- 6 Ağustos 2010
- 40.199
- 71.902
- 798
kızlar ben bu haziran ayına kadar normalde 3 tane günüm vardı. ayda 300 tl biriktiriyordum.
fakat haziranda günlerin 2 tanesi sona erdi çünkü okuldaki arkadaşlarla yapıyorduk.
diğeri de ramazan ayına kadar devam edecek. ve benim yaz tatili için ilk başta planlarım şöyleydi;
---sağol canım benim günlerim de bitiyor artık ama ben her ay günüm varmış gibi durmadan yoluma devam etmeyi düşünüyorum sana tavsiyem gün miktarını baştan bir kenara ayır tıpkı günün varmış gibi canımcım.
benim okulda bayan arkadaşlarla ayda 100 tl günüm var. haziranda son.
erkek bayan karışık arkadaşlarla da her 15 gün de bir 50 tl veriyorduk ayda o da 100 tl ediyordu. haziranda son.
bir de annemlerle her 15 günde bir 50 tl günüm var o da ayda 100 tl ediyor. bu günüm de ramazan ayına kadar devam ediyor ramazanda ara veriyoruz.
ama benim düşüncem şu diğer biten iki günüm tıpkı devam ediyor gibi en azından temmuz ağustos aylarında ayda 200 tl gün parası ayırıp koymak.
o da yaz tatili boyunca 400 tl eder bence fena rakam değil.
bir de her ay olduğu gibi inşallah bir aksilik olmazsa bunların haricinde 1 adet cumhuriyet altını alırsam haziran temmuz ağustos 3 tane cumhuriyet altını almış olurum. bakalım şimdilik orta vadeli planlarım bunlar hayırlısı olsun ( diğer topikten alıntı)-----
gene diğer topikten alıntı
------benim yaz tatiline dair birikim planlarımda değişiklik yapmam gerekti
her ay 350 tl termal devremülk taksidi ödüyordum 1 adet cumhuriyet altının ve 300 tl gün paramın dışında.
geçen gün telefon ettim kalan taksitlerimi toptan ödersem indirim yaparlar mı diye onlar da kalan 4400 tl lik borcuma tapu masrafı dahil 700 tl lik bir indirim yapacaklarını söylediler.böylece kalan borcum 3700 tl oldu ve ben şimdi bu 3700 tl yi borç buldum ve bu yaz tatili boyunca bu borcu ödeyeceğim nasip olursa ve altın alamayacağım ama ramazan ayına kadar sürecek olan 15 gün de bir 50 tl ödediğim günüm devam edecek sadece.
bir de ramazanda zekat vermek de gerekecek tabi o yüzden altın filan almam mümkün olmaz.
bir de sadece 2000 tl -2500 tl sini borç alsam da elimdeki cumhuriyet altınlarından 2 tanesini bozdursam mı acaba diyorum.
borçlanacağım kişi çok yakınım olmasa bir özel finans kurumundaki 50000 tl lik hesabımdan çekim yapacaktım ama ona da dokunmak istemiyorum.
neyse bakalım Rabbim hayırlısıyla bir çıkış yolu verir inşallah.
ama nasip olursa ekim ayından itibaren gene altın almaya devam ederim inşallah.-------
------kızlar benim bu yaza ait planlarım şöyle
3700 tlik kendi devremülkümün tapu dahil borcunu tamamen kapattım.
1000 tl mi ayarlamıştım 2 ata altınımı bozdurarak , üzerini de yani 2700 tl yi borç aldım yakınımdan.
şimdi artık 2700 tl yi ödemeye geldi hayırlısıyla
artık eşimin devremülkünü ödeyeceğim sadece ayda 370 tl .
ayrıca onun tapu bedeli olarak da 3700 tl den hariç 200 tl yatırdım.
benden haberler şimdilik böyle
herkese hayırlısından ve helalinden kazançlar diliyorum.------
işte kızlar benim özetle hikayem bu. ve ben şu anda tam olarak neredeyim.
yaz tatilimde 2700 tl lik borcum var ve ben bunu kapatmaya çalışacağım.
bugün 200 tl sini ödedim bile

bankada 50000 tl yi geçik param.( bana ait)
1 arabam( bana ait)
1 devremülküm ( bana ait)
kullandığım takılarım var.onların da değeri en az 3000- 5000 tl arası .
2 tane cumhuriyet altınım var.
ve kumbaramda 42 tl var.
cüzdanımda 20 tl.
çantamın kuytu bir yerinde 50 tl işte benden haberler bugünlük böyle

Son düzenleme: