kürtaj sonrası

janav

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2010
492
479
103
merhaba arkadaşlar benim de bir derdim var sizinle paylaşmak istediğim.. 29 yaşındayım 2 yıldır evliyim 6aydır korunmadan ilişkiye giriyorduk eşimle 6. ayda sata göre nisan 18de hamile kaldım ilk doktora gittiğimde bthcg 384 çıktı bi hafta sonra tekrar test yaptırdığımda 1300 ve üstü çıktı. Daha sonra ultrason kontrolümde kesede göründü gayet düzgün ve normaldi. 1 haziranda tekrar kontrole gittiğimde doktor kese görünüyor içinde bebek de var ama daha çok küçük kalp atışı duyulmaz dedi 10 gün sonra tekrar gel biraz büyüsün dedi o zaman 6.5 haftalıkdı galiba. 13 haziranda tekrar kontrole gittim bebeğim 8 haftalıktı bebeğin kalp atışı yok dedi vajinal ultrasonla da baktı. onu dediği an dünya başıma yıkıldı. hemen özelde güvendiğim bir doktora gittim o da aynı şeyi söyledi bebek keseye göre 6 hafta 3 günlük gözüküyor dedi bu kese büyüklüğüne göre verdiğin tarihe göre çoktan kalp atışı olması lazımdı, kalp atışı olmuş durmuş yoksa bu kese bu kadar büyüyemezdi hem de bebek rahim ağzına doğru kaymiş artık dedi kürtaj olmam gerektiğini söyledi bi an önce. beklesek durum değişmez mi belki daha küçüktür dedim zaten beklesen kanaman başlayacak dedi ertesi gün kürtaj oldum bebeğim gitti....

kürtajdan tam otuz gün sonra adet oldum. doktorum iki adet korunmamın yeterli olduğunu söyledi. Patolojiden gelen sonuçta telefonla görüşebildim başka bi şehirde olduğum için herhangi korkulacak birşey yok normal dedi. peki neden böyle olmuş dedim onu bilemeyiz dedi. tam da anlamadım açıkçası ne demek isteediğini.

iki ay korunduk daha sonra bıraktık ama hamile kalmadım. çoğu kişi hemen hamile kalınır diyor ben neden kalamadım düşünmeye başladım evham yapmak için çok erken biliyorum ama yine de derdimden anlayacak birileriyle paylaşmak istedim...

Back