kürtaj oldukdan sonra hamile kalamayanlar:(

8 haftaya kadar sadece vakum yontemi kullanilir. Nadiren 10 haftaya kadarki gebeliklerde kazima uygulanir. Ama eskisi gibi degil artik panikleme, eskiden metal aletlerle yapiyorlarmis simdi kaucuk malzemeler kullaniliyor doktorum bana kurtaj uncesi ve sonrasi uzun uzun anlatmisti, ben aneliyathanedeyken de esime anlatmis kapida uzun uzun plastik malzemeler kullandik hic bir hasar kalmadi ben garanti veriyorum diye.

Zaten kurtaj da en buyuk tehlike rahim delinmesi yada yapisiklik yasanmasi. Kurtaj sonrasi normal miktarda adet gorduysen korkma yapisiklik yoktur yapisiklik olmamasi zaten operasyonun rahime hasar vermediginin gostergesidir.

Canim adet miktarinda degisme oldumu hic benim 3.adetimden itibaren 4 e indi 6 gun surerdi ama doktorlar normal diyo yasim 23

Canim adet miktarinda degisme oldumu hic benim 3.adetimden itibaren 4 e indi 6 gun surerdi ama doktorlar normal diyo yasim 23
Cok arastirmistim bu yapisiklik muhabbetini ve arastirmalarim sonucu sunu ogrendim: kurtaj sonrasi ilk adetin normal miktarda olduysa kurtaja bagli yapisiklik yoktur. Devam eden aylarda yasanan adet miktari degisiklikleri genellikle hormonel oluyormus.

Ben ilac kullanmazsam adet olmam normalde, buna ragmen kurtaj dan 55 gun sonra ilk adetimi oldum. Normalde tam 7 gun surer, sadece 2. Gun 1 ped yeterli olur sonraki gunler gunluk bed yeterli olurdu. Kurtaj sonrasi ilk adetimde gunde 5-6 ped degistirdim 7 gun surdu yine. O yuzden tamamen ikna oldum problem olmadigina. Zaren ikinci adetimi hala olmadim malum pco var. Senin nasildi?

Bnm adetimde duzensizlik yoktu diye hatirliyorm cnm taki spirali cikartana kadar. Ondan sonra baya duxensizlesti sukur simdi bebegimi kucagima aldm rabbim isteyen herkeze hayirlisiyla nasip etsn. Ben kurtaj oldugumda 15 haftaliktm artk vakumlami yapildi kazinmaylami allah bilir. Ama ablm dr la ben kurtaja girecegim zamn konusmus vakum demis diyo.

Ne mutlu sana darisi basimiza olsun insallah:)

Bende pco yok kistimde yok bildigim hep gununde adet oluyorum 29.gun kurtajdan sonra ilk adeti 42.gun sonra hep 29 30 gunde oldum 3.adetimden itibaren azaldi 4 gun bazen 5 gun onceden 6 gun olurdum miktari o yuzden diyorum azaldi bir sorun yoktur yani oylemi senin dediklerine gore canim vakumlu kurtaj oldum yani doktor oyle demisti

Korkma canim dedigim gibi yapisiklik kurtaj da rahimde ne kadar olsa bir deformasyon olusuyor o deformasyon iyilesirken dokularin birbirine temas etmesi sonucu oluyor yani ilk adetinde sorun yoksa sonradan olusacak birsey degil

Korkma canim dedigim gibi yapisiklik kurtaj da rahimde ne kadar olsa bir deformasyon olusuyor o deformasyon iyilesirken dokularin birbirine temas etmesi sonucu oluyor yani ilk adetinde sorun yoksa sonradan olusacak birsey degil
Adetim azalinca niye oldugunu merak ediyorum aslinda ya sence ne yapmam gerek

Adetim azalinca niye oldugunu merak ediyorum aslinda ya sence ne yapmam gerek
Hormon duzensizligi de adet azalmasi yapiyor adetinin 3. Gunu test yaptir derim ben. Orda cikacaktir sebebi.

