Kurbanlık koyun gibiyim...

• Konu Sahibi Konu Sahibi şekerpancarı
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bencede sakin evlenme severmisin sevemezmisin bunu basta kestirmek cok zor
benim arkadasimda ailesi tarafindan zorla evlendirildi
ama esi cok iyi simdi cok mutlu
ama bu herkese ayni olacak degil
bence iyi düsün evlenmek icin evlenme

ayrica ben bu erkekleri anlamiyorum artik ya
bir iliskin var baskasiyla evleniyorsun bitir de evlen be adam sanki kiz seni öldürecekmi

ama bir kiz bunu yapmis olsa
evli oldugu halde eski sevgilisi bir sekilde rahatsiz eder
eside bilmiyorsa yine kiza yazik olur
ne bilim ya bu erkekler cizmeyi asiyor hepsinden nefret edesi geliyor insan

allah kolaylik versin

canım seni yüz üstü bırakmış hayallerınle oynamış ..birini içinden sök cıkar bence....
Başkalarındada benzerlık arama sakın ..ancak kendıne ezıyet edersın....
Ayrıca iki kere gördügün bır insanın da ne acelesi var ki hemen istemeye kalkıyor....
Biraz zaman ıste o kişiyi daha ıyı tanımaya bak...ama sakın karşılartırma....
Belki tanıdıkca daha cok seveceksin yada kesin net kararını vereceksin....
Ne ıntıkam için evlen nede ...evlenmel için evlen...
Evlilikte ..3 gunluk 5 gunluk mesele degil...ömürlük...
Sonuçya mutsuz olsanda acısını sen cekıceksın....
Evlenme yaşı derken...buda yanlış evlenmenın yaşı olmaz....
Kalbın kime evet derse onunla evlenmelısın...
Ayrıca evlilik .yaşla degil bırazda allahın yazısı ve kaderle ilgilidir....

Yaa anlamıyorum. Yükseklisans mezunusun işin var gücün var. Bu eğitim seviyesindehala yaşım geldi evlenmem lazım diye düşünüyorsan bu kadar sene boşa dirsek çürütmüşsün, emeğine yazık. Y.lisans mezunu olmuşsın ama aklını mantığını o seviyeye getirememişsin.
Üzgünüm sert oluyor yorumum biraz ben herkes gibi canım cicim vah vah tüh tüh diyemeyeceğim.
Herkes kendi kaderini yaşar, gerek alnımıza yazılmışı, gerekse kendi çizdiği yolu...
Ne yani eski sevgilin senle beraberken başka biriyle evlendi öyle mi, kusura bakma ama o seni başka biriyle aldatmamış, seninle diğer sevgilisni yani şmdiki eşini aldatış, sen farkında olmadan ikinci kadın olmuşsun. Ve sana bunları yaşatan adam için hala ben başkasını sevemem onu unutamam diyorsan yazık.. gerçekten çok yazık...
Biz kadınlar ne yapıyorsak kedimize yapıyoruz. Erkeklerin bizi aldatması ezmesi horgörmesi hep gene bizkadınlar yüzünden... Aşık olup bir anda adamları hayatımızın merkezine koyuyoruz ve tüm gerçeklere gözümüzü kapatıyoruz...
Geçmiş gitmiş, daha hala onu düşünmek, karşınaçıkan ve sana yakınlık gösteren erkekleri onunla kıyaslamak neden.... Onu unut, o seniçoktaaan unutmuş ve evlenmiş bile.Sen aha neyin yasını tutuyosun ki...
Yaşımgeldi dye elenmek niye daha 2. kez gördüğün işçi diye küçümsediğn (işçi diye özellikle belirtiğine göre işçi oluşnu sen de garipsiyorsun demektir yoksa biri diye bahsedeblirdin) biriyle niçin evlenmeye kalkıorsun anlamadım.
Asla küçümsemem ama karşına çıkan kısmet işçi başta ailenin de karşı çıkması gerekir. Benim babam olsa ben kızımı kaç yaşlarına kadar okuttum üniv. yetmedi y.lisans yaptırdım, daha iyilerine layık benim kızım erdi..,,Zaten konunuzdan anladığım kadarıyla da y.lisans mezunu falan değilsiniz. Profilerimizi doğru yazarsak birbirimizi yanıltmamış oluruz. Ve bizler sizin gerçek yaş eğitim ve meslek bilgilerinizi bilirsek daha isabetli yorumlar yapabiliriz....

