- 2 Ağustos 2017
- 443
- 757
- 103
- Konu Sahibi Tebdilimekan
Arkadaşlar bu yıl ilk defa kurban kestik. Etlerin üçte birini kesemeyen yoksullara 7 kapı olacak şekilde pay ettik. Üçte birini kendimize ayirdik. Kalan üçte birini ise kv ve gorumceme paylaşın diye verdik. Aslinda soyle oldu etler kv me geldi. Kv dediki kalan etleri bölüşelim ben bana aldigim etin yarisini kizima veririm dedi, rizaliginiz var mi dedi ben de tamam dedim. Sonradan düşündüğümde hepsini onlara vereceğimize baska kapilara pay ederdik diye düşündüm çünkü gercekten diger kapilara göre daha fazla pay hakki aldilar, sanki ikimiz ortak kesmisiz gibi. Bu konuyu esime actim dogru mu yaptik diye? Esim cok fazla alındı, söyleyeyim etleri yemesinler, ben o etleri de dagitacam demeye basladi. Ben de tamam ikna oldum sonucta onlarin da ihtiyaci var sadece usulunce oldu mu akrabaya bu kadar fazla verilir mi sevabıni alcaz mi dememe ragmen esim hala uzatti. Sen supheye dustugun an zaten sevabini kaybettik dedi. Sizce ben mi yoksa esim mi hakli? Paylasim adil olmus mu yoksa esimin dedigi gibi kestigimiz kurbanin bir hayri kalmadi mi?