• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurban kesmek mi? Bağış yapmak mı?

Mehmetçik Vakfı, THK, Diyanet kurban bağışlarını vekaleten kesiyor.

Lösev'in kurban bağışı kabul ediyor ama kesmiyor. Bizzat yetkilisyle konuştum vekaleten kurban kesme yetkimiz yok dediler.

Dolayısıyla Lösev'e bağış yapmama rağmen, kurban da kesmedikleri için Lösev'e veremiyorum.

Bizlerin bir yerde kurban kestirerek gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamız zor, o yüzden vekaleten kesim yapan yerleri tercih ediyorum. Tercihimde Mehmetcik Vakfı

o zaman lösev olmaz o kurban değil bağış olur.en mantıklısı diyanet sanırım bizim için.

O zaman vekaleten kesen vakıflara bağış yapılabilir sorun yok gibi duruyor. İnşallah ihtiyaç sahiplerine iletiliyordur etler..

Ben bu bağışların para yollanarak kesilmesi taraftarı pek değilim. En son 2 ay önce koç kestirdik ama eşim benden vekalet alıp gitti kestirdi ve cocuk esirgeme kurumuna elden et olarak götürdü. çocuk esirgemenin stoğu dolu olduğu için huzur evine yönlendirildi.

Ben yurt disinda yasiyorum. Biz her yil bagis yapiyoruz. Ve burdan tanidik abilerimizde gidiyor herkesin isimlerini okuyorlar ve kurbanlarini kesip dagitiyorlar bu yilda esimin kuzeninin kocasi gidecek insaallah. Bence bagis yap derim. Yoksullari sevindir.turkiyede yada yurt disinda fark etmez nerde ihtiyac sajibi varsa arastir ve bagisla derim tatlim. Rabbim simdiden kabul etsin aklindaki hayrini :):nazar:

Ben yurt disinda yasiyorum. Biz her yil bagis yapiyoruz. Ve burdan tanidik abilerimizde gidiyor herkesin isimlerini okuyorlar ve kurbanlarini kesip dagitiyorlar bu yilda esimin kuzeninin kocasi gidecek insaallah. Bence bagis yap derim. Yoksullari sevindir.turkiyede yada yurt disinda fark etmez nerde ihtiyac sajibi varsa arastir ve bagisla derim tatlim. Rabbim simdiden kabul etsin aklindaki hayrini :):nazar:

Teşekkür ederim inşallah layıkıyla yapmak nasip olsun..

yaşadığım ilde aşevi var. oraya gidip parasını veriyorsun. onlar hayvanı alıyorlar. saat verip siz başıan gidiyorsunuz kesip ihtiyaç sahiplerine yediriyorlar.. sizin gidemiyeceğiniz kesin. akrabalardan biri de görebilir aslında. emin olursunuz en azından...

Merhaba arkadaşlar, kafama takılan bir soru var yardımlarınızı rica ediyorum.
Malum kurban bayramı yaklaşıyor Allah kısmet ederse biz de keselim diyoruz eşimle ama eşim kurban bayramında yurtdışında olacak. Ben de hamileyim. Kesersek annemlerle ortak keseceğiz ama ben yardım edemeyeceğim, anneme kalırsa iki parti et diye ona da kıyamıyorum. Geçen gün haberleri okurken Türk Diyanet Vakfı bağışla kurban kesip yoksul ailelere gönderiyormuş etleri diye bir haber gördüm.20 yıldır süren bir durum.
Acaba oraya mı bağış yapsak diyorum ama çok da güvenemiyorum açıkçası gerçekten kesilir mi, kesilse bile gerçek ihtiyaç sahiplerini bulur mu? Kafam karıştı sizce bu bağış olayı iyi midir?

ister bağış ,ister kesmek sonucta önemli olan niyettir,allah şimdiden kabul etsin

Bende kesmek taraftarıydım hep ama insanları memnun edemiyosun gerçek ihtiyaç sahiplerinide bulmak çok zor o yüzden diyanete veya güvendiğin derneklere bağışlamak daha mantıklı

Fikrimce yapılacak en güzel iş bayramda kurbana ne kadar vereceksiniz 500 mü o parayı kurbana vermek yerine ihtiyacı olan bir üniversite öğrencisine vermektir bu insanların yurt parası yol parası yemeği derken zaten çok harcamaları oluyor biraz araştırmayla ihtiyacı olan iyi bir öğrenci bulabilirsiniz en güzeli budur bence.

Yoksa çevremde var mesela koca bir büyükbaş kesip kıymalık,kavurmalık yok işkembe diyene kadar her yerini ayırıp buzluga atıp bütün kış kestiği eti yiyen insanlar onlarınki hayır falan değil diye düşünüyorum.

Fikrimce yapılacak en güzel iş bayramda kurbana ne kadar vereceksiniz 500 mü o parayı kurbana vermek yerine ihtiyacı olan bir üniversite öğrencisine vermektir bu insanların yurt parası yol parası yemeği derken zaten çok harcamaları oluyor biraz araştırmayla ihtiyacı olan iyi bir öğrenci bulabilirsiniz en güzeli budur bence.

