Kurstaki kız

Disleksik bir arkadasim vardi. Cogu odevde yardim etmeye calistim ama ben sabahlerken onun hic ugrasmamis olmasi sonunda beni biktir. Ustun koru cevap verdim . Zaten sonlara yaklasmistik.

Disleksik olmayan arkadaslarima da cok yardim ettim. Benden daha yuksek not aldilar. Bu kisim hala benim icin soru isaretidir. Eskiden yardim etmek benim icin esasti ama zaman beni degistirdi.

Bir insanin sorunu olur, bir insan ugrasir yardim edersin ama ugrasmayan insana yardim etmek icimden gelmiyor acikcasi.

Ayrıca o biyolojik ilaç neyse işe yaramadığı kesin. Söyle kullanmasın:rolleyes:

En başindan duruma bu kadar dahil olmanız hata bence iyi niyetli baslamissiniz bu tur davranislarda kendinizi geri cekmeliydiniz o öğretmenin işi isteyen çalışsın isteyen calismasin kalan kalsın bu sizi bu kadar rahatsız etmemeli kurs bu ilk defa bu Terimleri duyanlar da olabilir aranızda herkesin kapasitesi aynı değil ve siz öğretmen değilsiniz

İyi niyetten. Yani o yanınızda çaresizce etrafına bakıp ne yapacağını bilmez haldeyken kayıtsız kalamıyorum yardım ediyorum. İlk günden alıştı o yüzden hep yanına oturtuyor. Biyolojik ilacı ben de bilmiyorum aslında bi araştırmak lazım :işsiz:
Bundan sonra yardım etmezsiniz. Zorunlu egitim değil neticede. Kendi isteğiyle, kendi iradesiyle parasını vermiş gelmiş. Kendi haline bırakın. Siz sertifikanizi alıp gidin, bir daha nerde goreceksiniz.

Merhaba hanımlar. Haftasonları ablamla bilgisayar kursuna gidiyorum ve bilgisayara hakim olmakla birlikte amacım sertifika almak. Kursumuzda haliyle hiç bilgisayarla tanışmamış olanlar da var. İlk günden beri ablamla ben sürekli yardımcı oluyoruz hoca anlattıktan sonra biz de gösteriyoruz. Neyse buraya kadar sorun yok. Kursta benim yanımda oturan, yardım ettiğim kız bu aralar acayip gıcığıma gitmeye başladı. Hoca o kadar anlatıyor, üstünden ben geçiyorum ama ısrarla yapamıyor. Yapamayınca hocaya suç buluyor ama zaten dikkatli dinlemediği ve kafasını vermediği çok belli. Örneğin F1 tuşunun ne işe yaradığını söylüyorum dakika geçmeden soruyorum cevap veremiyor. Biyolojik ilaç kullanıyorum hemen unutuyorum diyor ama bahane olduğu da belli.

Neyse ben sabırla öğretmeye çalışıyorum ama zaten sinirli bir insanım valla kırarım diye korkuyorum . Gelgelelim geçen hafta sınav olduk kadın soruları da verdi ama çalışmamış her şeyi benden geçirdi hadi eyvallah geçirsin de bu modülden kalmasın dedim. Ne bir teşekkür etme var ne de başka bir şey. Sınıftakilere sorular çok kolaydı diye hava atıyor. Yanımda başka bir kadın vardı derste ona yardımcı oluyorum bu sefer onu kıskanıp onunla ilgilenme benimle ilgilen diyor. Hoca soru soruyor cevaplıyorum ya da yapılan uygulamayı ben de yapınca "bak bak görüyor musun nasıl yapıyor" diye laflar ediyor. Bugün de sınava çalışın 2 haftamız var konular fazla dedik ablamla hemen arkamızdan çok bilmişler diye laf ediyor. Benim dilimin kemiği de yok ters bir laf edip kırmayayım diyorum ama sizce n'apayım? Canı cehenneme diyip kendimi mi harap edeyim yoksa yerimi değiştirip kendi haline mi bırakayım? Ayy valla kurs günleri kabusum oldu.
Bence yerinizi değiştirin. O kurslara ben de gittim o kadar amaçsız insanlar var ki başkalarının yerini işgal etmekten başka bir şey yapmıyorlar. Benim gittiğim ücretsiz ve kurayla katılınan bir kurstu öylesine gelmiş birisi vardı, dediğiniz gibi dersle ilgisi yok sonra da canı sıkıldı gitti. Zaten her fırsatta birisiyle dedikodu yapmaya, laf taşımaya vs çalışıyordu (herkesle yeni tanıştığı halde). Ama bizim grupta kimse onun bu tepkilerine cevap vermedi görmezden geldi ondan sıkıldı gitti sanırım. Bir kişinin de hakkını yemiş oldu. Sınavlardan kalınınca tüm sınıf için zor bir durum oluşuyor uyarmanızı ben normal karşılıyorum çünkü İtirazlar oluyor, konular tekrar anlatılıyor vs vs. ama kendinizi çokta ortaya atmayın siz öğrenin geçin bence.

