Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
2 sene sonunda aşılama ile gebe kaldım fakat 6.haftada kalbi durmuş ve 8.haftada kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtajdan ne kadar sürede adet oldunuz ve ne kadar sürede gebe kaldınız? Sizce tekrardan aşılama denemelimiyim? Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi?
Adet olma süresi değişkenlik gösteriyor. İlk kürtajımdan 34 gün sonra adet olmuştum ikincisinde 44 gün sonra. 6 haftaya kadar normal deniliyor.2 sene sonunda aşılama ile gebe kaldım fakat 6.haftada kalbi durmuş ve 8.haftada kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtajdan ne kadar sürede adet oldunuz ve ne kadar sürede gebe kaldınız? Sizce tekrardan aşılama denemelimiyim? Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi?
Amiin inşallahAdet olma süresi değişkenlik gösteriyor. İlk kürtajımdan 34 gün sonra adet olmuştum ikincisinde 44 gün sonra. 6 haftaya kadar normal deniliyor.
Kürtaj sonrası kanama tamamen kesilince (2-3 hafta sürebilir kahverengi akinti şeklinde) cinsel ilişkiye girilebilir, gebelik için genellikle üç adet beklenmesini ister doktorlar, kürtaj sonrası rahim kendini toparlasın diye.
Biliyorum şu an hemen tekrar hamile kalmak istiyorsunuz ama doktorunuzun önerilerine kulak verin.
Rabbim bundan sonra sağlıklı gebelikler nasip etsin inşallah.
Ben 45 gün sonra adet olmuştum. Ama iki ay boyunca kahverengi lekelenme bitmedi. Doktor bebek büyük olduğu için normal olduğunu söyledi. Bir doktor 6 ay dedi diğeri 3 ay dedi. Bazılarıda bir adet dönemi diyor. Bence en doğrusu hem vücudun kendini toplaması hemde psikolojik açıdan en az üç ay beklenmesi. Ben istemeden hamile kalmıştım. Aşılama ile ilgili bir fikrim yoktur2 sene sonunda aşılama ile gebe kaldım fakat 6.haftada kalbi durmuş ve 8.haftada kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtajdan ne kadar sürede adet oldunuz ve ne kadar sürede gebe kaldınız? Sizce tekrardan aşılama denemelimiyim? Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi?
Peki sonrasında tekrar hamile kaldınız mı?Ben 45 gün sonra adet olmuştum. Ama iki ay boyunca kahverengi lekelenme bitmedi. Doktor bebek büyük olduğu için normal olduğunu söyledi. Bir doktor 6 ay dedi diğeri 3 ay dedi. Bazılarıda bir adet dönemi diyor. Bence en doğrusu hem vücudun kendini toplaması hemde psikolojik açıdan en az üç ay beklenmesi. Ben istemeden hamile kalmıştım. Aşılama ile ilgili bir fikrim yoktur
Üç ay oldu henüz bu aydan sonra düşünüyorum. Kürtaj olan arkadaşlarım ilk aydan hamile olan bile var ve sağlıklı bir gebelik geçiriyorlar. Hamile kalmadan önce doktora gidin ben smear testi pıhtılaşma testi yaptırdım hepsi temiz çıktı. Bütün testlerinizi yaptırın. Triod ve vitamin değerlerinize baktırın. Hangi vitamin eksikse onu alıp kullanın vücudunuz depolasın. Bende demir eksikliği anemisi vardı şuan üç aydır demir ilacı kullanıyorum. Ve en önemlisi de stresten uzak durunPeki sonrasında tekrar hamile kaldınız mı?