Yoksa çevremde var mesela koca bir büyükbaş kesip kıymalık,kavurmalık yok işkembe diyene kadar her yerini ayırıp buzluga atıp bütün kış kestiği eti yiyen insanlar onlarınki hayır falan değil diye düşünüyorum.

kurban bayramının amacı fakir insanlara yardım etmektir, karınlarının doymasına vesile olmaktır...
normal bir zamanda da bir ünv öğrencisine yardım edilebilir... ama her kurban bayramı, çoğu insan sizin önerdiğiniz gibi yapsa evinde çoluğuna çocuğuna et yediremeyen insanlar beklemez mi? yıllardır süregelen bişey bu.. maddi gücü yerinde olan allah rızası için kurbanını keser,dağıtır...
peygamberimiz kurban etinin üçe ayrılıp bir bölümünün kurban kesmeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir bölümünün de eve ayrılmasını tavsiye etmiştir... Ailenin ihtiyaç durumuna göre tamamı da evde bırakılabilir... kabul olmaz die bişe yok..

kurban bayramının amacı fakir insanlara yardım etmektir, karınlarının doymasına vesile olmaktır...
normal bir zamanda da bir ünv öğrencisine yardım edilebilir... ama her kurban bayramı, çoğu insan sizin önerdiğiniz gibi yapsa evinde çoluğuna çocuğuna et yediremeyen insanlar beklemez mi? yıllardır süregelen bişey bu.. maddi gücü yerinde olan allah rızası için kurbanını keser,dağıtır...
peygamberimiz kurban etinin üçe ayrılıp bir bölümünün kurban kesmeyen yoksullara dağıtılmasını, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılmasını, bir bölümünün de eve ayrılmasını tavsiye etmiştir... Ailenin ihtiyaç durumuna göre tamamı da evde bırakılabilir... kabul olmaz die bişe yok..

Ailenin ihtiyacı koca bir büyükbaş mı aynı fikirde değilim kesinlikle bu dediğim gibi benim fikrimdi denendi ve ne kadar iyi oldugu görüldü yakın cevremde.
Siz böyle uygun görmezsiniz bildiginizi yaparsınız ben fikrimi belirttim.
Ayrıca nasıl dagıtılması gerektiğinide ayrınlıtı yazdıgınız için tesekkürler kimsenin haberi yoktu yoksa.Bunu yapmıorlar benim anlatmak istediğim oydu,sizin almak istediğiniz başkaymış.

Burda bir kaç arkadaşın yorumunu yanlış buldum ve söylemek istedim ...Arkadaşlar kurban yerine öğrenciye ver yoksul aileye ver parayı falan demiş arkadaşlar kurbanın yeri ayrı sadakanın yeri ayrıdır hiçbir şekilde verdiğiniz sadaka kurban yerine geçmez yada daha az sevap daha çok sevap diyemezsiniz bunu sadece Allah bilir...Tabiki hepsi sevap ve güzel şeyler ama kurban kesmenin dinimizdeki yeri ayrı sadakanın ve diğer iyiliklerin ayrıdır lütfen yanlış yönlendirilme olmasın...

Arkadaşın yazdığı konuya gelince bizde diyanetti galiba yanlış hatırlamıyorsam oraya istediğimiz ülkeyi seçerek bağış yapıyoruz kurban olarak...Bayram günü bize kurbanınız verdiğiniz vekalet doğrultusunda kesildi yardıma muhtaç insanlara dağıtılmak üzere paylaştırılıyor allah kabul etsin diye bilgilendirme mesajı gelmişti içimz rahat etti...Bu senede öyle yapacağız heralde kısmet Allah kabul ederse....

Ben Kurban bayramında kurban kesmenin et dağıtmaktan ziyade buzluğunu etle doldurup yıl içinde gidebildiği kadar ete para harcamama politikasına dönüştüğünü görüyor ve düşünüyorum.Bu yüzden fikrim daha "yardım" amaçlı bir olay olması.Dinimiz çok güzel , manalı bir din fakat günümüz koşulları ile yorumlanması gerektiğini düşünüyorum.Dinimizin özünü görmek, duyumsamak gerek...Bu da benim fikrim...

Geçen yıl kendi ailemle kestik; ama onlara kalsa al buzluğa koy.
Çevrede dağıtacak insan da bulamadık. Bir anlamı olmadı.

Çok şükür durumumuz geçen seneye göre iyi; bu sene bağış yapmak istiyoruz.
Ama bu sefer de kafamı kurcalayan çok mesele var.
Herkesin güvendiği Kimse Yok mu, İHH hakkında bile bir sürü olumsuz yorum var.
Mehmetçik Vakfı'na zaten askeri personel olduğumuz için sürekli para kesiliyor.

Nereye bağış yapacağını bulmak mesele gerçekten..

Back
X