Neden kendinizi bu kadar harap ediyorsunuz anlamadım? Hoca bile kafaya takmıyordur. Hatta kız bile bu kadar umursamıyordur, bence azıcık sorun sizde.

Birkaç yalanını daha yakaladım ilaç filan hikaye. İnan ben de her şeyi unutuyorum ama o kafasını vermiyor. Dışardan görsen kursa bir başladı bir istekli bir arzulu görmelisin. Ama istiyorsan alacaksın bilgisayarı karşına oturup kurcalayacaksın. Sürekli bana sen biliyorsun tabii sana her şey kolay gelir diyor. Ee ben anamın karnında öğrenmedim karşında bilgisayar var biraz kurcala. Yani duvara anlatıyormuşum gibi hissediyorum.

Eee ustunuze vazife olmasin o zaman
Ona ogretme gibi bir misyon edinmeyin ..
Kursun hocasi var bilmem nesi var
Sizin isiniz degil ki bu ;)

Siz niye bu kadar öğretmenliği üstlendiniz ki? Mileti calistirmalar, sınava calisin bilmem ne demeler? Siz kendinizle ilgilenin, sertifikanızi alın gidin. Baskalari ilgilendirmiyor sizi.

Keyfimden üstlenmiyorum. Sürekli çekiştirip nasıl yapcaz diye soruyor. Siz olsanız suratına bakıp kafanızı geri mi çevirirsiniz? Kendi de tekstil sektöründen bıkmış sertifika alıp ofis ortamına geçmek istiyor. Böyle bir isteği varken motivasyonu düşsün istemiyorum. Sınavlardan kalırsa sertifika alamayacak. Çalış öğren diye didinmem de bundan.

yaptığınız iyiliğin kıymetini bilmiyorsa laf sokup sizi sinirlendiriyorsa bırakın ne yaparsa yapsın sonuçta kurs bitince ayrılacaksınız hayatına sizinle devam edecek değil ya ne yaparsa yapsın siz üstünüze düşeni fazlasıyla yapmışsınız düşünmeye bile gerek yok bence boşverin gitsin

Valla bugün kendi işinle ilgilendim bu sefer çekiştirip nasıl yapcaz göstersene, benimle ilgilen diyor.

Mesafe candirrr ne kimse seni kirar ne sen kimseyi
Guleryuz ama mesafeli tavir boyle durumlarda can kurtarir

Aynen kuzum sen anladın zaten beni.

Hani yaşı geç gin olsa ...
Sonra yapamayacak düzeyde olsa ben anlarım .
Ama bu kız istemiyor !
Benim kurs yerimde de bu sınavda ne var diye haykıran bir kız vardı ,
Sınavda bildiğin kopya dilendi .
Bu tipler her yerde ben olsam uğraşmam kimseye güvenilmeyeceğini anlasın
Neyine güvenip teşekkür bile etmiyor ?

Kopyayı geçtim ama bir teşekkür bekledim yani yalan yok. Kız istekliydi ama kafasını vermiyor. Yapamayınca da hemen kursu bırakcam, bir daha gelmeyeceğim diyor.

rudecute rudecute o geri kaldiginda hocanizin ona donup tekrar anlatmasi sureden yeme ve ilerde daha detay daha onemli konularin araya sikistirilmasi durumu mevcut degilse
Hic karisma hoca bunun icin maas aliyo anlatsin yok bir kisi icin 20 kisi bekliyorsaniz oda senin ogretmenle olacak birsey degil yonetimin el atmasi lazim
Ders saati hizla ilerleyip aralarda o ogrenciye tekrar gibi
Benimde gittigim bir kursta anlamayan 2 kosiye surekli donup anlatildigi icin konu yetismeyip sonda olan onemli konular sacma bir sureye sigdirildi tam anlatilmadan gecildi bir cingar cikardim 2 hafta daha uzadi kurs :)

Ben de gittim o kursa. Aynı sizin anlattığınız gibi bir abla vardı. Ben küçüğüm diye sürekli ezme peşinde olup sınavlarda dibimde biterdi. Sonradan görmemeye,takmamaya başladım. Bir şey sorduğunda abla valla ben de bilmiyorum ki derdim. Hiç sallamayın bu tipler aynı fabrika çıkışlı...

Bu kız bilgimin farkında haliyle bilmiyorum diyince lafları sıralıyor.

