• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj olmak :(

kızlar olayı tartışmaya çevirmeyin bence çünkü konu sahibine aldır diyenleri acımasızlıkla suçluyorsak eğer yine konu sahibine cinayet işliyorsun katil olacaksın diyenler de aynı şekilde acımasız davranıyor.

biraz cümlelere dikkat edilmeli.bir şeyi anlatmanın on farklı yolu var.

fikrime gelince maddi sıkıntılar için bebek aldırmak bana doğru gelmiyor,bilemiyorum.ben yapamazdım sanırım,doğurmayı tercih ederdim.

rabbim onu sana nasip ettiyse ki bu kadar ınsan bi bebek kokusuna sahip olmak için binlerce insan para dökerken emin ol rızkınıda ziyadesiyle verir günahına girme

.Karşısındaki insana ''katil olursun,alanlar da katil zaten'' diyenler açmasınlar evet.Burada kürtaj olan kaç tane kadın vardır Allah bilir.Biri size böyle bir konuda ''katil'' diye seslense ne hissederdiniz,biraz empati yapın.Evet hoş bir durum değil belki ama devletin yasaları belli bir süreye kadar izin veriyorsa o ''cinayet''e girmiyordur demek ki.
Burada böyle bir konu açıyorsa her türlü fikre açık olmalı arkadaş.
Sonuçta insanlara fikrini sormuş oluyor. Herkes " en doğrusunu sen bilirsin yazacaksa" zaten buraya başvurmanın ne mantığı var ki. Üslüba dikkat edilmeli, o konuda haklısınız.

Bu sizle onlarla alakalı olan bir şey değil. Olacaksa oluyor malesef:KK43:
Konu sahibi tam anlamıyla korunmamış.
Eğer tam anlamıyla korunsaydı ve bu bebiş olsaydı yıne aldırmaması gerekir. Çünkü her işte bir hayır vardır.
Allah kulunun zor duruma düşmesini istemez. Belkide o çocuk onları bır beladan falan kurtakcak bilemeyiz.
Allah affetsın.

çok komıksınız bos gebelık cok dusuk bır ıhtımaldır kalp atısı olmadan canlı degılmıs asıl siz bıraz arastırın merak etmeyın benım genetık bılgım sıozden cok daha fazladır sınzın bu konudakıdusuncenız benı ılgılendırmez yarın sız hjamıle kalırsanız dıledıgınız gıbı aldırabılırsınız ama tutup da bı kese işte nolcak dıyemezsınınz madem bıraz bılgınız var az yazın googla da öğrenın o zaman neymıs bır keseymıs bos da olabılırmıs sen ıstedıgın gıbı aldır bıze ne senın mantıgına göre 3 kılo bır bebekle 10 kılo bır bebek de aynı olur mu hıc

tekrar etmekte fayda var:
kalp atışı duyulana kadar bir canlıdan söz edemiyoruz.. boş gebelik de olabiliyor ve embriyonun oluşması 6. 7. haftayı bulabiliyor.. doktor da bebek henüz oluşmamış demiş.. ben de tabiki aldırmasını istemem ama doğurup maddi ve manevi yönden iyi bakamamaktansa doğurmamasını tercih ederim.. benim fikrim bu herkesin fikri farklı..
fikirlere saygı duymalısınız..

tekrar etmekte fayda var:
kalp atışı duyulana kadar bir canlıdan söz edemiyoruz.. boş gebelik de olabiliyor ve embriyonun oluşması 6. 7. haftayı bulabiliyor.. doktor da bebek henüz oluşmamış demiş.. ben de tabiki aldırmasını istemem ama doğurup maddi ve manevi yönden iyi bakamamaktansa doğurmamasını tercih ederim.. benim fikrim bu herkesin fikri farklı..
fikirlere saygı duymalısınız..

Kalp olmadan canlilik olmaz demissiniz peki size bir soru:

Sperm ve yumarta hucreleri cansiz mi? Sonucta kalpleri yok.

Neyse uzatmamak lazim. Herkesin kendi bakis acisi kendine gore. Fikrinize saygi duyuyorum ama canlilik ile ilgili soylediginiz bilgiler dogru degil.