Benim uzun zamandir adetlerim cok az miktardaydi 7 gun suruyordu ama 7 gun boyunca gunluk ped ile idare etsem yetiyordu yani sonra tesadufen hamile kaldigimi ogrendim sonra bebegimi kaybettim kurtaj oldum iste kurtaj dan sonraki ilk adetim cok yogun geldi ozlemisim oyle yogun adet olmayi. İkinci adetim yine gelmedi sogan kuru yaptim daha 3 gun icmistim ki yine yogun sekilde adetim basladi. Benim de yuksek ihtimalle hormonel olarak adet azalma sorunum vardi hamilelikle hormonlar normale dondu simdi sakir sakir adet goruyorum

Senin adina sevindim canim ama benim hormonlarimda normalbu yuzden anlayamadim

Benimde 4 ay oldu hamile kalamiyorum. Yapisikliktan korkuyorum insallah oyle bisey yoktur Umutlarim her gecen gun tukeniyor sanki..

Benimde 4 ay oldu hamile kalamiyorum. Yapisikliktan korkuyorum insallah oyle bisey yoktur Umutlarim her gecen gun tukeniyor sanki..
Canım çok geçmiş olsun . Hormon tahlili felan yaptır mis miydin . Bende kurtaj olduğum zman 9 ay adetlerim düzensiz di ve hormonlar da sorun çıkmıştı. Onlar düzelince hamile kaldım ben . Hiç üzülme sonuçta hamile kalabiliyorsun.

Benimde 1 yıl oldu kürtaj olali. Daha hamile kalamadim Dr lar bir sorun yok diyor . Eşimdede sorun yok adetim de normal hormonlar da normal. Niye olmuyo bi anlamıyorum

Sagol canim. Yaptirmadim ama bu ay doktora gidicem hormon tahlili rahim filmi ne gerekiyosa artik bilmiyorum tekrar kalabilirim insallah adetlerim duzenli ama iste olmuyo sanki sorun varmis gibi hissediyorum insallah kotu bi durum olmamistir kurtajla alakali

Büyük ihtimalle hormonlar da sorun vardır canım yani şahsen benim öyle çıktı ve bunu doktorum da söylemişti sonuçta rahimde işlem görülüyor ya kndini toparlaması zman alabiliyormus. Kişiden kişiye de değişiyor bu kimi hemen kurtajdan sonraki ay hamile kalıyor kimi 5 ay kimi de ben gbi 10 ay sonra .
Kürtajla alakası yoktur cunki eskisi gbi kazıyarak yapılmıyor vakumlu yapılıyor diye biliyorum.

İnsallah dedigin gibidir canim ya Allah'im tekrardan saglikli bi gebelik nasip eder insallah cok umutsuzdum ama mesajin iyi geldi cok sagol sen de bebegini saglikla kucagina al insallah..

İnsallah dedigin gibidir canim ya Allah'im tekrardan saglikli bi gebelik nasip eder insallah cok umutsuzdum ama mesajin iyi geldi cok sagol sen de bebegini saglikla kucagina al insallah..
Hiç umudunu kaybetme canım ☺ bende swn gibiydim aylar öncesinde hatta ilk 6 ay kndimi toparlayamadım. Bu arada bebeğini kaybettiğin zman hiç genetik testler felan yaptırmış miydin yani nedenini araştırmak için. Ben testler yaptirmistim kan pihtilasmasi çıkmıştı smdi her gün iğne yaptırıyorum. Çok sağol canım inşallah allah razı olsun . İlk kayıp olunca insan çok tedirgin oluyor acaba yine aynısı olacak mı diye. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Yaptirdim canim ama bisi cikmamisti zamani degilmis belkide bilemiyorum ama insallah tekrar ayni seyler olmaz tabi hamile kalabilirsem. Amin canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…