Şahsen ben bir kursa gitsem, diğer katılanların bana karışmasını istemem ben yardım istemedikçe. Bana hocaymış gibi şunu yap, çalış vs demelerine ters tepki veririm. Benden az bilenler varsa da yardım etmem benden yardım istemedikleri sürece.
Belki önemsemediği için çalışmıyor, belki öylesine geliyor o kursa. Hiç karışmayın derim.

Benden o yardım istemese zaten ben de öğretmem banane. Sürekli çekiştirip nasıl yapıyoruz göstersene diyor.

Tavır al mesafe koy bir şey sorunca da sonra gösteririm işim var de fazla muhattap olma. İnsanoğlu nankör ne yazık ki.

Bundan sonra öyle yapacağım valla. Hadi ben orada gösterdim iş hayatında ne yapacağını hiç düşünmüyor.

Anlatmayin. Sertifikanizi alin gidin ne uğraşıyosunuz milletle

Neden kendinizi bu kadar harap ediyorsunuz anlamadım? Hoca bile kafaya takmıyordur. Hatta kız bile bu kadar umursamıyordur, bence azıcık sorun sizde.

Hocanın işine geliyor bu durum. Çünkü kadın sürekli anlamayanlar olunca gösteriyor haliyle konuşarda geri kalıyor. Bendeki sorun ne sizce anlayamadım açsanız

Eee ustunuze vazife olmasin o zaman
Ona ogretme gibi bir misyon edinmeyin ..
Kursun hocasi var bilmem nesi var
Sizin isiniz degil ki bu :KK66:

Keyfimden değil zaten çekiştirip duruyor. Taş da değilim yani o orda debelenirken kendi halinde kal diyemem.

Öğretmencilik oynamayın sizi ilgilendiren bir durum yokki..

Ayy bunu defalarca yazdım :deli:keyfimden değil sürekli bana da göster nasıl yapıyoruz diye soruyor.

Keyfimden üstlenmiyorum. Sürekli çekiştirip nasıl yapcaz diye soruyor. Siz olsanız suratına bakıp kafanızı geri mi çevirirsiniz? Kendi de tekstil sektöründen bıkmış sertifika alıp ofis ortamına geçmek istiyor. Böyle bir isteği varken motivasyonu düşsün istemiyorum. Sınavlardan kalırsa sertifika alamayacak. Çalış öğren diye didinmem de bundan.

Valla bugün kendi işinle ilgilendim bu sefer çekiştirip nasıl yapcaz göstersene, benimle ilgilen diyor.

Aynen kuzum sen anladın zaten beni.

Kopyayı geçtim ama bir teşekkür bekledim yani yalan yok. Kız istekliydi ama kafasını vermiyor. Yapamayınca da hemen kursu bırakcam, bir daha gelmeyeceğim diyor.

Yardım etsem bile kalkıp bununla kafayı bozup, sinir stress yapmam kendime. Yardımda biyere kadar. Özel öğretmenlik yapcak degilim kimseye. Bu kadar sinir oluyorsanız yardim yapmanin alemi yok.

Okadar hevesli istekli olsaydı kendi biseyler yapardi zaten, siz olmasanız napacaktı, size mi güvenip gelmedi ya oraya. Amma dert edinmissiniz kendinize yok sertifika alamayacak, yok kalacak. Sanki babanızın oğlu, kızı.

rudecute rudecute o geri kaldiginda hocanizin ona donup tekrar anlatmasi sureden yeme ve ilerde daha detay daha onemli konularin araya sikistirilmasi durumu mevcut degilse
Hic karisma hoca bunun icin maas aliyo anlatsin yok bir kisi icin 20 kisi bekliyorsaniz oda senin ogretmenle olacak birsey degil yonetimin el atmasi lazim
Ders saati hizla ilerleyip aralarda o ogrenciye tekrar gibi
Benimde gittigim bir kursta anlamayan 2 kosiye surekli donup anlatildigi icin konu yetismeyip sonda olan onemli konular sacma bir sureye sigdirildi tam anlatilmadan gecildi bir cingar cikardim 2 hafta daha uzadi kurs :)

Valla oficce programlarına geçince zaten ben dikkatimi oraya vereceğim. Çok geriden gitmeye başlıyoruz hoca onlara gösterdikçe. Hadi onu da geçtim anlamadıklarında anlamadım demiyorlar. Bana soruyor anlatıyorum o an anlıyor ama aklında kalmadığından bir daha yapamıyor.

Bu kız bilgimin farkında haliyle bilmiyorum diyince lafları sıralıyor.

Benden o yardım istemese zaten ben de öğretmem banane. Sürekli çekiştirip nasıl yapıyoruz göstersene diyor.

