• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi kürler işe yaradı kıslar ameliyata felan gerek yokk artıkk allahım çok şükürrrrr

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

aysen_34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
13.299
37
0
İstanbul
merhaba kıslar bilen bilir ama anlatıp sizlerede umut olmak istedim
15 ay bekleyişin ardından eşimde sperm testi sonuçlarıın öğrendik ilk testimizin sonuçlarını yazıyorum
sperm sayısı 21 milyon
harekelilik %1
doplerde varikosele rastlanmadı prof dktr gizli varikolse olabilir amlytla bakıcaz dedi
başka bi doktora gittik o doktorda evt çok düşük ama biraz daha bekleyelim arı sütü kullan dedi ve o testten 20 gün sonra tekrar yaptırdık
ve bu sırada arı sütü bal polen karışımı ve keçi boynuzu kürüne başladık pekmezinide sabah akşam yedi bi kaşık
o testte sperm sayısı 41 milyon
yarım saatte harekli %10
birinci saatte ikinci satte 4 saatte hiç yoktu
doktor pek bi değişim olmadı dedi tabiki
neyse bis bütün inancımızla kürlere devam ettik arada eşime havuç suyu da yaptım eşim sigara kullandığı için devamlı uygulayamadım malesef
bugün yaptırdığımız testte sperm sayımıs 58 400 milyon çıktı
yarım saatte %40
birinci saatte %30
ikinci saatte %20
4 sattte %10 çıktı
tabi doktorda bizde şok olduk
doktor ne kullandın bu kadarda yükseldi demiş eşime adam şaşırmış keçiboynuzunu nasıl yapıyosun demiş tarifini almış düşünün kaydirigubbakcemile3
diyceğim o ki kıslar hemen ameliyat masasına yatmayın zira bis boşuna olmuş olacaktık
bu sevinci yaşamayan bilemes sanki bebeğimiz olmuş gibi mutlu ve sevinçliyis
şimdi artık 4 gözle bebeğimizin gelmesini bekliycez :emir_bebek:
umudunuzu sakın ama sakın yitirmeyin kıslarr
mevlam hepimizin yar ve yardımcısı olsun soru sormak isteyenlere seve seve cevap veririm opuyorumnanaktan

Çok ama çok sevindim. ınşallah bizim sayımızda yükselir(Allahım yardım et). Lütfen uyguladığın beslenme programını ya da özellikle dikkat ettiğin besinleri yazar mısın? Sonuçta denemişsiniz ve faydalı olmuş. Şimdiden teşekkürler.

sağol canımmm sizinkide yükselir inşlhhhhhh
canım dikkat ettğim baya şey var ama düzenli olarak keçiboynuzu kürü ve pekmezini ve arı sütünü devamlı olarak yaptık bi gün bile atlamadık
arada havuç suyu hazırladım bi çay bardğı ama dedğim gibi sigara içtiği için düzenli yapamadım
her gün ceviz yedirdim bi avuç...ve taze sıkılmış bi portakal suyu yaptım her gün

inşlhh sizede vesile olur canımm
tez zamanda gelir meleklerimiz inşlhhhh:Saruboceq:

aysen -34 lutfen cevapla arkadasım bende keçiboynuzunu deniyorum lutfen kaçay keçi boynuzuarısutu polen kaçay havuç suyu filan kullandın onları net olarak yazarmısın ve kurlerden sonrakı sperm degerlerini bu yazdıklarına çok ihtıyacım var yalvarıyorum allah rızası için

sağol canımmm sizinkide yükselir inşlhhhhhh
canım dikkat ettğim baya şey var ama düzenli olarak keçiboynuzu kürü ve pekmezini ve arı sütünü devamlı olarak yaptık bi gün bile atlamadık
arada havuç suyu hazırladım bi çay bardğı ama dedğim gibi sigara içtiği için düzenli yapamadım
her gün ceviz yedirdim bi avuç...ve taze sıkılmış bi portakal suyu yaptım her gün

inşlhh sizede vesile olur canımm
tez zamanda gelir meleklerimiz inşlhhhh:Saruboceq:

ayşencim çok sevindim hayatım,Rabbim sağsağlim kucağına almayı nasip eder inşallah.
Biz de aynı sorunu yaşıyoruz. Eşimin sperm sayısı 1,3 milyon ve ileri hareketli %1.
Sol tarafta varikosel tespit edildi. Doktor doğal olarak ameliyat dedi. Ama yurtdışında görüştüğüm bir doktor aklımı iyice karıştırdı. Ona göre Türkiye de varikosel ticari düşünülen ve sonucu olmayan bir tuzak. Bize önerdiği ise gen testi.Eşimin ailesinde şeker hastası olanlar var,birinci dereceden. Olası bir erkek bebekte çaprazlamadan ötürü çok farklı problemler çıkabilir diyor,o nedenle önce gen testi yapılıp sorunlar çözülmeli ve sonra direk tüp bebek diyor. Sağlıklı olan çiftlerin bile bu yöntemle olası hastalıkların önüne geçmek istediğinden bahsediyor...
Tam ameliyata karar vermişken bir anda kalakaldık öylece... :gitme:

canım iki aya yakındır keçiboynuzu kullanıyoruz
arısütü poleni 1 5 aydır kullanıyoruz pekmezide
havucu dediğim gibi arada yapıyorum eşim sigara kullandığı için sigara içnelerde zaralı diye

sperm değerlerini yazdım canım son yapılan test kürleri kullandıktan sonraki yapılan testimiz
canım gerçekten bise vesile oldu inşlh sizede olur

ayşencim çok sevindim hayatım,Rabbim sağsağlim kucağına almayı nasip eder inşallah.
Biz de aynı sorunu yaşıyoruz. Eşimin sperm sayısı 1,3 milyon ve ileri hareketli %1.
Sol tarafta varikosel tespit edildi. Doktor doğal olarak ameliyat dedi. Ama yurtdışında görüştüğüm bir doktor aklımı iyice karıştırdı. Ona göre Türkiye de varikosel ticari düşünülen ve sonucu olmayan bir tuzak. Bize önerdiği ise gen testi.Eşimin ailesinde şeker hastası olanlar var,birinci dereceden. Olası bir erkek bebekte çaprazlamadan ötürü çok farklı problemler çıkabilir diyor,o nedenle önce gen testi yapılıp sorunlar çözülmeli ve sonra direk tüp bebek diyor. Sağlıklı olan çiftlerin bile bu yöntemle olası hastalıkların önüne geçmek istediğinden bahsediyor...
Tam ameliyata karar vermişken bir anda kalakaldık öylece... :gitme:

canım henüz hamile değilim :hulya: inşlh o da olur tez zamanda
ya bisde değim gibi doplerde varikosle rastlanmadı ama benim dayımında çocuğu olmadı 2 sene varikosel amlyt dendi tam olmak üzere iken başka bi doktor amlytlık bi durum yok sperm analizi iyi böylede çocuğunuz olur demiş 2 ay sonra yengem hamile kaldı
sende bitkisel şeyleri dene canım denemekten bişey çıkmas den 2 ay sonra yaptırın testi bakarsın değişiklik varmı yoksa amlytı olursun
amannn sorunlar bitmiyo tatlım biri biterken başka bi yerde sorun çıkıyo
rabbim daha fazla aratmasın kucaklarımızı boş bırakmasın inşlhhh
şafi isminin yüzü suyu hürmetine acil şifalar versin hepimize :Saruboceq:

bende eşime evicap,çinko,mone arı sütü bal polen keçiboynuzu pekmezi (suyunu içmedi bilmiyorumkismile) veriyorum 3 haftadır. öncesine sadece keçiboynuzu pekmezi ve multivitamin veriyordum. burdaki forumlardan birinde arkadaşlar spermlerin üretiminin 72 gün sürdüğünü bu yüzden bugün ne yese ancak 3 ay sıonraki spermiyogramına yansır demişlerdi. doğru 72 gün sürüyor üretimi ama bence hemen etki gösteriyor. ben yılmadın vazgeçmedim hala yediyorum.

15 ay bekleyişin ardından eşimde sperm testi sonuçlarıın öğrendik ilk testimizin sonuçlarını yazıyorum
sperm sayısı 21 milyon
harekelilik %1
doplerde varikosele rastlanmadı prof dktr gizli varikolse olabilir amlytla bakıcaz dedi
başka bi doktora gittik o doktorda evt çok düşük ama biraz daha bekleyelim arı sütü kullan dedi ve o testten 20 gün sonra tekrar yaptırdık
ve bu sırada arı sütü bal polen karışımı ve keçi boynuzu kürüne başladık pekmezinide sabah akşam yedi bi kaşık
yarım saatte harekli %10
neyse bis bütün inancımızla kürlere devam ettik arada eşime havuç suyu da yaptım eşim sigara kullandığı için devamlı uygulayamadım malesef
yarım saatte %40
birinci saatte %30
ikinci saatte %20
4 sattte %10 çıktı
doktor ne kullandın bu kadarda yükseldi demiş eşime adam şaşırmış keçiboynuzunu nasıl yapıyosun demiş tarifini almış düşünün kaydirigubbakcemile3
diyceğim o ki kıslar hemen ameliyat masasına yatmayın zira bis boşuna olmuş olacaktık
mevlam hepimizin yar ve yardımcısı olsun soru sormak isteyenlere seve seve cevap veririm opuyorumnanaktan

tebrik ederim başarınız adına:) inşallah meyvesinide alırsınız en kısa zamanda..birşeyi merak ettim.bu testler kruger metoduylamı yapıldı?yöntemi biliyormusun?birde aynı yerdemi yapıldı?morfolojiyi merak ettimde...Allah emeğinizin karşılığını versin..