Yaa anlamıyorum. Yükseklisans mezunusun işin var gücün var. Bu eğitim seviyesindehala yaşım geldi evlenmem lazım diye düşünüyorsan bu kadar sene boşa dirsek çürütmüşsün, emeğine yazık. Y.lisans mezunu olmuşsın ama aklını mantığını o seviyeye getirememişsin.
Üzgünüm sert oluyor yorumum biraz ben herkes gibi canım cicim vah vah tüh tüh diyemeyeceğim.
Herkes kendi kaderini yaşar, gerek alnımıza yazılmışı, gerekse kendi çizdiği yolu...
Ne yani eski sevgilin senle beraberken başka biriyle evlendi öyle mi, kusura bakma ama o seni başka biriyle aldatmamış, seninle diğer sevgilisni yani şmdiki eşini aldatış, sen farkında olmadan ikinci kadın olmuşsun. Ve sana bunları yaşatan adam için hala ben başkasını sevemem onu unutamam diyorsan yazık.. gerçekten çok yazık...
Biz kadınlar ne yapıyorsak kedimize yapıyoruz. Erkeklerin bizi aldatması ezmesi horgörmesi hep gene bizkadınlar yüzünden... Aşık olup bir anda adamları hayatımızın merkezine koyuyoruz ve tüm gerçeklere gözümüzü kapatıyoruz...
Geçmiş gitmiş, daha hala onu düşünmek, karşınaçıkan ve sana yakınlık gösteren erkekleri onunla kıyaslamak neden.... Onu unut, o seniçoktaaan unutmuş ve evlenmiş bile.Sen aha neyin yasını tutuyosun ki...
Yaşımgeldi dye elenmek niye daha 2. kez gördüğün işçi diye küçümsediğn (işçi diye özellikle belirtiğine göre işçi oluşnu sen de garipsiyorsun demektir yoksa biri diye bahsedeblirdin) biriyle niçin evlenmeye kalkıorsun anlamadım.
Asla küçümsemem ama karşına çıkan kısmet işçi başta ailenin de karşı çıkması gerekir. Benim babam olsa ben kızımı kaç yaşlarına kadar okuttum üniv. yetmedi y.lisans yaptırdım, daha iyilerine layık benim kızım erdi..,,Zaten konunuzdan anladığım kadarıyla da y.lisans mezunu falan değilsiniz. Profilerimizi doğru yazarsak birbirimizi yanıltmamış oluruz. Ve bizler sizin gerçek yaş eğitim ve meslek bilgilerinizi bilirsek daha isabetli yorumlar yapabiliriz....

dusuncelerınız çok saplantılı benneyaptımkiben konunun bıraz dısına çıkıcam kusura bakmayın ama y.lısans mezunu olmayan kızlarmı ılla evlenmek ıstıyor ?ayrıca sız kendı babanızla her babayı kıyaslamayın tamam davul dengı dengıne ama onemlı olan ınsanın ınsan olması.... oyle unıversıte y.lısans okumakla bısy olunmuyo malesefyasakkelime işçi diye kuçumsemek çok ayıp:oklava:

Anlasilan eski sevgilini hala unutamamissin.
Aklinda hala o oldugu sürece baskasinla evlenmen bence dogru olmaz.
Hem istemedigin birisinle evli olup sen mutsuz olursun hemde evlendigin kisi sen onu sevimiyorsun diye mutsuz olur.
Gecmiste kalani gecmiste birak ve gelecege bak...

canım yasadıkların benım basımada geldı 4 senelık bır ılıskıydı ondan baska kımseyle mutlu olamıcamı düsünüyodum hep ısteyenlerı gerı cevırıyodum ama baktım boyle olmıcak evlendım 1.5 senelık evlıyım ve suan hamıleyım esımle cok ama cok mutluyum inan olkı dıger ınsan asla aklımın ucuna bıle gelmıyo sankı onunla yasadıklarım gecmısımden sılınmıs gıbı bence sende ıyıce bı dusun gecmıstekı ınsan ıcın asla gelecegını etkıleme ne olursa sana olur canım

öncelikle biraz kendine zaman vermelisin.şuan yapacağın evlilik bence pek sağlıklı olmayaktır.biraz daha kendini dinle derim ben

Egitimli bir bayansin canim, elini sallasan ellisi.
Isinamadigin bir insanla evlenipte hayatini mahvetme.
Nedir bu evlenme meraki, nedir bu acele anlamam ki.
Yasim geldi diyorsunuzda, evlenmenin yasi mi olur.
Kismet isi bu.
Eger isinamadiysan, bir elektrik alamadiysan - ki bu ilk bakista cok önemli, ozaman kendini zorlama.
Aglayarak evlenecegini söyleyen kac kisi mutlu olmus?

