• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurtulmak istiyorum.Yok mu çare?

Yasbel

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
903
263
323
yardıma çok ihtiyacım var yaklaşık bir senedir uyku problemim var geçen sene üniversite sınavına hazırlanırken bi kaç gün uyuyamadım ve hastahanelik oldum çok kötü günlerdi ve o anı atlatamıyorum bir haftadır gene aynı sorunu yasıyorum sabaha kadar dalamıyorum ve sanki hic uyuyamıcakmısım gibi geliyor uykusuzluktan ölcekmisim gibi geliyor sanki hicbir sey beni uyutmıcak gibi sacma sapan düsüncelere boguluyorum evdekiler yatar yatmaz uyuyo ve ben iyice sinirleniyorum yataga yatınca diken üzerine yatıyo gibi oluyorum gece olunca korkularım baslıyo Allah a sükür namazlarımı kılmaya calısıyorum ama bir türlü atamıyorum bu korkuyu icimden psikiyatriyede gittim 5 dakika dinledi hic konusmadan ilac yazıp yolladı bunun saglıklı oldugunu düsünmedim biraz kullanıp ilacları bıraktım ayrıca bu ilacların kalıcı cözüm olmadıgını duydum bu arada nisanlıyımda onu bu hastalık yüzünden mutsuz etmekten cok korkuyorum bana bi akıl vericek yokmu cok zor durumdayım eski günlerime dönmek istiyorum hic uyuyabilcemmi diye düsünmeden yatar ne güzel uyurdum o günlere dönmek istiyorum gercekten cok bunaldım

uyku polikliniğine gitmeni tavsiye ederim arkadaşımda senin gibiydi uyuyamıyordu stresten kaynaklı ve bu stres nedeniyle başındaki damarlarından biri sertleşmiş ilaç kullandı bir süre ve doktor sakın stres yapma demiş geçmiş olsun canım allah yardımcın olsun

Sekerim, sende ciddi sekilde insomnia problemi var, 1 yil cok uzun bir sure.

Psikiyatrin yaptigini ben de dogru bulmadim, probleminin kokenlerini armasi gerekirdi bence, psikolojik mi, bedensel bir sey mi, beyinsel mi, hastalik mi, stres mi, yani nedir, 5 dk da anlasilacak seyler degil bence bunlar. Noroloji uzmanina gitsen , o bir baksa ? Sonra da onun tavsiyesiyle duzgun bir psikiyatri uzmanina gidebilirsin bence.

Son düzenleme:
bir yıldır bu sorun var ama ara ara uyku problemi ortaya cıkıyo genelde sınav zamanları olurdu ama bu hafta neden oldu anlamadım nörolojiye gittim bura uykuya bakmaz dedi

uyku polikliniğine gitmeni tavsiye ederim arkadaşımda senin gibiydi uyuyamıyordu stresten kaynaklı ve bu stres nedeniyle başındaki damarlarından biri sertleşmiş ilaç kullandı bir süre ve doktor sakın stres yapma demiş geçmiş olsun canım allah yardımcın olsun

cok saol canım uyku poliklinigine gitmek isterimde ailem o kadar bilinçli degil uyumasan ne olcak diyolar ayrıca oralar baya külfetli sanırsam maddi durumda yok fazlasını karsılıcak

peki o düzeldimi simdi nasıl

Uyku sorunu - özellikle sizin yaşadığınız şekli- ciddi bir sorum bence
Uzman ve sizi iyi analiz edecek bir doktora hemen gitmenizi tavsiye ederim
Uyku bedensel faaliyetlerimiz içi hayati diyebileceğim bir önem taşıyor
Yani ben öyle okudum internette araştırırken
Sağlığınızı ihmal etmeyin derim
Geçmiş olsun

Uyku sorunu - özellikle sizin yaşadığınız şekli- ciddi bir sorum bence
Uzman ve sizi iyi analiz edecek bir doktora hemen gitmenizi tavsiye ederim
Uyku bedensel faaliyetlerimiz içi hayati diyebileceğim bir önem taşıyor
Yani ben öyle okudum internette araştırırken
Sağlığınızı ihmal etmeyin derim
Geçmiş olsun

bende kurtulmak istiyorum ama öle fazla bi maddi imkanımız yok devlet hastahanelerine gidebiliyorum oda dinlio konusmadan ilac yazıp yolluyo

cok saol canım uyku poliklinigine gitmek isterimde ailem o kadar bilinçli degil uyumasan ne olcak diyolar ayrıca oralar baya külfetli sanırsam maddi durumda yok fazlasını karsılıcak

Ne demek uyumasan ne olacak, uyuku cok onemli, tum hayatini etkiliyor. Ben normalden yarim saat az uyusam butun gun perisan oluyorum.

Doktorlara hayranim gercekten, biri 5 dk muayene yapiyor, oburu ben bu ise bakmam diyor.....yani senin derdin uykusuzluktan cok ilgisiz saglik personeli bence. Uyku ilaclari ciddi ilaclar, karacigerini yoruyor, ayrica sadece uykunu degil, psikolojini de etkiliyorlar. Oksuruk surubu yazilir gibi yazilmasini dogru bulmadim.

Stres isine ben de katiliyorum, bir sure bu konuyu dusunmesen ? Yani uyuyamamayi dusunmesen, kafandan uyukuyla ilgili endise ve dusunceleri atsan ? Hayatin stresli mi ? Strese girme dicem ama biliyorum kolay degil, insan farkinda olmadan streslenebiliyor.

