Kürtaj sonrası.

Dodine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2017
2.810
3.142
133
34
Arkadaşlar merhaba.. Özet geçecek olursam;
Yaklaşık 2 aylık hamileyken doktor kontrolünde bebeğimin kontrolden 1 hafta önce kalbinin durduğunu öğrendim. 4 doktor gezdim belki yanlıştır diye ama hepsi aynı şeyi söyledi ve mecburen manevi büyük bir acı yaşayarak vakumlu kürtaj oldum. Rahmim zarar görmesin ve ilk gebeliğim diye doktorum suni sancı vererek açılmasını istedi. Sonrasında hem fitil hemde üstten 2 ilaç verdi. 2 buçuk 3 saat sonrada kürtaja alındım. Genel anestezi ile. Dediğim gibi vakumlu kürtaj oldum. Doktorum çok iyi geçtiğini söyledi. Kürtajı geçtiğimiz cumartesi günü oldum. Bu Cumartesi günü kontrolüm var.

Sormak istediğim şey şu; kürtaj sonrası lekelenme şeklinde kanamam oldu. Dün ilk defa kanamam arttı. Bu sabahta dayanılmaz derecede sol kasığımda ağrı yaşadım. Hatta evde tek olduğum için dayanamayıp 112 yi arayacaktım. Sonra hafifledi uykuya dalmışım. Şuan hafif hafif içten sanki bişeyler batıyormuş gibi sancı yapıyor. Kanama ve bu sancının olması normal midir? Yoksa cumartrsiyi beklememem mi lazım. Çok tecrübesizim yardmlarınızı bekliyorum.. Teşekkürler.

Kürtaj sonrası kanamada ağrıda olabilir 2 hafta kadar sürebilir rahim nasıl büyürken kaşık ağrısı yapıyorsa şuan küçülüyor onun içinde ağrı olur karnında ağrıyabilir

Hanımlar Merhaba 11 haftalık bebeğimi 9 haftalıkken gelişimi durması nedeniyle kaybettim. Dr kürtajla aldı.
28 gün sonra adet kanması gibi 2 gün sanırım adet oldum.Normalde benim adetim 7 gün sürer. Sizde de böyle bir durum oldumu?

Adet olduktan 1 hafta sonra doktoruma muayeneye gittim. Rahimde iltihap oluşmuş olduğunu söyleyip tekrar antibiyotik ve fitil verdi.
Fitili kullandığım günün sabahı yoğun bir kanamam daha geldi sizce bu normalmi ?

Birde bu antibiyotiği kullanmaya başladıktan sonra sulu kahverengi akıntim geliyor ? Yada hala kullandığım fitilşn etkiside olabilirmi ?

Benimle aynı durumu yaşayan varmı aranızda kızlar ? _yardımlarınızı rica ederim

1 ay 5 gün oldu kürtaj olalı ama karnımda şişlik ve kasılmalar devam ediyor korkuyorum..normale dönmek istiyorum.

Hanımlar merhaba. 2 aylık hamileyken bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim ve kürtaj olmak zorunda kaldım. 1 hafta sonra kontrole gittiğimde doktorum patoloji sonucunu verdi temiz dedi ama anlamıyorum. Bilen varsa yorumlayabilir mi rica etsem?

"Makroskopi: 20 cc hacminde kahverenkli doku parçası.materyal 1 kaset halinde takip edilmiştir.

Mikroskopi: kesitlerde kan ve fibrin kitleleri arasında stromaları belirgin olarak ödemli ve desidualize endometeiyal foku örneklerinde glandlar kıvrıntılı ve tek sıralı kuboidal hipersekretuar karakterde epitel ile döşeli olarak izlenmekte olup plasental dokulara ait alanlarda düzenli iki sıralı epitel ile döşeli ve çevrelerinde normal sınırlsrda prolifere olan trofoblastik hücreler içeren koryon villusları seçilmektedir.

Patolojik tanı :kavum uteri küretaj. Desidua maternalis ve plasental doku fragmanları."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…