Ben sana bekle derim..
Bir iliskiden cikmissin ve henüz yeni bir iliskiye (üstelik evlilik bu) hazir degilsin..

Karsina kimler cikacak kimler.

Bu kirmiziya aldigim yerleri cok abartili ve sert buldum.
Ne yani yüksek lisans egitimi aldi diye, 4 yillik yasadigi iliskiyi bir anda unutmali mi?
Böyle bir kural mi varda ben bilmiyorum?
Hic aldatilmadiniz herhalde siz.. Allah kimsenin basina vermesin..Ama 4 yillik bir iliskiden sonrada aldatilmak ve hatta aldattigi bayanla evlenmesi derin yaralar acacak kadar yeterli bir olay..
3 ay gecmis aradan dikkatinizi cekerim, bu kadar kolay unutabilse zaten sevmemis demektir, sevmese zaten 4 yil birlikte olmazdi.
Ayrica 2. kadin durumuna düsmüssünüz lafida cok kaba.
Bunu siz bilemezsiniz ki. Belki diger kizla sonradan tanisti.
Bu kadar emin konusmayalim bilmedigimiz konularda.

Hakli yönlerinizde var.. Acele etmesine bende karsiyim. Isinamadigi biriyle evlilik yapmasinada karsiyim.

Bence arkadasin sorunu hala gecmisini unutamamis olmasi, bilincaltinda bu yatiyor sanki.
Sadece (bilmiyorum ama) karsi tarafa "bak bende evlendim" demek ister gibi hareket ediyor.
Bunu hayatiyla cok agir ödeyebileceginin farkinda degil.

Birde isci veya ünv mevzunu ne farkeder ? Ben buna cok kiziyorum..

ADAM OLSUN ADAM!..

sevgiler​

Canım sevmediğin ve hoşlanmadığın biriyle sakın ha sakın evlenmeye kalkma.
Yediğin darbeden dolayı kanayan yaraların kurumamışken en büyük hata başka
brisiyle yaraları sarma düşüncesidir.
Hiç bir zaman yeni başlanan ilişki bir diğerini unutturmaz.
Hele ki böyle ailelerle direkt ciddi niyetli bir insanla asla oynama.
Herkes kendini seven biriyle evlenmek ister o kişiyede yazık.
Hayatı akışına bırak.yaralarını kendin sar.ve o şerefsizide aklına getirme.....

evlilik nasip kismet isi. nasip olmadiysa ondan oteye gidilmez. bosuna kendinizi uzmeyin o evlnemis yuvasini kurmus cikarin onu aklinizdan. hala unutamamissiniz belli.
bu durumdada baskasiyla yapacaiginiz bir evlilik hic saglikli olmaz.baska bir insana bunu yapmaya hakkiniz yok. yani zamanim geldi evde kalicam evlenim olsun bitsin dememelisiniz.

