Sebze Yemekleri Kurutulmuş Domateslerle Ne yapabilirim?

arpa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
357
5
46
İstanbul
Kızlar, arkadaşım bana 1 torba dolusu kurutulmuş domates verdi. Urfa'dan getirmiş. Ben daha önce hiç kurutulmuş domates ile yemek yapmadım. Bana bu domatesleri nasıl kullanabileceğimle ilgili bilgi verir misiniz? Tarifler istiyorum çeşitli. Nasıl yemekler yapabilirim? Nasıl kullanabilirim?

Selam, ben de yeni yeni kurutulmuş sebze kullanmaya başladım. Öğrendiğim kadarını aktarayım. Domatesler kullanılmadan önce ılık su ile yıkanır, duruma göre haşlanır ya da sıcak suda bekletilerek yumuşatılır. Sos yapmak için domatesi az suda iyice haşlayıp, el blendırı ile parçalıyorum. Sonra bir miktar zeytin yağı, tuz ilave edip sos kıvamında pişiriyorum. Bunu kızartmalarda, makarnada kullanıyorum. Kışın kuru bamya ya da patlıcan ile yemek yapacaksam onu da yaz domatesi gibi düşünüp o şekilde kullanıyorum. Yani sıcak suda yumuşatıp diğer sebzelerle beraber pişiriyorum. Gelen domatesin çok kuru değil de hafif yumuşaksa yine sıcak suda biraz daha yumuşatıp kahvaltıda üzerine zeytinyağı ve kekik ilavesiyle sunabilir ya da salata, sandviç gibi yerlerde kullanabilirsin.

Umarım işine yarar. Afiyet olsun

canım benım ben bir urfalı olarak sana cevap vereyim bizim oralarda carpana dıye bı yemek vardır patlıcan bıber ve domates kurusundan olusur bu üclüyü haslayıp salcalı sosla karıstırırsın yanınada patates kızartıp durum yaparsın nagmıdıger kuru kızartma yanı kış yemeklerındede kullanırız bamya vs. bırde ben poacada kullanıyorum harıka oluyor domateslerı sıcak suda bekletıp kup kup doğra zeytın yagı tuz sarımsak ve ceviz ekleyip karısım elde et normal poaca hamuru hazırla kucuk bır parca koparıp elinle yuvarlak sekılde ac ıcıne bır kasık hazırladıgın harctan koy ve yuvarla uzerıne yumurta sarısı surup bıcakla artı ısaretı koy fırınla afiyet olsun

walla bende bir maraşlı olarak derim ki kurutulmuş domatesleri sıcak suda haşla ve çiğköfte yuğur zira annem yapar gayet güzel oluyo:))))))

domatesleri yıka sonra zeytin yağında kavur içine istersen kuru biberde atıp kavur
snra üzerine sarımsaklı yoğurt dök ye :)​

kurutmalıkları ılık suda bekletip yıkadıktan sonra kavurma varsa zeytinyağı ve kavurmayla beraber kavur az ev salçası da at cook leziz oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…