kürtaj sonrası rahimde yapışıklık

enbisevdigim

İLKİM ERVA..İPEK EDA..
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2013
1.489
2.117
103
Arkadaşlar merhaba ben 2 ay önce kürtaj oldum malesef kürtaj sonrası kist sorunum oluştu ki hala geçmedi bu ay doğum kontrol hapı kullanıcam ikinci reglimi gördüm fakat çok çok azdı yani iki pedi geçmeyecek kadardı ilk reglim normale yakın gelmişti dün dr kontrolumde dr a bu durumdan bahsettiğimde doğum kontrol hapından sonraki reglinde aynı olursa hsg çektirmem gerektiğini yapışıklığı ancak bu şekilde görebileceğini bana söyledi aranızda kürtaj sonrası adetlerinde düzensizlik azalma yaşayan var mı? Ya da yapışıklık olupta bu durumda neler yapıldı bununla ilgili cevaplar bekliyorum bana yardımcı olur musunuz?

merhaba arkadaşım ben geçen sene 2 aylık bebeğimin kalbi durunca kürtaj olmuştum. Kürtaj sonrası adet kanamalarımda azalma oldu doktoro gittim bu durumu anlattım fakat doktor buna bağlamadı ve bana ilaç verdi başka doktora gittim özel olunca bir sürü test istedi şu gün gel bugün gel deyince bir kaç ay erteledim sonrasında dış gebelik geçirdim.Hastanede yattım daha sonra rahim filmi çektirmeye karar verdim ve yapışıklık vardı histeroskopi olmam gerekiyordu.Halen olmadım ama olucam çünkü adet kanım normalden daha farklı ve daha az geliyor.Demem o ki insan kendini biliyor bir anormallik varsa bir rahim filmi çektirmen iyi olur.

Rahim filmi çektirdim yapışıklık çıktı. Histeroskopi dedi doktor; olmaya karar vermiştim.Histeroskopi yaptırmadan hamile kaldım.Doktor bebeğin tutunacağı doku varmış dedi. Demek ki yapışıklık olsa bile (tabi ileri seviyede değilse ) hamile kalabiliyor insan. Yalnız ben adetim düzene girsin diye maydanoz limon karışımı içtim.Düzene girdikten sonra hamile kaldım. Ama bu karışımı içerken hamile olmadığınızdan emin olun.

S sdeniz41 merhaba, bende de kürtaj sonrası sağ yumurtamda 4.5 cm kist ve rahimde 1 cm yapışıklık oluşmuş. reglim gayet düzenli kürtaj olalı 5 ay geçti ama hala hamile kalamıyorum sizin yapışıklık kaç cm di acaba? doktor gebeliğe engel olabilir de olmayabilirde ama müdahale de bulunmak istemiyorum dedi

gebe kaldınızı mı yada işlem yaptırdınız mı yapışıklık için merak ettim çünkü bende yeni çektirdim rahim filmi ve yapışıklık çıktı doktor histeroskopi dedi (((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…