merhabalar arkadaşlar.daha önceden bana çok destek olmuştunuz..olayımı bilmeyenler için özetleyeyım...4 yıldır beraber olduğum insan benı aldatmış ve aldattığı kızla evlenmişti.üstelik benle beraberken evlenmişti.ben onu beklerken yolunu gözlerken çeyizimi hazırlarken o evlenmıştı.yaklaşık 3 ay oldu .öfkem sinirim kızgınlığım geçtimi bilmiyorum belkide alıştım.onuda bilmiyorum..
bugun benı istemeye biri gelecek.çocuk bir şirkette işçi .2 kere gördüm.
ısınamadım .çünkü istemeden kıyasladım.kıyaslıyorum.ne konuşması ne tavrı o degıl.ona benzemesınıde beklemıyorum. ona ısınamadım.ama istecem dedı .anamı babamı halamı teyzemı aile buyuklerımı gönderecem istecem dedı.babası babama tel açmış.babam gelın demiş.bizim evde herkes bir mutlu telaşa girdi.bayram sevıncı sankı. ama ben . ben ağlıyorum.kurbanlık koyun gibiyim.
artık bundan sonra aşık olmam kımseye artık. ne ona nede başkasına. kabul edecem.çünkü yaşım geldi çattı. bir şekılde bende artık yolumu çizmelıyım.
sizce mutlu olurmuyum.yada sevebılırmıyım.böyle evlenıpte mutlu olan varmı.siz veya başkasını mutluyken duydunuzmu
senağlamasenağlamasenağlama
HAKKINIZI HELAL EDİN
nasıl anlaşacaksınız.. şimdi sizi istemeye gelen kişi işçi demişsiniz. tamam. peki ne mezunu . şimdi ilkokul mezunu ise siz üniversite mezunusunuz. hatta yüksek lisans yazıyor, eğitim durumunuz da. anlaşabilecek misiniz... ben şahsen,anlaşamazdım tabi,kendi adıma konuşuyorum.... olmazdı. kültür farkı var, çünkü..... lise olsa tamam, diyeceğim de. merak ettim gerçekten ne mezunu....
ve üniversiteyi bitirip hala, kurbanlık koyunum ,demenize de şaşırdım. istemediğiniz birini nasıl kabul ediyorsunuz?. anne ve babanıza hayır olmaz ,diyememeniz de ilginç... yaşım geldi çattı diye ,bir şey hissetmeden de evlenilmez ki..2 kere görüp ,nasıl evet ,diyeceksiniz. insanlar aylarca çıkıyor ,anca tanıyor birbirini.... yüksek lisans mezunu bir kişi olarak, sizden daha farklı kararlar beklerdim. bu tarz düşünceler değil....

Son düzenleyen: Moderatör:
güzelim senin konunu biliyorum....sana bunu yapan insanı nasıl hala unutmadın,hala aklında,nasıl seni istemeye gelecek kişi ile kıyaslıyorsun hayret ediyorum...sevmezsin ,için ısınmaz o başka..ama kıyaslıyorsan vahhh haline..hala unutamadıysan vahh haline...
nasıl bir erkek bu yaaa?
çok mu iyi?
seni çok mu sevdi?
seni el üstünde mi tuttu?
sana değer mi verdi?
seni küçültmeyen olayların içine mi sokmadı?
sana sadık mı kaldı?
seni kandırma dımı?
vs
vs
ya bu adam ne vazgeçilmez adammış böyle...sana rezillik yaşatan kişiyi hala unutmadın,hala kıyaslama derdindesin....zaten biz kadınlar duygusal konularda böyle zayıf olduğumuz için başımıza her şey geliyor..müstehak bize...
valla ben bunları yaşasam arkama bile bakmam
gurur yok mu sende hala onu düşünüyorsun...bırak Allah aşkına...daha iyilerini bulursun...

arkadaş konuyu açıp kaçmış. insanlar yardımcı olmak için fikirlerini dile getiriyor, daha iyi anlamak için sorular soruyor ama muhattabı ortada değil. neyse..:1closedeyes:

oncelikle size yaptigi gercekten cok agir bisey ve er gec ondan cikicaktir ...
Benim fikrim bu piskolojiyle biriyle olaniz yanlis olur diye dusunuorum cunku unutmamissiniz ve dahasi isticek kisiye bisey hissetmedinizi soyluosunuz o halde cok zor olur bence zaman verin kendinize:-(

bence evlenmemelisin.bu olayın üzerinden belli bir süre geçtikten sonra daha iyi olacaksın ve daha sağlıklı bir evlilik yapacaksın.sakın ani karar verme

canım artık o evlenmiş bırak ya ne halı varsa görsün onu düşünme.yaşın kaç bılmıyorum ama tatlımbiraz kendini dinle ya ilerde ahh ben naptım dersen.iyice düşün canım sonradan pişman olma olur mu.hakkında hayırlısı olsun.buarada kımı mesajlar o kadar sert omuş kı işçi mişçi diye...
hepimiz insanız Allah aşkına.insanları küçümsemeyelım olur mu.hepinizi öptümm

canım artık o evlenmiş bırak ya ne halı varsa görsün onu düşünme.yaşın kaç bılmıyorum ama tatlımbiraz kendini dinle ya ilerde ahh ben naptım dersen.iyice düşün canım sonradan pişman olma olur mu.hakkında hayırlısı olsun.buarada kımı mesajlar o kadar sert omuş kı işçi mişçi diye...
hepimiz insanız Allah aşkına.insanları küçümsemeyelım olur mu.hepinizi öptümm

