• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurban eti payı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tebdilimekan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2017
443
757
103
Arkadaşlar bu yıl ilk defa kurban kestik. Etlerin üçte birini kesemeyen yoksullara 7 kapı olacak şekilde pay ettik. Üçte birini kendimize ayirdik. Kalan üçte birini ise kv ve gorumceme paylaşın diye verdik. Aslinda soyle oldu etler kv me geldi. Kv dediki kalan etleri bölüşelim ben bana aldigim etin yarisini kizima veririm dedi, rizaliginiz var mi dedi ben de tamam dedim. Sonradan düşündüğümde hepsini onlara vereceğimize baska kapilara pay ederdik diye düşündüm çünkü gercekten diger kapilara göre daha fazla pay hakki aldilar, sanki ikimiz ortak kesmisiz gibi. Bu konuyu esime actim dogru mu yaptik diye? Esim cok fazla alındı, söyleyeyim etleri yemesinler, ben o etleri de dagitacam demeye basladi. Ben de tamam ikna oldum sonucta onlarin da ihtiyaci var sadece usulunce oldu mu akrabaya bu kadar fazla verilir mi sevabıni alcaz mi dememe ragmen esim hala uzatti. Sen supheye dustugun an zaten sevabini kaybettik dedi. Sizce ben mi yoksa esim mi hakli? Paylasim adil olmus mu yoksa esimin dedigi gibi kestigimiz kurbanin bir hayri kalmadi mi?

bu erkekler gercekten hıc buyumuyorlar ya hıc bırsey soylenmeye gelmıyor
dusunmenız sorgulamanız cok cok normal sız ne kadar cok ıhtıyac sahıbıne ulasırsa o kadar ıyı dıyorsunuz dogrusu da bu zaten , eltı gorumce kaynana doyurmak ıcın akıtılmıyor o kan sonucta.

bu erkekler gercekten hıc buyumuyorlar ya hıc bırsey soylenmeye gelmıyor
dusunmenız sorgulamanız cok cok normal sız ne kadar cok ıhtıyac sahıbıne ulasırsa o kadar ıyı dıyorsunuz dogrusu da bu zaten , eltı gorumce kaynana doyurmak ıcın akıtılmıyor o kan sonucta.
Bence de, esim bir daha asla kurban kesmem dedi, bombanin pimini çekip elime verdi

[/QUOTE]
Klasik gelin..dinimiz once akraba der gelin hanim..bundan boyle kurban keserken bunu unutmazsiniz..esiniz isterse hepsini bile verebilir kardesine annesine baskalarina dagitmaya luzum yok
Akrabaya adakmı adadı da akrabaya dağıtıcak ne saçma yorum yapmak için yapmayın lütfen bilmiyorsanız öğrenin bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp

Bilmiyorum esim oyle deyince acaba hata mi yaptim dedim kendimi sorguladim
yok yok. kurbanın 3te 1i kendinize, 3te biri yakın akrabaya, 3te biride ihtiyac sahiplerine verilmeli. makbul olanı budur. ayrica siz vermeyelim demiyorsunuz, daha cok ihtiyac sahibine ulastirmak istemissiniz. esinizin ailesi oldugu icin alınganlık göstermiş sadece.

Klasik gelin..dinimiz once akraba der gelin hanim..bundan boyle kurban keserken bunu unutmazsiniz..esiniz isterse hepsini bile verebilir kardesine annesine baskalarina dagitmaya luzum yok
Nasil yani ihtiyac sahibi kesemeyen yoksullara akrabalara komsulara vermeyip de hepsini annesine verince kurbanimiz kabul mu olacakti? Bu isin usulu boyle mi yani?

Hayır sizin yanlışınız var tabiki akraba eş dost komşu ilk önce olucak fakat hepsini vermesi uygun değildir bura amaç herkesin evinde et kaynamasidir konu sahibine gelince kayinvalideniz sormuş rızan varmıdır diye evet demisiniz sonradan şüpheye dusmussunuz dagitmissinizda zaten bunu tekrar dillendirmeniz olmamış Allah kabul etsin

Nasil yani ihtiyac sahibi kesemeyen yoksullara akrabalara komsulara vermeyip de hepsini annesine verince kurbanimiz kabul mu olacakti? Bu isin usulu boyle mi yani?
Siz bildiğinizden şaşmayın belli ki birileri kurbanın allah rızası için kesildiğini bilmiyor akraba için kesildiğini öğretmişler onun da suçu yok

eşiniz boş yere alınganlık yapmış. sizin böyle bir şey düşünmenizde hiçbir problem yok içinize sinmeseydi daha iyi mi olacaktı? eşiniz durumu kişiselleştirmiş maalesef.

yok yok. kurbanın 3te 1i kendinize, 3te biri yakın akrabaya, 3te biride ihtiyac sahiplerine verilmeli. makbul olanı budur. ayrica siz vermeyelim demiyorsunuz, daha cok ihtiyac sahibine ulastirmak istemissiniz. esinizin ailesi oldugu icin alınganlık göstermiş sadece.
Keske soylemeseydim bu kadar tantana yapacagini bilseydim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X