Kürtaj sonrası…

cileklipasta060

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2025
19
2
1
32
Merhaba ben 14 ağustosta bebeğimin kalp atışı durduğu için kürtaj oldum, 2nci gebeliğimdi ilkide ocak ayında dış gebelik olmuştu. Doktor 3 ay bekle tekrar dene demişti ilkinde ben 4 ay bekledim denediğim ilk ayda hamile kaldım yani mayıs ayında onunda kalbi durdu işte. Ben 3 ayrı doktora gittim 3üde farklı şeyler söyledi korunma açısından. İlk dış gebeliğimde gittiğim doktor yine aynı şekilde 3 adet atlat dedi, sonrası gittiğim başka doktor 2 adet atlat dedi, devletteki doktorda 1 adet atlattıktan sonra tekrar dene dedi. Ben şimdi hangisine inanıp yol alacağımıda bilemiyorum. Benim gibi kürtaj olmuş ve sonrası hamile kalmış kardeşlerim nasıl bir süreç yaşadınız , neler yaptınız tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız? Çünkü çok fazla beklemek de istemiyorum ama bir yandan da bir sene içerisinde iki sağlıksız gebelik geçirdiğim için belki de rahmin toparlanmaya ihtiyacı vardır diye düşünüyorum gerçekten bu konuda kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum ve yaşım da aldı başını gidiyor şu an 32 yaşındayım ve hiç çocuğum yok

Merhaba ben 14 ağustosta bebeğimin kalp atışı durduğu için kürtaj oldum, 2nci gebeliğimdi ilkide ocak ayında dış gebelik olmuştu. Doktor 3 ay bekle tekrar dene demişti ilkinde ben 4 ay bekledim denediğim ilk ayda hamile kaldım yani mayıs ayında onunda kalbi durdu işte. Ben 3 ayrı doktora gittim 3üde farklı şeyler söyledi korunma açısından. İlk dış gebeliğimde gittiğim doktor yine aynı şekilde 3 adet atlat dedi, sonrası gittiğim başka doktor 2 adet atlat dedi, devletteki doktorda 1 adet atlattıktan sonra tekrar dene dedi. Ben şimdi hangisine inanıp yol alacağımıda bilemiyorum. Benim gibi kürtaj olmuş ve sonrası hamile kalmış kardeşlerim nasıl bir süreç yaşadınız , neler yaptınız tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız? Çünkü çok fazla beklemek de istemiyorum ama bir yandan da bir sene içerisinde iki sağlıksız gebelik geçirdiğim için belki de rahmin toparlanmaya ihtiyacı vardır diye düşünüyorum gerçekten bu konuda kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum ve yaşım da aldı başını gidiyor şu an 32 yaşındayım ve hiç çocuğum yok
Pıhtılaşmaya falan baktır. Rahim filmi cektirmediysen çektir. Rahimde kalınlaşma perde tutunmayi da engelliyor bazen düşüğe sebep oluyor.. ben 2 ay beklemiştim düşükler arası. Erken haftalar diye.

Pıhtılaşmaya falan baktır. Rahim filmi cektirmediysen çektir. Rahimde kalınlaşma perde tutunmayi da engelliyor bazen düşüğe sebep oluyor.. ben 2 ay beklemiştim düşükler arası. Erken haftalar diye.
Rahim filmi mart veya nisan ayında çektirmiştim dış gebelikten sonra yani bi problem yoktu şimdi yine gerekir mi acaba? Sizin kaç düşük oldu acaba ? Bide bnm normalde 9 haftalık falandı ama gelişimi 6+5 di kalp atışı durmuştu

Rahim filmi mart veya nisan ayında çektirmiştim dış gebelikten sonra yani bi problem yoktu şimdi yine gerekir mi acaba? Sizin kaç düşük oldu acaba ? Bide bnm normalde 9 haftalık falandı ama gelişimi 6+5 di kalp atışı durmuştu
3 kaybım var ama histeroskopi ameliyati sonrası sıkıntı yaşamadım şükür. Rahmimde şekil bozukluğu vardi sebebim buymuş . Oğlum doğdu şimdi 2. Hamileliğim. Sorunsuz oldu elhamdülillah tekrar gerek var mı bilmem dr un onerirse yaptırırsın. .