Son düzenleme:
Ne demek uyumasan ne olacak, uyuku cok onemli, tum hayatini etkiliyor. Ben normalden yarim saat az uyusam butun gun perisan oluyorum.

Doktorlara hayranim gercekten, biri 5 dk muayene yapiyor, oburu ben bu ise bakmam diyor.....yani senin derdin uykusuzluktan cok ilgisiz saglik personeli bence. Uyku ilaclari ciddi ilaclar, karacigerini yoruyor, ayrica sadece uykunu degil, psikolojini de etkiliyorlar. Oksuruk surubu yazilir gibi yazilmasini dogru bulmadim.

Stres isine ben de katiliyorum, bir sure bu konuyu dusunmesen ? Yani uyuyamamayi dusunmesen, kafandan uyukuyla ilgili endise ve dusunceleri atsan ? Hayatin stresli mi ? Strese girme dicem ama biliyorum kolay degil, insan farkinda olmadan streslenebiliyor.

stres daha cok bir gece uyuyamazsam diger günler ortaya cıkıyor uyuyabildigim günler iyiyim ama bazen ne oluyor anlayamıyorum

stres daha cok bir gece uyuyamazsam diger günler ortaya cıkıyor uyuyabildigim günler iyiyim ama bazen ne oluyor anlayamıyorum

İyi bir doktor bulana kadar mesela gün içinde kendini bedensel olarak yormayı denesen?
Mesela spor yap koş koşuştur yorulursan daha rahat uykuya dalarsın
Tabi işe yarar mı bilmiyorum ama

İyi bir doktor bulana kadar mesela gün içinde kendini bedensel olarak yormayı denesen?
Mesela spor yap koş koşuştur yorulursan daha rahat uykuya dalarsın
Tabi işe yarar mı bilmiyorum ama

ben ücretli ögretmenlik yaptım üc ay hicbir sorunum yoktu cünkü beynim sürekli baska seylerle mesguldu sacma sapan seyler gelmiodu aklıma ama okullar tatil oldu gene basladı

ben ücretli ögretmenlik yaptım üc ay hicbir sorunum yoktu cünkü beynim sürekli baska seylerle mesguldu sacma sapan seyler gelmiodu aklıma ama okullar tatil oldu gene basladı

Hmm o zaman belki bir kursa katilmayi falan dusunebilirsiniz?
Ama tavsiyem iyi bir doktor bulmaniz

Nasreddin hoca bana damdan düşeni getirin demiş ya , geldim !

an itibariyle uykusuzluktan geberiyorum ve sinirden çatlıcam..

bende de 2-3 ay önce ,başladı..çok fazla şey düşüdüğümüzden oluyo bence..hafif depresyonda olabilir..

ya da uyku düzenine benim gibi çok bağlısınızdır..bir kere kaçırınca geri getirene kadar göbeğin çatlıyodur..

yatıyorum , uyuyamayacağıma o kadar çok inanıyorum ki geri kalkıyorum..

düşünmiyim diyorum , düşünmemeye çalışırken bir sürü şey düşünüyorum :37:

sevgilim düşünmemeye de çalışma sadece hayal kur ,ne bileyim deniz,çiçek böcek gibi..sakin bi ortamda olduğunu düşün demişti..uyguladım faydası oldu..

bir başka yöntem de annemden geliyor...Ben Ispartalıyım ,bizim buralarda afyon/afiyan denen bir bitki var , büyüyünce haşhaş oluyo işte onun ot hali..benim yine uykusuzluktan öldüğüm vakitler , salataya marul yerine onu koymuş , sofrada ayran da vardı ,onuda çok severim..ikisini birden vücuda yükleyince hayvan gibi uyumuştum..ne düşünme ne başka bişey bayılmışım resmen.. :D

Afyon dediğim bitki marul gibi yeşil böyle , adı falan farklı birşey olabilir..bahar aylarında oluyo ,muhtemelen şimdi yoktur,çünkü haşhaş halindeler şu an :37: zaten onlar ilaç yapımında,morfin,narkoz vs vs için kullanılıyo..fazla yiyince kafa olabilyosun :D bir nevi ham uyuşturucu :23:

hatta buralarda Isparta-Afyon çevresindensen ameliyata girdiğinde iki kat narkoz veriyolar :D afyon yedikleri için anca uyuşuyo bünye :37:

neyse lafı uzattım , çok geçmiş olsun..uyurken düşünmemeye çalış , hatta düşünmemeye de çalışma , beynini boşalt..bi de uyutan şeyler ye/iç..rahatlatan çaylar vardır , araştırırsan bulabilirsin..zaten antidepresanlarda bu bitkilerin işlenmiş halleri :23:

mesela ben bugün 3-4 bardak ayran içip yatıcam :ssz:

bu arada şunu da ekliyim iki haftadan fazla uyuyamamak depresyon belirtisidir..antideprsan kullanmak istemediğiniz için alternatifleri söyledim ben..

<mutlaka bir doktora görünmelisiniz ,çünkü uyku psikolojik ve fizyolojik sağlık için çok önemli..

bu arada şunu da ekliyim iki haftadan fazla uyuyamamak depresyon belirtisidir..antideprsan kullanmak istemediğiniz için alternatifleri söyledim ben..

<mutlaka bir doktora görünmelisiniz ,çünkü uyku psikolojik ve fizyolojik sağlık için çok önemli..

ama hic bir sorun yokken beynimin yarattıgı bir durum yalnız degilmisim bu arada:17:insallah sen ve benim gibiler su sorunumuzu tamamen atlatırız cok özeniyorum kafasını koyar koymaz uyuyabilenlere

Back
X