Son düzenleme:
yaaaa çok kızıyorum senin gibi yapanlara yaaa 25-30 yıl önce olsa eh dicem bu devirde niye önlemini almazsın be güzelim.süt mü koruyodu seni gibi bir geyik yapıcam.

aldırma tabi olmuş birkere maddiyatım iyi değil demişsin ama işten çıkıcan güzelim annenle birlikte büyütcen rtık.yettiği kadar yicen yettiği kadar gezcen yettiği kadar giycen.zaten büyüğün kıyafetleri küçüğü büyütür.evde ek bişeyler yapıp bütçeye katkıda buluncan. ne bileyim börek yapcan sarma sarcan pasta yapcan satcan.yapıcak bişey yok.
allah yardımcın olsun .ama aldırma bence korkarım vallla allahın gücüne gider.

doğumdan sonra raporun bitince hemen bir psikiyatriye git ve laousa sendromundan dolayı 3+3 toplamda 6 ay rapor al.zaten 2 ay doğum iznin var 2+6 ettimi sana 8 ay maaaş. sonra git işe rica et beni işten çıkartın maddi durumum iyi değil en azından işsizlik maaşı alayım de onuda 8 ay alırsın ettimi sana 16 ay yani 1,5 yıl maaaş garanti.eee 2-3 yılda idare etcen artık.sonra onlar okula sen işeeee .hatta raporu uzatabildiğin kadar uzat ne bileyim bel fıtıgın vardır ondan al.15 gün 15 normal rapor sonra 3 ay 3 ay heyet raporu patlat

birde güzel yönden bak ikisi bir büyücek aradan 6-7 yıl geçince 2, istiycektiniz sil baştan herşeyi tekrar yaşıycaksın.ama şimdi öylemi ikisibir büyücekler. büyüdüklerinde ohhh missss koca oğulların yada koca bir oğlun koca bir kızın olucak.evet zor olucak ama onlara deger yaaaa ..fedekarlık yapıcaksın annenin üstüne yıkmakda olmaz birlikte bakıcaksınız canım

daha ne akıl vereyim sana

Konu sahibi tam anlamıyla korunmamış.
Eğer tam anlamıyla korunsaydı ve bu bebiş olsaydı yıne aldırmaması gerekir. Çünkü her işte bir hayır vardır.
Allah kulunun zor duruma düşmesini istemez. Belkide o çocuk onları bır beladan falan kurtakcak bilemeyiz.
Allah affetsın.

Evet konu sahibi korunmamış tam anlamıyla, dedikleriniz çok doğru. Allah yardımcıları olsun.

Ama korunsalar olmazdı anlayışı var insanlarda. Eşim ve ben ikimiz de tam takım korunurken dört yılda üç kere hamile kaldım, olacaksa oluyor. Eşim korunuyor ben sırası ile hap iğne vs oldum. Korunmayı bilmiyorlar baskısı da cabası. Olacaksa oluyor:((

kızlar olayı tartışmaya çevirmeyin bence çünkü konu sahibine aldır diyenleri acımasızlıkla suçluyorsak eğer yine konu sahibine cinayet işliyorsun katil olacaksın diyenler de aynı şekilde acımasız davranıyor.

biraz cümlelere dikkat edilmeli.bir şeyi anlatmanın on farklı yolu var.

fikrime gelince maddi sıkıntılar için bebek aldırmak bana doğru gelmiyor,bilemiyorum.ben yapamazdım sanırım,doğurmayı tercih ederdim.
Kızlar kimsenin katil dediği yok aldırsa da kimse demez zaten .ama dikkat etmesi gereken bi durum var Allah katında Nasıl hesap veriri.rabbin hükmü belli değilmi.neden üstünü kapatalım ki . bunu eminim bılıyodur .o sordu bizde hatırlattık

Böyle bir cümle mi kurmuşum?
Konuyla alakalı ben dahil kimsenin fikrini önemsememesini , kendi karar vermesini söylemişim.
Belki de ben vurguyu yanlış okudum.
Akıl danışıyorsa, herkes fikrini söylemekte özgür olmalı ama çirkin bir üslubun bahanesi olamaz o başka.