Ben bi adet görüp hamile kalmıştım çok şükür bebeğim sağlıkla doğdu 22 aylık :) ama sürekli kanamam oluyordu onunla bi ilgisi var mıdır bilemiyorum

Benimde kalbi durmuştu 8 haftalık 4-5 ay bekle demişti doktor ama bence bekleme süresinden daha önemlisi genetik test yapmadılar mı fetüsten

Benimde kalbi durmuştu 8 haftalık 4-5 ay bekle demişti doktor ama bence bekleme süresinden daha önemlisi genetik test yapmadılar mı fetüsten
Hayır gerek duymuyoruz tekrarlayan düşüklerde öneriyoruz dedi doktor yapmadılar ama ısrarcı olmadığım için pişmanım bu konuda :( peki sizim tekrar gebeliğiniz oldu mu?

Merhaba ben 14 ağustosta bebeğimin kalp atışı durduğu için kürtaj oldum, 2nci gebeliğimdi ilkide ocak ayında dış gebelik olmuştu. Doktor 3 ay bekle tekrar dene demişti ilkinde ben 4 ay bekledim denediğim ilk ayda hamile kaldım yani mayıs ayında onunda kalbi durdu işte. Ben 3 ayrı doktora gittim 3üde farklı şeyler söyledi korunma açısından. İlk dış gebeliğimde gittiğim doktor yine aynı şekilde 3 adet atlat dedi, sonrası gittiğim başka doktor 2 adet atlat dedi, devletteki doktorda 1 adet atlattıktan sonra tekrar dene dedi. Ben şimdi hangisine inanıp yol alacağımıda bilemiyorum. Benim gibi kürtaj olmuş ve sonrası hamile kalmış kardeşlerim nasıl bir süreç yaşadınız , neler yaptınız tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız? Çünkü çok fazla beklemek de istemiyorum ama bir yandan da bir sene içerisinde iki sağlıksız gebelik geçirdiğim için belki de rahmin toparlanmaya ihtiyacı vardır diye düşünüyorum gerçekten bu konuda kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum ve yaşım da aldı başını gidiyor şu an 32 yaşındayım ve hiç çocuğum yo
Canim genelde kucuk haftalara 1 adet yeterli diyorlar ben 19 da kaybettim bana bile 3 yeterli demisti ama sen bence bebekten once guzel bir doktora git belki bir sorundan dolayi olmustur once onu coz sonrasinda gebelik dusun ama zaten istiyorsun gebelik 3 ay bekleme

Canim genelde kucuk haftalara 1 adet yeterli diyorlar ben 19 da kaybettim bana bile 3 yeterli demisti ama sen bence bebekten once guzel bir doktora git belki bir sorundan dolayi olmustur once onu coz sonrasinda gebelik dusun ama zaten istiyorsun gebelik 3 ay bekleme
Yaşadığım yerde gittiğim doktor 3 ay sonra görüşelim dedi zaten ilk başta bu sağlıksız gebelik dediğinde de inanmak istemediğim için 2 ayrı doktora daha gittim onlarda öyle dedi. Gittiğim doktora trakyanın en iyisi diyorlar yani doktor 3 ay diyosa vardır bildiği diyorum ama bi öncekinde de 3 ay demişti 4 ay bekledim yine böyle oldu e bu defada bu kadar beklemeyiö diyorum ama kafam çok karışık 🥹

Bana düşük yaptığımda doktor kendi düştüğü için beklemeden tekrar gebe kalabilirsin ama küretaj olmuş olsan 3 ay beklemen lazımdı rahmin kendini toplaması için demişti. Ben olsam beklerdim.

Back
X