Kurs parası iade edilirmi?

Dahliadivin

Ayar saniyenin peşinde koşmaktır 🕑
Pro Üye
21 Ocak 2018
8.562
21.244
348
32
Merhaba arkadaslar sizlere bir konuda danisacagim.

benim kardesim bu sene kpss kursuna baslamisti basladiktan bir ay sonra falan kovid oldu o karantina surecinde ciddi manada psikolojisi bozuldu kursa devam etmiyor cok kisa bir sure gitmisti su anda psikiyatride ciddi bir doktorda tedavi goruyor orta dereceli depresyon tek sebebi covid degil ama birikmis seyler ve tek basina odada gecirdigi iki haftada patlak vermis hersey kursa gidemiyor kaygi bozuklugu yapamazsam edemezsem dusunceleriyle basedemedigi icin doktoru gitme yapcak bisey yok dedi.

simdi en basta 6bin tl anlasip odemis benim ailem bu sartlar altinda paranin bir kismi falan ide edilmesi gibi bir durum olurmu? Hicbir bilgim yok once danismak sonra kurumu aramak istedim cunku nerdeyse bir birbucuk ay ancak gidebildi.

Eğer kardeşinin hastalığından dolayı kusuru oluştuğundan ödeme yapmasaydınız alırdınız ama ödeme yapılmış.
Geri alamazsınız diye biliyorum.
Kaymakamlıkta tüketici hakem heyetleri var.
Onlara sorun yardımcı olsunlar size.

Çok geçmiş olsun.

Sözleşmenizi iyice okumalısınız , para iadesi şartları yazıyor mu ? Ha yok sözleşme yapmadık öylece konuştuk anlaştık derseniz vermezler . Dr raporunu ve tedavi sürecini mail olarak atıp , ücret iadesi talep edin . Vermezlerse Cimere yazın . Tüketici mahkemesine başvurulur mu bilmiyorum.
Ben de yıllar önce çalıştım dersanede kimseye parasını vermediler . Yani almanız zor .

Eğer kardeşinin hastalığından dolayı kusuru oluştuğundan ödeme yapmasaydınız alırdınız ama ödeme yapılmış.
Geri alamazsınız diye biliyorum.
Kaymakamlıkta tüketici hakem heyetleri var.
Onlara sorun yardımcı olsunlar size.

Çok geçmiş olsun.
Bende dersanelerden bisey geri alabilcegmizi sanmiyorum ama dediginiz yere soralim teşekkürler

Sözleşmenizi iyice okumalısınız , para iadesi şartları yazıyor mu ? Ha yok sözleşme yapmadık öylece konuştuk anlaştık derseniz vermezler . Dr raporunu ve tedavi sürecini mail olarak atıp , ücret iadesi talep edin . Vermezlerse Cimere yazın . Tüketici mahkemesine başvurulur mu bilmiyorum.
Ben de yıllar önce çalıştım dersanede kimseye parasını vermediler . Yani almanız zor .
Anladim evet verilen parayı geri almak cok zor bir kismini bile alsaydik kardi ama bakalim sozlesmeyi inceleyelim biz oncelikle ozaman teşekkürler

dersaneyle gidip yüz yuze konuşun. kayıt sildirme var diye biliyorum ama eylulde kayit olduysa ve nisana kadar gidip kaydını simdirmediyseniz zaten mayıs haziran kalıyor sadece iki ayin parasını odeyebilirler. en baştan gitmemeye baslayinca kaydını sildirseydiniz daha büyük kısmını alirdinız.

Vermezler. Benim kardeşim bir gün gitti. Taksitlerini 8 ay ödedik. Açıklamaları aynen şu başka bir öğrenci yerine size öncelik verdik. Siz olmasayfınız kontenjan açığı problemiyle karşılaşmayacaktık. Mahkemeye vermeleri halinde onlar haklıymış, zamanında araştırmalarınızı göre. Biz ödemiştik.

KPSS için ben de kaydolmuştum dershaneye. Mide problemim yüzünden devam edemedim.
para iadesi yapmamak için çok direttiler. Eşim konuştu , baya dişlidir bu konularda 🤓 ders ücretlerini ,verdikleri kitap , yaprak test ücretlerini düşüp parayı iade ettiler sonunda 😅

Vermezler. Benim kardeşim bir gün gitti. Taksitlerini 8 ay ödedik. Açıklamaları aynen şu başka bir öğrenci yerine size öncelik verdik. Siz olmasayfınız kontenjan açığı problemiyle karşılaşmayacaktık. Mahkemeye vermeleri halinde onlar haklıymış, zamanında araştırmalarınızı göre. Biz ödemiştik.
Hmm kotuymus ya nerden bilelim boyle olacagini

KPSS için ben de kaydolmuştum dershaneye. Mide problemim yüzünden devam edemedim.
para iadesi yapmamak için çok direttiler. Eşim konuştu , baya dişlidir bu konularda 🤓 ders ücretlerini ,verdikleri kitap , yaprak test ücretlerini düşüp parayı iade ettiler sonunda 😅
:) boyle disli biri bizim ailede yok yarin telefonla ariycam bakalim ne diyecekler 😃

Bende dersanelerden bisey geri alabilcegmizi sanmiyorum ama dediginiz yere soralim teşekkürler

Işte o yüzden kusur şartını ispat ederseniz dedim.
Oradaki kusur kardeşinizin rahatsızlığı nedeniyle dershanesine gidememesi.
Tabi en net cevap için oraya gidin siz yine de.

Kuzenim aynı durumdaydı belkide kurumdan kuruma fark eder bilmiyorum fakat o da biraz dişli davrandı kitap ücretlerini düşerek aldı parasını. Yani konuya girerken net olun onların insiyatifine bırakmadan deneyin bakalım belki olur.

Işte o yüzden kusur şartını ispat ederseniz dedim.
Oradaki kusur kardeşinizin rahatsızlığı nedeniyle dershanesine gidememesi.
Tabi en net cevap için oraya gidin siz yine de.

Kuzenim aynı durumdaydı belkide kurumdan kuruma fark eder bilmiyorum fakat o da biraz dişli davrandı kitap ücretlerini düşerek aldı parasını. Yani konuya girerken net olun onların insiyatifine bırakmadan deneyin bakalım belki olur.
Tamamdir biz oyle deneyelim ozaman teşekkürler

Sözleşmede ne yazıyorsa o.
Olay olduğunda iade isteseydiniz alma ihtimaliniz vardı.
Şuan bence zor. Şansınızı deneyin tabi.

Sözleşmede ne yazıyorsa o.
Olay olduğunda iade isteseydiniz alma ihtimaliniz vardı.
Şuan bence zor. Şansınızı deneyin tabi.
Olay psikolojik oldugu icin covid gecince duzelir sandik bilemedikki gittikce ilerledi kursa gittikce daha da kotu oldu falan neyse oyle işte yapacak bisey yok bir ihtimal sordum bende

Back
X