Kürt erkek ile türk kız evlenebilirmi

Aşk meşk de bir yere kadar, hepsi yalan dolan. Sevsen de anlaşsan da , eş ailesi olumsuz etkiliyor maalesef.
Buna da inanıyorum ama , kocan seni herşeyden üstün tutarsa sorun olmaz aileler ile de evleniliyor neticede ama mutsuz evlilik yoktur bireysel olamayan ailesine karşı ezik olan karısını tutmayan denge sağlamayan erkek vardır bence.
Kadınds aynı bence ailelerini önde tutmamalılar yuva kurmuşlarsa benim düşünceme göre.
Karşılıklı tolerans ve uyum sağlayınca sorun olmaz diye düşünüyorum.

Kürt erkek ile türk kız evlenebilirmi
Alan razı veren razıysa neden olmasın🤣 bunu ne anlamda sordunuz anlamadım.
Türk,Kürt diye bi ayrımdan ziyade farklı kültürler olarak bakarsak her kültürün bi çatıştığı yer olur. Akdenizli ile Karadenizli de kültürden çatışır,Karadenizli ile egeli de.

Buna da inanıyorum ama , kocan seni herşeyden üstün tutarsa sorun olmaz aileler ile de evleniliyor neticede ama mutsuz evlilik yoktur bireysel olamayan ailesine karşı ezik olan karısını tutmayan denge sağlamayan erkek vardır bence.
Kadınds aynı bence ailelerini önde tutmamalılar yuva kurmuşlarsa benim düşünceme göre.
Benim kuzenimle eşi böyle
Karşı taraf urfalı ama kuzenimi hep üstün tutar herseyde onun kararları önemsediğini dile getirir keza kuzenimde öyle o tolerans olunca onlar içinde hersey muazzam ilerliyor 🙏

İşte burda önemli olan sizin de belirttiğiniz gibi, BİZ olmak, aile olma kavramını dengede tutabilmek. Özellikle anne ile eş arasında denge sağlanmazsa evlilik çatırdar. Ana kuzusu ve sadece annesini savunup üstün tutan, her zaman ona hak veren bir heriften boşanmış birisi olarak yazıyorum. Evlenen bazı erkekler hâlâ anne babasını öncelikli aile olarak görmeye devam ediyor. Evli barklı olduğunun bile bilincinde olmadan , sürekli annesinin evine yemeğe, ziyarete gidiyor , eşini ihmal ediyor vs.

Evlenebilir tabiki ama benim gördüğüm kültür farkı olan evlilikler bir tarafın daha fazla fedakar olması ile yürüyor ( tabiki bu fedakarlığı yapan genelde kadın ),veya erkek çok anlayışlı geleneksel değilse falan filan.
Çok aşığım ölüyorum bitiyorum( evlilik için ilk kriterim değil benim görüşüm) evet güzel bir şey ama bir yere kadar, farklı kültür dibini görmediğim bir deniz gibi dalamam.

Nasip olur inşallah beee 🙏😁
Yani inşallah alfa karaktere sahip olsun ama çevreye karşı eşini üstün tutsun sonuçta diğer yarısı. Hayatta ki diğer ömrünün kalan kısmını geçirdiği en önemli kişi. Bizde böyle olmalıyız tabi.
Sevdiğim kişinin kültürünü de sevip benimsemeye çalışırım mesela. Hoşuma gider. Bu arada kına gecelerinde anneleri ile ağlayan erkekler türedi hoş değil bana denk gelmesin ya. 😅😃🤔

Dediklerine katılmakla birlikte çok sert bir kültürden bahsediyoruz. Ailenin daha doğrusu aile büyüklerinin sözünün aşırı önemsendiği bir kültür. Bir kız verilecekse bile en büyük amcanın dahi onayının alındığı bir kültür. Uyum sağlamalı herkes ki böyle böyle yağ gibi akıp gitsin her şey ama onlar uymaktan ziyade kendilerine uydurmayı tercih ediyorlar genelde. Çünkü akraba bağları çok kuvvetli ve iç içelik çok fazla ne kadar da olsa yabancıya ihtiyaç duymuyorlar kendilerine göre. Alınmaca olmasın ama maalesef böyle.

Dediklerine katılmakla birlikte çok sert bir kültürden bahsediyoruz. Ailenin daha doğrusu aile büyüklerinin sözünün aşırı önemsendiği bir kültür. Bir kız verilecekse bile en büyük amcanın dahi onayının alındığı bir kültür. Uyum sağlamalı herkes ki böyle böyle yağ gibi akıp gitsin her şey ama onlar uymaktan ziyade kendilerine uydurmayı tercih ediyorlar genelde. Çünkü akraba bağları çok kuvvetli ve iç içelik çok fazla ne kadar da olsa yabancıya ihtiyaç duymuyorlar kendilerine göre. Alınmaca olmasın ama maalesef böyle.

Evet akrabalık bağı çok yüksek boyutta. Ben içlerinde kaldım teyzemin gelini Doğu kültüründen. Bize akrabalık bağınız zayıf diyor. Arada bir gitmek bayramdan düğüne görmek garip geliyor onlara. Kabile kabile buluşmalar gelip gitmek bu aileye gelin gidecek kişi bunları hesap etmeli zaten yine dediğim tolerans içine giren durumlar 😂 yemeklerde farklı falan.

Evet akrabalık bağı çok yüksek boyutta. Ben içlerinde kaldım teyzemin gelini Doğu kültüründen. Bize akrabalık bağınız zayıf diyor. Kabile kabile buluşmalar gelip gitmek bu aileye gelin gidecek kişi bunları hesap etmeli zaten yine dediğim tolerans içine giren durumlar 😂
Bir yerden sonra tolerans gösteremiyorsunuz emin olun çünkü ne kadar gösterirsen daha fazlası isteniyor kibarca sınır çizince de soğuk ve aile bağları zayıf olarak görülüyorsunuz tecrübeyle sabit😄 evet el üstünde tutuluyorum birçok yönden ama birçok yönden de alaşağı ediliyorum. En basitinden çocuğum doğduğunda 40 gün kalmak istedi. Görünürde ne kadar yardım sever dersin ama süreç öyle işlemedi kendisi çocuğumun ikinci annesi gibi kimliğe büründü çünkü onlarda öyle :)

Soru yanlış. Her ırktan insanlar birbiriyle evlenebilir zaten dünyanın olayı bu, herkes birbiriyle karışsın vs. ama sadece iki kişi evleniyorsa. Ailelerle de evleniliyorsa aynı ırkta bile sorun yaşanır.
Ama yok ailelerle evlenilmiyor, çocuklarına karışmayan aileler varsa gidin isterseniz kıçında yaprak olan kişilerle evlenin gayet mutlu olursunuz 😀

Back
X