Kuruntu takıntıdan kurtulma yolları?

Cerenberenb

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2022
131
-3
13
40
Diğer konumdan bilenler bilir kurtulan varmı bu illetten? Allah rızası için öneri herşeyi yazın...kendime çevreme hayatı zindan ediyorum psikoloğa randevu alacağım ama sigortam karşılamıyor şimdilik gidemiyorum bedava olan yere gittim işe yaramadı😔 kuran okumak kitap okumak muzik dinlemek yürüyüş o an için iyi sonra yine kuruntu başlıyor.gerekirse yorumlarınızı girip okurum kimseye yansıtmamak için teşekkürler💙 öneri için ayrı konu olsun diye açtım güzel giden ilişkim bitmek üzere boş kuruntularım yüzünden...

Takıntının altında mutlaka psikolojik sebep yatıyor. Valla bir şeylerden kısacak ve parayı bulup gideceksin. Başka çaresi maalesef yok.

Takıntının altında mutlaka psikolojik sebep yatıyor. Valla bir şeylerden kısacak ve parayı bulup gideceksin. Başka çaresi maalesef yok.
Insan kendinden bezermi ben o durumdayım mutlu olmak varken hep stress hep açık arama.yanlış yapacak olan yapar tekmeyi vurursun en fazla ama yok ben herşeyi büyütecem

Profesyonel destek, meşguliyetler, bir hayatınız olduğunu hatırlamak, kendinizle ilgilenmek…

Burada ne yazılırsa yazılsın ne tavsiye edilirse edilsin işin sonu profesyonel psikolojik destek almaya çıkar. Ne yapıp edin gidin bir hekim tavsiyesi alın

Diğer konumdan bilenler bilir kurtulan varmı bu illetten? Allah rızası için öneri herşeyi yazın...kendime çevreme hayatı zindan ediyorum psikoloğa randevu alacağım ama sigortam karşılamıyor şimdilik gidemiyorum bedava olan yere gittim işe yaramadı😔 kuran okumak kitap okumak muzik dinlemek yürüyüş o an için iyi sonra yine kuruntu başlıyor.gerekirse yorumlarınızı girip okurum kimseye yansıtmamak için teşekkürler💙 öneri için ayrı konu olsun diye açtım güzel giden ilişkim bitmek üzere boş kuruntularım yüzünden...
Ne olursa olsun bu psikolojik bir rahatsızlık. Geçici tavsiyeler sizi geçici süre rahat ettirebilir ama ilerleyen süreçlerde bu psikolojik rahatsızlık daha başka seviyelere çıkabilir. En sağlıklı yolu psikolog söyleyecektir

Psikiyatri ye bir danışın tedavisi olan bi hastalık bende de vardı duzelmistim.suan hamileyim ve tekrar başladı bende doktora gidiyorum geçmiş olsun ve sizi anlıyorum cok zor kitap oku çık dolaş vs vs. Bunlar iyi gelmez destek almalısınız sonrasında yine kitap okuyup yürüyüşümüze çıkacaksınız emin olun:)

Vesvese için psikolojık hastalıkların kanseri diyorlarmış..Kişi aslında yaptıklarının ya da düşündüklerinin gereksiz oldugunu bılıyor,farkında ama yınede kendıne engel olamıyor...Genelde okudugum ve duydugum yöntemlerden biri " Yoksun bırakmak"
Yanı bırıne sureklı ıstemsızce sorular soruyorsanız mesela çatlayacagınızı dusunsenızde sormayacaksınız...Ya da el yıkama gibi sorun varsa sürekli kirli hissediyorsanız bir kere yıkama zorunluluğu koyacaksınız 5-10-15 değil...Bu kolay olmayacaktır çok güçlü bir iradeniz olmalı..İçinizden " Ben okb hastasıyım ve suan dusunduklerım hastalıklı bır dusunce ve buna hızmet etmeyecegım artık" dıye telkın edın kendınızı ve iradenizin gücünü gösterin..Uzman yardımıyla büyük yol katedebilirsiniz..:KK51:

Insan kendinden bezermi ben o durumdayım mutlu olmak varken hep stress hep açık arama.yanlış yapacak olan yapar tekmeyi vurursun en fazla ama yok ben herşeyi büyütecem
Terepi için para durumu çözlene kadar en azından internette sedona yöntemi diye birşey var onu bir deneyin. Saçma gelebilir çünkü basit görünen birşey ama bence işe yarayan bir yöntem. Şifa olsun

Bende panik atak yaşadım. Seni çok iyi anlıyorum ama başka çare yok.

Youtube'da beyhan budak videoları izleyin.
Özgüven ve kıskançlık kuruntu ile ilgili. Çok güzel videolar var.
Cidden kendinize bir iş bulun. Ciddi nir iş.
Çok boşsunuz galiba ki kadanız sürekli bunla meşgul.

Açık bulunca ne yapacaksınız. Terk edecek misiniz? Yoksa aaaa ben haklıymışım bak denek için mi açık arıyorsunuz.
Akıllı kadın ne zaman safa yatacağını bilen kadındır.
Hep cin gibi olma, açık arama.
Adamı kendinden itiyorsun.
Ayrıca de ki "haklı olmak değil, mutlu olmak istiyorum".

Bu arada sevgilinizin hiç yalanını vb. yakaladınız mı? Güven sarsacak birşey oldu mu?
Ilişki başında hani sevgi yokken ilk 3 4 ay başka kadınlara beğeni attığını yakaladım onuda zaten kendi dedi sevgi yoktu ilk dönemdi.allah var onun dışında birşey yakalamadım eskiden aldatılmış başlarda o yüzden güvensizliği oldu bana ama çok şükür iyi insan kaybetmek istemiyorum değişmem lazım

Paranoya anksiyete takıntı kuruntu bu tip problemlerin en net ve sağlıklı çözümü doktordur. Anlık geçici meditasyonlar olabilir ama uzun vadede hastalığın büyümemesi için en iyisi doktora gitmek

Öncelikle bunun bi hastalık olduğunu anlamış olman çok güzel ki zaten yasiniz eminim buna musait. Bende küçük yaşımda başlamıştı ve o zamanlar aileme bahsedememistim. Hatta günahkarim diye çok maf olurdum. Buyuyunce pskologa gittim. Gecti çok şükür. Tedavi şart ama sakin olun once. Allah sizin içinizi biliyor. Vesvese için dualar arastirin ama aynı zamanda tedaviyi almaya bakın. Allah acil şifa versin.

Back
X