Kızlar kimsenin katil dediği yok aldırsa da kimse demez zaten .ama dikkat etmesi gereken bi durum var Allah katında Nasıl hesap veriri.rabbin hükmü belli değilmi.neden üstünü kapatalım ki . bunu eminim bılıyodur .o sordu bizde hatırlattık

hayır var,okudum ben.o yüzden yazdım zaten.bak ben de kürtaja karşıyım ama bunu ifade etme şekli önemli.

konu sahibi eğer inan biri ise zaten bütün bunları biliyordur emin ol, katil olursun diye 10 kez yazıp daha da kötü etkilemeye gerek yok.

inanmıyorsa zaten bu yazılanların hiç biri önemli olmaz onun için mantığı ne diyorsa onu yapar.

şuan ki çocuğunu öldürebilir misin?
içinde bir can var kalp atışı var ve onu öldüreceksin.
bakamıyorum deyip şuan olan cocugunu öldürmezsin ama değil mi?

sakın yapma. sakın.

Annem 5 çocuktan sonra hamile kalınca babamın isteğiyle aldırmış ama pişmanlığını hep hissetmiş.
Düşün çocuğu da bir değil 5 tane zaten. 55 yaşında hala onun pişmanlığını yaşıyor keşke girmeseydim günahına diyor.

Konu sahibi
Anladığım kadarıyla sizin sadece maddi korkularınız var.
Sırf bu sebeple aldırma, çünkü bebegini aldırdıktan sonrada yokluğa düşebilirsiniz.
O zaman var olan bebeginden vazgeçemeyecegin gibi,
karnındakinden de vazgeçmemelisin.

Merhaba
Benim 6.5 aylik bir oglum var 1 ay once işime dondum. Ogluma annem bakıyor. Dun 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Dusunmeden dogurmak istedim. Ama oglum cok zor bir bebek annem tek bakiyor 65 yasinda cok hastalıkları var. Buna bile zor bakiyor. Aman kizim ben ikisine nasil bakarim. Mumkun degil dedi. Esimin kendi annesi degil. Zaten asla bakmaz. Esimle dun aglaya aglaya aldiralim dedi. Cok caresisiz. Bir cana kiymak beni mahvediyor. Calismamak gibi bir olasiligim yok. Maddi anlamda zaten cok iyi degiliz. Cok caresiziz.
Dun doktor 5 haftalik sadece kese var bebek yok daha olusmamis dedi ama Rabbim vermis onu. Cok gunah.cok uzuluyorum cok korkuyorum. Yarin Rabbin huzuruna nasil cikarim. Insanlar kapilarda evlat icin caresiz beklerken ben kiyicam. Kafayi yicem bir akil verin. Yardim edin.
Ne olur aldirma kiyma o masuma canimm...benimde oglum var 3 aylik olcak ve 8 subatta 2.donem baslicam kimsem yok bakacak annem memlekette dedem var gelemiyor esimle bakicaz o vardiya ile calisyo...zor senin icin anliyorum ama o sana verildi artik aldirma kiyamazsn esinle konus zorlansaniz bile etme nolur

üzülme rabbim onu senin rahmine yerleştirmeden rızkını vermiştir bilemezsin bunu

kızım 3 aylıkken hamile kaldım bende
şuan kızım 11 aylık ben 1 ay sonra doğum yapacağım
çalışıyordum işi bıraktım bırakmak zorunda kaldım
eşimde bana ilk zamanlar aldıralım istersen dedi ama aldırmadım
durumumuz kötüydü o dönem
yeni bir iş kurma çabası içindeydik ve çok borca girmiştik
ama ben aldırmayı asla düşünmedim
çok zorlandım hem 3 aylık bebekle uğraşmak hem hamilelik yordu ama değerdi herşeye
rabbim vermiş ben nasıl olurda istemiyorum diyebilirdim
ve kızımla karnımdaki arasında seçim yapacak olsam hangisini seçeceğimi düşünmek beni asla aldırmayacağım konusunda bir kez daha ikna etti.
düşününce kızıma o şansı vermişim yaşaması için elimden geleni yapmışım neden karnımdakine vermiyorum bu şansı neden kızımı değilde onu koparıyorum hayattan
düşünmesi bile kötüydü
Rabbim ikisinede sağlık ve uzun ömür versin şuan hiç pişman değilim
ve rabbim onun rızkını ondan önce gönderdi işimiz çok şükür yolunda onca borcu hemen hemen yarıladık hemde 15 yıl vadesi olduğu halde. bunların hepsi şu kısacık 7 ay içinde oldu

son karar senin ama rabbim rızkını vermediği hiçbir canlıyı dünyaya göndermez

Back
X