadaşın dediği gibi yapıyırum ama iyi oluyr el ayarıyla alakallı

Çok yoğrulması, fırın derecesinin yüksek olması ve çok pişmesi, hamurun çok katı olması v.s kurabinin sert olmasına neden oluyor.

benim fırınımın ısı derecesi yok .peki siz kurabiyeyi kek ayarında mı yoksa daha düşük ısıdamı pişiriyorsunuz?bide sıcak fırınamı yoksa soğuk fırınamı sürüyorsunuz?

benim fırınımın ısı derecesi yok .peki siz kurabiyeyi kek ayarında mı yoksa daha düşük ısıdamı pişiriyorsunuz?bide sıcak fırınamı yoksa soğuk fırınamı sürüyorsunuz?

200 180 derecde yapıyorum rafı var ona koyuyorum.. sıcak fırında

1-margarinli tariflerde fırını önceden ısıtacaksın arkadaşım.5 dk.önceden ısıtman yeterlidir.ve tatlıları 175-180 'den fazla ısıda pişirme sakın.tuzlularıda 190-200 maksimum...
2- hamurun çok sert olmayacak.çok un ilave etme.azar azar ekleyerek ayarlayabilirsin kıvamı...
3-margarinli kurabiyeleri tatlı yada tuzlu farketmez fırında sertleşmeden çıkaraksın.dışarda soğurken sertleşiyor bu tür şeyler..özellikle tatlı kurabiyeleri hafif pembeleşince çıkart hemen.dışından ellediğinde parmağın kolayca batması lazım fırından ilk çıktığında.sonra soğuduktan sonra serleşip kıvam buluyor bu tür şeyler..
bunlar püfleri ...uygularsan çok güzel sonuçlar alırsın...

ben genelde hamuru hazırladıktan sonra en az yarım saat buzdolabında bekletirim, nedenini bilmiyorum bi yerde duymuştum ve yıllardır böyle yaparım fırını da önceden ısıtıp, 165 derecede kurabiyeleri 15-20 dakika içerisinde pişiririm. kurabiyeleriniz incecik oluyorsa bence hamurun biraz cıvık olmasından kaynaklanıyor olabilir. hafif katı bi karışımla çok daha güzel sonuç elde edebilirsiniz.

arkadaşlar sağolun hepiniz ama benim fırınımda derece olayı yok 1 2 3 4 diye rakamlar var .ben keki 4 de pişiriyorum müthiş oluyor.benim sorum şu kek ayarından düşükmü olacak ısısı ?bide unun miktarını kesin belirten bir tarif var mı elinizde?

canım, keki 4te yapıyorsan kurabiyeleri 2 ya da 3te yapmayı dene. ama öncesinde mutlaka fırınını ısıt. ben kurabiye hamuru için 2,5 su bardağı un kullanırım genelde, ama tabi yaptığım kurabiyeye ve içeriğine göre de değişir bu ölçü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…