Bundan sonra öyle yapacağım valla. Hadi ben orada gösterdim iş hayatında ne yapacağını hiç düşünmüyor.
Bu kafayla bir işi olursa düşünür

Yahu size ne?Çok manasız işlere girmişsiniz sorarlarsa cevap verin durduk yere eğitmen rolüne girmeyin.Girdiyseniz de lafını yapmayın.Kızı az çok tanımışsınız kopya çekmesine izin vermeseydiniz.Belki yapamadığından çalışırdı bi dahakine.Şimdi diğerinde de sizden geçirecek.Kız kolay demese de sizden kopya çektiğini söylese tavrınız değişirdi ama sanırım sinir olmazdınız.
Ayrıca kimseye öğrenemiyor falan filan diyemezsiniz herkesin öğrenme kapasitesi bir değil.Sabredemiyorum kalbini kırıcam tribine girene kadar kendi egitiminizle ilgilenin.Bırakın yapamasın annesi değilsiniz ya.
Bilmislik taslamayın bence de ,hak eden isteyen alır sertifikayı beceremeyen alamaz.Tasası size düşmesin,siz sağ onlar selamet

Disleksik bir arkadasim vardi. Cogu odevde yardim etmeye calistim ama ben sabahlerken onun hic ugrasmamis olmasi sonunda beni biktir. Ustun koru cevap verdim . Zaten sonlara yaklasmistik.

Disleksik olmayan arkadaslarima da cok yardim ettim. Benden daha yuksek not aldilar. Bu kisim hala benim icin soru isaretidir. Eskiden yardim etmek benim icin esasti ama zaman beni degistirdi.

Bir insanin sorunu olur, bir insan ugrasir yardim edersin ama ugrasmayan insana yardim etmek icimden gelmiyor acikcasi.

Hay ağzın bal yesin işte benimki de bu. Yardım etmeyi seviyorum. Biri benden yardım istediği sürece de yardım ederim. Ama ben hem kendim öğrenmeye çalışıyorum hem de o istediği için ona öğretmeye çalışıyorum. Biraz çabalasa yapacak ama ben yapamıyorum diyip kestirip atıyor. Ee ben senin için çabalamış kendimden ödün vermiş göstermişim hemen bu pes ediş niye?

En başindan duruma bu kadar dahil olmanız hata bence iyi niyetli baslamissiniz bu tur davranislarda kendinizi geri cekmeliydiniz o öğretmenin işi isteyen çalışsın isteyen calismasin kalan kalsın bu sizi bu kadar rahatsız etmemeli kurs bu ilk defa bu Terimleri duyanlar da olabilir aranızda herkesin kapasitesi aynı değil ve siz öğretmen değilsiniz

Kapasite aynı olmayabilir ben olacak demiyorum ama 1,5 aydır o kursa gidiyoruz bir şeyler öğrenmemiz gerek artık. Şu öğretmen değilsiniz lafına defalarca cevap verdiğim için artık vermek istemiyorum. Dediğiniz gibi o istediğinden iyi niyetle öğrensin geri kalmasın diye yaptığım bir yardımdı bu. Hata bende ki kendi haline bırakacaktım.

Bundan sonra yardım etmezsiniz. Zorunlu egitim değil neticede. Kendi isteğiyle, kendi iradesiyle parasını vermiş gelmiş. Kendi haline bırakın. Siz sertifikanizi alıp gidin, bir daha nerde goreceksiniz.

Ücretsiz kursumuz. Benim için sorun değil ben sertifikamı alıp hayatıma devam ederim ama onun için ilerde zor olacak bunu da düşünmüyor değilim. Yazık günah sonuçta.

Valla oficce programlarına geçince zaten ben dikkatimi oraya vereceğim. Çok geriden gitmeye başlıyoruz hoca onlara gösterdikçe. Hadi onu da geçtim anlamadıklarında anlamadım demiyorlar. Bana soruyor anlatıyorum o an anlıyor ama aklında kalmadığından bir daha yapamıyor.
Bildigim bir konudan sirf cv eklemek icin sertifika almaya gittim Bilmeyen biri bilgin oldugunu anlayinca surekli yardim istiyor her kursta aynidir okulda bile boyle (sana biraz dik bir tip denk gelmis)konunun senin icin sikinti olan kismini anladim benimde bilmedigim yerlere geldik ssst dur kacirdim anlamadim diyip hocaaammm kacirdim ben anlamadim modunda bir iki takilinca fayda yok deyip kendilerini veriyorlar
Tecrubeyle sabit yapacagin yardimi sinavda kagidi acik birakarak yaparsin :KK49:
Zaten ne ogrenirse ogrensin is yerinde sikismadan biraz debelenmeden kimse bise ogrenmiyor takilma
Patron sarlayinca eksigini jet hizinda ogrenip bir dahada unutmuyorsun:KK45:

Back
X