Pıhtılaşma testi kürtajdan sonra mı yapılıyor. Doktorum bana pıhtılaşmadan dolayı olabilir demişti. Birde kürtaj zor mu ağrılı mı oluyor? Bu dediğiniz testleri yaptırmak istiyorum. Triodim falan normaldi bakılmıştı ama tekrar bakılmasında fayda var yinede tabiÜç ay oldu henüz bu aydan sonra düşünüyorum. Kürtaj olan arkadaşlarım ilk aydan hamile olan bile var ve sağlıklı bir gebelik geçiriyorlar. Hamile kalmadan önce doktora gidin ben smear testi pıhtılaşma testi yaptırdım hepsi temiz çıktı. Bütün testlerinizi yaptırın. Triod ve vitamin değerlerinize baktırın. Hangi vitamin eksikse onu alıp kullanın vücudunuz depolasın. Bende demir eksikliği anemisi vardı şuan üç aydır demir ilacı kullanıyorum. Ve en önemlisi de stresten uzak durun
Pıhtılaşma testini ben özelde yaptırdım kan alıyorlar zaten birşeyi yok. Ama devlette yapsanız daha iyi olur bence. Ben hamile olduğumu çok geç öğrendim adetim düzensiz olduğundan. Birçok ilaç kullandım ondan dolayı sağlıklı bir gebelik olmamış. Kürtaj zaten anestezi ile yapıyorlar beş dakikalık bir işlem hiçbir şey hissetmedim. Bebek karnımda bir ay önce ölmüş hiçbir belirti olmadı ne kanama ne başka birşey. İlk kürtajda genelde pıhtılaşma testi istemiyorlar normal diye. Tekrarlayan kürtajlarda istiyorlar. Ama bence yine de yaptırın eğer varsa neden bir defa daha bu durumu çekesinizPıhtılaşma testi kürtajdan sonra mı yapılıyor. Doktorum bana pıhtılaşmadan dolayı olabilir demişti. Birde kürtaj zor mu ağrılı mı oluyor? Bu dediğiniz testleri yaptırmak istiyorum. Triodim falan normaldi bakılmıştı ama tekrar bakılmasında fayda var yinede tabi
Devlette 2 ve daha fazla düşük sonrasında sanırım test yapıyorlar. Özelde mi yaptırsam acaba diye düşünüyorum. Peki genetik test yaptırdınız mı?Pıhtılaşma testini ben özelde yaptırdım kan alıyorlar zaten birşeyi yok. Ama devlette yapsanız daha iyi olur bence. Ben hamile olduğumu çok geç öğrendim adetim düzensiz olduğundan. Birçok ilaç kullandım ondan dolayı sağlıklı bir gebelik olmamış. Kürtaj zaten anestezi ile yapıyorlar beş dakikalık bir işlem hiçbir şey hissetmedim. Bebek karnımda bir ay önce ölmüş hiçbir belirti olmadı ne kanama ne başka birşey. İlk kürtajda genelde pıhtılaşma testi istemiyorlar normal diye. Tekrarlayan kürtajlarda istiyorlar. Ama bence yine de yaptırın eğer varsa neden bir defa daha bu durumu çekesiniz
Özelde bu testler çok maliyetli. Eğer imkanınız varsa devlette yaptırın. Devlete gittiğimde doktor Smear testi yaptı ancak pıhtılaşma tekrarlayan kürtajlarda yapılması gerektiğini söyledi. İlk kürtajda gen testini gerek görmüyorlar. Doktorlara bakarsan ilk kürtaj onlara göre çok normal. Ve birçok kadında oluyormuş.Devlette 2 ve daha fazla düşük sonrasında sanırım test yapıyorlar. Özelde mi yaptırsam acaba diye düşünüyorum. Peki genetik test yaptırdınız mı?
İki düşükten sonra yapıyorlar maalesef. Ama durumunuz elveriyorsa yaptirabiliyorsaniz özelde kendi isteğinizle yaptırabilirsiniz.Amiin inşallah2 yılın sonunda böyle sonuçlanması beni çok yıprattı malesef
peki kan pıhtılaşması olabilir dedi doktor neden olarak. Bunun testini ne zaman yapıyorlar bilginiz var mı acaba