- 13 Mart 2015
- 130
- 104
Yarı yolda bırakmaz beni :)
Severek yediğimiz ve ağızda dağılan bir tarif veriyorum.
1 paket margarin,
Yarım su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
Alabildiği kadar un.
Margarini yoğurma kabına alıp elimle yumuşatıyorum, sonra içine sıvıyağ ve pudra şekerini alıyorum kremşanti kıvamına gelene kadar yoğuruyorum.
Sonra tel süzgeçle kabartma tozumu ve unumu ekleyip iyice yoğuruyorum.
Şekil veriyorum. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsime diziyorum.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı çok hafif kızarıncaya kadar pişiriyorum.
(Şöyle bir 15 dk geçtikten sonra bir çatal yardımıyla bir tanesinin altını hafif kaldırıp kontrol edebilirsiniz durum nedir diye.)
Üstünün kızarmasına izin vermeyin. Üstü beyaz kalsın. Yoksa tadı da değişir kurabiyenizin. Üzeri kızardıkça tadı helvaya benzer benden söylemesi.
NOT: Benim kurabiyelerim şuan fırındalar, çıkınca fotoğraf da ekleyeceğim :)
Severek yediğimiz ve ağızda dağılan bir tarif veriyorum.
1 paket margarin,
Yarım su bardağı sıvıyağ,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 paket kabartma tozu,
Alabildiği kadar un.
Margarini yoğurma kabına alıp elimle yumuşatıyorum, sonra içine sıvıyağ ve pudra şekerini alıyorum kremşanti kıvamına gelene kadar yoğuruyorum.
Sonra tel süzgeçle kabartma tozumu ve unumu ekleyip iyice yoğuruyorum.
Şekil veriyorum. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsime diziyorum.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında altı çok hafif kızarıncaya kadar pişiriyorum.
(Şöyle bir 15 dk geçtikten sonra bir çatal yardımıyla bir tanesinin altını hafif kaldırıp kontrol edebilirsiniz durum nedir diye.)
Üstünün kızarmasına izin vermeyin. Üstü beyaz kalsın. Yoksa tadı da değişir kurabiyenizin. Üzeri kızardıkça tadı helvaya benzer benden söylemesi.
NOT: Benim kurabiyelerim şuan fırındalar, çıkınca fotoğraf da ekleyeceğim :)