kendi adıma söylemem gerekirse, bu işçi meselesi ile ilgili, ben de yazdım. dikkat ederseniz işçi olabilir ama eğitim seviyesi nedir, dedim. ilkokulsa olmaz diyede ekledim... yüksek lisans mezunuyla, ilkokul mezunun anlaşabileceklerini sanmıyorum.lise olsa bir derece. olabilir. o bile bazen erkek bu konuda duyarlıysa sorunlara sebep olabiliyor..onun için bunu sordum.. bu benim şahsi görüşüm. kimseyi küçümsemiyorum. ama davul bile dengi dengine derler..... . ama arkadaş hala konusuna, girmemiş.....sorum havada kaldı...

Öncelikle beni çook yanlış anlamışsınız. İşçi diye ben kimseyi küçümsemem... Küçümseyen konuyu açan arkadaşın ta kendisi. Küçümsediği o kadar belli ki özelliklebelirtme gereği duymuş....,Ayrıca daha 2 kez görüştüğü biriyle sırf yaşım geldi diye evlenmeye klkması, ya da onu aldatan sevgilisine inat olsun diye evlenmesi hhiç de mantıklı bir insanın yapacağı bir iş değil....
1. Ben y.lisans mezunu diye 4 yıllık ilişkisini unutsun demedim. Y.lisans mezunu bir insan belli bir bilgi akıl ve mantık seviyesine ulaşmış demektir. Ve bu seviyedeki bir insan yaşm geldi evlenmem lazım diye düşünmez, düşünüyorsa da okuduğu yıllara yazık demiştim. Siz çarpıtmışsınız.
2.Konuyu siz de ben de bilmyoruz, belki sonradan tanıştı diyosunuz, ne malum belki önceden tanıyodu. Bunu ikimizde bilemeyiz. Evlenmek için diğerini seçtiğine göre ona daha fazla değer vermiş ve onunla evlenmiş, konuyu açan arkadaşımız maalesef sevgisi yüzünden gerçekleri görememiş, o çeyizhazırlarken adam nişanlanmış evlenmiş ve çocuk doğurtmuş.... Bu durumda maalesef diğeri resmen eşi olduğu için adam eşini aldatmış olur benim gözümde....

Size katılıyorum, arkadaşın yapmaya çalıştığı bak ben de evlendim diyebilmek. Ama hayatını karartıyor farkında değil....

dusuncelerınız çok saplantılı benneyaptımkiben konunun bıraz dısına çıkıcam kusura bakmayın ama y.lısans mezunu olmayan kızlarmı ılla evlenmek ıstıyor ?ayrıca sız kendı babanızla her babayı kıyaslamayın tamam davul dengı dengıne ama onemlı olan ınsanın ınsan olması.... oyle unıversıte y.lısans okumakla bısy olunmuyo malesefyasakkelime işçi diye kuçumsemek çok ayıp:oklava:

maalesef siz de yanlış anlamışsınız. Ben ylisans mezunu olmayan kızlar ille evenmek ister diye bişey söylmedim. Cümlelerimden kafanıza göre anlam çıkartmayın. Dedim ki y.lisans mezunu olan biri yaşım geldi evlenmem lazım diye düşünmez. Bu tür düşünceler daha çok cahil, kapalı çevrelerde yaşayan aile baskısı altında olan işi gücü mesleği olmayan kendi hayatı hakkında sözsahibi olamayan kızların düşünceleridir. Hatta onların da düşüncesi değildir. Onlar düşlerinde düşüncelerinde hep okumayı okuyabilmeyi hayal ederler ama ağabeyleri babaları onlara kız kısmının fazla okumasına gerek olmadığını yaşı gelince evlenmesi gerektiğini dikte ederler...
Bence gereksiz lınganlık göstermişsiniz.
Biliyorum cümlelerim sert ama arkadaşımızı ancak sert cümlelerle kendine getirebiliriz diye düşünüyorum. Vah vah yazık yazık diyerek değil.
Adam başkasıyla evlenmiş.. Artık sevmek de kar etmyor. "Kandi yolunu çiz, ama sırf inat uğruna değil, karşına gerçekten seveceğin biri çıktığında" demek istiyorum....

Back
X