kürtaj olurken yanlış doktoru tercih ettim, başıma gelenler :(

limon_agaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
284
133
123
hamileydim.. çok kısa süre de olsa bu duyguyu tattım. fakat kese büyümediği için ve değerlerim artış göstermediği için hamileliğimin sonlandırılması gerekiyordu. bunun ne denli berbat bir his olduğunu uzun uzun anlatmayacağım. sadece yaşayan bilir. sizlerle paylaşacağım konu belki de içinizden birilerine yol gösterici olabileceğine inandığım doktor ve hastane seçimi hususunda olacak. Hamile olduğumu ilk öğrendiğimde Muğla'da özel kliniği olan ve adını çokca duyduğum bir doktora gittim. kendisinden son derece memnundum. anlamadığım konuları şekiller çizerek anlatır, beni aydınlatırdı. ancak gebeliğimin yolunda gitmediğini söylediği zaman ben de herkes gibi başka doktorlara da görünme ihtiyacı hissettim. biri gene muğla merkezde diğeri ilçede olan iki özel hastaneye daha gidip aynı cevabı alınca kürtaj olmaya mecbur kaldım. yalnız operasyonu hangi doktorun yapması hususunda kararsız kaldım. şimdi diyeceksiniz ilk doktorundan çok memnundun neden ona gitmedin diye. o doktorun özel kliniği vardı ve operasyonu orada yapacaktı. ben de hastane ortamında olmasını istediğim için üzülerek onu elemek zorunda kaldım. Sonuç olarak Muğla Özel Yücelen Hastanesi tercih ederek hayatımın en büyük yanlış tercihini yaptım. Hamileliğimin sonlandırılmasının verdiği derin üzüntüye bir de doktorun kabalığı, yanında çalışan ekibin donukluğu ve emir kipiyle konuşmaları eklendi. operasyona hazırlanırken beni doğumhaneye götüren hemşirenin eşim için devamlı arkadaşın demesini ve benim bunu düzeltecek takatimin olmamasını, o iğrenç sandalyeye çıktığımda defalarca kez üstümdeki örtüyü kaldırıp bakmalarını, mahremiyeti hiçe saymalarını, ayıldığımda hüngür hüngür ağlayarak eşime kurduğum ilk cümlenin "götür beni burdan" oluşunu, dr.un odasına gittiğimde hem bi sorun var mı diye sorup, karnım çok ağrıyor diyince "konuşmama müsade edersen anlatacağım" diye bağırışını ömrüm boyunca unutamayacağım. kürtaj tıbbi olarak basit bir müdahele olsa da psikolojik olarak çok ağır bi vakadır. bunu daha da dayanılmaz bir duruma getirdikleri için hakkımı helal etmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canim cok gecmis olsun cok uzuldum yasadiklarina birde özel hastane hani devlet hastanelerinde genelde yasanir bunlar şaşırdim doktor işi kısmet işi sanırım sana kotu bir tecrube olmus bende iki gun devlet hastanesinde yatmistim dogum icin yasadigim aşağılanmaları hala unutamam :(

çok üzüldüm başına gelenlere, halbuki çok iyi geçecek diye rahatlatmaya çalışmıştım, öyle yada böyle atlatmışsın canım, şimdi bunları unutup, önüne bakmalısın

Son düzenleyen: Moderatör:
Ah canım seni bulduğuma sevindim. sayende
çok üzüldüm başına gelenlere, halbuki çok iyi geçecek diye rahatlatmaya çalışmıştım, öyle yada böyle atlatmışsın canım, şimdi bunları unutup, önüne bakmalısın

ah canım seni bulduğuma sevindim. sayende okadar olumlu gitmiştim ki o gün. sabah kalktım, rengarenk giyindim, saçımı düzleştirip hafif makyaj yaptım. ayaklarım geri geri gitsede pozitif olmaya çalıştım. hep söylediklerin aklımdaydı... ama malesef kabusa çevirdiler. sen de biliyorsun epey zaman geçti üstünden ama hala unutamıyorum :(

Canim cok gecmis olsun cok uzuldum yasadiklarina birde özel hastane hani devlet hastanelerinde genelde yasanir bunlar şaşırdim doktor işi kısmet işi sanırım sana kotu bir tecrube olmus bende iki gun devlet hastanesinde yatmistim dogum icin yasadigim aşağılanmaları hala unutamam :KK43:

öncelikle geçmiş olsun.. doğru söylediniz. sırf insan gibi muamele görmek için özele gidiyorsun. eski ssk hastanelerinden beter çıktı. normal bi zamanda olsa hepsinin hakkından gelirdim de yaşadığım duygu ağzımı dilimi bağladı :(

Ah canım seni bulduğuma sevindim. sayende

ah canım seni bulduğuma sevindim. sayende okadar olumlu gitmiştim ki o gün. sabah kalktım, rengarenk giyindim, saçımı düzleştirip hafif makyaj yaptım. ayaklarım geri geri gitsede pozitif olmaya çalıştım. hep söylediklerin aklımdaydı... ama malesef kabusa çevirdiler. sen de biliyorsun epey zaman geçti üstünden ama hala unutamıyorum :KK43:
ya inan o psikoloji bambaşka, ben dediklerini hiç yaşamadım gayet olumluydu ama yinede psikolojim alt üst olmuştu, ama çabuk atlattım,neyse hayırlısıyla atlatmışsın acı ama tecrübe oluyor bunlar insana.

2 kez kürtaj duygusunu yaşamış biri olarak psikolojinin ne derece olduğunu o kadar iyi anlıyorum ki
çok üzüldüm gerçekten ama olan olmuş artık bu süreçte ne kadar ne söylensede boş geleceğini biliyorum
fakat insanın elinden bişey gelmiyor :( rabbim hepimizi iyi ve anlayışlı insanlarla karşılaştırsın çok geçmiş olsun

ya inan o psikoloji bambaşka, ben dediklerini hiç yaşamadım gayet olumluydu ama yinede psikolojim alt üst olmuştu, ama çabuk atlattım,neyse hayırlısıyla atlatmışsın acı ama tecrübe oluyor bunlar insana.

evet çok büyük bir tecrübe oldu. Allah bir daha nasip ederse nereye gitmeyeceğimi biliyorum en azından. ee sen ne kadar zaman sonra tekrar hamile kaldın :)

evet çok büyük bir tecrübe oldu. Allah bir daha nasip ederse nereye gitmeyeceğimi biliyorum en azından. ee sen ne kadar zaman sonra tekrar hamile kaldın :)
tam 2. ayda hamile kaldım, yani 1 kez adet oldum, bidaha olmadım, hala inanamıyorum :) darısı başına inşallah :)

2 kez kürtaj duygusunu yaşamış biri olarak psikolojinin ne derece olduğunu o kadar iyi anlıyorum ki
çok üzüldüm gerçekten ama olan olmuş artık bu süreçte ne kadar ne söylensede boş geleceğini biliyorum
fakat insanın elinden bişey gelmiyor :KK43: rabbim hepimizi iyi ve anlayışlı insanlarla karşılaştırsın çok geçmiş olsun

Amin... çok teşekkür ederim.

Adına üzüldüm . Bende milasta yaşıyorum ve hakkatten dediğin gibi ssk dan bozma özel hastaneleri var ne hastayı dinliyolar ne adam akıllı muayene yapıyolar. Çok geçmiş olsun.

Back
X