bende eşime evicap,çinko,mone arı sütü bal polen keçiboynuzu pekmezi (suyunu içmedi bilmiyorumkismile) veriyorum 3 haftadır. öncesine sadece keçiboynuzu pekmezi ve multivitamin veriyordum. burdaki forumlardan birinde arkadaşlar spermlerin üretiminin 72 gün sürdüğünü bu yüzden bugün ne yese ancak 3 ay sıonraki spermiyogramına yansır demişlerdi. doğru 72 gün sürüyor üretimi ama bence hemen etki gösteriyor. ben yılmadın vazgeçmedim hala yediyorum.

canım inşlhh bu kürler vesile olur cnaım opuyorumnanaktan

tebrik ederim başarınız adına:) inşallah meyvesinide alırsınız en kısa zamanda..birşeyi merak ettim.bu testler kruger metoduylamı yapıldı?yöntemi biliyormusun?birde aynı yerdemi yapıldı?morfolojiyi merak ettimde...Allah emeğinizin karşılığını versin..

sağol canımcım....amin inşlhhh tez zamanda opuyorumnanaktan
kruger yıkanıp demek herhalde demi...ilk testte yazıyo ama bu testte yazmıyo
son iki testi aynı yerde yaptırdık canım morfoloji %81 normal baş kuyruk canım normalmiş :hulya:
amin canım kimsenin kucağını boş bıramasın rabbim :Saruboceq:

aysencim Şeniz olumunekankayizsmile

Yaramaz mı canım? Önemli olan önce inanmak.

En kısa zamanda bebişin de gelecek göreceksin :Saruboceq: :emir_bebek:

kıss sen de bu konularda uzman olcan valla,
kuyruktu, baştı,saatti.
Hiç anlamıyorum valla.
ınşallah daha iyi olacak canım senin azminle

kıss sen de bu konularda uzman olcan valla,
kuyruktu, baştı,saatti.
Hiç anlamıyorum valla.
İnşallah daha iyi olacak canım senin azminle

hiç sorma kuşum profluğa yükselcem yakında kaydirigubbakcemile3
eee başa gelince bi de herşeyi inciğine cıncığına kadar araştırınca biliyo insan yerimseniben
ama daha fasla bilmek istemiyorum kafamçokkarıştı

ınşallah bundan sonra bilmene gerek kalmaz.senin anlattıklarını düşününce kemal sunal ın doktor civanım filmi vardı ya o aklıma geldi.Sizin doktor gibi,filmin sonunda hakim de ona sormuştu,çocuğu olmayanlara uyguladığı bitkisel tedaviyi :))

inşlhh portimm inşlhhhhhhhhh
kemal sunal mı kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
bende klinik açıcam yakında beklerim sempatiksalakcinni

QUOTE=aysen_34;11660706]hiç sorma kuşum profluğa yükselcem yakında kaydirigubbakcemile3
eee başa gelince bi de herşeyi inciğine cıncığına kadar araştırınca biliyo insan yerimseniben
ama daha fasla bilmek istemiyorum kafamçokkarıştı[/QUOTE]

canım benim özellikle merak ettiğim "BıR SÜRÜ ŞEY YAPTIM" kısmında yaptıkların. Bunlar benim için çok önemli çünkü bizim sayımız oldukça düşük her öğreneceğim yeni bilgi benim için dönüm noktası olabilir. O yüzden ayrıntıları yazmanı rica ediyorum ve bekliyorum....

Neyse ben daha fazla konuyu sulandırmadan kaçayım anaam,sohbet topiğne çevirmeyelim burayı kaydirigubbakcemile4 Ciddi bir konu...bilgisi olan ya da senden bilgi almak isteyen arkadaşlarla güzel paylaşımlar dilerim canımcım opuyorumnanaktan olumunekankayizsmile

sperm sayısı 21 milyon
harekelilik %1
yarım saatte harekli %10
yarım saatte %40
birinci saatte %30
ikinci saatte %20
4 sattte %10 çıktı

canım çok sevindim inşallah en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı gelir bebişin :) benim eşimde de varikosel var. geçen yıl özelde ilk öğrendiğimizde çift taraflı kesinlikle ameliyat denmişti. bidaha test ameliyat filan yaptırmadık bebiş de gelmedi eşim çarşamba bi prof. a muayene oldu. o da solda biraz var demiş ama sperm testi veremedi randevuluymuş 25inde verecek. bizim de sayı 20milyon hareketlilik %12 falandı. ama önceden bu kürleri bilmediğimden hiç kullanmadık. umarım daha da düşmemiştir. 3. yılımızda olmasak derdim biraz daha olmasın kür falan deneyelim diye ama ameliyat derlerse olup kürleri kullanırız inşallah. burda aktar yok, arı sütü polen nerden bulabiliriz?

Back
X