Cizre durduk yere mi ablukaya alınmış?
hala asker cizrede ki halka eziyet ediyor diyen bir grup var canım yani bazı yargıları yıkmak çok zor.kürt halkını işte bu zihniyet provoke ediyor.
Ben bu soruyu bir kaç defa daha sordum ama cevap alamadım. Durduk yere mi orada sokağa çıkma yasagı ilan ediliyor? Durduk yere polisin askerin canı sıkılıp ateş mi ediyor? Niye o hendek kazanlara, barikat kurup pusuya yatanlara verilmiyor bu tepki? Bu cok ikiyüzlü bir yaklaşım değil mi ya?
Diyorum ki empati yapayım, gezide bize de az cektirmedi polis. Belki öyle bir durum vardır diye polyannacılık oynuyorum ama olmuyor.
Bunlar bir yürüyüş yaparken polis gelip silah kullanmıyor. Bu itler analarının fistanını giyip bu topraklar bizim, burada Tc yok diye gezdiği sürece, polis asker giremesin diye sokaklara hendek kazdıgı sürece, evlerinin bir odasında uyuyup diğer odasında bomba,molotof hazırladıkları sürece kimse onlar için benden vicdan beklemesin.
Benim nerdeyse her kökenden tanıdıklarım var, hepsinin sorunları var biliyorum, kim sorun yaşamadı ki.Mune abla biz laz kökenliyiz ve inan bizim buraların şartları inan doğudan beter görmek lazım.
eğer anadil ise bizim de dilimiz farklı eğer imkanların sağlanamaması ise k.denizden beter yer yoktur ama bir günden bir güne biz ezildik diye aglamadık bizim dilimiz Türkçe vatanımız Türkiye dedik hep.
Hay canim benim ya nasil guzel yazmissin yine yuregine saglikBu ülkede birçok etnik Köken varken neden hep sadece tek bir ırk mağdur deniyor? Zamanında Doğu'da neler oldu bilemem ama bir mağduriyet varsa Lazlarda mağdur oldu, adamların köylerinde Köprüleri bile yok, kendi icat ettikleri teleferiklerle ulaşım sağlıyorlar, herşeyi devletten bekleyemeyiz deyip ellerinden geldiğince kendi işlerini kendileri görüyorlar, onlarında dili var ama biz ille de Lazca konuşacağız demiyorlar, ülkemize kaçmak zorunda kalan Bulgar, Yugoslav göçmenleri de çok mağdur olmuş, sadece o değil ki, siyasi görüşünden dolayı mağdur olan hatta asılanlarda olmuş, Türk insanı ki saf Türk yok gibi birşey, hepimizin ırkı birbirine karıştı, eee Türkler'de mağdur olmuş oluyor, aş desen herkes aş bulmakta zorlanıyor, iş desen öyle, Marmara'da Karadeniz'de yaşayan, İç Anadolu'da Ege'de yaşayan insanlar bir eli yağda diğeri balda yaşamıyor ki, fırsatlarda imkansızlıklarda Eşit.
Bugün öyle bir hale büründürdüler ki olayları, Kürt halkının hassasiyetleriyle öyle bir oynadılar ki, Kürt müsün dendiğinde hakaret etmiş sayılıyorsun, oysa Kürdüm, Laz'ım, Çerkes'im, Türk'üm, Macir'im diyebilmeli insan, önce kendi sahip çıkabilmeyi bilmeli ırkına.
Kimse kimseyi ırkı yüzünden yargılamıyor ki, bu vatan herkesin çünkü, ama terör başka birşey, terörü herkes lanetlemeli, devletin yanında yer almalı.
Bu ülkede birçok etnik Köken varken neden hep sadece tek bir ırk mağdur deniyor? Zamanında Doğu'da neler oldu bilemem ama bir mağduriyet varsa Lazlarda mağdur oldu, adamların köylerinde Köprüleri bile yok, kendi icat ettikleri teleferiklerle ulaşım sağlıyorlar, herşeyi devletten bekleyemeyiz deyip ellerinden geldiğince kendi işlerini kendileri görüyorlar, onlarında dili var ama biz ille de Lazca konuşacağız demiyorlar, ülkemize kaçmak zorunda kalan Bulgar, Yugoslav göçmenleri de çok mağdur olmuş, sadece o değil ki, siyasi görüşünden dolayı mağdur olan hatta asılanlarda olmuş, Türk insanı ki saf Türk yok gibi birşey, hepimizin ırkı birbirine karıştı, eee Türkler'de mağdur olmuş oluyor, aş desen herkes aş bulmakta zorlanıyor, iş desen öyle, Marmara'da Karadeniz'de yaşayan, İç Anadolu'da Ege'de yaşayan insanlar bir eli yağda diğeri balda yaşamıyor ki, fırsatlarda imkansızlıklarda Eşit.
Bugün öyle bir hale büründürdüler ki olayları, Kürt halkının hassasiyetleriyle öyle bir oynadılar ki, Kürt müsün dendiğinde hakaret etmiş sayılıyorsun, oysa Kürdüm, Laz'ım, Çerkes'im, Türk'üm, Macir'im diyebilmeli insan, önce kendi sahip çıkabilmeyi bilmeli ırkına.
Kimse kimseyi ırkı yüzünden yargılamıyor ki, bu vatan herkesin çünkü, ama terör başka birşey, terörü herkes lanetlemeli, devletin yanında yer almalı.
okadar etnik köken li insan lar var sadece kürtler ezilmis, magdur , cumhuriyet kurultugundan beri hep bir isyandalar, hep biz baskayiz nidalari , okadar yillar gectii halan bi kendileri ayri tutmalari neolmus yaniii kürtsen sunnisen aleviysen laz cerkes ... ....her kimse nerde yasiyorsa ayak uydurcak mecburdur , yok yani su kurdistan kurulsa nekadari gider acaba cok merak ediyorum vallahi, hangi ülkede 3 4 dil ve bayrak var , türkler den biri birsey söylese hemn fasoo ilan edilir irkciii türk olur ama kürt diyince hak aramaaa...... türkiyeye özel de degil bu durum yani sorun Türklerde degil cogu arap ülkerinde aynii eee sorun kimde o zaman?!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?